Vjeruj mi mnogo je toga gradskog propalo!stavrogin wrote:to ne znam, samo ne vidim sta bi to gradsko moglo da propadne kad mjesto uopste ne izgleda kao grad...![]()
Banja Luka vise nije Banja Luka
Jel to Mostarstavrogin wrote:to ne znam, samo ne vidim sta bi to gradsko moglo da propadne kad mjesto uopste ne izgleda kao grad...![]()
reci mi konkretno sta je to tamo lijepo?! kastel? ma salis seTornjak wrote:Nemozes reci da Banja Luka nikada nije bila nesto posebno. Banja Luka je prije rata sto sam vec i rekao sigurno bila jedna od mozda najljepsih gradova. Bila je prelijepa nema sta a pogotovo sa Ferhadijom.zlata wrote:Otoka je stvarno prelijepa. Samo...to je mala kasaba. A Banja Luka...nikad nije ni bila nesto posebno. Bihac i Mostar su definitivno najljepski gradovi BiH. Bihac...sav u zelenilu...zaliven plavozelenim vodama...a Mostar opet...kao kapija Sredozemlja.violentjack wrote:Perisic je zapalio Zalik i Carinu..i namjeravao je na kraju da porusi sve dzamije Mostara
Oslobadali od koga..Mostar je uvijek bio Bosanski grad gdje su Bosnjaci cinili vecinu..i sad je jedan od ljepsih?
Danas je Banja Luka bijeda kopija iz 1991..ali eto
Inace Bosanska Otoka je veoma fin gradic
Saraj'vo ima tu krasnu staru carsiju...al'je brate...k'o u rupi.
Jarane ti nemas pojma koliko se stranci oduseve Bosnom. Ti izgleda nemas pojma o Bosni i njezinom prelijepom prirodom. Hajde ti i dalje sanjaj o Americkim zgradurinama.stavrogin wrote:reci mi konkretno sta je to tamo lijepo?! kastel? ma salis seTornjak wrote:Nemozes reci da Banja Luka nikada nije bila nesto posebno. Banja Luka je prije rata sto sam vec i rekao sigurno bila jedna od mozda najljepsih gradova. Bila je prelijepa nema sta a pogotovo sa Ferhadijom.zlata wrote: Otoka je stvarno prelijepa. Samo...to je mala kasaba. A Banja Luka...nikad nije ni bila nesto posebno. Bihac i Mostar su definitivno najljepski gradovi BiH. Bihac...sav u zelenilu...zaliven plavozelenim vodama...a Mostar opet...kao kapija Sredozemlja.
Saraj'vo ima tu krasnu staru carsiju...al'je brate...k'o u rupi.bivsa dzamija? ma kako god da je neka bogomolja lijepa to ne cini grad. i sad kao nema dzamije pa se grad proruznjao?! sta ima tamo da valja? sta ima u mostaru da valja, ma ne da valja, nego sta ima da nije ruzno (osim kopije starog mosta)?!
ili vi niste nikad putovali ili vam je nostalgija pomutila razum, ali u bosanskim kasabama nema nista vrijedno spomena.
kad sam rekao da sanjam o americi?Tornjak wrote:Jarane ti nemas pojma koliko se stranci oduseve Bosnom. Ti izgleda nemas pojma o Bosni i njezinom prelijepom prirodom. Hajde ti i dalje sanjaj o Americkim zgradurinama.stavrogin wrote:reci mi konkretno sta je to tamo lijepo?! kastel? ma salis seTornjak wrote: Nemozes reci da Banja Luka nikada nije bila nesto posebno. Banja Luka je prije rata sto sam vec i rekao sigurno bila jedna od mozda najljepsih gradova. Bila je prelijepa nema sta a pogotovo sa Ferhadijom.bivsa dzamija? ma kako god da je neka bogomolja lijepa to ne cini grad. i sad kao nema dzamije pa se grad proruznjao?! sta ima tamo da valja? sta ima u mostaru da valja, ma ne da valja, nego sta ima da nije ruzno (osim kopije starog mosta)?!
ili vi niste nikad putovali ili vam je nostalgija pomutila razum, ali u bosanskim kasabama nema nista vrijedno spomena.
stavrogin wrote:kad sam rekao da sanjam o americi?Tornjak wrote:Jarane ti nemas pojma koliko se stranci oduseve Bosnom. Ti izgleda nemas pojma o Bosni i njezinom prelijepom prirodom. Hajde ti i dalje sanjaj o Americkim zgradurinama.stavrogin wrote: reci mi konkretno sta je to tamo lijepo?! kastel? ma salis sebivsa dzamija? ma kako god da je neka bogomolja lijepa to ne cini grad. i sad kao nema dzamije pa se grad proruznjao?! sta ima tamo da valja? sta ima u mostaru da valja, ma ne da valja, nego sta ima da nije ruzno (osim kopije starog mosta)?!
studirao sam tamo 4 godine i vrlodobro znam je dosadna do bola a impresionira samo papke![]()
stranci se oduseve bosnom, znam mnoge takve. ali to nije zbog ljepote gradova, vec zbog toga sta im se u b-h nudi za male pare ili za dzaba, ili zbog ljudi koji im se uvlace u paksu ili zbog cura koje jedva cekaju da se kresnu sa strancem, ili zbog ukusne hrane, ili dobre plate, ili zbog generalnog nepostovanja pravila.
ali sve to nema blage veze, govorio sam o gradovima i trazio da mi navedes bar jedan lijep detalj ali valjda ni sam ne znas... samo most i dzamija sa razglednica...
Skoro sam ja tvrdio isto, ali jok. Ne daju Bosancine na svoje kasabe. eto od Mostara misle napraviti turisticki centar, zbog jednog mostaili vi niste nikad putovali ili vam je nostalgija pomutila razum, ali u bosanskim kasabama nema nista vrijedno spomena.
Naravno da jeste..stelium wrote:Da li je Banjaluka u Bosni i Hercegovini???
..zato sto je duh grada sa ljudima nestao, na zalostTornjak wrote:stelium wrote:Da li je Banjaluka u Bosni i Hercegovini???![]()
![]()
malo glupo pitanje. Banja Luka je prije rata bila jedan prelijep grad mozda cak i jedna od najljepsih ali samo Banja Luka nije onakva kakva je prije bila sada je se skroz promijenila.
Ali vjeruj te mi Tesanj je isto jedan prelijep grad ali Mostaru nezamjerim. Neznam sada koji grad je najljepsi u BIH posto ima dosta gradova i gradica koji su jako lijepi.
ProzorSoul_Sista wrote:..zato sto je duh grada sa ljudima nestao, na zalostTornjak wrote:stelium wrote:Da li je Banjaluka u Bosni i Hercegovini???![]()
![]()
malo glupo pitanje. Banja Luka je prije rata bila jedan prelijep grad mozda cak i jedna od najljepsih ali samo Banja Luka nije onakva kakva je prije bila sada je se skroz promijenila.
Ali vjeruj te mi Tesanj je isto jedan prelijep grad ali Mostaru nezamjerim. Neznam sada koji grad je najljepsi u BIH posto ima dosta gradova i gradica koji su jako lijepi.
Tako je..vratit cemo se u Kozarac..kozarac wrote:MA SVI SU GRADOVI LIJEPI SAMO NAM STANOVNICI (SRBI) NIKAKO NISU.
A ti si bila u Otoci i vidila ljepotu prirodeMayaSA wrote:Sarajevo......pa Mostar....i onda nema vise![]()