Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#51 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
e jesi nasao mjerodavnu emisiju..ljudi su ovdje za focusa koji ide ispod 6 sekundi do 100 naveli da ide 7.3 s 301ks..pa nije trabant jebote..
http://www.motortrend.com/roadtests/hat ... ewall.html
reno ima dobre vozne karakteristike..bolje od gtija..al smijesno je kad neko prica o meganu cup i il meganu r26..pa to auto ima pozadi plasticne prozore i kavez i jedino klimu ima od opreme..vidio sam ga prije par godina..to je auto za entuzijaste koji imaju jos 4 auta mimo toga..golf gti je auto koje je napravilo ovo klasu brzih hacthback-a..komparacija s renolom kad se sve uzme u obzir je smijesna..novi rs je stvarno dobar auto,nema sta..al smijesno ga je poredit s rs focusom,golfomR,leonom cuprom..na kraju koga zanima kako auto vozi po stazi..ko ce od nas ikad uci na stauzu u zivotu? bitno je sta nudi u uslovima u kojim ce najvise bit eksploatisan,a to je grad i eventualno otvorena cest..za to su dobri svi od mazde3 mps do honde civic..samo sad je pitanje ko ima para za koje od tih auta..moj izbor bi bio seat leon cupra..samo jos jednu stvar uzet u obzir kod ovih auta..potrosnja,ja znam momke koji imaju pare i uzmali su ta auta i prodavali ih nakon par mjeseci jer ih ne mogu sipat..ko zivi u uvijerenju da moze imat takvo auto od 250ks i vozit ga tako da stedi gorivo laze sam sebe..licno,znam da taj megan popije oko 13-15 normalne voznje po gradu..kad ga stisnes ide na preko 20..vrlo bitna stvar s obzirom da je super98 koji on pije haman 2.50km..ko god se ikad vozio u nekom modernom turbaku s puno konja zna o cemu pricam..price o potrosnji od 10 litara po gradu za turbo auto s 225konja i vise su smijesne i za malu djecu..
http://www.motortrend.com/roadtests/hat ... ewall.html
reno ima dobre vozne karakteristike..bolje od gtija..al smijesno je kad neko prica o meganu cup i il meganu r26..pa to auto ima pozadi plasticne prozore i kavez i jedino klimu ima od opreme..vidio sam ga prije par godina..to je auto za entuzijaste koji imaju jos 4 auta mimo toga..golf gti je auto koje je napravilo ovo klasu brzih hacthback-a..komparacija s renolom kad se sve uzme u obzir je smijesna..novi rs je stvarno dobar auto,nema sta..al smijesno ga je poredit s rs focusom,golfomR,leonom cuprom..na kraju koga zanima kako auto vozi po stazi..ko ce od nas ikad uci na stauzu u zivotu? bitno je sta nudi u uslovima u kojim ce najvise bit eksploatisan,a to je grad i eventualno otvorena cest..za to su dobri svi od mazde3 mps do honde civic..samo sad je pitanje ko ima para za koje od tih auta..moj izbor bi bio seat leon cupra..samo jos jednu stvar uzet u obzir kod ovih auta..potrosnja,ja znam momke koji imaju pare i uzmali su ta auta i prodavali ih nakon par mjeseci jer ih ne mogu sipat..ko zivi u uvijerenju da moze imat takvo auto od 250ks i vozit ga tako da stedi gorivo laze sam sebe..licno,znam da taj megan popije oko 13-15 normalne voznje po gradu..kad ga stisnes ide na preko 20..vrlo bitna stvar s obzirom da je super98 koji on pije haman 2.50km..ko god se ikad vozio u nekom modernom turbaku s puno konja zna o cemu pricam..price o potrosnji od 10 litara po gradu za turbo auto s 225konja i vise su smijesne i za malu djecu..
- drndalo
#52 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Da, da, ali vecina onih koji ovdje pisu, pa i o ovim autima, ne moze sebi Golf S paket D iz glave izbit...emko1234 wrote:samo jos jednu stvar uzet u obzir kod ovih auta..potrosnja,ja znam momke koji imaju pare i uzmali su ta auta i prodavali ih nakon par mjeseci jer ih ne mogu sipat..ko zivi u uvijerenju da moze imat takvo auto od 250ks i vozit ga tako da stedi gorivo laze sam sebe..licno,znam da taj megan popije oko 13-15 normalne voznje po gradu..kad ga stisnes ide na preko 20..vrlo bitna stvar s obzirom da je super98 koji on pije haman 2.50km..ko god se ikad vozio u nekom modernom turbaku s puno konja zna o cemu pricam..price o potrosnji od 10 litara po gradu za turbo auto s 225konja i vise su smijesne i za malu djecu..
- dottore
#53 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Znam da GTI nece preko 20l/100km, a nece ni ispod 10.... 
-
emko1234
#54 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
drnadalo* ma ljudi se zanose.mislim ajd kupis ti to auto al brate ako ne mozes priustit pun rezervoar sedmicno i ako ces auto od 225 konja sipat za cvaju onda je stvarno parodoksalno da vozis takvo auto.gorivo je stvarno skupo,nije ko u ostatku europe al poredeci nas standard i njihov,preskupo je.evo sad sam bio na pumpi i sipao,i gledam dolazi neki lik s curom,ono majica,nabildan,fol kajla,torbica ovo ono .neki audi a8 stari,mozda 98 godiste i naspe goriva za 15 maraka.mislim svakom svoje,al to se samo kod nas moze vidjet.pogan mentalitet i dzaba sve.
dottore* hoce ispod deset,kad vozis 6om 90 na otvorenom..pokazuje 8,6
vidio sam 
dottore* hoce ispod deset,kad vozis 6om 90 na otvorenom..pokazuje 8,6
-
jefferson
#55 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Po cemu ti zakljucujes da je on kokuz ako naspe za 15km? Ja sam juce nasuo za 5 dol! zaboravio novcnik, imao samo 5dol. Sta sad?emko1234 wrote:drnadalo* ma ljudi se zanose.mislim ajd kupis ti to auto al brate ako ne mozes priustit pun rezervoar sedmicno i ako ces auto od 225 konja sipat za cvaju onda je stvarno parodoksalno da vozis takvo auto.gorivo je stvarno skupo,nije ko u ostatku europe al poredeci nas standard i njihov,preskupo je.evo sad sam bio na pumpi i sipao,i gledam dolazi neki lik s curom,ono majica,nabildan,fol kajla,torbica ovo ono .neki audi a8 stari,mozda 98 godiste i naspe goriva za 15 maraka.mislim svakom svoje,al to se samo kod nas moze vidjet.pogan mentalitet i dzaba sve.
dottore* hoce ispod deset,kad vozis 6om 90 na otvorenom..pokazuje 8,6vidio sam
- olensoner
#56 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Kod nas je aman jarabi sramota pitati koliko jedan GTI ili RS trosi, dok je svugdje u svijetu to normalno. U UK poznajem jednog momka sa Leon Cupra R presao na Golf 6 GTD upravo zbog potrosnje, jer mu auto treba svakodnevno i svugdje i Europi je tako.
- drndalo
#57 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Izvini Jeffersone, ali kod nas se bas ne izlazi sa samo 5-10-20 KM u dzepu... Kartice nisu toliko uobicajene za male iznose, i vecina voli u dzepu imati bar 50 KM... Naravno, osim penzionera, i onih koji bas kraj s krajem krpaju, a da ne kontam kako...
Kod vas je bezgotovinsko drustvo malo vise uznapredovalo...
Ovdje je sipanje za 15 KM znak da u tom momentu, za tu namjenu nemas vise od toga, pa da te istresu iz gaca... Tome moze biti puno razloga...
Kazu:"Koliko trosi RR? Ili Ferrari ?" Koga je to realno briga, osm nekog suhoparnog podatka za razgovor ? Ko ima 400.000 KM/EUR/$/SFr za auto, te bar 50.000 godisnje za osiguranje, trosak goriva od 10-20-30.000 godisnje je smijesan... Ali mi bi turili VW D 1.6 masinu i u Masserati-ja, sta talijani znaju sta je stroj...
Ovdje je sipanje za 15 KM znak da u tom momentu, za tu namjenu nemas vise od toga, pa da te istresu iz gaca... Tome moze biti puno razloga...
Kazu:"Koliko trosi RR? Ili Ferrari ?" Koga je to realno briga, osm nekog suhoparnog podatka za razgovor ? Ko ima 400.000 KM/EUR/$/SFr za auto, te bar 50.000 godisnje za osiguranje, trosak goriva od 10-20-30.000 godisnje je smijesan... Ali mi bi turili VW D 1.6 masinu i u Masserati-ja, sta talijani znaju sta je stroj...
-
jefferson
#58 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Ne izlazi sa 5-10-20km u dzepu??????????????? Odavno smo konstatovali da zivis u lala landu, ali nisam znao da si toliko kritican!drndalo wrote:Izvini Jeffersone, ali kod nas se bas ne izlazi sa samo 5-10-20 KM u dzepu... Kartice nisu toliko uobicajene za male iznose, i vecina voli u dzepu imati bar 50 KM... Naravno, osim penzionera, i onih koji bas kraj s krajem krpaju, a da ne kontam kako...
Hajde bolan emko nisam ja otisao prije 30g, i provedem u Bih par mjeseci godisnje.
Sta ti znas zbog cega on sipa za 15km? Moze biti 10 razloga, a i na kraju sta i da sipa za 15km? Vaznije pitanje je mozel tvoj audi "otrest" tog audija?
- drndalo
#59 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Kao sto rekoh i:
Ko hoce shvatiti sta sam napisao, hoce... Ko nece, nek' dodje kod mene u Lala-land !!!
Ali taj dio si Lalinski jednostavno preskocio...Ovdje je sipanje za 15 KM znak da u tom momentu, za tu namjenu nemas vise od toga, pa da te istresu iz gaca... Tome moze biti puno razloga...
Ko hoce shvatiti sta sam napisao, hoce... Ko nece, nek' dodje kod mene u Lala-land !!!
-
emko1234
#60 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
haj jeffersone da prostis ne seri,prvo auto je skalamerija stara 13 godina..nije to neka utegnuta stara osmica,nego ona sto je nekad al nekad bila dobro auto..na kraju ako vidim da je auto neodrzavani krs,nemoj mi sad reci da to nije dokaz da je kokuz..il su kod vas preko bare moderni ti alternativci kojim tabla gori ko bozicna jelka..jefferson wrote:Po cemu ti zakljucujes da je on kokuz ako naspe za 15km? Ja sam juce nasuo za 5 dol! zaboravio novcnik, imao samo 5dol. Sta sad?emko1234 wrote:drnadalo* ma ljudi se zanose.mislim ajd kupis ti to auto al brate ako ne mozes priustit pun rezervoar sedmicno i ako ces auto od 225 konja sipat za cvaju onda je stvarno parodoksalno da vozis takvo auto.gorivo je stvarno skupo,nije ko u ostatku europe al poredeci nas standard i njihov,preskupo je.evo sad sam bio na pumpi i sipao,i gledam dolazi neki lik s curom,ono majica,nabildan,fol kajla,torbica ovo ono .neki audi a8 stari,mozda 98 godiste i naspe goriva za 15 maraka.mislim svakom svoje,al to se samo kod nas moze vidjet.pogan mentalitet i dzaba sve.
i jos jedna stvar,sad ja kontam sto si se ti upalio na prosloj temi..pa ti svoje guzove u ameriku odvuko i otamo seres,prospas patriotizam i kudis despotske rezime u bivsoj nam federativnoj jedinici federativne republike jugoslavije..po moj jeffersone,sve odsad na ovom forumu sto procitam a ti napises a nema veze sa zadanom tememom cu smatrat obicnim laprdanjem..uz duzno postovanje jer vjerujem da si stariji,crnci,sipaj svog buicka,forda,chevroleta il sta vec imas za 5 dolara i odjebi od mene i od mojih kompleksa,nekulture i svega ostalog sto je od mene napravio ovaj rezim..sto nisi astronaut postao kad si otisao tamo,jeste se svi zaletili..ja bi vam zrak naplacivao..nije te stid nesto srat nekom,drzat propovjedi..e popisam se na tebe,tvoj odgoj i kulturu,na tu hipoteku na kucu koju ces otplacivat 50 godina,na tvojih 100 dolara sto dodjes ovdje da donese familiji kad dodjes preko ljeta da kupis argete za nazad i da pojedes cevape gledajuci barem za kajmak da se ogrebes..na tvoju pricu kako je vama zaboga tesko i kako se mucite dok se mi zajebajemo..pa bolan ukrao mi je stari pare i kupicu iduce godine r8 a takvi ko ti svi nek pocrkaju..pa i ja bi bio nadrkan kad dodjem da vidim da ja radim,gulim svoje dlanove a mozda i guzove i sipam gorivo za 5 dolara a neki balo vozi auto od 100 milja..jebo li vas vasa politika i prica da vas jebala..
-
jefferson
#61 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Prvo, otkud znas da ja nisam astronaut ili da se ne bavim poslovima vezanim za tu oblast? Vidis u MinKenu (ovo K da budem u trendu s tvojim postom) na aerodromu sam vidio nasu djevojku koja radi za NASA. Mozes misliti! Stoga, odmah se palis ko kutnjak i imas predrasude o nekome (ja ti nikad nisam rekao kako si kupio auto, boli me, tvoj problem. Ono sto sam ti rekao je da ocito ti sam imas problem sta ljudi misle o tebi zbog toga sto vozas auto od 100k).emko1234 wrote:haj jeffersone da prostis ne seri,prvo auto je skalamerija stara 13 godina..nije to neka utegnuta stara osmica,nego ona sto je nekad al nekad bila dobro auto..na kraju ako vidim da je auto neodrzavani krs,nemoj mi sad reci da to nije dokaz da je kokuz..il su kod vas preko bare moderni ti alternativci kojim tabla gori ko bozicna jelka..jefferson wrote:Po cemu ti zakljucujes da je on kokuz ako naspe za 15km? Ja sam juce nasuo za 5 dol! zaboravio novcnik, imao samo 5dol. Sta sad?emko1234 wrote:drnadalo* ma ljudi se zanose.mislim ajd kupis ti to auto al brate ako ne mozes priustit pun rezervoar sedmicno i ako ces auto od 225 konja sipat za cvaju onda je stvarno parodoksalno da vozis takvo auto.gorivo je stvarno skupo,nije ko u ostatku europe al poredeci nas standard i njihov,preskupo je.evo sad sam bio na pumpi i sipao,i gledam dolazi neki lik s curom,ono majica,nabildan,fol kajla,torbica ovo ono .neki audi a8 stari,mozda 98 godiste i naspe goriva za 15 maraka.mislim svakom svoje,al to se samo kod nas moze vidjet.pogan mentalitet i dzaba sve.
i jos jedna stvar,sad ja kontam sto si se ti upalio na prosloj temi..pa ti svoje guzove u ameriku odvuko i otamo seres,prospas patriotizam i kudis despotske rezime u bivsoj nam federativnoj jedinici federativne republike jugoslavije..po moj jeffersone,sve odsad na ovom forumu sto procitam a ti napises a nema veze sa zadanom tememom cu smatrat obicnim laprdanjem..uz duzno postovanje jer vjerujem da si stariji,crnci,sipaj svog buicka,forda,chevroleta il sta vec imas za 5 dolara i odjebi od mene i od mojih kompleksa,nekulture i svega ostalog sto je od mene napravio ovaj rezim..sto nisi astronaut postao kad si otisao tamo,jeste se svi zaletili..ja bi vam zrak naplacivao..nije te stid nesto srat nekom,drzat propovjedi..e popisam se na tebe,tvoj odgoj i kulturu,na tu hipoteku na kucu koju ces otplacivat 50 godina,na tvojih 100 dolara sto dodjes ovdje da donese familiji kad dodjes preko ljeta da kupis argete za nazad i da pojedes cevape gledajuci barem za kajmak da se ogrebes..na tvoju pricu kako je vama zaboga tesko i kako se mucite dok se mi zajebajemo..pa bolan ukrao mi je stari pare i kupicu iduce godine r8 a takvi ko ti svi nek pocrkaju..pa i ja bi bio nadrkan kad dodjem da vidim da ja radim,gulim svoje dlanove a mozda i guzove i sipam gorivo za 5 dolara a neki balo vozi auto od 100 milja..jebo li vas vasa politika i prica da vas jebala..
Ono sto sam ti htio reci je da ne donosis misljenja o ljudima na osnovu toga sto voza auto od 13g, krs, i sipa gorivo za 15km.
Sto se tice resto teksta, dobro stivo, popravio si mi dan
-
emko1234
#62 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
moje misljenje,konkluzija,zakljucak je doneseno u skladu s prethodno logicnim slijedom izabranim premisama.al ti o tome ne bi mogao znat mnogo jer je bnp grada,gradica il selendre u kojoj zivis nazalost jos uvijek veci nego broj stanovnika jednog prosjecnog bh gradica.to ne mjenja cinjenicu da se mozda pravis budala al poenta je da dobro znam o cemu pricam.
sto se tice djevojke,cast izuzetcima al nasa kao sve ostale firme na svijetu zaposljavaju sirok spektar ljudi koji se bave razlicitim zanimanjima.tako da je doticna mogla bit u cistacica u nasi al je bitno da je nasa.sto se tice tebe,nemam ti vise sta reci.ljudima nece bit zanimljivo da gledaju kako se prepiru dvojica likova preko foruma.sto se tice dana,drago mi je..nije vam svjetla svakodnevnica tamo preko bare lately.zaradio sam sevapa... cheers

sto se tice djevojke,cast izuzetcima al nasa kao sve ostale firme na svijetu zaposljavaju sirok spektar ljudi koji se bave razlicitim zanimanjima.tako da je doticna mogla bit u cistacica u nasi al je bitno da je nasa.sto se tice tebe,nemam ti vise sta reci.ljudima nece bit zanimljivo da gledaju kako se prepiru dvojica likova preko foruma.sto se tice dana,drago mi je..nije vam svjetla svakodnevnica tamo preko bare lately.zaradio sam sevapa... cheers
-
jefferson
#63 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
Ja kad sam nju spomenuo samo sam ti rekao gdje radi (ali posto ocito moram i crtat, djevojka ima i doktorat).emko1234 wrote:moje misljenje,konkluzija,zakljucak je doneseno u skladu s prethodno logicnim slijedom izabranim premisama.al ti o tome ne bi mogao znat mnogo jer je bnp grada,gradica il selendre u kojoj zivis nazalost jos uvijek veci nego broj stanovnika jednog prosjecnog bh gradica.to ne mjenja cinjenicu da se mozda pravis budala al poenta je da dobro znam o cemu pricam.
sto se tice djevojke,cast izuzetcima al nasa kao sve ostale firme na svijetu zaposljavaju sirok spektar ljudi koji se bave razlicitim zanimanjima.tako da je doticna mogla bit u cistacica u nasi al je bitno da je nasa.sto se tice tebe,nemam ti vise sta reci.ljudima nece bit zanimljivo da gledaju kako se prepiru dvojica likova preko foruma.sto se tice dana,drago mi je..nije vam svjetla svakodnevnica tamo preko bare lately.zaradio sam sevapa... cheers![]()
Previse patroniziras ljude, sta cu ti.....
-
emko1234
#64 Re: Renault Megane RS vs Golf V GTI ?
samo uzivaj.