Potrebne smjernice (Sarajevo)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#51 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by -LIBERO- »

Users browsing this forum: Cukan91, DON_eARL, nemam_ideje, somethings, Tercius and 21 guests

Hajde Cukane,gugni sreco...jesmo li te zbunili,sta ti treba dodatno pojasniti ??? ;-)
Cukan91

#52 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Cukan91 »

Jasno mi je sve! Hvala lijepo!

Samo jos par pitanja..

A jel kartu mogu da platim u eurima ili markama? I da li moram da spremim sitno?
Imam nazalost samo eure, i marke u krupnim novcanicama.
Tercius

#53 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Tercius »

stachu wrote:
MAN-lion's coach wrote:Dobro onda kofol malo manje slikovitoj. :D
:lol: :lol: :thumbup:
Tercius wrote:E da ti znas gdje te oni salju ko sto ne znas :D :evil:
Ne prepadaj ga bezze, na kraju nece nikako ni u Sarajevo doci... :D

BTW, :sax:
A neprepadam ga, covjeka saljete na drugi kraj grada :D
stachu

#54 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by stachu »

Cukan91 wrote:Jasno mi je sve! Hvala lijepo!

Samo jos par pitanja..

A jel kartu mogu da platim u eurima ili markama? I da li moram da spremim sitno?
Masala, masala.... :D
Euri se ne primaju nigdje, sem da razmjenis u bankama...
A KM-cice, rasitni negdje usput...
HomeSweetHome

#55 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by HomeSweetHome »

Samo jos par pitanja..

E, nek si im rek'o :D

Samo kaemici, nista eurici, pripremi sitno da se ne peglas, ne moras bas tacno 1.6 ili 1.8 (koliko mislim da je karta ako se kupuje u tramvaju), ali eto makar 10 KM nece biti lose.
Tercius

#56 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Tercius »

Daj gdje ces busom, idi pjeske ljudi ti jos kompletne trase kretanje na karti ispisase :D Za 10 km si mogo Kineza nac da te na ledjima iznese do Bjelava.
stachu

#57 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by stachu »

Tercius wrote:Daj gdje ces busom, idi pjeske ljudi ti jos kompletne trase kretanje na karti ispisase :D Za 10 km si mogo Kineza nac da te na ledjima iznese do Bjelava.
Jes' vidio! Mi se ovdje mucimo, mape crtamo, a on fino eure i na bus!
Pa bar pivu da plati.... :D
Tercius

#58 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Tercius »

Levati otpusteni ste hehehehe kakva drskost :lol:
Chemist

#59 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Chemist »

Moj Boze...ljepota zivota, momak upisao filozofski fakultet i odmah prisustvovao prvoj lekciji filozofije... :sax: :sax:
stachu

#60 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by stachu »

Tercius wrote:Levati otpusteni ste hehehehe kakva drskost :lol:
:oops:
NeJma veze, pitat ce on iduci put gdje je restoran"Bazeni"! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#61 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by -LIBERO- »

Pustite decka. Decko bira pobjednicki prijedlog pod sifrom "Autobus br. 14" :D

Normalno i ocekivano..a vi ga setate kroz parkove i sokake,pa uzbrdo par kilometara..pa nije lud BA :lol:
Tercius

#62 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Tercius »

stachu wrote:
Tercius wrote:Levati otpusteni ste hehehehe kakva drskost :lol:
:oops:
NeJma veze, pitat ce on iduci put gdje je restoran"Bazeni"! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja mislim da mu u Domu nece manjkat vodica za takve lokacije. :D
Tercius

#63 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Tercius »

-LIBERO- wrote:Pustite decka. Decko bira pobjednicki prijedlog pod sifrom "Autobus br. 14" :D

Normalno i ocekivano..a vi ga setate kroz parkove i sokake,pa uzbrdo par kilometara..pa nije lud BA :lol:
Ma dozvoli, cestitamo cestitamo. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#64 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by -LIBERO- »

:D :D :D

;-) :sax:
MAN-lion's coach

#65 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by MAN-lion's coach »

Samo jos par pitanja..

Nemoj da zaboraviš tramvajsku kartu poništiti,ako budeš išao i autobusom isto kupuješ kod vozača,ali je ne poništavaš. :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#66 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by pape »

Tercius wrote:
-LIBERO- wrote:Pustite decka. Decko bira pobjednicki prijedlog pod sifrom "Autobus br. 14" :D
Ma dozvoli, cestitamo cestitamo. :thumbup:
Pridruzujem se cestitkama, .... Libero, cestitam, .... postali ste majka, .... :sax:
Last edited by pape on 14/09/2011 00:56, edited 1 time in total.
(ne)forumas

#67 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by (ne)forumas »

Samo jos par pitanja..

idi taxijem, oni sve primaju, jene, marke, eure... i ne brini se uvijek imaju sitno :run:
Edin H.

#68 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Edin H. »

Samo jos par pitanja..

Je'l po milju? :-)

:mrgreen:
mahalik

#69 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by mahalik »

karanana wrote:predji cestu i idi ulicom pored americke ambasade koja ce ti biti s lijeve strane. prodji zeljeznicku stanicu s lijeve strane i avaz tower s desne i nastavi hodati tom cestom. cesta ide uzbrdo i ulazis u tunel "ciglane". izadjes iz tunela i ides pravo preko nadvoznjaka, onda blago silazenje do semafora. s desne strane ces vidjeti spomen kosturnicu i groblje a s lijeve je pijaca ispod tog nadvoznjaka. predji cestu kojom idu trolejbusi i sada ides opet uzbrdo. s lijeve strane ti je velika zgrada gradjevinskog fakulteta. popenjes se na vrh te ceste i ispred tebe je klinicki centar, ti idi desno jedno 20 metara pa skreni lijevo.
odavde nastavi pratiti papetove direkcije u njegove zadnje dvije recenice.
oo bože koja komplikacija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#70 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by muha_sa »

Tercius wrote:Sta mislis da uzmes taxi jeftinije cete doci, jer ako ti ovi budu objasnjavali trebace ti duplo vise da se vratis. :D :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#71 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by HAVANA »

E sto mu objasniste :lol:
respo

#72 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by respo »

stachu wrote:Mozda ovo pomogne:
Image
filozofe idi ti ovom mars rutom do velikog parka onda gore uz veliki park pored austrijske ambasade uz dzidzikovac pa uz bjelave i eto te ispred doma bjelave

stachu ne znam sto beze da kruzi ovako kako si ti oznacio
stachu

#73 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by stachu »

Zato sto nisam htio bezze da mu komplikujem kroz mahale (iako je puno jednostavnije), jer momak prvi put prolazi tuda, a ako treba ja cu iscrtat i kroz mahale!
Sta se ljutis odma'?! :D
lajkujMe

#74 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by lajkujMe »

Kako doci do S. doma Bjelave:

Student iz daleka: Dize ruku i dere se TAKSI TAKSIII
Taksi (onaj sarajevski): Jesi dobro Paša dje moraš ič
Student iz daleka: Dobar dan gospodine ovo mi je tek drugi put da sam u Sarajevu upisao se ovdje na fakultet, moram otići u S. dom bjelave da vidim kakvu sobu za sebe.
Taksist: oooo Paša svaka ćast, samo tako ući i naući paš i ti jednog dana moć vozat ovakvog auta (škoda fabia 2002 g) hajd sjedaj vozam te ja sad najbržim putem do tamo.
Student iz daleka: a koliko ce me to doci samo da pitam?
Taksist: Ništa se ti ne brini sine ja cu ti naplatiti fer i skvare (square)
Student iz daleka: Hvala gospodine :)
Krene auto, ode do skenderije, pa skrene desno preko mosta i ode do trga austrije skrene lijevo pa lijevo pa do mosta, pa do vijecnice, stigne na carsiju i skrene desno pa ponovo desno zavrsi negdje na kovacima pa na sedreniku spusti se coek dole sve do carsije ponovo, krene prema Dzamiji i skrene desno na kosevo ode do bolnice i napokon poslije pola sata voznje...
Taksista: (za vrijeme voznje) znas paša nes vjerovat ko je sjedio na tom mjestu gdje ti sad sjedis. Tu je bila penelpe cruz zena onog pilota cruza znas onog sto je u sekti i jede zive pilice, htjela da je s aerodroma odvezem u hotel evropa, kaze muz joj tamo a i neki njen sex boj (boy) brine se da se ne sretnu ta dvojca kaze biti ce belaja mozda ga muz pojede znades, vrijedi bogami ona i glave bas je ono za :dance: :dance: flartovao (flertovao) sam ja snjom da nije muza bilo sad bi ja u H. europa ko kralj Dzeku gledo na ogromnoj Plazmi i tako nastavlja provaljivanje takstiste sve do doma bjelave.

Student (vidno uznemiren i sokiran sta je sve cuo u taksiju) Gospodine koliko vam dođem?
Taksista: evo vidis taksimetar toliko trebas dati
Student: (gleda u taksimetar) u P*** M*** sta je ovo 30 maraka dovde pa jeste li vi normalni.
Taksista vozio sam te fer i skver (square) niti sam te prevario niti sam te doveo na pogresno mjesto plati jarane (pogleda ispod svog sjedista) vidis ovo? ceka te ako ne platis (ak-47)
Student (veoma veoma uznemiren) evo vam gospodine hvala na ljubaznoj voznji prijatno.
Edin H.

#75 Re: Potrebne smjernice (Sarajevo)

Post by Edin H. »

lajkujMe wrote:Kako doci do S. doma Bjelave:

Student iz daleka: Dize ruku i dere se TAKSI TAKSIII
Taksi (onaj sarajevski): Jesi dobro Paša dje moraš ič
Student iz daleka: Dobar dan gospodine ovo mi je tek drugi put da sam u Sarajevu upisao se ovdje na fakultet, moram otići u S. dom bjelave da vidim kakvu sobu za sebe.
Taksist: oooo Paša svaka ćast, samo tako ući i naući paš i ti jednog dana moć vozat ovakvog auta (škoda fabia 2002 g) hajd sjedaj vozam te ja sad najbržim putem do tamo.
Student iz daleka: a koliko ce me to doci samo da pitam?
Taksist: Ništa se ti ne brini sine ja cu ti naplatiti fer i skvare (square)
Student iz daleka: Hvala gospodine :)
Krene auto, ode do skenderije, pa skrene desno preko mosta i ode do trga austrije skrene lijevo pa lijevo pa do mosta, pa do vijecnice, stigne na carsiju i skrene desno pa ponovo desno zavrsi negdje na kovacima pa na sedreniku spusti se coek dole sve do carsije ponovo, krene prema Dzamiji i skrene desno na kosevo ode do bolnice i napokon poslije pola sata voznje...
Taksista: (za vrijeme voznje) znas paša nes vjerovat ko je sjedio na tom mjestu gdje ti sad sjedis. Tu je bila penelpe cruz zena onog pilota cruza znas onog sto je u sekti i jede zive pilice, htjela da je s aerodroma odvezem u hotel evropa, kaze muz joj tamo a i neki njen sex boj (boy) brine se da se ne sretnu ta dvojca kaze biti ce belaja mozda ga muz pojede znades, vrijedi bogami ona i glave bas je ono za :dance: :dance: flartovao (flertovao) sam ja snjom da nije muza bilo sad bi ja u H. europa ko kralj Dzeku gledo na ogromnoj Plazmi i tako nastavlja provaljivanje takstiste sve do doma bjelave.

Student (vidno uznemiren i sokiran sta je sve cuo u taksiju) Gospodine koliko vam dođem?
Taksista: evo vidis taksimetar toliko trebas dati
Student: (gleda u taksimetar) u P*** M*** sta je ovo 30 maraka dovde pa jeste li vi normalni.
Taksista vozio sam te fer i skver (square) niti sam te prevario niti sam te doveo na pogresno mjesto plati jarane (pogleda ispod svog sjedista) vidis ovo? ceka te ako ne platis (ak-47)
Student (veoma veoma uznemiren) evo vam gospodine hvala na ljubaznoj voznji prijatno.
Da ali ovo nije kraj price, momak nema marke, nego samo eure :-)
Zivo me interesuje kako ce se taj dio konverzacije odvijati.
Post Reply