Iftar

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Baby Jane

#51 Re: Iftar

Post by Baby Jane »

Ma.Le.Na wrote:nemojte se bezze nervoziti
sabura
ko zeli nek iftari kuci
ko zeli nek iftari vani
ni jedno ni drugo nit su grijeh nit sevap...sta fali iftarit vani nekad
nemaju svi ni uslove da okupe velik broj prijatelja...hvala Bogu pa se skupljamo ikako..
po mom misljenju bolje ista nego nista

Slažem se potpuno. Problem je što je to nekima, poput ovog delegata iznad, jako teško objasniti.
blinker13

#52 Re: Iftar

Post by blinker13 »

Ne kontam u čemu je problem? :-? Čovjek fino pitao gdje može iftariti i mi mu dali nekoliko ideja, nije ga niko odveo za ruku i rekao "moraš iftariti ovdje" :!:

Iftarim kući i učestvujem u pripremanju iftara koliko mogu, ali nemam ništa protiv iftara van kuće, niti mislim da je to loša stvar, posebno ako me neko zovne u društvo koje ne viđam tako često. Ako mi se ne sviđa mjesto gdje se to sve događa, izvinem se i ne odem i gotova priča, ali, brate, ne smaram ljude po forumu...

:sax:
Zelena Carapa

#53 Re: Iftar

Post by Zelena Carapa »

Evo par mjesta gdje ja volim otici na iftar: Pod lipom, restoran Image, nekad ranije u Malu kuhinju (ne znam radi li to jos), Preporod, Plava prizma..Sad se spremam da vidim kako je u Bristolu
int21

#54 Re: Iftar

Post by int21 »

Odgovor na pp da ne zacatavam.
laura b.

#55 Re: Iftar

Post by laura b. »

da li je iko vec bio na iftaru u bristolu!?
addem

#56 Re: Iftar

Post by addem »

Tamburasi uz iftar. :lol: :lol: :lol:
Pirke_033

#57 Re: Iftar

Post by Pirke_033 »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Park prinčeva, 25KM
Hurme,
Begova čorba,
Limunada,
Topa (obilna)
Zeljanica,
Teletina spod sača,
Slatko..

i tamburaši sa prigodnom muzikom...
+ Bazeni organizuju iftar = Gazda ima obraz kao đon

Cudno je pa Seka Aleksic i ostale "trofrtaljke" nigdje (cak ni na bazenima) ne gostuju pa da "postaci" (koji jedva cekaju Bajram da se napiju i provesele kao "vlahadija") mogu da se iftare uz muziku i pjesmu u pravom kafanskom ruhu.
Mogli bi im jos dati mezu i rakiju umjesto vode (limunade) i hurme...
Dori

#58 Re: Iftar

Post by Dori »

Nanina kuhinja na carsiji....iftar je cini mi se 12 ili 14KM ;-)
kennann

#59 Re: Iftar

Post by kennann »

Ovo prosto ne mogu da ne prokomentarišem....Iftar u basmentu.......vela havle vela kuvvete......Tulumarenje žeskotkim alkoholom do prije 5 dana i tu da nekom preporucis IFTAR............vela havle vela kuvvete......
wewa wrote:prosle godine je bio izvrstan iftar u Basementu. a bilo je ok i u Urban grillu kod Bajrovica, standardno izvrsno u Aeroplanu.
art vandeley

#60 Re: Iftar

Post by art vandeley »

I ovo je malo offtopic ali moram pitati... Gdje se mogu kupiti somuni peceni na drva a ne na plin ili struju. Ima na carsiji haman negdje. Negdje se to spominjalo ovdje na forumu ali ne mogu nikako da nadjem...?
FreeSol

#61 Re: Iftar

Post by FreeSol »

art vandeley wrote:I ovo je malo offtopic ali moram pitati... Gdje se mogu kupiti somuni peceni na drva a ne na plin ili struju. Ima na carsiji haman negdje. Negdje se to spominjalo ovdje na forumu ali ne mogu nikako da nadjem...?
Probaj u onoj pekari na carsiji malo nize od poste, zaboravio sam kako se zove. :?
EliasVeskot

#62 Re: Iftar

Post by EliasVeskot »

super.nova wrote:
ima li stakloo internet stranicu ili neku ponudu da se moze "protabiriti"

ne bih rekla :sad:

preporucujem pilece filete, mala porcija (ako se moze nazvati mala :)) 3,5 KM i mjesanu salatu 2KM :-D

imaju razna bosanka jela i corbe (sarme, punjene paprike...) cije cijene su super... a i ne stede na porcijama!
:thumbup:
Super je ovo, ja inace tamo narucujem tako. Moze cak i bez salate jer dodje kupus i pomfrit uz piletinu i pola somuna.
Samo za ramazan morate rezervisati sto, bar sat prije, jer bude puno, najvise onih sto rezervisu za 10-15 osoba.
Mozete rezervisati sto i ako ne uzimate iftarski meni, samo kazete sta da vam spreme da bude do iftara gotovo.
lara b.

#63 Re: Iftar

Post by lara b. »

jel mozda zna neko neku domacicu koja pravi domace pite po narudzbi :D javnite na pp ako neko ima broj..adresu.. ili neka ascinica gdje se prodaje domaca pita /da nije kupovna jufka i one standardne/ :D
terra_incognita

#64 Re: Iftar

Post by terra_incognita »

Zelena Carapa

#65 Re: Iftar

Post by Zelena Carapa »

lara b. wrote:jel mozda zna neko neku domacicu koja pravi domace pite po narudzbi :D javnite na pp ako neko ima broj..adresu.. ili neka ascinica gdje se prodaje domaca pita /da nije kupovna jufka i one standardne/ :D
dervoz pravi zvrkove pite ne znam jel to to sto trazis. Rade isporuku na adresu.
Ma.Le.Na

#66 Re: Iftar

Post by Ma.Le.Na »

art vandeley wrote:I ovo je malo offtopic ali moram pitati... Gdje se mogu kupiti somuni peceni na drva a ne na plin ili struju. Ima na carsiji haman negdje. Negdje se to spominjalo ovdje na forumu ali ne mogu nikako da nadjem...?
pekara Alifakovac...u blizini Inat kuce..
pekara Aisa..na bistriku
wewa

#67 Re: Iftar

Post by wewa »

kennann wrote:Ovo prosto ne mogu da ne prokomentarišem....Iftar u basmentu.......vela havle vela kuvvete......Tulumarenje žeskotkim alkoholom do prije 5 dana i tu da nekom preporucis IFTAR............vela havle vela kuvvete......
wewa wrote:prosle godine je bio izvrstan iftar u Basementu. a bilo je ok i u Urban grillu kod Bajrovica, standardno izvrsno u Aeroplanu.
koja je razlika u odnosu na bilo koji od restorana?
ko hoce da pije, na volju mu. ko hoce da iftari - ima informaciju da se tamo prosle godine moglo lijepo iftariti.
Pirke_033

#68 Re: Iftar

Post by Pirke_033 »

Je li neko bio u Marokanskom restoranu (kod Evrope) i kakva je tamo cijena i ponuda iftara?
GOLFER

#69 Re: Iftar

Post by GOLFER »

Ma.Le.Na wrote:
pekara Aisa..na bistriku
Pekara na Vrbanjusi
Pekara Poricanin na carsiji preko puta Bakija...

Inace prave somune prave samo ove ''sarajevske'' pekare, dok kod albanaca jos nikad nisam pristojan somun pojeo...
Ma.Le.Na

#70 Re: Iftar

Post by Ma.Le.Na »

GOLFER wrote:
Ma.Le.Na wrote:
pekara Aisa..na bistriku
Pekara na Vrbanjusi
Pekara Poricanin na carsiji preko puta Bakija...

Inace prave somune prave samo ove ''sarajevske'' pekare, dok kod albanaca jos nikad nisam pristojan somun pojeo...

pa tamo se svakako ne zovu somuni..ili sAmuni kako u mojoj mahali govore :D ..nego lepine
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#71 Re: Iftar

Post by ladyblue18 »

Ma.Le.Na wrote:
pa tamo se svakako ne zovu somuni..ili sAmuni kako u mojoj mahali govore :D ..nego lepine
:mrgreen: lijepe mahale :lol: :-D

Mogla bih danas otic do Vrbanjuse da uzmem kod njih, golfer me napomenu. :-)
citroen

#72 Re: Iftar

Post by citroen »

Ovi s vratnika se svi nesto prave pametni,kod njih somun je samun,pavlaka je povlaka,pa do kad vishe???? :D :D :D :D :D
Ma.Le.Na

#73 Re: Iftar

Post by Ma.Le.Na »

mojne mene na vratnik matereti 8-) :lol:

memli <3 :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#74 Re: Iftar

Post by ladyblue18 »

citroen wrote:Ovi s vratnika se svi nesto prave pametni,kod njih somun je samun,pavlaka je povlaka,pa do kad vishe???? :D :D :D :D :D
Rijec samun se koristila od davnih vremena, to sto se danas govori somun je samo posljedica mijenjanja strukture stanovnistva, isto kao i za pavlaku :wink:

Tako da nit se pravimo pametni, a nit stari dio grada obuhvata samo Vratnik. :oops:
Ma.Le.Na

#75 Re: Iftar

Post by Ma.Le.Na »

ladyblue18 wrote:
citroen wrote:Ovi s vratnika se svi nesto prave pametni,kod njih somun je samun,pavlaka je povlaka,pa do kad vishe???? :D :D :D :D :D
Rijec samun se koristila od davnih vremena, to sto se danas govori somun je samo posljedica mijenjanja strukture stanovnistva, isto kao i za pavlaku :wink:

Tako da nit se pravimo pametni, a nit stari dio grada obuhvata samo Vratnik. :oops:
:thumbup:

slazem se od R do k :D
Post Reply