Četničko divljanje u Beogradu

breuer

#51 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by breuer »

Skijaš wrote:
breuer wrote:čovječe, nije svaki srbin četnik!, ali je 90 posto srpske političke scene orijentisano u tom pravcu! haj nam to objasni kosmopolito?

šta smo mi neki soc. antropolozi koji mjerimo koliko je srba četnika - nismo! al' nam je itekako poznata politika ;)
Postoje neki koji sukob sa četničkom ideologijom zloupotrebljavaju kako bi širili svoje šovinističke stavove prema Srbima, a mi trebamo prepoznati takve i suprotstaviti im se. Jer ako bilo ko vodi kampanju protiv pojedinih naroda, taj je automatski naš neprijatelj, naš sukob nije sukob sa određenim narodom nego sa šovinistima.
naš sukob je političke prirode, a to odmah cijelu stvar prebacuje na pitanje sistema!

neka je 90 posto 'nekih' korekto, mene brine njihova politika! za splav i kafanu se meni lagano dogovoriti sa njima ;)
bandini

#52 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

Skijaš wrote:
breuer wrote:čovječe, nije svaki srbin četnik!, ali je 90 posto srpske političke scene orijentisano u tom pravcu! haj nam to objasni kosmopolito?

šta smo mi neki soc. antropolozi koji mjerimo koliko je srba četnika - nismo! al' nam je itekako poznata politika ;)
Postoje neki koji sukob sa četničkom ideologijom zloupotrebljavaju kako bi širili svoje šovinističke stavove prema Srbima, a mi trebamo prepoznati takve i suprotstaviti im se. Jer ako bilo ko vodi kampanju protiv pojedinih naroda, taj je automatski naš neprijatelj, naš sukob nije sukob sa određenim narodom nego sa šovinistima.

:thumbup:

ja to pokusavam reci samo niko ne slusa i ne zeli da cuje
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#53 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by KatarinaKosaca »

bandini wrote:ali pocela se neka prica o srpskim sportistima i ostalim glupostima
i onda sam morao da karikiram, da djokovic poslije svakog osvajanja nekog turnira, ode zapali par dzamija da proslavi
imas dva nacina na koje se mozes odnositi prema zatucanim ljudima, a to je il da im predstavis argumente, sve lijepo izlozis, i dobijes odgovor kao sto sam maloprije dobio, ma ti voli cetnike, ili da ih ismijavas i podjebavas, sto je isto tako neucinkovito, ali barem je zanimljivo
Što se tiče navijanja tu imam različit stav od većine Bosanaca. Bitno je da je čovjek zemlji lojalan, da plaća poreze i neka navija za koga hoće.. Nije me ni uzrujavalo što Dodik ne navija za BiH, ali jeste jako što ignorira zastavu. Dakle, navijanje spada u domen emocija i to mi nije bitno. U tom smislu ne navijam ni ja za Đokovića, više mi se sviđa kako Federer igra, i više mi se sviđa kako Nadal izgleda.. Imam apsolutno pravo na takav izbor.
samo pitam

#54 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by samo pitam »

bandini wrote:
KatarinaKosaca wrote:
bandini wrote:hvala na komplimentu ali nisam mlad, dozivio sam i prozivio citav rat, sa svime sto on nosi, i gledao sam ljude kako ginu, i kako nemaju da jedu, i to mora ostaviti utjecaja na covjeku
samo kazem da sebi ne zelim dopustiti da mrzim, jedno je biti oprezan, ne voljeti nekoga, a sasvim drugo je cista mrznja, koja nista dobro ne donosi
pODVUČENO.... tako i treba. to je super. ali, onda ne relativizirati činjenicu. Činjenica da je džamija oskrnavljana. Osuda i tačka. A ne tipično tvoja relativizacija.... I ovi su i oni su i sad će vako, a onda će nako...

pa ja sam rekao dzamija jeste oskrnavljena, o tome nema diskusije uopste
ali pocela se neka prica o srpskim sportistima i ostalim glupostima
i onda sam morao da karikiram, da djokovic poslije svakog osvajanja nekog turnira, ode zapali par dzamija da proslavi
imas dva nacina na koje se mozes odnositi prema zatucanim ljudima, a to je il da im predstavis argumente, sve lijepo izlozis, i dobijes odgovor kao sto sam maloprije dobio, ma ti voli cetnike, ili da ih ismijavas i podjebavas, sto je isto tako neucinkovito, ali barem je zanimljivo
ja sam siguran da bi Đoković donirao nešto novca da se ta džamija popravi..jer kao vjernik vjerovatno zna i da su Bošnjaci muslimani popravljali pravoslavne crkve u Sarajevu koje su usput da pomenem ( ne znam jel to bitno :-) ) rušili Srbi kršćani pravoslavci tenkovima i haubicama sa okolnih brda.. :wink:
bandini

#55 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

KatarinaKosaca wrote:
bandini wrote:ali pocela se neka prica o srpskim sportistima i ostalim glupostima
Što se tiče navijanja tu imam različit stav od većine Bosanaca. Bitno je da je čovjek zemlji lojalan, da plaća poreze i neka navija za koga hoće.. Nije me ni uzrujavalo što Dodik ne navija za BiH, ali jeste jako što ignorira zastavu. Dakle, navijanje spada u domen emocija i to mi nije bitno. U tom smislu ne navijam ni ja za Đokovića, više mi se sviđa kako Federer igra, i više mi se sviđa kako Nadal izgleda.. Imam apsolutno pravo na takav izbor.

upravo tako
meni je npr federer najdrazi igrac, i za njega navijam bez obzira na sve, ali ako ne igra on onda mi je drago da nesto napravi djokovic u tenisu, blanka vlasic u skoku u vis, kostelic u skijanju, do juce smo bili u istoj drzavi, pricamo istim jezikom (ma koliko se i jedni i drugi i treci slomili da dokazu da su to tri razlicita jezika, aha jesu)
BiH-x

#56 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by BiH-x »

poznanik wrote:
BiH-x wrote:Odlicno, pretvorice se i ovaj thread u dijalog izmedju "bandini i x"
Je li ti smeta @bandini, ili njegovi neugodni postovi?
I jedno i drugo. Postovi mu nisu neugodni koliko su ponavljajuci i banalni, a covjek je sam rekao da samo ulazi u diskusije jer voli da kontrira. Zato se threadovi u kojim on ucestvuje najcesce pretvore u X stranica dijaloga izmedju njega i nekog drugog.
bandini

#57 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

ja sam siguran da bi Đoković donirao nešto novca da se ta džamija popravi..jer kao vjernik vjerovatno zna i da su Bošnjaci muslimani popravljali pravoslavne crkve u Sarajevu koje su usput da pomenem ( ne znam jel to bitno :-) ) rušili Srbi kršćani pravoslavci tenkovima i haubicama sa okolnih brda.. :wink:
ne zna on dosta toga, kao uostalom ni veliki broj ljudi u srbiji, pa imas na internetu tadasnje emisije, programe, dnevnike, propagandne filmove, pa to je bilo takvo strasno ispiranje mozga, da bi im i gebels pozavidio
ispade da je branim srbe, mislim ja sam premalen da bi mijenjao svijet, al dajte da vise krenemo naprijed
nama je zivjet sa srbima i hrvatima, pa kako god okrenes
veljaca

#58 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by veljaca »

bandini wrote:
ti odgovorno tvrdis da bosnjaci nisu nigdje vandalizirali katolicku ili pravoslavnu crkvu???
daj ba

Ovo je tvoj prvi post na ovoj temi i do zadnjeg nisi OSUDIO ovo divljanje u Beogradu - nego nastojis da relativiziras stvari ....

VALJA li to ?????

Ne kazem ja da si ti sada cetnik - ne bih to nikada rekao - ima i normalnih Srba, kao i normalnih Bosnjaka i normalnih Hrvata, kao i ostalih normalnih ( takvih je na svu srecu puno vise od nenormalnih ) - ali ako si vec na ovoj temi - bar OSUDI ovaj cin ...
bandini

#59 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

BiH-x wrote:
poznanik wrote:
BiH-x wrote:Odlicno, pretvorice se i ovaj thread u dijalog izmedju "bandini i x"
Je li ti smeta @bandini, ili njegovi neugodni postovi?
I jedno i drugo. Postovi mu nisu neugodni koliko su ponavljajuci i banalni, a covjek je sam rekao da samo ulazi u diskusije jer voli da kontrira. Zato se threadovi u kojim on ucestvuje najcesce pretvore u X stranica dijaloga izmedju njega i nekog drugog.

ma tebi smeta bandini jer ti nemas dvije smislene u glavi druze, ides i mene prozivas zbog banalnih postova :-) , a de nam ti koju pametnu reci
vidjeli smo te prosli put, radije suti, ostani na sigurnom
bandini

#60 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

veljaca wrote:
bandini wrote:
ti odgovorno tvrdis da bosnjaci nisu nigdje vandalizirali katolicku ili pravoslavnu crkvu???
daj ba

Ovo je tvoj prvi post na ovoj temi i do zadnjeg nisi OSUDIO ovo divljanje u Beogradu - nego nastojis da relativiziras stvari ....

VALJA li to ?????

Ne kazem ja da si ti sada cetnik - ne bih to nikada rekao - ima i normalnih Srba, kao i normalnih Bosnjaka i normalnih Hrvata, kao i ostalih normalnih ( takvih je na svu srecu puno vise od nenormalnih ) - ali ako si vec na ovoj temi - bar OSUDI ovaj cin ...

pa to se podrazumijeva prijatelju
koji normalan covjek ne bi osudio takvo nesto???
KatarinaKosaca

#61 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by KatarinaKosaca »

BiH-x wrote: Zato se threadovi u kojim on ucestvuje najcesce pretvore u X stranica dijaloga izmedju njega i nekog drugog.
Kao što upravo vidimo................ :roll:
KatarinaKosaca

#62 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by KatarinaKosaca »

bandini wrote:pa to se podrazumijeva prijatelju
Lijepo je što ti sam sebe smatraš pametnim i normalnim. ali, ovdje se zaključuje iz napisanog. tako, ako ne osudiš, nego samo relativiziraš (kao što sam napisala u jednom od predhodnih postova), brkaš činjenice i pretpostavke.
casa_vode

#63 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by casa_vode »

bandini, za kog navijas veceras, za Ruse ili BiH ?
bandini

#64 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

KatarinaKosaca wrote:
BiH-x wrote: Zato se threadovi u kojim on ucestvuje najcesce pretvore u X stranica dijaloga izmedju njega i nekog drugog.
Kao što upravo vidimo................ :roll:

i sta je problem u tome??
ili ja nisam dobro shvatio, koja je svrha foruma, da se raspravlja, iznose argumenti ili sta???
i onda neko kaze da pametni i normalni nisu u manjini
ccc
veljaca

#65 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by veljaca »

bandini wrote:
veljaca wrote:

VALJA li to ?????

Pa, na primjer - ti eto nisi to osudio .... Zar je tesko to ovdje napisati .... Jer niko ne zna sta ti i ja mislimo dok to ne kazemo ili ne napisemo - zar ne ?
bandini

#66 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

KatarinaKosaca wrote:
bandini wrote:pa to se podrazumijeva prijatelju
Lijepo je što ti sam sebe smatraš pametnim i normalnim. ali, ovdje se zaključuje iz napisanog. tako, ako ne osudiš, nego samo relativiziraš (kao što sam napisala u jednom od predhodnih postova), brkaš činjenice i pretpostavke.

ej vec mi je pun kufer da me prozivas, da smatram se pametnim, nisam se smatrao pametnim dok nisam vidio kakvi se kretenluci ovdje pisu, otad sam strasno podigao misljenje o svojoj pameti
eto jel sad jasno?
da vise se na bavimo mojoj pamecu, da pametan sam kolegice katarina

oj bogo dragi ovaj me pita za koga navijam ruse il BIH
i poslije ovoga ja treba da dodam nesto o tome dal mislim da sam pametan
sve je receno ba
ohanite ljudi
bandini

#67 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

Pa, na primjer - ti eto nisi to osudio .... Zar je tesko to ovdje napisati .... Jer niko ne zna sta ti i ja mislimo dok to ne kazemo ili ne napisemo - zar ne ?
OSUDJUJEM svako skrnavljenje vjerskih objekata, od strane nedojebanih, zatucanih krkana, koji imaju par zuba u glavi i ne znaju sta ce od sebe
jel dovoljno
Skijaš

#68 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by Skijaš »

bandini wrote:
veljaca wrote:
bandini wrote:
daj ba

VALJA li to ?????

Ne podrazumjeva, tvoja reakcija više liči na relativiziranje ovog nedjela.
veljaca

#69 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by veljaca »

bandini wrote:
OSUDJUJEM svako skrnavljenje vjerskih objekata, od strane nedojebanih, zatucanih krkana, koji imaju par zuba u glavi i ne znaju sta ce od sebe
jel dovoljno
Vidis kao mozes .... nije to tesko .....
Mada, opet, gledajuci odgovor, kada bih bio cjepidlaka - a ja to necu bit - rekao bih da si opet generalizirao stvar i nisi osudio KONKRETAN cin ... A ja necu biti cjepidlaka , jer je i ovo od tebe dobro ....

:sax:
samo pitam

#70 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by samo pitam »

bandini wrote:
ne zna on dosta toga, kao uostalom ni veliki broj ljudi u srbiji, pa imas na internetu tadasnje emisije, programe, dnevnike, propagandne filmove, pa to je bilo takvo strasno ispiranje mozga, da bi im i gebels pozavidio
ispade da je branim srbe, mislim ja sam premalen da bi mijenjao svijet, al dajte da vise krenemo naprijed
nama je zivjet sa srbima i hrvatima, pa kako god okrenes
pa kako da krenemo naprijed čovječe kad se jedna seljačka nogometna utakmica koristi za iskazivanje mržnje, zluradosti, divljaštva, i nacionalne netrpeljivosti !? zar se ne može mirno proći kroz naselje sa bošnjačkom većinom, otići na tekmu, navijati, opustiti se i uživati u onome valjanju igrača po krompirištu, i vratiti kući a bez da se skrene u mezarje i sere i piša po mezarovima ljudi koji su upravo poginuli od te takve ideologije i mržnje !?
možda ćeš ti reći ''izoliran slučaj, to su učinile neke pijandure, nahuškana balavurdija koja ne zna što bi od života''
no kako krenuti naprijed sa takvim ljudima kad institucije osuđuju i terorišu ženu, staricu u čijoj avliji već godinama stoji nelegalno izgrađen vjerski objekat !? kako krenuti naprijed sa ljudima koji su izabrali političke lidere koji svaki dan otvoreno negiraju genocid, zločine, dočekuju i ugošćuju osuđene ratne zločince, te svaki dan prijete otkidanjem pola teritorije ove države !? jel možda trebamo i dalje zatvarati oči na sve to, i sebi govoriti kako rata neće biti !? hoće ga biti, ja sam siguran da ga hoće biti, ne zato što ga Bošnjaci žele, ne zato što Bošnjaci žele da se osvete (iako imaju puno pravo na to po Božijim i po ljudskim zakonima !) nego jednostavno jer ta mržnja još uvijek bukti u tim ljudima i samo čeka vrijeme da nas vatra ponovo zahvati...pitanje je samo hoće li Bošnjaci i sljedeći put biti dovoljno naivni da se opeku, kao što su svaki put do sada bili, i svaki put se žestoko opekli, ili će biti spremni i oprezni..
MUNAFIK

#71 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by MUNAFIK »

bandini wrote:
jel dovoljno
:-) :-) :-) :-)

Kako stidljivo... cuj zatucanih krkana, sa par zuba u glavi... E moj bandini ti ''krkani'' imaju ime vec desetljecima, a vjerovao ti meni ti bez zuba su sitna buranija za one ''krkane'' koji pozavrsavase skole i doktorate i koji sire ono na sta ovi bez zuba nasjedaju...

To su vrlo jasno definisane grupe, koje su krv prosipale mnogo puta sa jednim ciljem, a ti ih nazivas krezubim krkanima :shock: :shock: :shock: :shock:
KatarinaKosaca

#72 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by KatarinaKosaca »

bandini wrote:OSUDJUJEM svako skrnavljenje vjerskih objekata, od strane nedojebanih, zatucanih krkana, koji imaju par zuba u glavi i ne znaju sta ce od sebe
jel dovoljno
U manjini si, pa pretpostavljam da je teško odgovoriti svakome (izgleda kao hajka na tebe, pa se i ne osjećam lijepo u ovoj većini, jer sam često puta bila izložena bijesnom napadu pristalica jedne stranke) i imajući to u vidu pokušaću jako smireno. da li primjetiš nešto u svojim postovima? (Osim stalnog naglašavanja kako si pametan :D ). a to je da reisa zoveš reisom, da muslimane zoveš muslimanima, da teroriste zoveš teroristima, a da četnike zoveš "nedojebanim zatucanim krkanima bez zuba" i da džamiju (kad je objekat vandalizma) zoveš "vjerskim objektom" a ne džamijom u Borči. Tako se i ova "osuda" svodi na relativiziranje.
bandini

#73 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

veljaca wrote:
bandini wrote:
jel dovoljno
Vidis kao mozes .... nije to tesko .....
Mada, opet, gledajuci odgovor, kada bih bio cjepidlaka - a ja to necu bit - rekao bih da si opet generalizirao stvar i nisi osudio KONKRETAN cin ... A ja necu biti cjepidlaka , jer je i ovo od tebe dobro ....

:sax:
pa o tome se radi
ti hoces da ja osudim SRBE zato sto su ovo uradili
a kad muslimane to isto urade drugima, onda je dobro i generalno osuditi svako nedjelo
pa sto odmah ne kazes
frustracije kljucaju
Skijaš

#74 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by Skijaš »

samo pitam wrote:pa kako da krenemo naprijed čovječe
Bez širenja međuetničke mržnje i uz dosljedno suzbijanje velikosrpskog faktora.
bandini

#75 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

KatarinaKosaca wrote:
bandini wrote:OSUDJUJEM svako skrnavljenje vjerskih objekata, od strane nedojebanih, zatucanih krkana, koji imaju par zuba u glavi i ne znaju sta ce od sebe
jel dovoljno
U manjini si, pa pretpostavljam da je teško odgovoriti svakome (izgleda kao hajka na tebe, pa se i ne osjećam lijepo u ovoj većini, jer sam često puta bila izložena bijesnom napadu pristalica jedne stranke) i imajući to u vidu pokušaću jako smireno. da li primjetiš nešto u svojim postovima? (Osim stalnog naglašavanja kako si pametan :D ). a to je da reisa zoveš reisom, da muslimane zoveš muslimanima, da teroriste zoveš teroristima, a da četnike zoveš "nedojebanim zatucanim krkanima bez zuba" i da džamiju (kad je objekat vandalizma) zoveš "vjerskim objektom" a ne džamijom u Borči. Tako se i ova "osuda" svodi na relativiziranje.

vec smo presli preko toga kolegice, da pametan sam i jos cesce to trebam govoriti, i ova rasprava mi je pokazala da sam pametan, tako necemo vise o tome fakat
nedojebani zatucani krkani bez zuba su svi kreteni ovog svijeta koji su spremni da urade takvo nesto, vi mene hocete da ubijedite da su srbi najgori od svih, a mi bosnjaci smo kao fini
ne ide to tako i tacka
osudjujem cetnike, koji su oskrnavili dzamiju i sta tu ima vise da se prica
Locked