Ljubav ili ponos?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- pustopoljina
#51 Re: Ljubav ili ponos?
aj nemojte na sabahu definisati...mora li se i ovdje na akademskom nivou uz prvi fildzan

-
zelenashica
#52 Re: Ljubav ili ponos?
Sabah il podne ja vala ne znam bez definisanjapustopoljina wrote:aj nemojte na sabahu definisati...mora li se i ovdje na akademskom nivou uz prvi fildzan![]()
![]()
![]()
Očito se ovdje izmiješali i ponos i predrasude i principi
- slobodni armirach
#53 Re: Ljubav ili ponos?
nije ti losa ni ta ideja da me rastavis,zelenashica wrote: razdvojim ja tebe armiraš na prost faktore![]()
![]()
![]()
![]()
ps.Ne chataj vako dobru temu
na prvim stranicama sam da svoje misljenje, ove ostale su sama zajebancija,...kako to pravilnik o radu nalaze
- pustopoljina
#54 Re: Ljubav ili ponos?
ponos i predrasude
a razum i osjecaji
samo treba slijediti unutrasnje svjetlo...ali ga prvo treba otkriti.
tjelesna ljubav je samo jedna manifestacija ljubavi...nema ponizenja i negative u ljubavi...u pravoj ljubavi.
ostalo su sve losi kompromisi.
a razum i osjecaji
tjelesna ljubav je samo jedna manifestacija ljubavi...nema ponizenja i negative u ljubavi...u pravoj ljubavi.
- hana_montana
#55 Re: Ljubav ili ponos?
ima zena koje vole kad ih neko handri

-
zelenashica
#56 Re: Ljubav ili ponos?
Ostaje pitanje: da li je moguće voljeti a postupati po ponosu i principima?pustopoljina wrote:ponos i predrasude
a razum i osjecaji
-
PalaSa Marsa
#57 Re: Ljubav ili ponos?
zelenashica wrote:A da mi prvo definišemo pojmove koje pominjemo ja tek sad vas nista ne kontam![]()
predrasude
ponos
principi
Predrasude - Smetnje za zdravo donosenje, zakljucaka, odluke, stava i sl. Znaju bit' stvorene raznim kompleksima, nezdravim odrastanjem, razocarenjima i sl.
Ponos - Svjest o sebi, o drugima, uvazavanje svojih i drugih stavova, interesa a da niko nikog ne ugrozava (prvenstveno se ovo odnosi na zdrav ponos).
Principi - mogu bit' negativni i pozitivni.
-
zelenashica
#58 Re: Ljubav ili ponos?
HvalaPalaSa Marsa wrote:zelenashica wrote:A da mi prvo definišemo pojmove koje pominjemo ja tek sad vas nista ne kontam![]()
predrasude
ponos
principi
Predrasude - Smetnje za zdravo donosenje, zakljucaka, odluke, stava i sl. Znaju bit' stvorene raznim kompleksima, nezdravim odrastanjem, razocarenjima i sl.
Ponos - Svjest o sebi, o drugima, uvazavanje svojih i drugih stavova, interesa a da niko nikog ne ugrozava (prvenstveno se ovo odnosi na zdrav ponos).
Principi - mogu bit' negativni i pozitivni.
-
dječak sa šibicama
#59 Re: Ljubav ili ponos?
Zezas?hana_montana wrote:ima zena koje vole kad ih neko handri![]()
-
PalaSa Marsa
#60 Re: Ljubav ili ponos?
zelenashica wrote:HvalaPalaSa Marsa wrote:zelenashica wrote:A da mi prvo definišemo pojmove koje pominjemo ja tek sad vas nista ne kontam![]()
predrasude
ponos
principi
Principi - mogu bit' negativni i pozitivni....
- pustopoljina
#61 Re: Ljubav ili ponos?
mislim da je jedino i moguce voljeti postupajuci po ZDRAVOM ponosu i ISPRAVNIM, PRIRODNIM principima.zelenashica wrote:Ostaje pitanje: da li je moguće voljeti a postupati po ponosu i principima?pustopoljina wrote:ponos i predrasude
a razum i osjecaji
-
zelenashica
#62 Re: Ljubav ili ponos?
Opet ti mene dovede u raskorakpustopoljina wrote:mislim da je jedino i moguce voljeti a postupati po ZDRAVOM ponosu i ISPRAVNIM, PRIRODNIM principima.zelenashica wrote:Ostaje pitanje: da li je moguće voljeti a postupati po ponosu i principima?pustopoljina wrote:ponos i predrasude
a razum i osjecaji
deder sad definisi PRIRODNE principe
Ili da ja predefinisem pitanje:Da li je moguce voljeti a ostaviti onog koga volis zarad principa
- hana_montana
#63 Re: Ljubav ili ponos?
zelenashica wrote:Ostaje pitanje: da li je moguće voljeti a postupati po ponosu i principima?pustopoljina wrote:ponos i predrasude
a razum i osjecaji
a mislis da je moguce voljeti i odustati od svega sto je ti je bitno zato sto je to cijena da budes voljena
ja bogme onda vise volim biti sama
- hana_montana
#64 Re: Ljubav ili ponos?
dječak sa šibicama wrote:Zezas?hana_montana wrote:ima zena koje vole kad ih neko handri![]()
tita mi
-
zelenashica
#65 Re: Ljubav ili ponos?
ma ona je samo htjela da vole musko koje zna hlupit rukom o sto i reć: dostahana_montana wrote:dječak sa šibicama wrote:Zezas?hana_montana wrote:ima zena koje vole kad ih neko handri![]()
tita mi
- slobodni armirach
#66 Re: Ljubav ili ponos?
ovdje se samo o brezobrazluku misli
slikoviti prikaz stanja na temi je slijedeci
slikoviti prikaz stanja na temi je slijedeci
- hana_montana
#67 Re: Ljubav ili ponos?
zelenashica wrote: ma ona je samo htjela da vole musko koje zna hlupit rukom o sto i reć: dosta
ne ne neeeeeee
- pustopoljina
#68 Re: Ljubav ili ponos?
zdravi, prirodni principi bi bili da ta "ljubav" ne zaustavlja ni tebe ni drugog u vasem razvoju. da "hrani" oboje. da ne nabija komplekse i ne manipulise. da vas cini boljim ljudima- otvorenim prema svijetu.
da oplemenjuje.
ono sto te cini da zakrzljas, da se susis, da se zatvaras- steti... i za mene- nije ljubav.
mnogo ljudi se jednostavno emocionalno grebe o druge ljude. ne vole. grebu se. ne daju nista. nista vrijedno.
a za to...pa iz kojeg principa je neko ostavio?
mislim da ostavljanje uvijek ima veze sa nagonom za samoodrzanje, bez obzira na plemenitu pobudu onog koji ostavlja (bolje ti je bez mene). kad se od nekog odvajas, to je uglavnom zato sto skontas da je tebi bolje bez njega. (sto bas o ostavljanju- to je prekid ljubavi?)
mada nije nemoguce da covjek u zivotu sretne toliko nesebicnu osobu, da mu je dobrobit onog drugog ispred njegove vlastite (ovo je haman podrazumijevajuce u ljubavi), ali mislim i na kraj ljubavi (kad ipak proradi sebicnost)- nekad je moguce da neko izazove i kraj ljubavi iz nesebicnih razloga i uvjerenja da ti je stvarno bolje bez njega. (ali mislim...da je to vrlo, vrlo, vrlo rijetko). ostavlja se zato sto ili jednostavno ne volis,ili bojis se promjene, rizika...izlaska iz svoje cahure...bojis se zivota...sumnjas u sebe, u onog drugog...
onda te ta ljubav nije oplemenila.
da oplemenjuje.
ono sto te cini da zakrzljas, da se susis, da se zatvaras- steti... i za mene- nije ljubav.
mnogo ljudi se jednostavno emocionalno grebe o druge ljude. ne vole. grebu se. ne daju nista. nista vrijedno.
a za to...pa iz kojeg principa je neko ostavio?
mislim da ostavljanje uvijek ima veze sa nagonom za samoodrzanje, bez obzira na plemenitu pobudu onog koji ostavlja (bolje ti je bez mene). kad se od nekog odvajas, to je uglavnom zato sto skontas da je tebi bolje bez njega. (sto bas o ostavljanju- to je prekid ljubavi?)
mada nije nemoguce da covjek u zivotu sretne toliko nesebicnu osobu, da mu je dobrobit onog drugog ispred njegove vlastite (ovo je haman podrazumijevajuce u ljubavi), ali mislim i na kraj ljubavi (kad ipak proradi sebicnost)- nekad je moguce da neko izazove i kraj ljubavi iz nesebicnih razloga i uvjerenja da ti je stvarno bolje bez njega. (ali mislim...da je to vrlo, vrlo, vrlo rijetko). ostavlja se zato sto ili jednostavno ne volis,ili bojis se promjene, rizika...izlaska iz svoje cahure...bojis se zivota...sumnjas u sebe, u onog drugog...
onda te ta ljubav nije oplemenila.
- JThomas
#69 Re: Ljubav ili ponos?
u zdravom i normalnom odnosu i nema puno mjesta za neko izvinjavanje.
ja kad stvarno nešto userem (a realno, svi mi znamo kad smo stvarno usrali
), stvarno mi nije problem izvinjavati se, u svim oblastima života. al' kad neko očekuje da se izvinjavam, a nisam ništa loše uradio...e onda ponos proradi 
ja kad stvarno nešto userem (a realno, svi mi znamo kad smo stvarno usrali
-
dječak sa šibicama
#70 Re: Ljubav ili ponos?
Tesko ti je to pitanje.... ovisi od principazelenashica wrote:
Ili da ja predefinisem pitanje:Da li je moguce voljeti a ostaviti onog koga volis zarad principa![]()
![]()
Nekada je princip samo tvrdoglavost, nekada nesto drugo.
- hana_montana
#71 Re: Ljubav ili ponos?
JThomas wrote:u zdravom i normalnom odnosu i nema puno mjesta za neko izvinjavanje.
ja kad stvarno nešto userem (a realno, svi mi znamo kad smo stvarno usrali), stvarno mi nije problem izvinjavati se, u svim oblastima života. al' kad neko očekuje da se izvinjavam, a nisam ništa loše uradio...e onda ponos proradi
potpuno se slazem jack
- pustopoljina
#72 Re: Ljubav ili ponos?
to je to...JThomas wrote:u zdravom i normalnom odnosu i nema puno mjesta za neko izvinjavanje.
ja kad stvarno nešto userem (a realno, svi mi znamo kad smo stvarno usrali), stvarno mi nije problem izvinjavati se, u svim oblastima života. al' kad neko očekuje da se izvinjavam, a nisam ništa loše uradio...e onda ponos proradi
moram se nauciti skratiti
-
dječak sa šibicama
#73 Re: Ljubav ili ponos?
Jos je gori osjecaj kad se izvinjavas, iako nista lose nisi uradio, a na kraju skontas da si stvarno ispao budala.JThomas wrote:u zdravom i normalnom odnosu i nema puno mjesta za neko izvinjavanje.
No dobro, vazan je cits obraz.
Nisam ga imao uvijek, mea culpa.
-
zelenashica
#74 Re: Ljubav ili ponos?
Moze li princip biti strah od poraza?dječak sa šibicama wrote:Tesko ti je to pitanje.... ovisi od principazelenashica wrote:
Ili da ja predefinisem pitanje:Da li je moguce voljeti a ostaviti onog koga volis zarad principa![]()
![]()
-
dječak sa šibicama
#75 Re: Ljubav ili ponos?
Gle, licno mislim da ne smije postojati princip jaci od ljubavi, ali misljenje je... kako se ono kaze, ko supak, svako ga imazelenashica wrote:Moze li princip biti strah od poraza?dječak sa šibicama wrote:Tesko ti je to pitanje.... ovisi od principazelenashica wrote:
![]()
Drugim rijecima, nisam jednom zbog glupih principa usrao motku. I zbog ponosa, prevelikog ponosa.