Nova dzamija na Dobrinji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
GOLFER

#51 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by GOLFER »

CVIKERASH wrote:
Problem je u tome su dzamije PRAZNE! Tj. jedino su pune kad je petkom dzuma.
I ja bih volio da su i svakim danom punije, ali eto nisu aBd mozda nekad i budu... Ali posto su pune i prepune za vrijeme Dzume i to je dovoljan razlog da se dzamija napravi... Ali nije istina da su samo tada pune... Ima RAMAZAN cijeli mjesec skoro sve dzamije su popunjene, onda mevludi sa raznim povodima, mekteb, mubarek noci... I svakodnevni namazi kojima prisustvuju oni koji toku dana mogu navratiti do dzamije...

To da bi izgradnja dzamije bila opravdana SAMO ako je svakodnevno PUNA je jedna velika glupost i podvala...
Ateista

#52 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by Ateista »

byron wrote:
Ateista wrote:Za one koji se prave da nisu vidjeli, a tvrde da se ne izdvajaju pare iz budzeta:

http://www.novosarajevo.ba/admin/slike/ ... t_2011.pdf

Samo opstina Novo Sarajevo daje 100.000 za vjerske institucije, zvanicno, ko zna koliko jos ide "na crno", i koliko jos u ostalim opstinama i drugim gradovima.
A jesi li se ti ikad upitao jel mozda i ti vjernici koji pune te dzamije pune i taj budzet?
Naravno, ali ga isto tako pune i oni koji nisu vjernici, i od nasih para se izdvaja za instituciju koja nas smatra manje vrijednim, nemoralnim i slicno.

Da ne govorim o tome sto su oslobodjeni poreza.

Bila vec tema o tome, ne da mi se opet.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=90526

:run: :run:
nosara

#53 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by nosara »

GOLFER wrote: Najjace je kada ateisti, agnostici, srbi iz Lukavice i ostali, kao i raznorazni narkomani, alkoholicari pocnu donositi zakljucke kako dzamija nije potrebna :dance: :dance: :dance: :dance:
Pa naravno da svima njima NIJE!!!
Nemaju oni sta da se pitaju... O dzamijama odlucuje samo intelektualna creme de la creme ovog grada... Ha ja...! :wink:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#54 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by japin_mutapi »

Ateista wrote:Za one koji se prave da nisu vidjeli, a tvrde da se ne izdvajaju pare iz budzeta:

http://www.novosarajevo.ba/admin/slike/ ... t_2011.pdf

Samo opstina Novo Sarajevo daje 100.000 za vjerske institucije, zvanicno, ko zna koliko jos ide "na crno", i koliko jos u ostalim opstinama i drugim gradovima.

dobro i šta sad ...
to problem neki što se izdvajaju pare iz buđeta za vjerske zajednice
byron

#55 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by byron »

@Ateista Prijatelju nisi ti dobar nikako... nema tebe ko sta smatrati jesi dobar il nisi...jednostavno ne pripadas njihovom svijetu i to je to...
GOLFER

#56 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by GOLFER »

Ateista wrote:
CVIKERASH wrote:(ZA OVO STO @GOLFER PISE) samo da kazem administratoru da sam ja bio banovan i za manja provociranja od ovih (davali ste mi 30 dana bana)
Ma polako, bice i on, kao slucajno stavio sve u istu recenicu, provokacija. :-)
Pustite administraciju da radi svoj posao... Niko vama nije kriv sto ste providni, pa ne mozete isto vrijeme protiviti se izgradnji dzamija i ''prodavat'' se za nekakve multi-kulti civilizovane... Osim ako se pod tim civiliziovanim ne podrazumjeva zabrana dzamija...
Ja nikoga nisam vrijedjao , rekao sam cinjenicu i ponovit cu je jos jednom... Nema nikakvog smisla da ateisti, agnostici, srbi (pravoslavci) hrvati (katolici) i ostali gradjani ovoga grada koji ne idu u dzamije kao i narkomani, alkoholicari i mnogobrojne pivopije kojima dzamija nista u zivotu ne znaci, da odredjju da li je nekom dzematu potrebna dzamija ili ne...
makkaj

#57 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by makkaj »

Ne edukuj narod, ne daj mu da radi, da živi, plaši i straši ga svim i svačim, trpaj ga u bogomolje i pod krinkom religije ispiri mu mozak političkim bljuvotinama...I podsjećaj ga da mora biti strpljiv i trpiti sva sranja dunajlučka, zarad nagrade koja ga čeka. Nek se niko ne uvrijedi, ali ja to ovako vidim.
dezurni_ucenik

#58 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by dezurni_ucenik »

GOLFER wrote:
Ateista wrote:
CVIKERASH wrote:(ZA OVO STO @GOLFER PISE) samo da kazem administratoru da sam ja bio banovan i za manja provociranja od ovih (davali ste mi 30 dana bana)
Pustite administraciju da radi svoj posao... Niko vama nije kriv sto ste providni, pa ne mozete isto vrijeme protiviti se izgradnji dzamija i ''prodavat'' se za nekakve multi-kulti civilizovane... Osim ako se pod tim civiliziovanim ne podrazumjeva zabrana dzamija...
Ja nikoga nisam vrijedjao , rekao sam cinjenicu i ponovit cu je jos jednom... Nema nikakvog smisla da ateisti, agnostici, srbi (pravoslavci) hrvati (katolici) i ostali gradjani ovoga grada koji ne idu u dzamije kao i narkomani, alkoholicari i mnogobrojne pivopije kojima dzamija nista u zivotu ne znaci, da odredjju da li je nekom dzematu potrebna dzamija ili ne...

Lijepi komunizam.....
nosara

#59 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by nosara »

GOLFER wrote:
Ateista wrote:
Dzemat je, inace, na nebu, a ne u gradu, simbolu multi-kulti kurcenja od 1990. godine... :D
GOLFER

#60 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by GOLFER »

CVIKERASH wrote:

Lijepi komunizam.....
Vec odavno propao...
japin_mutapi

#61 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by japin_mutapi »

makkaj wrote:Ne edukuj narod, ne daj mu da radi, da živi, plaši i straši ga svim i svačim, trpaj ga u bogomolje i pod krinkom religije ispiri mu mozak političkim bljuvotinama...I podsjećaj ga da mora biti strpljiv i trpiti sva sranja dunajlučka, zarad nagrade koja ga čeka. Nek se niko ne uvrijedi, ali ja to ovako vidim.
proširi vidike pa češ više vidjeti i bolje shvatati
byron

#62 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by byron »

GOLFER wrote:
CVIKERASH wrote:

Lijepi komunizam.....
Vec odavno propao...
Kakav moras biti mentalni sklop pa da prizivas komunizam kada ga je cijeli civilizirani svijet okarakterisao kao zlocinacki...
dezurni_ucenik

#63 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by dezurni_ucenik »

GOLFER wrote:
CVIKERASH wrote:

Lijepi komunizam.....
Vec odavno propao...

Lijepi komunizam pa je religija bila odvojena od politike i od svega.Bila je individualna stvar covjeka.
makkaj

#64 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by makkaj »

japin_mutapi wrote:
makkaj wrote:Ne edukuj narod, ne daj mu da radi, da živi, plaši i straši ga svim i svačim, trpaj ga u bogomolje i pod krinkom religije ispiri mu mozak političkim bljuvotinama...I podsjećaj ga da mora biti strpljiv i trpiti sva sranja dunajlučka, zarad nagrade koja ga čeka. Nek se niko ne uvrijedi, ali ja to ovako vidim.
proširi vidike pa češ više vidjeti i bolje shvatati
Vrlo rado, samo mi objasni kako. Oči mi ispadoše, al sve što vidim da je to najuspješniji biznis u našoj privredi.
dezurni_ucenik

#65 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by dezurni_ucenik »

byron wrote:
GOLFER wrote:
CVIKERASH wrote:

Lijepi komunizam.....
Vec odavno propao...
Kakav moras biti mentalni sklop pa da prizivas komunizam kada ga je cijeli civilizirani svijet okarakterisao kao zlocinacki...

niej vam valjao komunizam eto vama sada americki kapitalizam pa uzivajte ....
dječak sa šibicama

#66 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by dječak sa šibicama »

Mi gradimo dzamiju, dzamija gradi nas! 8-)

(ako vam se svidja parola, prodajem je jeftino, gospodo iz IZ)
nosara

#67 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by nosara »

byron wrote:
GOLFER wrote:
CVIKERASH wrote:

Lijepi komunizam.....
Vec odavno propao...
Kako stoji islam u tom "civilizovanom" svijetu...? :zjev:
japin_mutapi

#68 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by japin_mutapi »

makkaj wrote: Vrlo rado, samo mi objasni kako. Oči mi ispadoše, al sve što vidim da je to najuspješniji biznis u našoj privredi.
za početak odbaci predrasude prema vjernicima i džamijama
Ateista

#69 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by Ateista »

GOLFER wrote:
Ateista wrote:
Opet ispade da ja nesto branim, ne branim nista, ali postoje neki prioriteti, u ovoj drzavi su to crkve i dzamije ispred svega ostalog, to mi smeta.

Stavljanje ateista, agostika, pravoslavaca i katolika u istu recenicu sa narkomanima i alkoholicarima je ocigledna provokacija. Da ne govorim o tome koliko je narkomana i alkoholicara koji idu u dzamije i prodaju se kao vjernici...
Ateista

#70 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by Ateista »

byron wrote:
GOLFER wrote:
CVIKERASH wrote:

Lijepi komunizam.....
Vec odavno propao...
Komunizam nikad i nigdje nije postojao, na zalost.
nosara

#71 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by nosara »

dječak sa šibicama wrote:Mi gradimo dzamiju, dzamija gradi nas! 8-)

Nikada vise "vjere", "vjernika", vjerskih objekata, vjero"nauke"... ali i lopovluka, kriminala, narkomanije, alkoholizma, zlocina...

Jedno upropasteno drustvo koje je imalo veeeeeliki potencijal... :roll:
byron

#72 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by byron »

@Nosara Eh iskreno nisam toliko nisko spao da se upustam u raspravu s tobom...poznat si po svojim komentarima ovdje na forumu.
Ateista

#73 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by Ateista »

nosara wrote:
byron wrote:
GOLFER wrote: Vec odavno propao...
Kako stoji islam u tom "civilizovanom" svijetu...? :zjev:
Kad im odgovara, onda je civilizovani svijet u pravu, kada im ne odgovara, onda je to jevrejsko-masonska zavjera. :-)
nosara

#74 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by nosara »

byron wrote:@Nosara Eh iskreno nisam toliko nisko spao da se upustam u raspravu s tobom...poznat si po svojim komentarima ovdje na forumu.
Zaboli me... :zzzz:
dezurni_ucenik

#75 Re: Nova dzamija na Dobrinji

Post by dezurni_ucenik »

nosara wrote:
dječak sa šibicama wrote:Mi gradimo dzamiju, dzamija gradi nas! 8-)

Nikada vise "vjere", "vjernika", vjerskih objekata, vjero"nauke"... ali i lopovluka, kriminala, narkomanije, alkoholizma, zlocina...

Jedno upropasteno drustvo koje je imalo veeeeeliki potencijal... :roll:
I doslo je do pojave "modernih muslimana".
Znas to su oni koje se groze alkohola ,svinjetine,kocke, ali zato ja nijjet umakati ga prije braka...i okrenuti se na ulici za masallla lijepom sestrom....
Locked