Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
darius_maximus

#51 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by darius_maximus »

Ako ikome ista znaci, moze se iz pravca Lukavice skrenuti lijevo u Novopazarsku pa onda sici nizbrdo prema pekari AS ili produziti za Anex, a iz pravca Svrakinog se isto nakon Bosmala moze presijeci kod autopraonice Orah prije Restorana Ruza i nastaviti pravo prema raskrsnici kod pekare AS. Znam da nisu neka bajna i nova rjesenja, ali rekoh ako nekome zatreba slucajno... :D
Inace, organizacija gradskih vlasti za 10... :roll: :x
drndalo

#52 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by drndalo »

admir_adoo wrote: Ima i opcija tamo onim sporednim putem kad se ide iz Lukavice pa samo pravo prema Trebevicu i onda lijevo ona ulicica kroz sumicu :) al ako ti naidje auto iz suprotnog smjera ... :shock:
Prosao jutros tuda, mozda lakse nego trolejbuskom trasom, ali svejedno katastrofa...
kiki-miki wrote:E mene zanima je li i Gras kolapsirao tačnije rečeno tramvaji?
Sumnjam da su ista pojacali, zato mi i nisu opcija...
sladak_ko_med wrote:bice ekstra kad se neko sudari u Dzemala Bijedica :D
Vec vidjeno jutros, i to od poznanika zena... :cry:
madner wrote:Eki nije bilo saobracaja u Julu i Augustu. :D

Nije bilo za one koji su bili na godisnjem odmoru, ali posto je bilo dijaspora tu guzva nije bila nista manja.
Bogme ga je bilo primjetno manje...
ja1977 wrote:Mozda je ovo suvise komolikovano, ali se nadam da u ministarstvu saobracaja sjede pametniji, koji ce napraviti jos bolje rijesenje.
Ne bih se bas kladio na takav ishod...

Elem, na*ebali smo !
Last edited by drndalo on 14/09/2011 11:47, edited 1 time in total.
helpdesk1

#53 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by helpdesk1 »

Nestao mi profil helpdesk pa morao novi odpipiti-hvala moderaciji :-D .
Nešto kontam, pravac od TV do Otoke (ili do Remize) izmjestiti 3 trake u trake koje idu iz grada, a 3 trake iz grada na Otoci (ili na Remizi) izmjestiti u Džemala Bijedića i napraviti ih jednosmjernim sa 2 trake sve do Žice ili iza hotela Sarajevo (ili do Remize). Ovo bi olakšalo tranzit i Lukavicu koliko-toliko :roll: .
Simple Man

#54 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Simple Man »

Ne postoji ni jedan alternativni pravac od Ilidze prema gradu, kojeg sam se sjetio
a da tu nije bila katastrofa (normalno je valjda da se jos neko prije mene toga sjetio :D )

Preko Svrakinog je ludilo totalno, bice nepodnosljivo iduce 2 sedmice...bolje onda na posao
u 7 ujutru...a raznih idiota na svakoj raskrsnici, svi glupi, jedino oni pametni
pa raspale po zelenim povrsinama i trotoarima...taksisti i komercijalisti uglavnom
a kamiona i teskih vozila i previse za ove ceste

sreca pa imamo policiju na raskrsnicama da "regulise" saobracaj...jedan je na Mojmili stao
usred guzve, uhvatio se za glavu i nakon toga zapalio cigaru :lol:
I totalno sam poludio kada me je drot ispred suda, vratio na glavnu, dole na Otoku...

Sto sam isfrustriran... :x
AS_sa

#55 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by AS_sa »

helpdesk1 wrote:Nestao mi profil helpdesk pa morao novi odpipiti-hvala moderaciji :-D .
Nešto kontam, pravac od TV do Otoke (ili do Remize) izmjestiti 3 trake u trake koje idu iz grada, a 3 trake iz grada na Otoci (ili na Remizi) izmjestiti u Džemala Bijedića i napraviti ih jednosmjernim sa 2 trake sve do Žice ili iza hotela Sarajevo (ili do Remize). Ovo bi olakšalo tranzit i Lukavicu koliko-toliko :roll: .
mozda bi to ometalo tranvajski saobracaj, jer bi se moralo preko sina prelazit ... a kolika je guzva, non stop bi bilo auta na sinama ...
helpdesk1

#56 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by helpdesk1 »

AS_sa wrote:mozda bi to ometalo tranvajski saobracaj, jer bi se moralo preko sina prelazit ... a kolika je guzva, non stop bi bilo auta na sinama ...
Drotovi bi mogli da propuštaju poneki tramvaj na te dvije raskrsnice. Ipak tramvaji idu na svakih 3-5 minuta (a ponekad i sa većim razmakom :) )
muha_sa

#57 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by muha_sa »

nek preusmjere tramvaje alternativnim pravcima :D
pa ja :D
A_I_

#58 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

Image

Obratiti paznju na lijevi dio slike :D

Ugodnu gradsku voznju zelim :)
helpdesk1

#59 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by helpdesk1 »

Od 14.09.pa sve do 01.10. Girro di Sarajevo u organizaciji Direkcije za ceste KS.
O'zone
Globalni moderator

#60 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by O'zone »

helpdesk1 wrote:Od 14.09.pa sve do 01.10. Girro di Sarajevo u organizaciji Direkcije za ceste KS.
Ne zaboraviti nositi sigurnosnu opremu. Kacigu i kakog pajsera u slučaju konfrotacije sa nervoznim vozačem.

Ugodan put želim :thumbup:
A_I_

#61 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

Jednog dana i u ovoj kotlini osvanuce kriticna masa :)

Image Image

Image
rimac

#62 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by rimac »

ja1977 wrote:Nas probkm je sto uvije, ali uvijek kada se nesto radi nadlezni samo kazu koristite alternativne pravce. tako je bilo i tri godeinw kada se radila glavna dzada, tako je i sada.
Gospodo, alternativni pravci se moraju pripremiti za veci promet, alternativne pravce treba smisliti.

Znaci ovako:

Od RTV doma do Otoke dvije trake smjera Grad - Ilidza okrenuti u suprotni pravac. Krajnju desnu ostaviti u ptavcu Ilidze.
Vidjeti kolika je sirina ceste, mozda bi se moglo napraviti 4 dovoljno siroke trake (kazem mozda).
Ako ne mogu, odna dvije trake ujutro prema gradu, a dvije trake popodne prema Ilidzi.
Tako se to radi u svijetu. Je li itko od vladajućih to vidio igdje, već ako nemaju zdrav razum. Manhattan tako funkcioniše. Ujutro kad se ide na posao, ulaz ima daleko više traka nego izlaz. Popodne, obrnuto.
rimac

#63 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by rimac »

Sramota priopćenje. Koga smo mi birali! Samo na Sarajevo-x stranici bilo nekoliko jako korisnih savjeta, rješenja kako umanjiti gužvu, a oni ovako birokratski se odnose prema građanima.
Zbog rekonstrukcije mosta na Otoci: Poziv građanima na strpljenje i razumijevanje
14.09.2011 (lamija.bojadzic)
!GrbKantona.jpg

Danas 14. septembra 2011. godine stupilo je na snagu Rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ulici Bulevara Meše Selimovića radi izvođenja neophodnih radova na sanaciji mosta preko Miljacke kod objekta "Vistafon", a koji će trajati do 02. oktobra. Radovi se izvode na zahtjev Federalne direkcije cesta, dok Ministarstvo saobraćaja ima nadležnost da osigura i predloži alternativne saobraćajne pravce što je i učinilo.

Zbog velikih saobraćajnih gužvi koje su nastale jutros na pomenutoj dionici, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i resorni ministar Haris Lulić pozivaju građane Kantona Sarajevo na strpljenje i razumijevanje kako bi trenutne saobraćajne probleme prevazišli na najbolji način.

Još jednom, podsjećamo javnost da su određeni sljedeći alternativni saobraćajni pravci za smjer Ilidža - Baščaršija: Bulevar Meše Selimovića kod "Bitumenke" u Nedžarićima skretanje u ulicu Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića – Ante Babića – Safeta Hadžića, Bulevar Meše Selimovića – Ive Andrića – Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića - Ive Andrića - Safeta Hadžića i Bulevar Meše Selimovića – Majdanska - Safeta Hadžića, dok je za smjer Dobrinja – Nedžarići alternativni pravac saobraćajnica Lukavička cesta – Safeta Hadžića.

Prema riječima ministra Lulića, ovi alternativni pravci su podložni izmjenama ukoliko se za to ukaže potreba, jer se u resornom ministarstvu kontinuirano prati odvijanje saobraćaja na ponuđenim alternativnim pravcima, te će u ovom ministarstvu odrediti i nove pravce ponuđenim alternativnim saobraćajnicama sa potpunom i naophodnom signalizacijom.

"Molimo vozače građane Kantona Sarajevo da koriste alternativne pravce sa maksimalnim strpljenjem, jer su radovi koji se izvode u interesu svih nas, a mi u Kantonu Sarajevo ćemo učiniti sve da neminovne saobraćajne gužve svedemo na najmanju moguću mjeru", istakao je ministar Lulić.
ja1977

#64 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by ja1977 »

:x Lulicu, pokazi da imas imalo pameti i daj ostavku
madner

#65 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by madner »

tandrlike_chandrlike wrote:
madner wrote:Eki nije bilo saobracaja u Julu i Augustu. :D

Nije bilo za one koji su bili na godisnjem odmoru, ali posto je bilo dijaspora tu guzva nije bila nista manja.
bilo je saobraćaja, ali manje za 2/3 nego sad.
meni nije jasno kako ovi naši majmuni, od svih mogućih rješenja, izaberu najgore?! fakt ne kontam to nikako, majke mi.
Jah, ne znam za druge. Ja gustinu saobracaja mjerim po minutama do posla. Ako je guzva manja (recimo praznik) minutaza se znatno smanji. Juli i August je bila ista kao i juce.
Zovem se Zelena

#66 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Zovem se Zelena »

Obzirom da od prozivanja ovdje nema neke koristi, da su ove gužve neminovne narednih 20ak dana, a sve u cilju smanjenja nervoze među vozačima, dajte razmjenjujte informacije. Gdje nema gužve, koji pravac koristiti, ako vas ima više na potezu Ilidža-Otoka dogovorite se da ide vas 3-4 jednim autom...

Trenutno nema ni g od gužve kakva je bila jutros na transverzali IX (ulica Ive Andrića), normalno uključenje u Safeta Hadžića prema gradu, pa da znate. Za ostale transverzale ne znam. Ako neko može neka bega ranije s posla :)

A o policiji koja "reguliše" saobraćaj, nemam riječi :x Svaka čast onom čikcu na Švrakinom jutros, sve ostalo :x
sarajevo63

#67 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

Samo da ne rikne GRAS :)
O'zone
Globalni moderator

#68 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by O'zone »

sarajevo63 wrote:Samo da ne rikne GRAS :)
Sad bi oni potrefili idealan tajming da pokrenu štrajk da pokažu da se bez njih ne može i da traže kakve povišice i subvencije od kantona :-) :-) :-)
Sit svega

#69 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Sit svega »

Samo mi nije jasno o kakva četiri alternativna pravca pričaju, kad se ovo sve svodi na dva alternativna pravca. Što se mene tiče, SDP je izgubio moju podršku u ovom gradu...
nookey

#70 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by nookey »

Kakva je situacija preko Grbavice, odnosno od Anex-a prema Pofalićima?
sarajevo63

#71 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by sarajevo63 »

Ja fakat ne kontam uzbuđenje. Jutros: autom, sutra pješke. Uostalom u 90% auta sjede samo vozači.
NAstranu šta mislim o ocima grada..........
L.e.g

#72 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by L.e.g »

ja pokusao preko Dobrinje i Vraca...kolona bila od Terex pumpe do Skenderije
wild roses

#73 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by wild roses »

"Zahvaljujući posebnom kvantnom stanju koje se zove stanje Schrödingerove mačke istraživači su uspjeli teleportirati set kompleksnih kvantnih informacija te su pritom uspjeli sačuvati integritet tih informacija"prenosi Popsci.com.

Rješenje za život u Sarajevu :D
Zovem se Zelena

#74 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Zovem se Zelena »

nookey wrote:Kakva je situacija preko Grbavice, odnosno od Anex-a prema Pofalićima?
Za sad normala :) Kakva će biti, ko zna :-)
mrtva kokoš

#75 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by mrtva kokoš »

a put od zice do otoke?? je l` ko prolazio ..
Post Reply