zajednicki orgazam

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Not My Idea

#51 Re: zajednicki orgazam

Post by Not My Idea »

CiCk0 wrote:A bokovi? niko nespominje bokove ;) tu je zena najranjivija :)
:-?
ljubav_aha

#52 Re: zajednicki orgazam

Post by ljubav_aha »

Not My Idea wrote:
:lol: oov je prava tema detekcije znanja strasnih ljubavnika :lol: :D

ovdje se pise samo sto treba uraditi NJOJ,a ne Njemu :D zene krive Jopet :lol:
CiCk0

#53 Re: zajednicki orgazam

Post by CiCk0 »

ljubav_aha wrote:
Not My Idea wrote:

Pa otvoreno pricamo i razmjenjujemo info :) neprezentiram se :) nikad me nije stid nesto novo naucit :) znam da nije to ta tema, al ce brzo pod kljuc pa reko da iskoristim priliku da skupim koju info :)
Not My Idea

#54 Re: zajednicki orgazam

Post by Not My Idea »

pa deder pojasni ono gore
simpozijum delirijum

#55 Re: zajednicki orgazam

Post by simpozijum delirijum »

ljubav_aha wrote:
Not My Idea wrote:

ma ! Njemu ne treba puno , mi smo jednostavni a Vi ste komplikovane , respect
Zenski orgazam ? ispisane cijele enciklopedije i doktorati
Muski orgazam ?
udji i izidji max. dvije stranice i vozdra ! :lol:
uh ! vi Zene !
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#56 Re: zajednicki orgazam

Post by pape »

:-) Nista od toga mladosti moja, ... zenu u krevetu treba pratiti k`o iglu na seizmografu.
Znaci, ... pomno studirati, ... gledati i osluskivati.
I, ... onda donositi zakljucke, tj, ... na pravi nacin ih sprovesti u djelo.
Ima da pishti k`o pivara, ... :D
CiCk0

#57 Re: zajednicki orgazam

Post by CiCk0 »

pape wrote:
:-) Nista od toga mladosti moja, ... zenu u krevetu treba pratiti k`o iglu na seizmografu.
Znaci, ... pomno studirati, ... gledati i osluskivati.
I, ... onda donositi zakljucke, tj, ... na pravi nacin ih sprovesti u djelo.
Ima da pishti k`o pivara, ... :D
Hahahahahaha :D :D :D :D slazem se slazem se :) al stvarno vecina je ranjiva tu :) naravno u pravi momenat...

Odlicno si ovo rekao ja stvarno nemam sta da se nadovezem, mislim imam al nema potrebe sve je receno :) neg dje piva' :D hahahah
ljubav_aha

#58 Re: zajednicki orgazam

Post by ljubav_aha »

simpozijum delirijum wrote:
ljubav_aha wrote:

ma ! Njemu ne treba puno , mi smo jednostavni a Vi ste komplikovane , respect
Zenski orgazam ? ispisane cijele enciklopedije i doktorati
Muski orgazam ?
udji i izidji max. dvije stranice i vozdra ! :lol:
uh ! vi Zene !
pa de reci kako sebi usporavas orgazam :D de pomozi mladima :D da ne krive smao zene :skoljka:
CiCk0

#59 Re: zajednicki orgazam

Post by CiCk0 »

Lud Zbunjen Normalan? :D :D :D :D :?
Prolaznik

#60 Re: zajednicki orgazam

Post by Prolaznik »

.
Last edited by Prolaznik on 16/08/2017 19:06, edited 1 time in total.
pape

#61 Re: zajednicki orgazam

Post by pape »

CiCk0 wrote: eh ebo ga patak..... sad moram detaljisat mozda? :D nemoj, nemoj bgt nemoj :)

samo cu dodati da poljupci po bokovima mogu biti jako jako jako ugodni za zenu ;)
E jesi ti navalio po bokovima, .... :-) ... jarane, .... moras joj prvo pronaci rubove tektonskih ploca, ... tu se najvise tresu, .... :D
ljubav_aha

#62 Re: zajednicki orgazam

Post by ljubav_aha »

Prolaznik wrote:Previše pričate i pravite nauku oko toga. Stvar je individualna. Imam sreću da sam usklađen sa svojom partnericom do te mjere da u 90% slučajeva svršimo zajedno. Jednostavno, od početka sam usklađeni i bar kod nas, nije stvar prakse, "čitanja" i posmatranja reakcija. Prirodni ritam nam je sličan. Nije mi potrebno da mislim o rebalansu budžeta Federacije i ostalim glupostima. U ostalih 10% meni dođe pola minute ranije pa joj pomognem da me "stigne".

Sada će neko da kaže kako me partnerica laže i folira da svrši jer samo 20% žena doživljava ograzam. Nema potrebe za tim jer nakon 15 godina zajedno dovoljno smo otvoreni da jedno drugom kažemo sve. Izgleda da moja spada u tih 20%.
:thumbup:
ljubav_aha

#63 Re: zajednicki orgazam

Post by ljubav_aha »

pape wrote:
CiCk0 wrote: eh ebo ga patak..... sad moram detaljisat mozda? :D nemoj, nemoj bgt nemoj :)

samo cu dodati da poljupci po bokovima mogu biti jako jako jako ugodni za zenu ;)
E jesi ti navalio po bokovima, .... :-) ... jarane, .... moras joj prvo pronaci rubove tektonskih ploca, ... tu se najvise tresu, .... :D
pape,ne daju se savjeti u kodovima :D ;-)
CiCk0

#64 Re: zajednicki orgazam

Post by CiCk0 »

pape wrote:

Ma bolan bolan prvo i osnovno dje ona piva? :D :D
drugo...u 90% slucajeva koje sam imao....taj dio zeni postane osjetljiv da ti je to MIRKL (sto bi švaba rek`o) :D a rubovi dodju prije toga :D :run:
simpozijum delirijum

#65 Re: zajednicki orgazam

Post by simpozijum delirijum »

ljubav_aha wrote:
Prolaznik wrote:Previše pričate i pravite nauku oko toga. Stvar je individualna. Imam sreću da sam usklađen sa svojom partnericom do te mjere da u 90% slučajeva svršimo zajedno. Jednostavno, od početka sam usklađeni i bar kod nas, nije stvar prakse, "čitanja" i posmatranja reakcija. Prirodni ritam nam je sličan. Nije mi potrebno da mislim o rebalansu budžeta Federacije i ostalim glupostima. U ostalih 10% meni dođe pola minute ranije pa joj pomognem da me "stigne".

Sada će neko da kaže kako me partnerica laže i folira da svrši jer samo 20% žena doživljava ograzam. Nema potrebe za tim jer nakon 15 godina zajedno dovoljno smo otvoreni da jedno drugom kažemo sve. Izgleda da moja spada u tih 20%.
pa ja ! pusti teoriju ! samo praksa !
a na tvoje pitanje ljubav_aha ? odgovorit cu ti kada se ohladim uz pomoc sante leda , preznojih se na ovoj temi ;-)
Last edited by simpozijum delirijum on 12/09/2011 18:33, edited 1 time in total.
oridjidji

#66 Re: zajednicki orgazam

Post by oridjidji »

Kada partnerima nedostaje strasti i opustenosti, tesko je imati dobar seks. Još gore je ako se vaš partner/partnerica ne zna prepustiti užitku. Nista mi nije slađe od ljubljenja u kombinaciji sa ugrizima, njeno grebanje po mojim leđima, moje ruke među njenim nogama... hiljadu dodira i čarki, sve dok ne uđem u nju... pa je gledam dok mi se onako gola smije. Ne zna čovjek šta je od čega ljepše... a onda kada ti rukama gladi prsa i ramena dok si u njoj... pa te potom nogama stegne... NEPROCJENJIVO!

Doći kući sa modricama na vratu, ogrebotinama po leđima i ugrizom na preponi je predivno...
CiCk0

#67 Re: zajednicki orgazam

Post by CiCk0 »

oridjidji wrote:Kada partnerima nedostaje strasti i opustenosti, tesko je imati dobar seks. Još gore je ako se vaš partner/partnerica ne zna prepustiti užitku. Nista mi nije slađe od ljubljenja u kombinaciji sa ugrizima, njeno grebanje po mojim leđima, moje ruke među njenim nogama... hiljadu dodira i čarki, sve dok ne uđem u nju... pa je gledam dok mi se onako gola smije. Ne zna čovjek šta je od čega ljepše... a onda kada ti rukama gladi prsa i ramena dok si u njoj... pa te potom nogama stegne... NEPROCJENJIVO!

Doći kući sa modricama na vratu, ogrebotinama po leđima i ugrizom na preponi je predivno...
Slazem se :) u potpunosti.....al nemoj da grebu svegat....prosla partnerka umalo me invalidom nije napravila kol`ko me izgrebala, pa majko mila nisu bile parnice neg rane...... i jos po svom meraku krenem ja kuci, vruce, znojim se, a peku me ledja oci mi oce ispast..... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
pape

#68 Re: zajednicki orgazam

Post by pape »

ljubav_aha wrote:
pape wrote:

pape,ne daju se savjeti u kodovima :D ;-)
Eeeeee ljubavi, ... neka ih, ... neka malo treniraju. :-)

Koliko sam samo ulozio truda u pronalazenju zenskih trusnih podrucja. (dekodirano: - pronalazenje najvecih koncentracija nervnih zavrsetaka na zenskom tijelu)
I mo`s mislit`, ... i to, ... jos u vrijeme dok nije bilo interneta, sve rucno, ... pipanjem, .... :lol:
oridjidji

#69 Re: zajednicki orgazam

Post by oridjidji »

Davno je na ovome forumu bila priča o orgazmu.
Postali su se i videji u cilju kako ženama pružiti orgazam. Malo je sada glupo ovdje pričati žene vole ovo, žele vole ono. Svaka koja ima malo više iskustva zna kako sebe dovesti do vrhunca. Isto kao što i mi muškarci možemo reći da ne žure dok nas oralno zadovoljavaju ili izaći iz nje kada osijetimo da ćemo svršiti. Tako i žene mogu i moraju usporiti svoga muškarca, tražiti ono što vole i jasno kuminicirati sa svojim partnerom. Svaki muškarac može imati rutinski seks, pa to je par minuta posla. Ali dobar seks u kojem će uživati oboje ne može.
Penelopy

#70 Re: zajednicki orgazam

Post by Penelopy »

Koliko vam je vremena trebalo da se "uskladite"? Ili ste se nasli od prve?
Prolaznik

#71 Re: zajednicki orgazam

Post by Prolaznik »

.
Last edited by Prolaznik on 16/08/2017 19:06, edited 1 time in total.
Zelena Carapa

#72 Re: zajednicki orgazam

Post by Zelena Carapa »

Prolaznik wrote:Pa mogu reći da smo od samog početka imali usklađen ritam. To ide od prilike tako da ja obično vodim inicijativu, što volim a ni njoj nije mrsko. Predigra može biti i duža ili kraća. Sam snošaj traje oko 20-tak minuta. Ne koristimo pomagala. Pri tom mjenjamo poze nekoliko puta ali na kraju najčešće završavamo u misionarskoj jer se u toj pozi najlakše kontroliše. Dobra je i kada ona leži na meni jer tada ona diktira tempo. Partnerica me prati i uzbuđuje je što sam ja bliži vrhuncu. Nekada mogu usporiti da svršimo kasnije a nekada ubrzam. Interesantno je kada njoj dođe pola minute ili minutu ranije. To su mi najdraži momenti.

Ja mislim da trening i prethodno iskustvo nemaju ama baš nikakve veze sa tim. Ovdje je više stvar biološkog ritma. Ima žena, a mnogo više muškaraca, koji ne znaju kako se sexa. To nije gimnastika gdje u pola sata treba da promjeniš nekoliko poza i odradiš sve sa stilom kao da te neko ocjenjuje. Isto tako ima muškaraca koji svršavaju, ono što ja zovem, kao sprinteri ili zečići. Dođe im nakon pola minute, k'o da nikada nisu vidjeli žensko. Pa onda pauza od pet minuta da dođu sebi pa u drugu rundu koja ovaj put traje duže a neki opale i treću opet sa međupauzom. Kako može partnerica da te prati ako je dva -tri puta prekidaš u ritmu? Vrlo teško. Sve skupa 15 minuta frustracije za ženu. Tako da nije sve do žena, jednako su i muškarci odgovorni za nedostatak ženskih orgazama. Sa umjerenim tempom i kontrolom snošaj traje 20 do 30 minuta. Više puta smo probali da vidimo kako izgleda kada traje 45 minuta. Interesantno da smo te maratone prakticirali u ranijim godinama tj. na početku veze.

Eto, nadam se da samo odgovorio na pitanje.
konacno neko ko zna o cemu govori. :)

Po meni prirodna uskladjenost sa partnerom kljucna. Ne mislim da se moze "ispraksirati" - bar ne po ovom pitanju.
Gospoda Ministarka

#73 Re: zajednicki orgazam

Post by Gospoda Ministarka »

Zelena Carapa wrote: konacno neko ko zna o cemu govori. :)
Slazem se.
zonna

#74 Re: zajednicki orgazam

Post by zonna »

Prolaznik wrote:
Ja mislim da trening i prethodno iskustvo nemaju ama baš nikakve veze sa tim. Ovdje je više stvar biološkog ritma. Ima žena, a mnogo više muškaraca, koji ne znaju kako se sexa. To nije gimnastika gdje u pola sata treba da promjeniš nekoliko poza i odradiš sve sa stilom kao da te neko ocjenjuje. Isto tako ima muškaraca koji svršavaju, ono što ja zovem, kao sprinteri ili zečići. Dođe im nakon pola minute, k'o da nikada nisu vidjeli žensko. Pa onda pauza od pet minuta da dođu sebi pa u drugu rundu koja ovaj put traje duže a neki opale i treću opet sa međupauzom. Kako može partnerica da te prati ako je dva -tri puta prekidaš u ritmu? Vrlo teško. Sve skupa 15 minuta frustracije za ženu. Tako da nije sve do žena, jednako su i muškarci odgovorni za nedostatak ženskih orgazama. Sa umjerenim tempom i kontrolom snošaj traje 20 do 30 minuta. Više puta smo probali da vidimo kako izgleda kada traje 45 minuta. Interesantno da smo te maratone prakticirali u ranijim godinama tj. na početku veze.

ako nema hemije sve se ipak svede samo na gimnastiku :cry:
shin

#75 Re: zajednicki orgazam

Post by shin »

zonna wrote:
Prolaznik wrote:

ako nema hemije sve se ipak svede samo na gimnastiku :cry:
Iliti na staminu pastuha.
Post Reply