Brzina
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
wedara85
#51 Re: Brzina
Optimist, tu sam ako hoces da se, sto bi rekao moj kolega sa posla, "potackamo" na putu, 100% 205 km/h, a max vozio drugo auto 215 km/h, imam cak jedan klip. Vozio sam babinu Lagunu prije par mjeseci, limuzina je u pitanju 210 km/h, rekli mu u servisu da mora propuhati zbog EGR ventila kojeg su cistili, postavicu jednom prilikom ako nadjem na comp., negdje sam spasio 
- sorcerer
#52 Re: Brzina
snimi nam neki video ako budes isaojohntra wrote:ma i ja sam se iznenadio svojim mogućnostima, pogotovo mogućnostima svog auta....uskoro ću morati probati dalje od Pazarića, kažu da se tamo može i više od 90 na sat voziti....sorcerer wrote: brzo si vozio ja ne smijem preko 70 km/h trese mi nesto volan,a i ne da mi mama da se vozim dalje od hadzica...
-
wedara85
#53 Re: Brzina
Trebao bi ici na neki put aBd, ako bude suh teren, svi uslovi ispunjeni, nije problem budem li imao priliku
, po kisi se ne usudjujem, jos mi se zivi... Nasi su putevi, mashala, da ne ureknem, samo neki vagasi, neravnine, rupe, pa nas cudi sto se vulkanizeri pomuce oko balansiranja, felge i gume se kod nas najbrze deformisu, a da ne pricam o drugim potrosnim materijalima
Pozzzzzzzzzzzzz
Pozzzzzzzzzzzzz
-
Melami
#54 Re: Brzina
hahahha na posao isao redovno oko 170-180 autoputem
imao sam forda, zakucavo ga na 180, a nije s eni osjetilo. Ujedno mi bilo i prvo auto pa zeljan brzine. Nakon toga japanac, skuplji, ''bolji'' al na 160-165 vec se raspada, toliko se trese i toliki otpor zraka da odma moram po kocnici. Vjerovatno su mi u amortizeri slabi/ al nisam vise ni toliko lud za brzom voznjom, smao po nekad mi nadodje al to je kratko i rijetko.
-
Mlad i Nevin
#55 Re: Brzina
E moj care, po tvojoj teoriji ispade da je isto voziti 60 i 160 km/h....Možeš ti sve do jednom.Qler wrote:E to ti ne valja, ako nisi siguran na preko 100km/h nisi siguran ni ispod. Ja sa svojim fordom smijem koliko moze, sigran sam u auto, ali se i redovno sve i odrzava.
- Kiki_Musampa
#56 Re: Brzina
Ne,nego ti govori da ako ti auto ne daje sigurnost na 100,onda nije ispravno,te nije sigurno ni ispod.Mlad i Nevin wrote:E moj care, po tvojoj teoriji ispade da je isto voziti 60 i 160 km/h....Možeš ti sve do jednom.Qler wrote:E to ti ne valja, ako nisi siguran na preko 100km/h nisi siguran ni ispod. Ja sa svojim fordom smijem koliko moze, sigran sam u auto, ali se i redovno sve i odrzava.
Takodjer Fiat,Punto 2 1,9jtd,150 na 2500 obrtaja u 5,za više nema puta u Tk.
-
emko1234
#57 Re: Brzina
hahahaha, @optimistOptimist wrote:Sve si nam sa boldiranim rekao.wedara85 wrote:Vjeruj prijatelju, 205 km/h, ali kazem, kad sam imao Megana, 210 bez problema, laksi, ali ova Laguna je dobro razradjena, svasta nesto joj zamjenio, neki dan kupio nove gume Good Year Excellence, 205/55/16, pa priljepi se momacki, ide mashala. Ova moja ima 120 ks, 6 brzina, 270 obrtni, i to je sasvim dovoljno za nju, startna, dobro ubrzaje i na autoputu, u preticanju, recimo kad vozim 180 km/h u 6 brzini, i odlucim preteci nekoga, moze i u 6, ali kad prebacim u 5 toliko skoci kao da sam pri puno manjim brzinama, bukvalno me ispuca, katapultira, da ne pricam u 4 kako je
![]()
Ko ne vjeruje, da se zatackamo![]()
Opet ostajem pri tome da je to sve ludost. Imam prijatelja koji vozi BMW 530xd, 2012 god., tek kupio, bez problema 240km/h razvije, ide ko lud, cak mu i stara sedmica 730d, bez xd, isla 240 km/h kad se zaholca na pravcu.
Hocu reci, jedan je zivot, vidite ove nesrece u zadnjih mesec dana, nedo Bog nikome, ne treba izazivati sudbinu.
Zelim vam ja da predjete puno kilometara sa svojom vozilicom, bez ikakvih problema. Pozzzz
-
hostapler
#58 Re: Brzina
Druze Emko1234 samo da te pozdravim. Falila mi je razmjena misljenja sa tobom 
-
emko1234
#59 Re: Brzina
hvala na lijepim rijecima, bit ce valjda zanimljvih tema na kojima cemo opet razmjenjivat misljenja.
pozdravljam i ostale kolege forumase.
-
frngla
#61 Re: Brzina
đanele mi, laguna more trista 
-
frngla
#63 Re: Brzina
imam, kad ga vratim iz šeste u petu na 240 povuce k'o iz treće u drugu da sam vratio, za 7.6 sekundi sam na trista, šejle mi
-
Mlad i Nevin
#65 Re: Brzina
Ma ne mislim bukvalno da nije sigurno preko 100 već plastika previše cvrči a ipak je auto star 15 godina pa neću da rizikujem... držim ja i 120 ali radi tad više potroši.Kiki_Musampa wrote:Ne,nego ti govori da ako ti auto ne daje sigurnost na 100,onda nije ispravno,te nije sigurno ni ispod.Mlad i Nevin wrote:E moj care, po tvojoj teoriji ispade da je isto voziti 60 i 160 km/h....Možeš ti sve do jednom.Qler wrote:E to ti ne valja, ako nisi siguran na preko 100km/h nisi siguran ni ispod. Ja sa svojim fordom smijem koliko moze, sigran sam u auto, ali se i redovno sve i odrzava.
Takodjer Fiat,Punto 2 1,9jtd,150 na 2500 obrtaja u 5,za više nema puta u Tk.
- Arslan_11
#66 Re: Brzina
180 ali vrlo kratko na kraju autoputa Zagreb-Brod.Focus 1.6. cisto da vidim koliko smijem 
-
goran16v
#67 Re: Brzina
Ja kad vozim 180 u 6. brzini i kad hocu da preticem ja ga vratim u 3. i ispalim ... radilicu iz motora!
-
lenanimra
#68 Re: Brzina
80 km/h autoput relacija Kakanj-Visoko
vozilo Fiat Punto 1.9 JTD 85ks
moglo je još 
vozilo Fiat Punto 1.9 JTD 85ks
-
azdralovic
#69 Re: Brzina
sa starim isao 220-230 malo poslije ukljucenja na autoput ZG-BG od Gradiske, Audi 100 85'godiste 2.4 benzinac (nekih 140 konja)...
a sam sam vozio Astru G 1.6 16v na ovom nasem autoputu 180, i onda onako mangupski pogledao curu na suvozacevom sjedistu a ona hladno spava
druge prilike sam se isto tako ufurao da mogu pratiti BMW 530xd, i vecinom puta sam i isao za njim, jest da on uhvati brzinu prije mene ali valjda covjeku bilo simpaticno kako pokusavam da ga pratim pa me pustao... inace ja sam se kuci vracao onako relaksirano a rekao bih da se njemu negdje zurilo posto je dok su jos radovi bili kod TE Kakanj hladno prestigao kolonu jedno 50m
isto toliko je Astra isla na pravcu pred ulaz u Bugojno od N.Travnika (spustanje sa Rostova za ove upucenije), doduse niz brdo je ali do 180 sam smio potegnudi dalje ne smijem
za ovo MENSCINI da imam i klip pa dok se to aplouda na yt
sa kolegom sa faxa onom novijom Vektrom 2.0 isao 200 okruglo prema mostarskom raskrscu
inace auto strasno ubrzava, fkt me iznenadilo
a sam sam vozio Astru G 1.6 16v na ovom nasem autoputu 180, i onda onako mangupski pogledao curu na suvozacevom sjedistu a ona hladno spava
druge prilike sam se isto tako ufurao da mogu pratiti BMW 530xd, i vecinom puta sam i isao za njim, jest da on uhvati brzinu prije mene ali valjda covjeku bilo simpaticno kako pokusavam da ga pratim pa me pustao... inace ja sam se kuci vracao onako relaksirano a rekao bih da se njemu negdje zurilo posto je dok su jos radovi bili kod TE Kakanj hladno prestigao kolonu jedno 50m
isto toliko je Astra isla na pravcu pred ulaz u Bugojno od N.Travnika (spustanje sa Rostova za ove upucenije), doduse niz brdo je ali do 180 sam smio potegnudi dalje ne smijem
sa kolegom sa faxa onom novijom Vektrom 2.0 isao 200 okruglo prema mostarskom raskrscu
- sparky
#70 Re: Brzina
jel ono bijase Cipuljic (naselje na ulazu u Bu)?
iz zadnje desne krivine (prije tog pravca) si onda vjerovatno izasao 100+ (mada je to nemoguce,osim mozda sa bolidom f1,mada sumnjam).
ako si imao manju brzinu od te,sa tom astrom si mogao imati 180 onda negdje tek poslije osnovne skole,ali u tom slucaju vjerovatno ne bi ni pisao na forumu,jer nakon toga ide S krivina sa kontra nagibom,tako da bi vjerovatno bio u vocnjaku bivse kasarne (sto je najbolja varijanta)...

iz zadnje desne krivine (prije tog pravca) si onda vjerovatno izasao 100+ (mada je to nemoguce,osim mozda sa bolidom f1,mada sumnjam).
ako si imao manju brzinu od te,sa tom astrom si mogao imati 180 onda negdje tek poslije osnovne skole,ali u tom slucaju vjerovatno ne bi ni pisao na forumu,jer nakon toga ide S krivina sa kontra nagibom,tako da bi vjerovatno bio u vocnjaku bivse kasarne (sto je najbolja varijanta)...
-
emko1234
#71 Re: Brzina
@azdralovicsparky wrote:jel ono bijase Cipuljic (naselje na ulazu u Bu)?
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb2 ... cepalm.jpg
-
azdralovic
#72 Re: Brzina
cipuljic je naselje kada se dolazi od Kupresasparky wrote:jel ono bijase Cipuljic (naselje na ulazu u Bu)?
znaci ovaj pravac je dosta prije kasarne, okolo nema kuca, tek na kraju tog pravca idu drvetine(ili bristovi ne razlikujem ih bas), tj ona osnovna skola...
evo i link videa koji vec imam na yt http://www.youtube.com/watch?v=JEw8_9cxHUo
-
emko1234
#73 Re: Brzina
e jesi nasao gdje ce bit mangup, ovakav jedan ko ti je sinoc ubio dvoje ljudi na skenderiji.
sta da je iz ovog mraka na cestu ispred tebe skreno neko ko se htio ukljucit u saobracaj, ne znajuci da mu se s ledja priblizava neki nalozeni klinjo koji vozi 180km/h?
jesi razmisljao o tome? sta mislis kako bi ti bilo ostatak zivota provesti noseci na dusi nekog koga si ubio, u cilju postavljanja videa na you tube?
kad takav ko ti pogine, nije ni fatihe zasluzio. fuj.
sta da je iz ovog mraka na cestu ispred tebe skreno neko ko se htio ukljucit u saobracaj, ne znajuci da mu se s ledja priblizava neki nalozeni klinjo koji vozi 180km/h?
jesi razmisljao o tome? sta mislis kako bi ti bilo ostatak zivota provesti noseci na dusi nekog koga si ubio, u cilju postavljanja videa na you tube?
-
azdralovic
#74 Re: Brzina
prije nego pozurite sa facepalmom evo da i slikovito objasnimemko1234 wrote:@azdralovicsparky wrote:jel ono bijase Cipuljic (naselje na ulazu u Bu)?
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb2 ... cepalm.jpg

-
azdralovic
#75 Re: Brzina
samo da se razumijemo, prije svega zivim u Bugojnu dovoljno dugo da poznajem svaku ulicu i cosak... drugo klip je napravljen u gluho doba noci gdje imas promet od 5 auta u sat vremena... i taj dio ceste je apsolutno prazan, tj nema kuca, sporednih cesta niti bilo cega sto bi te moglo omesti da tako kazem... meni je bio cejf da ga potegnem 180 tu vecer i to sam uradio, ali znao sam dobro sta radim jer sam prosao tim putem jos 10 000 puta ...emko1234 wrote:e jesi nasao gdje ce bit mangup, ovakav jedan ko ti je sinoc ubio dvoje ljudi na skenderiji.
nije mi bilo bitno da ista ikome dokazujem, pitanje na temi je bilo koliko ste vozili toliko jesam i vozdra... ikad me vec potegnu za jezik evo i video