Hajde Cukane,gugni sreco...jesmo li te zbunili,sta ti treba dodatno pojasniti ???
Potrebne smjernice (Sarajevo)
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#51 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Users browsing this forum: Cukan91, DON_eARL, nemam_ideje, somethings, Tercius and 21 guests
Hajde Cukane,gugni sreco...jesmo li te zbunili,sta ti treba dodatno pojasniti ???
-
Cukan91
#52 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Jasno mi je sve! Hvala lijepo!
Samo jos par pitanja..
A jel kartu mogu da platim u eurima ili markama? I da li moram da spremim sitno?
Imam nazalost samo eure, i marke u krupnim novcanicama.
Samo jos par pitanja..
A jel kartu mogu da platim u eurima ili markama? I da li moram da spremim sitno?
- Tercius
#53 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
A neprepadam ga, covjeka saljete na drugi kraj gradastachu wrote:MAN-lion's coach wrote:Dobro onda kofol malo manje slikovitoj.![]()
![]()
![]()
Ne prepadaj ga bezze, na kraju nece nikako ni u Sarajevo doci...Tercius wrote:E da ti znas gdje te oni salju ko sto ne znas![]()
![]()
BTW,
- stachu
#54 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Masala, masala....Cukan91 wrote:Jasno mi je sve! Hvala lijepo!
Samo jos par pitanja..
Euri se ne primaju nigdje, sem da razmjenis u bankama...
A KM-cice, rasitni negdje usput...
- HomeSweetHome
#55 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Cukan91 wrote:Jasno mi je sve! Hvala lijepo!
Samo jos par pitanja..
E, nek si im rek'o
Samo kaemici, nista eurici, pripremi sitno da se ne peglas, ne moras bas tacno 1.6 ili 1.8 (koliko mislim da je karta ako se kupuje u tramvaju), ali eto makar 10 KM nece biti lose.
- Tercius
#56 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Daj gdje ces busom, idi pjeske ljudi ti jos kompletne trase kretanje na karti ispisase
Za 10 km si mogo Kineza nac da te na ledjima iznese do Bjelava.
- stachu
#57 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Jes' vidio! Mi se ovdje mucimo, mape crtamo, a on fino eure i na bus!Tercius wrote:Daj gdje ces busom, idi pjeske ljudi ti jos kompletne trase kretanje na karti ispisaseZa 10 km si mogo Kineza nac da te na ledjima iznese do Bjelava.
Pa bar pivu da plati....
- Tercius
#58 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Levati otpusteni ste hehehehe kakva drskost 
- Chemist
#59 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Moj Boze...ljepota zivota, momak upisao filozofski fakultet i odmah prisustvovao prvoj lekciji filozofije...

- stachu
#60 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Tercius wrote:Levati otpusteni ste hehehehe kakva drskost
NeJma veze, pitat ce on iduci put gdje je restoran"Bazeni"!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#61 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Pustite decka. Decko bira pobjednicki prijedlog pod sifrom "Autobus br. 14"
Normalno i ocekivano..a vi ga setate kroz parkove i sokake,pa uzbrdo par kilometara..pa nije lud BA
Normalno i ocekivano..a vi ga setate kroz parkove i sokake,pa uzbrdo par kilometara..pa nije lud BA
- Tercius
#62 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Ja mislim da mu u Domu nece manjkat vodica za takve lokacije.stachu wrote:Tercius wrote:Levati otpusteni ste hehehehe kakva drskost![]()
NeJma veze, pitat ce on iduci put gdje je restoran"Bazeni"!![]()
![]()
![]()
![]()
- Tercius
#63 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Ma dozvoli, cestitamo cestitamo.-LIBERO- wrote:Pustite decka. Decko bira pobjednicki prijedlog pod sifrom "Autobus br. 14"![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
-
MAN-lion's coach
#65 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Nemoj da zaboraviš tramvajsku kartu poništiti,ako budeš išao i autobusom isto kupuješ kod vozača,ali je ne poništavaš.Cukan91 wrote:Jasno mi je sve! Hvala lijepo!
Samo jos par pitanja..
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#66 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Pridruzujem se cestitkama, .... Libero, cestitam, .... postali ste majka, ....Tercius wrote:Ma dozvoli, cestitamo cestitamo.-LIBERO- wrote:Pustite decka. Decko bira pobjednicki prijedlog pod sifrom "Autobus br. 14"![]()
Last edited by pape on 14/09/2011 00:56, edited 1 time in total.
-
(ne)forumas
#67 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
idi taxijem, oni sve primaju, jene, marke, eure... i ne brini se uvijek imaju sitnoCukan91 wrote:Jasno mi je sve! Hvala lijepo!
Samo jos par pitanja..
- Edin H.
#68 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Je'l po milju?Cukan91 wrote:Jasno mi je sve! Hvala lijepo!
Samo jos par pitanja..
-
mahalik
#69 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
oo bože koja komplikacijakaranana wrote:predji cestu i idi ulicom pored americke ambasade koja ce ti biti s lijeve strane. prodji zeljeznicku stanicu s lijeve strane i avaz tower s desne i nastavi hodati tom cestom. cesta ide uzbrdo i ulazis u tunel "ciglane". izadjes iz tunela i ides pravo preko nadvoznjaka, onda blago silazenje do semafora. s desne strane ces vidjeti spomen kosturnicu i groblje a s lijeve je pijaca ispod tog nadvoznjaka. predji cestu kojom idu trolejbusi i sada ides opet uzbrdo. s lijeve strane ti je velika zgrada gradjevinskog fakulteta. popenjes se na vrh te ceste i ispred tebe je klinicki centar, ti idi desno jedno 20 metara pa skreni lijevo.
odavde nastavi pratiti papetove direkcije u njegove zadnje dvije recenice.
- muha_sa
#70 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Tercius wrote:Sta mislis da uzmes taxi jeftinije cete doci, jer ako ti ovi budu objasnjavali trebace ti duplo vise da se vratis.![]()
- HAVANA
#71 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
E sto mu objasniste 
- respo
- stachu
#73 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Zato sto nisam htio bezze da mu komplikujem kroz mahale (iako je puno jednostavnije), jer momak prvi put prolazi tuda, a ako treba ja cu iscrtat i kroz mahale!
Sta se ljutis odma'?!
Sta se ljutis odma'?!
-
lajkujMe
#74 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Kako doci do S. doma Bjelave:
Student iz daleka: Dize ruku i dere se TAKSI TAKSIII
Taksi (onaj sarajevski): Jesi dobro Paša dje moraš ič
Student iz daleka: Dobar dan gospodine ovo mi je tek drugi put da sam u Sarajevu upisao se ovdje na fakultet, moram otići u S. dom bjelave da vidim kakvu sobu za sebe.
Taksist: oooo Paša svaka ćast, samo tako ući i naući paš i ti jednog dana moć vozat ovakvog auta (škoda fabia 2002 g) hajd sjedaj vozam te ja sad najbržim putem do tamo.
Student iz daleka: a koliko ce me to doci samo da pitam?
Taksist: Ništa se ti ne brini sine ja cu ti naplatiti fer i skvare (square)
Student iz daleka: Hvala gospodine
Krene auto, ode do skenderije, pa skrene desno preko mosta i ode do trga austrije skrene lijevo pa lijevo pa do mosta, pa do vijecnice, stigne na carsiju i skrene desno pa ponovo desno zavrsi negdje na kovacima pa na sedreniku spusti se coek dole sve do carsije ponovo, krene prema Dzamiji i skrene desno na kosevo ode do bolnice i napokon poslije pola sata voznje...
Taksista: (za vrijeme voznje) znas paša nes vjerovat ko je sjedio na tom mjestu gdje ti sad sjedis. Tu je bila penelpe cruz zena onog pilota cruza znas onog sto je u sekti i jede zive pilice, htjela da je s aerodroma odvezem u hotel evropa, kaze muz joj tamo a i neki njen sex boj (boy) brine se da se ne sretnu ta dvojca kaze biti ce belaja mozda ga muz pojede znades, vrijedi bogami ona i glave bas je ono za
flartovao (flertovao) sam ja snjom da nije muza bilo sad bi ja u H. europa ko kralj Dzeku gledo na ogromnoj Plazmi i tako nastavlja provaljivanje takstiste sve do doma bjelave.
Student (vidno uznemiren i sokiran sta je sve cuo u taksiju) Gospodine koliko vam dođem?
Taksista: evo vidis taksimetar toliko trebas dati
Student: (gleda u taksimetar) u P*** M*** sta je ovo 30 maraka dovde pa jeste li vi normalni.
Taksista vozio sam te fer i skver (square) niti sam te prevario niti sam te doveo na pogresno mjesto plati jarane (pogleda ispod svog sjedista) vidis ovo? ceka te ako ne platis (ak-47)
Student (veoma veoma uznemiren) evo vam gospodine hvala na ljubaznoj voznji prijatno.
Student iz daleka: Dobar dan gospodine ovo mi je tek drugi put da sam u Sarajevu upisao se ovdje na fakultet, moram otići u S. dom bjelave da vidim kakvu sobu za sebe.
Taksist: oooo Paša svaka ćast, samo tako ući i naući paš i ti jednog dana moć vozat ovakvog auta (škoda fabia 2002 g) hajd sjedaj vozam te ja sad najbržim putem do tamo.
Student iz daleka: Hvala gospodine
Krene auto, ode do skenderije, pa skrene desno preko mosta i ode do trga austrije skrene lijevo pa lijevo pa do mosta, pa do vijecnice, stigne na carsiju i skrene desno pa ponovo desno zavrsi negdje na kovacima pa na sedreniku spusti se coek dole sve do carsije ponovo, krene prema Dzamiji i skrene desno na kosevo ode do bolnice i napokon poslije pola sata voznje...
Taksista: (za vrijeme voznje) znas paša nes vjerovat ko je sjedio na tom mjestu gdje ti sad sjedis. Tu je bila penelpe cruz zena onog pilota cruza znas onog sto je u sekti i jede zive pilice, htjela da je s aerodroma odvezem u hotel evropa, kaze muz joj tamo a i neki njen sex boj (boy) brine se da se ne sretnu ta dvojca kaze biti ce belaja mozda ga muz pojede znades, vrijedi bogami ona i glave bas je ono za
Student (vidno uznemiren i sokiran sta je sve cuo u taksiju) Gospodine koliko vam dođem?
Student: (gleda u taksimetar) u P*** M*** sta je ovo 30 maraka dovde pa jeste li vi normalni.
Taksista vozio sam te fer i skver (square) niti sam te prevario niti sam te doveo na pogresno mjesto plati jarane (pogleda ispod svog sjedista) vidis ovo? ceka te ako ne platis (ak-47)
Student (veoma veoma uznemiren) evo vam gospodine hvala na ljubaznoj voznji prijatno.
- Edin H.
#75 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)
Da ali ovo nije kraj price, momak nema marke, nego samo eurelajkujMe wrote:Kako doci do S. doma Bjelave:
Student iz daleka: Hvala gospodine![]()
Taksista: (za vrijeme voznje) znas paša nes vjerovat ko je sjedio na tom mjestu gdje ti sad sjedis. Tu je bila penelpe cruz zena onog pilota cruza znas onog sto je u sekti i jede zive pilice, htjela da je s aerodroma odvezem u hotel evropa, kaze muz joj tamo a i neki njen sex boj (boy) brine se da se ne sretnu ta dvojca kaze biti ce belaja mozda ga muz pojede znades, vrijedi bogami ona i glave bas je ono za![]()
flartovao (flertovao) sam ja snjom da nije muza bilo sad bi ja u H. europa ko kralj Dzeku gledo na ogromnoj Plazmi i tako nastavlja provaljivanje takstiste sve do doma bjelave.
Zivo me interesuje kako ce se taj dio konverzacije odvijati.