Lijepi Mostar

Zanimljivosti i zbivanja u Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Stocu, Trebinju, Bileći, Gacku i drugim mjestima u regionu.
Post Reply
Tornjak

Post by Tornjak »

stavrogin wrote:to ne znam, samo ne vidim sta bi to gradsko moglo da propadne kad mjesto uopste ne izgleda kao grad... :? :?
Vjeruj mi mnogo je toga gradskog propalo!

Banja Luka vise nije Banja Luka :sad:
violentjack

Post by violentjack »

stavrogin wrote:to ne znam, samo ne vidim sta bi to gradsko moglo da propadne kad mjesto uopste ne izgleda kao grad... :? :?
Jel to Mostar :-?
stavrogin

Post by stavrogin »

Tornjak wrote:
zlata wrote:
violentjack wrote:Perisic je zapalio Zalik i Carinu..i namjeravao je na kraju da porusi sve dzamije Mostara

Oslobadali od koga..Mostar je uvijek bio Bosanski grad gdje su Bosnjaci cinili vecinu..i sad je jedan od ljepsih?

Danas je Banja Luka bijeda kopija iz 1991..ali eto

Inace Bosanska Otoka je veoma fin gradic 8)
Otoka je stvarno prelijepa. Samo...to je mala kasaba. A Banja Luka...nikad nije ni bila nesto posebno. Bihac i Mostar su definitivno najljepski gradovi BiH. Bihac...sav u zelenilu...zaliven plavozelenim vodama...a Mostar opet...kao kapija Sredozemlja.

Saraj'vo ima tu krasnu staru carsiju...al'je brate...k'o u rupi.
Nemozes reci da Banja Luka nikada nije bila nesto posebno. Banja Luka je prije rata sto sam vec i rekao sigurno bila jedna od mozda najljepsih gradova. Bila je prelijepa nema sta a pogotovo sa Ferhadijom.
reci mi konkretno sta je to tamo lijepo?! kastel? ma salis se :lol: bivsa dzamija? ma kako god da je neka bogomolja lijepa to ne cini grad. i sad kao nema dzamije pa se grad proruznjao?! sta ima tamo da valja? sta ima u mostaru da valja, ma ne da valja, nego sta ima da nije ruzno (osim kopije starog mosta)?!

ili vi niste nikad putovali ili vam je nostalgija pomutila razum, ali u bosanskim kasabama nema nista vrijedno spomena.
violentjack

Post by violentjack »

Ima Una..uh :D
violentjack

Post by violentjack »

Ljepsa je Bosanska kasaba..nego gradoci u Americi 100 zgradetina preko 200 metara visoke..pa sve gledas okolo u onoj dzungli

:-) :shock:
Qler

Post by Qler »

Mostar je pravo lijep grad, proslu sam godinu zivo dole, hebi ga, studiralo se :D i stvarno mi je uso u srce, drag mi je grad pravo. Al Sarajevo je ipak ljepse, ima Mostar i Starog, i santicevu, i rondo, i svasta nesto ali ipak ima i Sarajevo svoje drazi i ljepote!
violentjack

Post by violentjack »

Ma Dubrovnik ti je haman Bosna manje od 5 km do Bosne :lol: :lol: :lol: :lol:
Tornjak

Post by Tornjak »

stavrogin wrote:
Tornjak wrote:
zlata wrote: Otoka je stvarno prelijepa. Samo...to je mala kasaba. A Banja Luka...nikad nije ni bila nesto posebno. Bihac i Mostar su definitivno najljepski gradovi BiH. Bihac...sav u zelenilu...zaliven plavozelenim vodama...a Mostar opet...kao kapija Sredozemlja.

Saraj'vo ima tu krasnu staru carsiju...al'je brate...k'o u rupi.
Nemozes reci da Banja Luka nikada nije bila nesto posebno. Banja Luka je prije rata sto sam vec i rekao sigurno bila jedna od mozda najljepsih gradova. Bila je prelijepa nema sta a pogotovo sa Ferhadijom.
reci mi konkretno sta je to tamo lijepo?! kastel? ma salis se :lol: bivsa dzamija? ma kako god da je neka bogomolja lijepa to ne cini grad. i sad kao nema dzamije pa se grad proruznjao?! sta ima tamo da valja? sta ima u mostaru da valja, ma ne da valja, nego sta ima da nije ruzno (osim kopije starog mosta)?!

ili vi niste nikad putovali ili vam je nostalgija pomutila razum, ali u bosanskim kasabama nema nista vrijedno spomena.
Jarane ti nemas pojma koliko se stranci oduseve Bosnom. Ti izgleda nemas pojma o Bosni i njezinom prelijepom prirodom. Hajde ti i dalje sanjaj o Americkim zgradurinama.
stavrogin

Post by stavrogin »

Tornjak wrote:
stavrogin wrote:
Tornjak wrote: Nemozes reci da Banja Luka nikada nije bila nesto posebno. Banja Luka je prije rata sto sam vec i rekao sigurno bila jedna od mozda najljepsih gradova. Bila je prelijepa nema sta a pogotovo sa Ferhadijom.

Jarane ti nemas pojma koliko se stranci oduseve Bosnom. Ti izgleda nemas pojma o Bosni i njezinom prelijepom prirodom. Hajde ti i dalje sanjaj o Americkim zgradurinama.
kad sam rekao da sanjam o americi?

studirao sam tamo 4 godine i vrlodobro znam je dosadna do bola a impresionira samo papke :zzzz:

stranci se oduseve bosnom, znam mnoge takve. ali to nije zbog ljepote gradova, vec zbog toga sta im se u b-h nudi za male pare ili za dzaba, ili zbog ljudi koji im se uvlace u paksu ili zbog cura koje jedva cekaju da se kresnu sa strancem, ili zbog ukusne hrane, ili dobre plate, ili zbog generalnog nepostovanja pravila.

ali sve to nema blage veze, govorio sam o gradovima i trazio da mi navedes bar jedan lijep detalj ali valjda ni sam ne znas... samo most i dzamija sa razglednica... :zzzz:
Tornjak

Post by Tornjak »

stavrogin wrote:
Tornjak wrote:
stavrogin wrote: reci mi konkretno sta je to tamo lijepo?! kastel? ma salis se :lol: bivsa dzamija? ma kako god da je neka bogomolja lijepa to ne cini grad. i sad kao nema dzamije pa se grad proruznjao?! sta ima tamo da valja? sta ima u mostaru da valja, ma ne da valja, nego sta ima da nije ruzno (osim kopije starog mosta)?!

kad sam rekao da sanjam o americi?

studirao sam tamo 4 godine i vrlodobro znam je dosadna do bola a impresionira samo papke :zzzz:

stranci se oduseve bosnom, znam mnoge takve. ali to nije zbog ljepote gradova, vec zbog toga sta im se u b-h nudi za male pare ili za dzaba, ili zbog ljudi koji im se uvlace u paksu ili zbog cura koje jedva cekaju da se kresnu sa strancem, ili zbog ukusne hrane, ili dobre plate, ili zbog generalnog nepostovanja pravila.

ali sve to nema blage veze, govorio sam o gradovima i trazio da mi navedes bar jedan lijep detalj ali valjda ni sam ne znas... samo most i dzamija sa razglednica... :zzzz:

Ti ili si Hrvat ili Srbin i zato ja necu da gubim vrijeme na tebe posto kako vec znamo Hrvati i Srbi inace nevole Bosnu i to nije samo radi njenog izgleda. I nemas pravo da stranci samo gledaju na to koliko je Bosna jeftina. U svakoj prici o Bosni govore kako Bosna ima prelijepe gradice i prelijepu prirodu i to svaki covjek vidi a tebi sto se nesvida Bosna to je tvoje misljenje.
winetou

Post by winetou »

Skoro sam ja tvrdio isto, ali jok. Ne daju Bosancine na svoje kasabe. eto od Mostara misle napraviti turisticki centar, zbog jednog mosta :shock:
To je klasicno bosancenje :oops:
violentjack

Post by violentjack »

Sta si ti Hercegovac :lol:
Carsi19

Post by Carsi19 »

Najlijepsi grad je Sanski Most 8) 8-)
zlata

Post by zlata »

Ve...i ti si ga pretjer'a!
Last edited by zlata on 05/01/2005 22:23, edited 1 time in total.
elle

Post by elle »

najbolja varijanta je onda kad je svakom najljepse na svom
nista necijenim vise od seljaka kome je najbolje mjesto na svijetu njegovo selo jer ga sve njegovo veze za to selo....
moje selo je nekadasnja ni provincija ni metropola a sada grad bez ljubavi (nije od mene) , taj grad koji neki forumasi nazivaju "rupom"
moje voljeno SARAJEVO
za ove koji smatraju de je u pitanju rupa: definitivno rupa im je u glavi ili zaista nikada nisu bili u Sarajevu
I na kraju posto je tema MOSTAR
Mostar ce uvjek imati svoje zaljubljenike koji ce uvjek uzivati u njegovom neopisivon sarmu ja sam jedna od njih i ako nazalost Mostar a ni Sarajevo nisu kao sto su nekad bili ali to je prica za sebe....
zlata

Post by zlata »

Mislim da ovdje brkamo NAJLIJEPSI I NAJDRAZI. K'o nekom njegova zena. Moze bit' i najruznija...ali njemu najdraza...i zato najlijepsa.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

stelium wrote:Da li je Banjaluka u Bosni i Hercegovini???
Naravno da jeste.. :)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Tornjak wrote:
:shock: :-) :roll: malo glupo pitanje. Banja Luka je prije rata bila jedan prelijep grad mozda cak i jedna od najljepsih ali samo Banja Luka nije onakva kakva je prije bila sada je se skroz promijenila.

Ali vjeruj te mi Tesanj je isto jedan prelijep grad ali Mostaru nezamjerim. Neznam sada koji grad je najljepsi u BIH posto ima dosta gradova i gradica koji su jako lijepi. :-D
..zato sto je duh grada sa ljudima nestao, na zalost :roll:
PR80

Post by PR80 »

Soul_Sista wrote:
Tornjak wrote:
:shock: :-) :roll: malo glupo pitanje. Banja Luka je prije rata bila jedan prelijep grad mozda cak i jedna od najljepsih ali samo Banja Luka nije onakva kakva je prije bila sada je se skroz promijenila.

Ali vjeruj te mi Tesanj je isto jedan prelijep grad ali Mostaru nezamjerim. Neznam sada koji grad je najljepsi u BIH posto ima dosta gradova i gradica koji su jako lijepi. :-D
..zato sto je duh grada sa ljudima nestao, na zalost :roll:
Prozor
Bugojno
Mostar
Sarajevo
Bos. Gradiska
Jajce
Neum

Ma, joj Bosna je sva lijepa..... puna ljepota i cari, bez obzira o kojem se mjestu radi ;) ;) ;) ;)
MayaSA

Post by MayaSA »

Sarajevo......pa Mostar....i onda nema vise :D :D
kozarac

Post by kozarac »

MA SVI SU GRADOVI LIJEPI SAMO NAM STANOVNICI (SRBI) NIKAKO NISU.
violentjack

Post by violentjack »

kozarac wrote:MA SVI SU GRADOVI LIJEPI SAMO NAM STANOVNICI (SRBI) NIKAKO NISU.
Tako je..vratit cemo se u Kozarac..

Omarska ce platiti hoce ..hoce :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
violentjack

Post by violentjack »

Blatna je fina

Kad pucketa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako je to 511 majstorski napravila. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
violentjack

Post by violentjack »

MayaSA wrote:Sarajevo......pa Mostar....i onda nema vise :D :D
A ti si bila u Otoci i vidila ljepotu prirode

Vidila si Bihac koji se proteze do Hrvatske granice u polju..tamo bi grad mogao velicine Beograda da se smjeti

Vidjela si lijepu Plivu i Jajce

vidila si te sve krajeve..jel

Pa ja ne znam kakav je Mostar sem slika ali izgleda fin :-?
playa

Post by playa »

Nazalost niko na ovoj temi nije niti spomenuo gradove na Drini...na primjer moj Zvornik (nekad lijep bio a sad selendra puna fasista :( ), Gorazde, Foca (sada je cetnicko gnijezdo), pa naravno i Visegrad lijepi. Ja mislim da se sada najljepsi gradovi nalaze u federaciji a da je sve ostalo propalo...izgubilo sjaj i kulturu. Najljepsi grad u bosni je oduvijek bilo Sarajevo pa onda svi gradovi i gradici kao sto su Jajce, Mostar, Tuzla, Bihac, Gorazde itd... :-D
Post Reply