Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dwndler
#51 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Imam jedno tanjepi u vezi karata.
Jesu li karte rasprodane za sekciju A1-A4 Z7-Z8 i ovu drugu do nje, tj. ova sekcija drito iznad ovih sekcija gdje vecina nasih kupuje karte? Mi smo skontali Pariz prije 14 dana i avion iz Danske,ali idemo turisiticki, nekih 5 dana,a i utakmica se svakako podrazumjeva. Neko je pitao za dnevne karte za javni saobracaj. Mislim da ima nesto sto se zove "Mobilis" i treba uzimati samo za zonu 1-2, ukoliko neces u Versaj ili na neki od aerdoroma,jer je sve sto valja za vidjeti u Parizu u biti u zoni 1. Evo jedan site na engleskom za transport po Parizu http://europeforvisitors.com/paris/arti ... ickets.htm
Jesu li karte rasprodane za sekciju A1-A4 Z7-Z8 i ovu drugu do nje, tj. ova sekcija drito iznad ovih sekcija gdje vecina nasih kupuje karte? Mi smo skontali Pariz prije 14 dana i avion iz Danske,ali idemo turisiticki, nekih 5 dana,a i utakmica se svakako podrazumjeva. Neko je pitao za dnevne karte za javni saobracaj. Mislim da ima nesto sto se zove "Mobilis" i treba uzimati samo za zonu 1-2, ukoliko neces u Versaj ili na neki od aerdoroma,jer je sve sto valja za vidjeti u Parizu u biti u zoni 1. Evo jedan site na engleskom za transport po Parizu http://europeforvisitors.com/paris/arti ... ickets.htm
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#52 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011)
insertdelete wrote:Gdje ste spavanje rezervisali
K'o da ce se spavati ako pobjedimo
- star(i)mo
#53 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Sta ces bolan zajebat'???! Karte dobijes u pdf formatu, mozes ih printati 1000x ako hoces. Ovako si platio postarinu koliko i kartu. Al' haj', vazno je da ces biti u Parizu 11.Point. wrote:Eh ovako,
kupljene su karte prekoh http://www.ticketnet.fr/, za Z14 sekciju. 15 eura po karti i petnaest eura kosta da ti isporuci kuci preporucenim pismom. Ebat ga, kontam mogu sta zajebavat ako printam sam sebi kartu vako dobijes svjezu i kazem cuvaru na eo. Iz Svedske krecemo autom za Pariz. Vec smo jednom picili za Brisel tako da nam taj put dodje ko macija guza.
Sto se tice spavanja. Haver mi rece da izbjegavam hotele blizu stadiona jer je cuo da tamo ima pun djavo marokanaca i ostalih imigranata. Tako da sam uzeo neki jeftin hotel/hostel relativno u centru grada, zove se Hotel Paris Magenta Strasbourg , sad ako ovaj momak specifikacija zna gdje je tacno, valja li i slicno. 28 Eura po glavi a ima i za 21 Euro. Kakav je kvalitet sobe nemam pojma, a iigra manju ulogu ionako ce biti malo spavanja.
- Pitarrr82
#54 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
E ako odem imam barem gdje spavati 
- star(i)mo
#55 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Vidi preko ovog linka je li rasprodano http://www.placeetvous.fr/ (Edin H. je vec objasnio kako se moze rezervisati karta preko ovog linka)Dwndler wrote:Imam jedno tanjepi u vezi karata.
. AKo mozes sacekati do veceras...na poslu sam pa ti ne mogu vidjeti. Mada mislim da se gore vise karte ne mogu kupiti. Ali treba provjeriti.
- Pitarrr82
#56 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Koliko ste napricali o dijelovima stadiona poceo sam se gubiti
, hajde stari napisi jos jednom konkretno gdje planiramo biti i samo to molim te ne pisi nista vise 
- star(i)mo
#57 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Last edited by star(i)mo on 10/09/2011 01:45, edited 1 time in total.
- Pitarrr82
-
specifikacija
#59 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Pariz je pun stranaca, tako da ces ponekad imati utisak da si negdje u AfriciPoint. wrote:Eh ovako,
kupljene su karte prekoh http://www.ticketnet.fr/, za Z14 sekciju. 15 eura po karti i petnaest eura kosta da ti isporuci kuci preporucenim pismom. Ebat ga, kontam mogu sta zajebavat ako printam sam sebi kartu vako dobijes svjezu i kazem cuvaru na eo. Iz Svedske krecemo autom za Pariz. Vec smo jednom picili za Brisel tako da nam taj put dodje ko macija guza.
Sto se tice spavanja. Haver mi rece da izbjegavam hotele blizu stadiona jer je cuo da tamo ima pun djavo marokanaca i ostalih imigranata. Tako da sam uzeo neki jeftin hotel/hostel relativno u centru grada, zove se Hotel Paris Magenta Strasbourg , sad ako ovaj momak specifikacija zna gdje je tacno, valja li i slicno. 28 Eura po glavi a ima i za 21 Euro. Kakav je kvalitet sobe nemam pojma, a iigra manju ulogu ionako ce biti malo spavanja.
- Topla voda
#60 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
a koje ce karte savez dobiti?
ove smedje,b sektor?
isplatil se to cekati...mozda daju sve agencijama,a ovi ih budu davali samo uz aranzman?
ja sam napravio kalkulaciju,prevoz,spavanje dva dana,transfer aerodrom hotel...177eura po osobi.
taman s kartom 200.
ove smedje,b sektor?
isplatil se to cekati...mozda daju sve agencijama,a ovi ih budu davali samo uz aranzman?
ja sam napravio kalkulaciju,prevoz,spavanje dva dana,transfer aerodrom hotel...177eura po osobi.
taman s kartom 200.
- Pitarrr82
#61 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Topla voda wrote:a koje ce karte savez dobiti?
ove smedje,b sektor?
taman s kartom 200.
Prevoz i transfer aerodrom hotel?
-
specifikacija
#62 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Kada svi pokupuju karte i nadju adekvatan smjestaj, bilo bi lijepo da se dogovorimo da se nadjemo na nekom trgu i opremljeni navijackim rekvizitima, prosetamo gradom
))) Bilo bi fantasticno kada bi nas bilo oko 3 do 4 hiljade. To je vec znacajna brojka.
- Topla voda
#63 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
kombinovano,autom pa avionom .. hotel kod stadionaPitarrr82 wrote:Topla voda wrote:a koje ce karte savez dobiti?
ove smedje,b sektor?
taman s kartom 200.
jos kad bi neki parizanin dosao po nas na aerodrom,i vratio nas 13.10.usparalo bi se jos 20eura po covjeku
-
specifikacija
#64 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
RER B, ako je rijec o aerodromu CDGPitarrr82 wrote:Topla voda wrote:a koje ce karte savez dobiti?
ove smedje,b sektor?
taman s kartom 200.
RER C ako je rijec o aerodromu Orly
Cijena je oko 8 i nesto eura za CDG, a mozda nesto manje za Orly.
http://www.ratp.fr/en/ratp/c_21892/acce ... -airports/
Ako je rijec o aerodromu Beauvais, onda moras busom, a cijena karte je 15 eura i vozis se nekih 1h 15 min.
http://www.aeroportbeauvais.com/index.php?lang=eng
- Pitarrr82
#65 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Topla voda wrote:kombinovano,autom pa avionom .. hotel kod stadionaPitarrr82 wrote:Topla voda wrote:a koje ce karte savez dobiti?
ove smedje,b sektor?
taman s kartom 200.
jos kad bi neki parizanin dosao po nas na aerodrom,i vratio nas 13.10.usparalo bi se jos 20eura po covjeku
Odakle avionom?
- insertdelete
#66 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Friend's hostel - 16 eura - specifikacija kakav je taj dio grada, preko google street se ne cini najbolji, al je hostel blizu ovog nekog tramvaja a nije daleko ni od stadiona.
Specifikacija jos pitanja - kakva je policija ako uhvate da se po parkovima spava, kakvi su sa alkoholom na javnom mjestu, jel zabranjeno pit u parku..

Specifikacija jos pitanja - kakva je policija ako uhvate da se po parkovima spava, kakvi su sa alkoholom na javnom mjestu, jel zabranjeno pit u parku..
Svejedno necu spavat poslije utakmice, a ovo ganjam spavanje noc pred utakmicu, da se moze covjek istusirat i odspavat 3-4 sata.Dado dijasporitus wrote:K'o da ce se spavati ako pobjedimoinsertdelete wrote:Gdje ste spavanje rezervisali
-
specifikacija
#67 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Taj hostel ti ne bih bas preporucio, pogotovo ako je rijec o ovome : http://maps.google.fr/maps/place?rls=co ... 2295915993insertdelete wrote:Friend's hostel - 16 eura - specifikacija kakav je taj dio grada, preko google street se ne cini najbolji, al je hostel blizu ovog nekog tramvaja a nije daleko ni od stadiona.
Svejedno necu spavat poslije utakmice, a ovo ganjam spavanje noc pred utakmicu, da se moze covjek istusirat i odspavat 3-4 sata.Dado dijasporitus wrote:K'o da ce se spavati ako pobjedimoinsertdelete wrote:Gdje ste spavanje rezervisali
Parkovi su zatvoreni, tako da u njima ne mozes spavati
-
Dwndler
#68 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Gledao sam jutros opet i nije bilo ovih slova i brojeva ni pod kojom cijenom, a nije mi frka. Yebote, bio sam na toj stranici prije dvije sedmice, ali nisam imao pojma gdje cemo biti. Garant ce nas biti kao u Briselu ako ne i vise:-)star(i)mo wrote:Vidi preko ovog linka je li rasprodano http://www.placeetvous.fr/ (Edin H. je vec objasnio kako se moze rezervisati karta preko ovog linka)Dwndler wrote:Imam jedno tanjepi u vezi karata.
. AKo mozes sacekati do veceras...na poslu sam pa ti ne mogu vidjeti. Mada mislim da se gore vise karte ne mogu kupiti. Ali treba provjeriti.
- Murat Sabanovic
#69 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
odoh do fnaca(prodajno mjesto)da kupim kartu... iza gola je bez veze... c3/cd ,nije lose ako nisi u zadnjim redovima...c5,c6 idealno...
pozdrav iz tmurnog pariza
pozdrav iz tmurnog pariza
- king31
#70 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011)
Izgleda da je ova opcija ostala jedina moguca tj. nasi navijaci ostaju u kontinuitetuEdin H. wrote:Ja sam uzeo C3 od 40eura, kad je bal nek' je maskenbal.
Kolega koji je bio na Stade de France mi je rekao da se s donjeg sprata relativno slabo vidi pa sam ja uzeo ove malo skuplje karte.
Najvjerovatnije da cu i ja.
- Pitarrr82
#71 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Ima jos letova za oko 220eur iz Sa koliko ja vidim, let ponedjeljak za Pariz a povratak srijeda/cetvrtak...
- Edin H.
#72 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011)
Ovo je za sada sto nasa raja kupuju, ako se rasproda treba se siriti daljeking31 wrote:Izgleda da je ova opcija ostala jedina moguca tj. nasi navijaci ostaju u kontinuitetuEdin H. wrote:Ja sam uzeo C3 od 40eura, kad je bal nek' je maskenbal.
Kolega koji je bio na Stade de France mi je rekao da se s donjeg sprata relativno slabo vidi pa sam ja uzeo ove malo skuplje karte.Ko moze nek kupi C3 ili C4.
Najvjerovatnije da cu i ja.
Juzna tribina A5/A6/Z10/Z19, A9/A10/Z13/Z14 moze i C3/C4 & C5/C6 na jugoistoku
Jug, jug, jug je samo jedan, a sjevera 107
- Edin H.
#73 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Preko koje je to kompanije?Pitarrr82 wrote:Ima jos letova za oko 220eur iz Sa koliko ja vidim, let ponedjeljak za Pariz a povratak srijeda/cetvrtak...
- Pitarrr82
#74 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Edin H. wrote:Preko koje je to kompanije?Pitarrr82 wrote:Ima jos letova za oko 220eur iz Sa koliko ja vidim, let ponedjeljak za Pariz a povratak srijeda/cetvrtak...
Malev preko Budimpeste...
- Edin H.
#75 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Ima i easyjet iz Zagreba, za oko 160 eura, ali ovo tvoje se u biti vise isplati osim ako ne ide grupa.Pitarrr82 wrote:Edin H. wrote:Preko koje je to kompanije?Pitarrr82 wrote:Ima jos letova za oko 220eur iz Sa koliko ja vidim, let ponedjeljak za Pariz a povratak srijeda/cetvrtak...
Malev preko Budimpeste...