-LIBERO- wrote:Jedan moj post sa druge,slicne,teme. Cisto ga prenosim jer je fakticki odgovor na tvoje rezonovanje.vouvl wrote:kreteni kako ne kontate da cemo i mi biti siromasniji ako libija bude siromasna.
meni kao bosancu koji ima familije koja radi u libiji je itekako bitno da dole ostane gadafi a ne neki amerikanci ili francuzi koji su se pokazali kakvi su.![]()
.Nije li licemjerno samo zbog zarade BH firmi podrzavati Gadafija i rezim kojeg ocito ne zeli vecina naroda u Libiji? Nije li licemjerno podrzavati diktaturu ,patnje jednog naroda radi licnih interesa??
Nije?? A koja je onda razlika izmedju takvih stavova i tvrdnje da je sve ovo zakuhala Amerika i cionisti zbog licne koristi
ama nije to jedini razlog sto bh firme rade u libiji, ali za bosnu treba biti ipak bitan razlog.
znamo svi iz iskustva da kakav god da je taj gadafi sigurno je bolji od americkih kapitalista i cionista koji 100% ne zele dobro libijcima kao i svim arapima.
u libiji je pod gadafijem bio red kakav takav i narod je solidno zivio, sta ce doci sad?
kriminal, korupcija rasprodaja svega vrijednog u zemlji gdje ce libijci postati robovi i ovisnici o sadaki koju im zapad bude davao i uzimao ogromnu kamatu za to.
svima je poznato sem pojedinim kretenima da demokratija i ljudska prava ne postoje, postoji samo interes i moc pojedinih koji se kriju pod plastom demokratije zato je itekako bolje da bude na vlasti jedan covjek poput gadafija koji nece dozvoliti sirenje kriminala i stavljanje zemlje u podređeni polozaj u odnosu na svjetske kapitaliste-kriminalce.
prestanite se zanostiti tim idealima poput demokratije i slobode, posebno one koja se oružjem i krvlju sprovodi...