Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma.Le.Na wrote:nemojte se bezze nervoziti
sabura
ko zeli nek iftari kuci
ko zeli nek iftari vani
ni jedno ni drugo nit su grijeh nit sevap...sta fali iftarit vani nekad
nemaju svi ni uslove da okupe velik broj prijatelja...hvala Bogu pa se skupljamo ikako..
po mom misljenju bolje ista nego nista
Slažem se potpuno. Problem je što je to nekima, poput ovog delegata iznad, jako teško objasniti.
Ne kontam u čemu je problem? Čovjek fino pitao gdje može iftariti i mi mu dali nekoliko ideja, nije ga niko odveo za ruku i rekao "moraš iftariti ovdje"
Iftarim kući i učestvujem u pripremanju iftara koliko mogu, ali nemam ništa protiv iftara van kuće, niti mislim da je to loša stvar, posebno ako me neko zovne u društvo koje ne viđam tako često. Ako mi se ne sviđa mjesto gdje se to sve događa, izvinem se i ne odem i gotova priča, ali, brate, ne smaram ljude po forumu...
Evo par mjesta gdje ja volim otici na iftar: Pod lipom, restoran Image, nekad ranije u Malu kuhinju (ne znam radi li to jos), Preporod, Plava prizma..Sad se spremam da vidim kako je u Bristolu
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Park prinčeva, 25KM
Hurme,
Begova čorba,
Limunada,
Topa (obilna)
Zeljanica,
Teletina spod sača,
Slatko..
i tamburaši sa prigodnom muzikom...
+ Bazeni organizuju iftar = Gazda ima obraz kao đon
Cudno je pa Seka Aleksic i ostale "trofrtaljke" nigdje (cak ni na bazenima) ne gostuju pa da "postaci" (koji jedva cekaju Bajram da se napiju i provesele kao "vlahadija") mogu da se iftare uz muziku i pjesmu u pravom kafanskom ruhu.
Mogli bi im jos dati mezu i rakiju umjesto vode (limunade) i hurme...
Ovo prosto ne mogu da ne prokomentarišem....Iftar u basmentu.......vela havle vela kuvvete......Tulumarenje žeskotkim alkoholom do prije 5 dana i tu da nekom preporucis IFTAR............vela havle vela kuvvete......
wewa wrote:prosle godine je bio izvrstan iftar u Basementu. a bilo je ok i u Urban grillu kod Bajrovica, standardno izvrsno u Aeroplanu.
I ovo je malo offtopic ali moram pitati... Gdje se mogu kupiti somuni peceni na drva a ne na plin ili struju. Ima na carsiji haman negdje. Negdje se to spominjalo ovdje na forumu ali ne mogu nikako da nadjem...?
art vandeley wrote:I ovo je malo offtopic ali moram pitati... Gdje se mogu kupiti somuni peceni na drva a ne na plin ili struju. Ima na carsiji haman negdje. Negdje se to spominjalo ovdje na forumu ali ne mogu nikako da nadjem...?
Probaj u onoj pekari na carsiji malo nize od poste, zaboravio sam kako se zove.
ima li stakloo internet stranicu ili neku ponudu da se moze "protabiriti"
ne bih rekla
preporucujem pilece filete, mala porcija (ako se moze nazvati mala ) 3,5 KM i mjesanu salatu 2KM
imaju razna bosanka jela i corbe (sarme, punjene paprike...) cije cijene su super... a i ne stede na porcijama!
Super je ovo, ja inace tamo narucujem tako. Moze cak i bez salate jer dodje kupus i pomfrit uz piletinu i pola somuna.
Samo za ramazan morate rezervisati sto, bar sat prije, jer bude puno, najvise onih sto rezervisu za 10-15 osoba.
Mozete rezervisati sto i ako ne uzimate iftarski meni, samo kazete sta da vam spreme da bude do iftara gotovo.
jel mozda zna neko neku domacicu koja pravi domace pite po narudzbi javnite na pp ako neko ima broj..adresu.. ili neka ascinica gdje se prodaje domaca pita /da nije kupovna jufka i one standardne/
lara b. wrote:jel mozda zna neko neku domacicu koja pravi domace pite po narudzbi javnite na pp ako neko ima broj..adresu.. ili neka ascinica gdje se prodaje domaca pita /da nije kupovna jufka i one standardne/
dervoz pravi zvrkove pite ne znam jel to to sto trazis. Rade isporuku na adresu.
art vandeley wrote:I ovo je malo offtopic ali moram pitati... Gdje se mogu kupiti somuni peceni na drva a ne na plin ili struju. Ima na carsiji haman negdje. Negdje se to spominjalo ovdje na forumu ali ne mogu nikako da nadjem...?
pekara Alifakovac...u blizini Inat kuce..
pekara Aisa..na bistriku
kennann wrote:Ovo prosto ne mogu da ne prokomentarišem....Iftar u basmentu.......vela havle vela kuvvete......Tulumarenje žeskotkim alkoholom do prije 5 dana i tu da nekom preporucis IFTAR............vela havle vela kuvvete......
wewa wrote:prosle godine je bio izvrstan iftar u Basementu. a bilo je ok i u Urban grillu kod Bajrovica, standardno izvrsno u Aeroplanu.
koja je razlika u odnosu na bilo koji od restorana?
ko hoce da pije, na volju mu. ko hoce da iftari - ima informaciju da se tamo prosle godine moglo lijepo iftariti.
pekara Aisa..na bistriku
Pekara na Vrbanjusi
Pekara Poricanin na carsiji preko puta Bakija...
Inace prave somune prave samo ove ''sarajevske'' pekare, dok kod albanaca jos nikad nisam pristojan somun pojeo...
pekara Aisa..na bistriku
Pekara na Vrbanjusi
Pekara Poricanin na carsiji preko puta Bakija...
Inace prave somune prave samo ove ''sarajevske'' pekare, dok kod albanaca jos nikad nisam pristojan somun pojeo...
pa tamo se svakako ne zovu somuni..ili sAmuni kako u mojoj mahali govore ..nego lepine