jos samo da dogovorimo cijihBlack swan wrote:mislim da je jedino rješenje zaštite parkova pravljenje spomenika...
Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
- mrtva kokoš
#51 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
- iVar
#52 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Evo moj prijedlog
Nazovete 492-100 i trazite urbanizam i dosadzujete ili ako vam je jos dosadnije zovite 492-275 to je pres sluzba
Nazovete 492-100 i trazite urbanizam i dosadzujete ili ako vam je jos dosadnije zovite 492-275 to je pres sluzba
-
r_faruk
#53 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Znaci shebase jos jednu zelenu povrsinu. Ja sam na Alipasinom polju i svjetlo palim u podne 
- Gothic princess
#54 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
nego, meni nije jasno šta će nama toliki poslovni objekti
i ovi što ih već imamo zjape prazni
- gradskadjeca
#55 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Rodjen sam i odrastao u prvom Velaninom neboderu ( nije Velanin, al' eto svi ga tako zovemo).
Zivio sam tamo 24 godine. Silom prilika otisao, ali sam ostao u Sarajevu i jos uvijek sam, i dan danas slusam kako mi govore, kad nekome pokazujem gdje sam zivio ( a na otoci si zivio ),
I kada krenem da se ubjedjujem brzo popustam ( pametniji popusta jel'te )
Tako sam ja odjednom na CH.Willi 2, pa natpisi na zgradi SIgue Sigue Sputnik ( kod ulaznih vrata u Velanu ), pa Punk is not dead dok sam bio dijete i to citao ( panker nije tata
).
Sjecanja sretnog djetinjstva naviru, pa dok i nije bilo one ceste ja sve zube izbio kad sam pao sa bicikla direktno u poslagan i ( jos nepostavljeni trotoar ) zubima udario.
Ovo je strasno, ne mogu da vjerujem, solaris, paradiso ( ne radi vise ja mislim ). Hoce li se sve to rusiti.
Moram prosetati jos jednom tim dijelom i napraviti stotinjak fotografija. A vidim da su i onu stazicu betonsku postavili izmedju tramvajske i prvog nebodera, ja godinama gazio tuda po zemlji pa mi neobicno
Da ne tusim dalje, UZASNO
Ili ovo ide samo do tih malih objekata.
Zivio sam tamo 24 godine. Silom prilika otisao, ali sam ostao u Sarajevu i jos uvijek sam, i dan danas slusam kako mi govore, kad nekome pokazujem gdje sam zivio ( a na otoci si zivio ),
Tako sam ja odjednom na CH.Willi 2, pa natpisi na zgradi SIgue Sigue Sputnik ( kod ulaznih vrata u Velanu ), pa Punk is not dead dok sam bio dijete i to citao ( panker nije tata
Sjecanja sretnog djetinjstva naviru, pa dok i nije bilo one ceste ja sve zube izbio kad sam pao sa bicikla direktno u poslagan i ( jos nepostavljeni trotoar ) zubima udario.
Ovo je strasno, ne mogu da vjerujem, solaris, paradiso ( ne radi vise ja mislim ). Hoce li se sve to rusiti.
Moram prosetati jos jednom tim dijelom i napraviti stotinjak fotografija. A vidim da su i onu stazicu betonsku postavili izmedju tramvajske i prvog nebodera, ja godinama gazio tuda po zemlji pa mi neobicno
- Adriatic
#56 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Ima li iko da spriječi ove lopove u ovoj namjeri?
Ili će se i ovdje klepiti ušima, po običaju.
Stanari okolnih zgrada su protiv ali ko njih pita.
Ili će se i ovdje klepiti ušima, po običaju.
Stanari okolnih zgrada su protiv ali ko njih pita.
- muha_sa
#57 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
na živcimagradskadjeca wrote:Rodjen sam i odrastao u prvom Velaninom neboderu ( nije Velanin, al' eto svi ga tako zovemo).
Zivio sam tamo 24 godine. Silom prilika otisao, ali sam ostao u Sarajevu i jos uvijek sam, i dan danas slusam kako mi govore, kad nekome pokazujem gdje sam zivio ( a na otoci si zivio ),![]()
Tako sam ja odjednom na CH.Willi 2, pa natpisi na zgradi SIgue Sigue Sputnik ( kod ulaznih vrata u Velanu ), pa Punk is not dead dok sam bio dijete i to citao ( panker nije tata).
-
duboka_misao
#58 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
i posto ce biti kvadrat
?
-
justika_sa
#59 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Dakle 12.9 su iz opcine novo sarajevo pokusali dobiti saglasnost lokalne zajednice... novo sarajevo da ne bude zabune jer vidim da su se ovdje opcine pomjale (zivim tu, znam kojoj opcini pripadam), no narod se pobunio i saglasnosti nema.
Od tada se piše ta peticija, skupljaju je na podrucju cijele MZ i vecina ljudi potpisuje... koliko ce to uspjeti... ne znam...
Od tada se piše ta peticija, skupljaju je na podrucju cijele MZ i vecina ljudi potpisuje... koliko ce to uspjeti... ne znam...
- muha_sa
#60 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
šta su sve stanari radili da se ne izgradi ona zgrada preko puta Selex pumpe--ništa nije pomoglo---hahari naumili hahari izgradili.justika_sa wrote:Dakle 12.9 su iz opcine novo sarajevo pokusali dobiti saglasnost lokalne zajednice... novo sarajevo da ne bude zabune jer vidim da su se ovdje opcine pomjale (zivim tu, znam kojoj opcini pripadam), no narod se pobunio i saglasnosti nema.
- karanana
#61 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
tako je. ili sta su sve radili da se ne izgradi ljubicasta ekina zgrada na bosmalovom mostu pa se izgradila.muha_sa wrote:šta su sve stanari radili da se ne izgradi ona zgrada preko puta Selex pumpe--ništa nije pomoglo---hahari naumili hahari izgradili.justika_sa wrote:Dakle 12.9 su iz opcine novo sarajevo pokusali dobiti saglasnost lokalne zajednice... novo sarajevo da ne bude zabune jer vidim da su se ovdje opcine pomjale (zivim tu, znam kojoj opcini pripadam), no narod se pobunio i saglasnosti nema.
doduse, i na livadi kod zelenih zgrada je bilo planirano nesto za graditi pa su se stanari digli i uspjeli je spasiti.
navodno je ona livadica o kojoj sada pricamo kod velaninih nebodera prodana nekad davno nekome.
- muha_sa
#62 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
evo u mom komšiluku--a i tvomkaranana wrote:tako je. ili sta su sve radili da se ne izgradi ljubicasta ekina zgrada na bosmalovom mostu pa se izgradila.muha_sa wrote:šta su sve stanari radili da se ne izgradi ona zgrada preko puta Selex pumpe--ništa nije pomoglo---hahari naumili hahari izgradili.justika_sa wrote:Dakle 12.9 su iz opcine novo sarajevo pokusali dobiti saglasnost lokalne zajednice... novo sarajevo da ne bude zabune jer vidim da su se ovdje opcine pomjale (zivim tu, znam kojoj opcini pripadam), no narod se pobunio i saglasnosti nema.
doduse, i na livadi kod zelenih zgrada je bilo planirano nesto za graditi pa su se stanari digli i uspjeli je spasiti.
navodno je ona livadica o kojoj sada pricamo kod velaninih nebodera prodana nekad davno nekome.
- karanana
#63 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
i ta zgrada godinama zjapi prazna.
-
kojeime
#64 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
A tek zgrada na Alipasinom na kojoj pise Volving, godinama stoji nedovrsena io prazna. Pa onda zgrada kod Pinka isto Alipasino. Pa ogradjeni prostor kod ASA, isto Alipasino, uzese jos jednu zelenu povrsinu. Sve za vrijeme Hadzicevog nacelnikovanja.
- dadasapic
#65 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
kome cuvaju onaj komadic zemlje ispod parkinga kod zgrade "loris"? 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#66 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
koliko prostora pored merkatora na onoj raskrsnici na socijalnom drveće počelo rasti na ledini
a odavno postojao projekt za fine zgrade i ništa
a vamo parkove uništavaju
a odavno postojao projekt za fine zgrade i ništa
a vamo parkove uništavaju