Made in CHINA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

testdriver

#51 Re: Made in CHINA

Post by testdriver »

suljke wrote:Ne znam odakle informacija da je GWM uzeo fabriku na Siciliji ?
GWM nije los automobil, ali ima groznu podrsku tj, logistiku. Servisna mreza velika nula. Rezervni dijelovi velika nula ( sreca velika vecina dijelova mehanike moze se naci od slicnih terenaca ). Za informaciju GWM je planirao da otvori fabriku U Rumuniji ili Bugarskoj nisam siguran, navodno su temelji vec udareni
lijep pozdrav edine iz varaždina :thumbup:
johntra

#52 Re: Made in CHINA

Post by johntra »

testdriver wrote: što se tiće italije tamo se prodaje drugi kineski brand, chery...i to pod imenom DR motor, nikakvog drugog kineskog automobila nema u proizvodnji u italiji 8)
haha...ko će ih sve pohvatati...da, DR će vjerovatno preuzeti Termini Imrese, ali bio je zainteresovan i FAW...
testdriver

#53 Re: Made in CHINA

Post by testdriver »

johntra wrote:
testdriver wrote: što se tiće italije tamo se prodaje drugi kineski brand, chery...i to pod imenom DR motor, nikakvog drugog kineskog automobila nema u proizvodnji u italiji 8)
haha...ko će ih sve pohvatati...da, DR će vjerovatno preuzeti Termini Imrese, ali bio je zainteresovan i FAW...
nisam baš informiran o tome da će ih neko preuzeti, znam da rade relativno dobro, evo u prvih 9 mjeseci su prodali ccca 2300 automobila, međutim smatram da su mogli i bolje, prije svega jer se sklapaju u italiji i jer imaju više modela od kojih su 2 manja automobila dr1 i dr2 koja su cijenovno relativno pristupačna, ali tu je slični problem koji chery ima u srbiji, a to je fiat, prodaja suv modela dr5 ide relativno dobro, djelomično i zbog toga jer imaju fiatove motore 1.6 i 1.9jtd
testdriver

#54 Re: Made in CHINA

Post by testdriver »

evo da vam stavim malo slika raznih ostalih modela...mogu reći da sam u izbor uzeo relativno dobre automobile, a mogao bi ih staviti još toliko, dakle krenimo redom:
Image
1. chery g5, limuzina srednje klase, 5 crash zvijezdica, sva moguća oprema, top auto
2. baolun 630, zajednički projekat kineskog wulinga i general motorsa koji im je joint venture partner, auto je baziran na chevrolet cruzeu
3. roewe 550, šta reći...baziran na vozilima rover i mg, 5 crash zvijedica, sva moguća oprema, moj omiljeni kineski auto, pogotovo u crnoj mat boji sa krom felgama :D , bazni motor 1.8 turbo sa 150 ks
4. brilliance frv, mali kompaktni automobil, u svima omiljenoj golf klasi, zadnji puta sam ga vozio u njemačkoj
5. byd g6, tehnologijom vrlo napredna limuzina, motor mitsubishi mivec 2.4 sa 170 ks, fantastičan auto, vozio sam stariju verziju f6, respekatabilna limuzina
6. chery tiggo redizajn, poslje hovera najprodavaniji kineski suv
testdriver

#55 Re: Made in CHINA

Post by testdriver »

Image
1. gac trimuphi, vlasništvo grupacije guangzhou auto group, načelno proizvode isključivo japanska vozila, auto ima hondine motore i 5 crash zvijezdica
2. gelly panda, najsigurniji kineski mali auto, 5 crash zvijezdica, prodaje se holandiji u električnoj verziji
3. byd g3, nasljednik modela f3, najprodavaniji kineski sedan iza wv-a
4. faw b70, solidna kompaktna limuzina
5. zotye 5008, baziran na malom daihatsu teriosu, treći najprodavaniji kineski suv iza hovera i chery tigga, inače ove godine najprodavaniji suv u kini je honda crv, razlog tome je to što se proizvodi u kini od strane dongfenga te je konačno cijenom pristupačniji kupcima
6. roewe 350....ista priča kao roewe 550, vrhunski automobil manje kompaktne klase, 5 crash zvijezdica
Last edited by testdriver on 27/09/2011 23:43, edited 1 time in total.
testdriver

#56 Re: Made in CHINA

Post by testdriver »

Image
1. brilliance 530, uspješan redizajn modela bs3, odličan automobil, kineska premium klasa u potpunosti bazirana na bmw platformi
2. mg 3, prvi manji model slavne britanske marke pod kineskim vlasništvom, poslje dugo godina u velikoj britaniji započinje prodaja mg6( pandan roeweu 550)
3. great wall haval h6, top model gwm-a, novi motori 2.0 diesel i 2.4 benzinac, potpuno novi suv, nasljednik hovera h5
4. great wall c 30, još jedan odlikaš po crash testiranju, u top 5 ove godine po prodaji u svojoj klasi, ove godine redizajniran
oba modela great walla se očekuju u europi
testdriver

#57 Re: Made in CHINA

Post by testdriver »

Image
a evo i čuveni maple....sada se zovu englon, modeli , inače ta se grupa sada dijeli u luksuznija vozila i jeftinija, zvanično maple radi ova jeftinija, a matična kompanija gelly radi luksuzne modele od kojih neki izgledaju odlično, na slikama su modeli gc3, gc5, gv5 mpv, a nemogu se sjetiti naziva crne limuzine...ali nešto je s tim brojevima, gc6 ili 7, nisam siguran
Optimist

#58 Re: Made in CHINA

Post by Optimist »

Pocela sa radom ova montaza u Bugarskoj. Sad su kinezi made in Bulgaria.

http://www.sarajevo-x.com/auto/kineska- ... /120223023.

Nadam se da ce se javiti @testdriver da nam da jos informacija.
Mustafapasa

#59 Re: Made in CHINA

Post by Mustafapasa »

Ja imao kineski ATV, kao kopija nekog hodninog motora starije klase...Nakon njega sam rekao da cu imati kineza samo na slikama i ovako kad gledam na webu...
swatch

#60 Re: Made in CHINA

Post by swatch »

H6 model im je odlican. Nema sumnje da ce ostavirit dobre prodajne rezultate sirom svijeta.
liberty02

#61 Re: Made in CHINA

Post by liberty02 »

testdriver wrote:Image
a evo i čuveni maple....sada se zovu englon, modeli , inače ta se grupa sada dijeli u luksuznija vozila i jeftinija, zvanično maple radi ova jeftinija, a matična kompanija gelly radi luksuzne modele od kojih neki izgledaju odlično, na slikama su modeli gc3, gc5, gv5 mpv, a nemogu se sjetiti naziva crne limuzine...ali nešto je s tim brojevima, gc6 ili 7, nisam siguran
super auta nema sta tako i treba :thumbup:
frngla

#62 Re: Made in CHINA

Post by frngla »

kineski kvalitet :lol:

Image
olensoner

#63 Re: Made in CHINA

Post by olensoner »

Nije ni Kina sto je nekad bila...

Melami

#64 Re: Made in CHINA

Post by Melami »

olensoner wrote:Nije ni Kina sto je nekad bila...

prejaka emisija, praov sam se nasmijo. Auto unutra izgleda strasno, svana nekako ruzna i vidi se da su jeftina. Def mislim da ce razvaliti trziste al u USA bi se raspao za sekundu. Ako bi ga ikad imao, odmah bi odlijepio ovaj naziv da niko ne vidi :D
Melami

#65 Re: Made in CHINA

Post by Melami »

Imal kakvih novosti, jesul ovi uspjeli proizvesti auto ili su jos u pokusaju?
KNELE 071

#66 Re: Made in CHINA

Post by KNELE 071 »

Čuo sam da rade još uvijek, al imaju licencu, nije kopija, onaj stari PEUGEOT 505, i to modele sa nekim jačim motorima, al vidim na drugoj temi da je neko stavio legendarnog C3:
HAGI wrote:Kineska fabrika FAW i danas proizvodi Audi 100 C3 i Audi 200 i bezbroj varijanti temeljenih na istom autu:

Image
Image
Image
Image
Image
ElRe

#67 Re: Made in CHINA

Post by ElRe »

Danas na Stupu vidim interesantan SUV čudnog znaka, njemačke tablice. Približim se, piše Borgward.
Na netu pročitah da je BAIC, vlasnik Fotona i Borgwarda ugasio oba brenda 2021. Borgward je imao modernizovane stare Saabove turbo benzinske motore. Dizajnom su bilo za klasu iznad MGa.

PS digoh temu iz mrtvih nako 10 godina :-D , ali mislim da je bolje nego da zatrpavamo ostale teme.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#68 Re: Made in CHINA

Post by bitanga_sa_otesa »

nekse nesto desava :thumbup:
Optimist

#69 Re: Made in CHINA

Post by Optimist »

ElRe wrote: 30/10/2022 20:47 Danas na Stupu vidim interesantan SUV čudnog znaka, njemačke tablice. Približim se, piše Borgward.
Na netu pročitah da je BAIC, vlasnik Fotona i Borgwarda ugasio oba brenda 2021. Borgward je imao modernizovane stare Saabove turbo benzinske motore. Dizajnom su bilo za klasu iznad MGa.

PS digoh temu iz mrtvih nako 10 godina :-D , ali mislim da je bolje nego da zatrpavamo ostale teme.
Borgward BX7 sam vidjao po Sarajevu i to na nasim tablicama.
ElRe

#70 Re: Made in CHINA

Post by ElRe »

https://m.mobile.de/auto-inserat/dfsk-f ... rp&type=ad

Dongfeng je jedan od vlasnika PSA, a time i dioničara Stellantisa
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#71 Re: Made in CHINA

Post by konektovan »

Joj fenggona...
ElRe

#72 Re: Made in CHINA

Post by ElRe »

@testdriver je zastupao Great Wall na exYU tržištima?
tramvajtrojka

#73 Re: Made in CHINA

Post by tramvajtrojka »

al stvarno je ludilo kad vidis koliko su kinezi napredovali u ovih 11 godina sto se tice auto industrije :-) :-) , ono npr. za nio il neki drugi kineski brend da se kaze da je kao igracka kao sa pocetka teme

a sto se tice kineza ne bih odbio polestar il Lync & Co 8-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#74 Re: Made in CHINA

Post by mk ultra »

Ima ovaj neki novi elektricni
Macka se zove

Ncap 5 zvjezdica
Jeftin
Izgleda ide ko halva

Da nece europljani sami sebi za vrat skociti :run:

tramvajtrojka

#75 Re: Made in CHINA

Post by tramvajtrojka »

mk ultra wrote: 30/10/2022 23:13 Ima ovaj neki novi elektricni
Macka se zove

Ncap 5 zvjezdica
Jeftin
Izgleda ide ko halva

Da nece europljani sami sebi za vrat skociti :run:
Image
Image

ora cat ide kao halva kao sto si rekao npr u UK je to najjeftiniji el. auto

ja bih jedan ovaj ako nije problem , al na ovo yt kanalu ima obilazak novog r&d centra u Stockholmu za Volvo ,polestar i Lync&Co kinezi ulozili sulude pare za taj novi centar kazu da je najsavremeniji u evropi trenutno :shock:
Post Reply