Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
valterbranisarajevo

#51 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by valterbranisarajevo »

Da li neko zna jesu li ugostitelji sinoć izdavali fiskalne račune za prodato piće?
Asana

#52 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by Asana »

kukuruz_kokicar wrote:
Jedan001 wrote: jos bolje nek organizatori istih desavanja zakazu na nekoj poljani fala bogu ne manjka ih u bosni pa nek drmaju do zore 10 dana bez prestanka ako treba... normalan svijet nek ostave na miru
Slazem se - Baščaršijske noći ćemo izmjestiti u Lukomir, a SFF u Semizovac - kako bi ti u centru grada imao zagarantovan duševni mir.
Kulturne manifestacije ne treba izmjestati jer one doprinose dusevnom miru i zavrsavaju u razno vrijeme, za razliku od nocnih derneka.
A sasvim sigurno bi i stanovnicima Lukomira i Semizovca povremeno dobro dosla poneka kulturna manifestacija, pa - ne izmjestaj, nego organiziraj novu :)
Asana

#53 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by Asana »

bandini wrote:
Asana wrote:Zivim u centru i zaista ne vidim razloga zasto bih morala trpjeti iz noci u noc, iz manifestacije u manifestaciju ili bez ikakvog povoda, maltretiranje onih koji su izasli "ugrad" da prodernece - do ponoci, do jedan, do dva... dokad im se cefne ...
Kao i za svaku drugu manifestaciju, i SFF mora od nadleznih za svaku iznimku u postivanju javnog reda i mira, perioda za rad ugostiteljskih objekata i sl, traziti i dobiti dozvolu. Onaj ko izdaje dozvolu mora i dalje voditi racuna o nekim granicama.
Inace stvarno ne vidim zasto bi se "ljubitelji filova" nakon dobrog filma moraju urokati, da bi zaokruzili dozivljaj?
Sarajevo FILM Festival stvarno nije izgovor za produzeno cuganje i dernecenje u parkovima.

a sta vas boli neka stvar jel neko hoce da se uroka???
ti zivis u centru grada i ocekujes potpuni mir
malo si se zajebala onda
eno imas ilidzu, da vidis mira pa preseli tamo
Ne vidi razloga da ja sellim - preseli ti derneke u svoju mahalu :)

Potpuni mir nemas vjerovatno nigdje, a neke granice moraju postojati.
bandini

#54 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

Asana wrote:
bandini wrote:
Asana wrote:Zivim u centru i zaista ne vidim razloga zasto bih morala trpjeti iz noci u noc, iz manifestacije u manifestaciju ili bez ikakvog povoda, maltretiranje onih koji su izasli "ugrad" da prodernece - do ponoci, do jedan, do dva... dokad im se cefne ...
Kao i za svaku drugu manifestaciju, i SFF mora od nadleznih za svaku iznimku u postivanju javnog reda i mira, perioda za rad ugostiteljskih objekata i sl, traziti i dobiti dozvolu. Onaj ko izdaje dozvolu mora i dalje voditi racuna o nekim granicama.
Inace stvarno ne vidim zasto bi se "ljubitelji filova" nakon dobrog filma moraju urokati, da bi zaokruzili dozivljaj?
Sarajevo FILM Festival stvarno nije izgovor za produzeno cuganje i dernecenje u parkovima.

a sta vas boli neka stvar jel neko hoce da se uroka???
ti zivis u centru grada i ocekujes potpuni mir
malo si se zajebala onda
eno imas ilidzu, da vidis mira pa preseli tamo
Ne vidi razloga da ja sellim - preseli ti derneke u svoju mahalu :)

ja uopste ne idem po tim dernecima samo kazem
stalno se gleda sta neko radi i gdje
sta tebe briga ako neko hoce poslije filma da se uroka kako si strucno rekla
manje gledajte druge a vise sebe
pa eto granica je bila oko ponoci
al vi biste ogranicili sve zivo sto vama ne odgovara
ima drugacijih ljudi, morate ih podnositi
i meni smeta svasta nesto pa sta cu, tolerisem zato sto se nadam da ce mene sutra neko tolerisati iako mu se ne svidja to sto radim
al tolerancija kod nas nula bodova
kukuruz_kokicar

#55 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by kukuruz_kokicar »

Asana wrote:
kukuruz_kokicar wrote:
Jedan001 wrote: jos bolje nek organizatori istih desavanja zakazu na nekoj poljani fala bogu ne manjka ih u bosni pa nek drmaju do zore 10 dana bez prestanka ako treba... normalan svijet nek ostave na miru
Slazem se - Baščaršijske noći ćemo izmjestiti u Lukomir, a SFF u Semizovac - kako bi ti u centru grada imao zagarantovan duševni mir.
Kulturne manifestacije ne treba izmjestati jer one doprinose dusevnom miru i zavrsavaju u razno vrijeme, za razliku od nocnih derneka.
A sasvim sigurno bi i stanovnicima Lukomira i Semizovca povremeno dobro dosla poneka kulturna manifestacija, pa - ne izmjestaj, nego organiziraj novu :)
Ma ja bih to ipak izjmjestio, to ti sada tako misliš - a sutra ti može smetati.
Ma meni je važniji tvoj rahatluk nego10 sff-ova. Ja bih za tebe i tramvaj izmjestio u Visoko, samo da tebi ne tandrče pod prozorom u noćne sate.
just principe

#56 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by just principe »

ako su ostali veliki filmski festivali umjetnost, ne znam zasto ne bi bio i nas SFF

mozda upravo zbog tog provoda iza ponoci :roll:
bandini

#57 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

just principe wrote:ako su ostali veliki filmski festivali umjetnost, ne znam zasto ne bi bio i nas SFF

mozda upravo zbog tog provoda iza ponoci :roll:

pa to je jedan od razloga
ali vidim da nisi nesto ni citao moj post
nije umjetnost zato sto je vaznije ko ce doci od poznatih, ko ce od ovih nasih jet setera izaci na crveni tepih, s kim ce se purivatra uslikati i ostali idiotluci
sve se vise udaljava od umjetnosti
tako da se ne prica o dobrim filmovima, nego o tome kako u nas andjelina i bred dolaze pa nas svi gledaju, a kod hrvata ne dolaze, i slicne gluposti
opet napominjem, ne smetaju mi ni bred ni kevin spejsi, ni ostale zvijezde, ali oni treba samo da uvelicaju taj dogadjaj a ne da budu srediste i glavni dogadjaj festivala
jedna tamo

#58 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by jedna tamo »

sinoć je baš lijepo bilo vidjeti onoliko raje, dobar provod ...lijepe djevojke, lijepi momci...
zašto to gušiti? to Sarajevu i treba, a svakako je to dok traje sff
onom kome smeta nek fino proda stan u centru pa se preseli u vogošću :D
ins

#59 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by ins »

Ne treba gusiti, ali treba staviti pod kontrolu, ne moze ni ovako kao do sada... 8)
bandini

#60 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

jedna tamo wrote:sinoć je baš lijepo bilo vidjeti onoliko raje, dobar provod ...lijepe djevojke, lijepi momci...
zašto to gušiti? to Sarajevu i treba, a svakako je to dok traje sff
onom kome smeta nek fino proda stan u centru pa se preseli u vogošću :D

zasto?
kakvo je to pitanje?
pa mi smo bosnje, ako nam se nesto ne svidja odmah zabraniti
kad nam niko nista ne brani mi samo sebi pocnemo uvoditi zabrane
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#61 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by ladyblue18 »

jedna tamo wrote: onom kome smeta nek fino proda stan u centru pa se preseli u vogošću :D
:-)
Uvijek sam voljela kako smo mi ko narod uvidjajni jedni prema drugima, dok je meni dobro zaboli me za drugog ha ya.
bandini

#62 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

ladyblue18 wrote:
jedna tamo wrote: onom kome smeta nek fino proda stan u centru pa se preseli u vogošću :D
Uvijek sam voljela kako smo mi ko narod uvidjajni jedni prema drugima, dok je meni dobro zaboli me za drugog ha ya.

pa po cemu se razlikuje ovaj sto kaze preseli se u vogoscu i ovaj sto kaze preselite vi festival u svoju mahalu???
isto, svako gleda svoju guzicu da prostis
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#63 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by ladyblue18 »

Nit treba festival seliti jer kao sto rekoh dernecenje nema izravne veze sa festivalom, nit se oni koji zive dole trebaju seliti ali da se treba naci kompromis neki treba.
jedna tamo

#64 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by jedna tamo »

ladyblue18 wrote:
šo? :-)
meni brat ima stan u centru pa? šta ću mu ja? kaže nije spavo, e pa brate moj seli :lol:
bandini

#65 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

ladyblue18 wrote:Nit treba festival seliti jer kao sto rekoh dernecenje nema izravne veze sa festivalom, nit se oni koji zive dole trebaju seliti ali da se treba naci kompromis neki treba.

i ja to kazem, al svako drzi svoju stranu, cak i ne idem na te derneke al mi je glupo citati komentare koji kazu potjerajte tu stoku odatle, neke gluposti o smecu pisu a u svakom gradu poslije nekih vecih derneka ostane smece, koje komunalci najnormalnije pokupe
ko ima pravo da hiljadu ljudi naziva stokom zbog nekolicine debila???
Asana

#66 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by Asana »

bandini wrote:
ladyblue18 wrote:
pa po cemu se razlikuje ovaj sto kaze preseli se u vogoscu i ovaj sto kaze preselite vi festival u svoju mahalu???
isto, svako gleda svoju guzicu da prostis
asana wrote:Kulturne manifestacije ne treba izmjestati jer one doprinose dusevnom miru i zavrsavaju u razumno vrijeme, za razliku od nocnih derneka.
Ne vidim razloga da ja sellim - preseli ti derneke u svoju mahalu :)

Samo da podvucem :)

Zalosno je vidjeti kako neki smatraju da su "svjetski" "urbani" itd ako podrzavaju "partije", "nocni zivot" ... i kako mijesaju to sa kulturnim manifestacijama i onim sto je drugdje prateci sadrzaj
zalosno je vidjeti kako mladi ljudi koji danas zive u gradu jos uvijek ne znaju za neke norme ponasanja, misle da je sve sto ogranicava vrijeme, mjesto ili nacin zabave nesto "zaostalo"... a ne znaju kako zapravo one zaista urbane sredine to rjesavaju.

Visokim globama, eto kako ....
kokuz_sa

#67 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by kokuz_sa »

manje smeca ostane nakon tekme na kojoj je bilo 10 000 ljudi..manje smeca ostane nakon koncerta na stadionu na kojem je bilo 50 000 ljudi..
smao 1000 urbane gradske raje ostavi smeca da bi se mogla postidjeti i neka pokrajina kine sa 464miliona ljudi

samo eto n eznam koje veze sa SFF imaju oni ratnicki poklici iz parka..prolazis onuda neko vristi al konstantno sad iz jednog coska sad iz drugoj..isto divlje zivotinje koje urlicu da oznace svoju teritoriju..
ako si dosao cugati..sjedi cugaj pricaj..a sts imas koji qrac pustat neartikulisane zvukove koji se cuju do kozije cuprije

nek su ih drotovi rastjerali..trebali su svima im puknut i po 200KM kazne za cuganje a onda im zvat i one zelene eko policajce pa puci im kaznu radi bacanja smeca po zelenim povrsinama(park se ubraja u to)
bandini

#68 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

ogranicit sve znaci
zabrana zabrana i samo zabrana
sta bi tek trebali reci ljudi u novom sadu naprimjer
kad im se skupi 200 hiljada ludaka iz citave europe za exit
ima koliko hocete novosadjana koji ne vole exit bas zbog toga
ali sta ce
5 dana koliko traje taj festival nije beskonacno vrijeme
pritrpe se malo i gotovo
al kod nas zabrani
sta ja imam da trpim nekog, nek oni trpe mene
Mr. Brightside

#69 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by Mr. Brightside »

dok se postuje zakon sve je u dure ;-)
a ako nekome zakon ne valja, ne odgovara nek se potrudi da ga promijeni ili se odseli :)
kokuz_sa

#70 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by kokuz_sa »

bandini wrote:ogranicit sve znaci
ali sta ce
pritrpe se malo i gotovo
al kod nas zabrani
znas li ti da exit nije ni blizu stambenih naselja..exit doprinosi novcano onom gradu jako mnogo..a kod nas od sff-a imaju samo zaradu okolni kafici i dubrovnik u koji odvedu strane zvijezde da tamo potrose svoje pare umjesto da ih ostave kod nas negdje u bosni
GOLFER

#71 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by GOLFER »

Ako je cuganje onih zidarskih piv'I i ostalog pica i uz to guranje u masi pojam derneka i zabave onda hvala dragom Bogu sto nikad nisam dernecio... Jos vise zahvaljujem Bogu sto po tim arsinima nikad nisam ucestvovao na KULTURNIM manifestacijama...

Ako je ono dernek, kultura i civilizacija (kako pojedinci to predstavljaju), onda ja te pojmove nikad u zivotu nisam ''upoznao'' a u njima ni ucestvovao...

Nocni zivot u Sarajevu za vrijeme SFF-a nije bio GUSEN i zabave, derneci, koncerti, partiji i ostalo su trajali do jutarnjih sati u prostorima i mjestima gdje je to normalno, i dozvoljeno, zato je ova TEMA GLUPA!!!
bandini

#72 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

kokuz_sa wrote:manje smeca ostane nakon tekme na kojoj je bilo 10 000 ljudi..manje smeca ostane nakon koncerta na stadionu na kojem je bilo 50 000 ljudi..
smao 1000 urbane gradske raje ostavi smeca da bi se mogla postidjeti i neka pokrajina kine sa 464miliona ljudi

samo eto n eznam koje veze sa SFF imaju oni ratnicki poklici iz parka..prolazis onuda neko vristi al konstantno sad iz jednog coska sad iz drugoj..isto divlje zivotinje koje urlicu da oznace svoju teritoriju..
ako si dosao cugati..sjedi cugaj pricaj..a sts imas koji qrac pustat neartikulisane zvukove koji se cuju do kozije cuprije

nek su ih drotovi rastjerali..trebali su svima im puknut i po 200KM kazne za cuganje a onda im zvat i one zelene eko policajce pa puci im kaznu radi bacanja smeca po zelenim povrsinama(park se ubraja u to)

evo stvarno da ne znam kakva je situacija u tom parku, da sudim samo po vasim komentarima stvarno bi pomislio da je to ratno stanje
nemojte pretjerivati, da ne kazem nemojte srati, prolazio sam tamo nekoliko puta u ovih par dana i normala raja stoje cugaju, a vama i to smeta
kakvi neartikulisani zvuci
a ove gluposti o smecu sto si napisao ne znam sta bi ti rekao
izbrisi post bolje ti je
cuj 50 hiljada ljudi ostavi manje smeca
kakvih se gluposti nacitam na ovom forumu
ccc
bandini

#73 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

kokuz_sa wrote:
bandini wrote:ogranicit sve znaci
ali sta ce
pritrpe se malo i gotovo
al kod nas zabrani
znas li ti da exit nije ni blizu stambenih naselja..exit doprinosi novcano onom gradu jako mnogo..a kod nas od sff-a imaju samo zaradu okolni kafici i dubrovnik u koji odvedu strane zvijezde da tamo potrose svoje pare umjesto da ih ostave kod nas negdje u bosni

jesi ti svjestan sta pises??
ti stvarno mislis da 200 hiljada ljudi stoji samo tamo gdje su koncerti
ne idu u grad uopste??
halo ba, il pisi istinu il nemoj dezinformacije siriti, nema smisla
ima i od SFF koristi, grad je prepun ljudi i turista, a svaki kafic razvaljuje
a koliko exit doprinosi novom sadu malo proguglaj
vendetta87

#74 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by vendetta87 »

bandini wrote:
kokuz_sa wrote:manje smeca ostane nakon tekme na kojoj je bilo 10 000 ljudi..manje smeca ostane nakon koncerta na stadionu na kojem je bilo 50 000 ljudi..

evo stvarno da ne znam kakva je situacija u tom parku, da sudim samo po vasim komentarima stvarno bi pomislio da je to ratno stanje
nemojte pretjerivati, da ne kazem nemojte srati, prolazio sam tamo nekoliko puta u ovih par dana i normala raja stoje cugaju, a vama i to smeta
kakvi neartikulisani zvuci
a ove gluposti o smecu sto si napisao ne znam sta bi ti rekao
izbrisi post bolje ti je
cuj 50 hiljada ljudi ostavi manje smeca
kakvih se gluposti nacitam na ovom forumu
ccc
A de ti nama reci u koliko si ti sati tacno prolazio pa eto nista nisi uocio.A raja malo zaboravlja sta je bilo prvi dan tamo, al sta je jedna tuca i pucnjava, dok je SFF-a ima da se svi prilagodimo il ne gine nam selidba
bandini

#75 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?

Post by bandini »

A de ti nama reci u koliko si ti sati tacno prolazio pa eto nista nisi uocio.A raja malo zaboravlja sta je bilo prvi dan tamo, al sta je jedna tuca i pucnjava, dok je SFF-a ima da se svi prilagodimo il ne gine nam selidba[/quote]

prolazio sam svaku noc skoro oko 10 ili 11
puno ljudi, malo se neko prodere, cuga se, raja stoji, najnormalnije
ok prvi dan je bilo sranje to da, al i to sranje je zapocelo nekoliko ljudi a nije se hiljadu ljudi tuklo i pucalo
pa ne traje SFF 5 godina nego nekoliko dana
vec sam napisao za novi sad
kad se ljudi mogu prilagoditi exit mozemo vala i mi na ovo
vjerovatno i ti radis nesto sto drugom nekom smeta, pa se on prilagodi
il se i ti vodis onom, kome ba mi da se prilagodjavamo
jer u tom smjeru nam ide citavo drustvo, cuj ja da se prilagodim necemu
kao sto sam vec rekao, tolerancije nema, ne postoji
Locked