Bistrik ili Vratnik :)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
poznanik

#51 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by poznanik »

HomeSweetHome wrote:...Inace, kad se god pomene Bistrik i Vratnik u istoj recenici meni naumpadne kako sam jednom u Parku Cara Dusana (kako li se sad zove?) primila letvu u glavu tijekom marisane izmedju nas iz Dzavid Haveric (mogli smo biti sedmi razred) i Moris Moco, a poslije, kod kuce, i batine od matere :-) :D

Koje godine?
zli_hordas

#52 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by zli_hordas »

HomeSweetHome wrote:
sanabe wrote:ali zar nije Širokača? :?
Ma jok, Širokaca je baska, na memli strani a Širokac je baska na nasoj strani :D
Da li prije radio bazen onaj gdje je sad šehidsko mezarje u parku na kovacima ili je to samo urbana legenda koju su pricali nama mladjima kao i da ima tunel od sehdiskog mezarja koji izlazi dole na stjeni kod bazena.
HomeSweetHome

#53 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

poznanik wrote:
HomeSweetHome wrote:...Inace, kad se god pomene Bistrik i Vratnik u istoj recenici meni naumpadne kako sam jednom u Parku Cara Dusana (kako li se sad zove?) primila letvu u glavu tijekom marisane izmedju nas iz Dzavid Haveric (mogli smo biti sedmi razred) i Moris Moco, a poslije, kod kuce, i batine od matere :-) :D

Koje godine?
Ako je tacno da sam bila sedmi razred, a nekako mi je tako ostalo u sjecanju, onda je bila 87 ili 88

Nisi me valjda ti odalamio, poznanice? :D
HomeSweetHome

#54 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

zli_hordas wrote:
HomeSweetHome wrote:
sanabe wrote:ali zar nije Širokača? :?
Ma jok, Širokaca je baska, na memli strani a Širokac je baska na nasoj strani :D
Da li prije radio bazen onaj gdje je sad šehidsko mezarje u parku na kovacima ili je to samo urbana legenda koju su pricali nama mladjima kao i da ima tunel od sehdiskog mezarja koji izlazi dole na stjeni kod bazena.

Uvijek je bio bazen, koliko se ja sjecam, ali se ne sjecam da je ikad bilo vode u njemu. Doduse, paznju smo obracali samo kad smo se plazali, a tad su vjerovatno praznili bazen i ako je bilo drugacije.

I sad kad nekad sletim pjeske niz Jekovac na Kovace, kad ugledam ona ogromna vrata pitam se sta je iza njih. I nama su tusili pricu da je tunel koji vodi ovdje i ondje, ja nikad nisam usla, ali pretpostavljam da je skloniste.
Mislim da ce ti na ova pitanja bolje znati odgovoriti ovi malo stariji od mene :-D
Last edited by HomeSweetHome on 29/07/2011 11:51, edited 1 time in total.
poznanik

#55 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by poznanik »

HomeSweetHome wrote:
poznanik wrote:
Koje godine?
Ako je tacno da sam bila sedmi razred, a nekako mi je tako ostalo u sjecanju, onda je bila 87 ili 88
Nisi me valjda ti odalamio, poznanice? :D
Nisam, stariji sam... :D

U moje vrijeme memli-komšije izlazile su vani i prelazile preko rijeke samo po noći, kad sunčani spavaju :D

Valjda godinama i oni postali humaniji pa im se, eto, i letve obijaju o glave :lol:
HomeSweetHome

#56 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

Sreca nisi ti, nikad nisam halila tu letvu, i sad imam oziljak ispod kose :D Mada sam vecinu tih faca s kojima smo se marisali znala (kako i ne bih, kad su nas vjecito barili, ne sto smo lijepe i pametne nego da napakoste nasima :D ), u onom mraku nisam vidjela ko me opalio letvom, mada mislim da nije bila namjenjena meni, nego sam gurala nos dje ne treba :-)

Vidis u moje su se vrijeme ohrabrili, pa su dobacili cak do Centra :D

Eh, kako mi naviru sjecanja na ovoj temi koja se cinila totalno besperspektivnom, zaklucanom u roku 5 minuta... Nemojte zakljucat' pliz, odoh sad spavati, ali imam jos svasta napisati :D
Last edited by HomeSweetHome on 29/07/2011 08:28, edited 1 time in total.
poznanik

#57 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by poznanik »

Možda najveći "most" ove dvije strane pravio je nekad davno naš forumaš @muha, s Bistričke stanice do iznad Darive. Ukinuše ćiru, nesta i mosta :D
Attitude

#58 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Attitude »

dječak sa šibicama wrote:
zli_hordas wrote:Odakle vam pocinje i gdje zavrsava bistriki da li pod bistrik smatrate onaj dole dio oko austrijskog trga pa otprilike do tranzita ili takodje smatrate bistrikom širokacu,paja maltu,hrid,bogusevac a ja plus dajem vratniku jer sam gore rodjen nevjestina ulica.
Cijela memli strana je solidarna i ujedinjena, dakle Bistrik, Hrid, Mahmutovac, Toka, Dzeka, Berkusa, Brdodzamija, Sirokaca, Bogusevac, Bostarici, Komatin, pa eto ako ustreba i Alifakoviac, Hosin Brijeg i Jarcedoli, oni su najblizi da vas otamo zakamenjamo :x :D

Memli strana je ko familija Korleone, ko dirne jednog, dirnuo je sve! ili darne, da kazem u slengu 8-)

Poslat cemo vam ponudu koju necete moci odbiti!

8-)
da da :D :kiss:
HomeSweetHome

#59 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

Attitude wrote:
dječak sa šibicama wrote:
zli_hordas wrote:Odakle vam pocinje i gdje zavrsava bistriki da li pod bistrik smatrate onaj dole dio oko austrijskog trga pa otprilike do tranzita ili takodje smatrate bistrikom širokacu,paja maltu,hrid,bogusevac a ja plus dajem vratniku jer sam gore rodjen nevjestina ulica.
Cijela memli strana je solidarna i ujedinjena, dakle Bistrik, Hrid, Mahmutovac, Toka, Dzeka, Berkusa, Brdodzamija, Sirokaca, Bogusevac, Bostarici, Komatin, pa eto ako ustreba i Alifakoviac, Hosin Brijeg i Jarcedoli, oni su najblizi da vas otamo zakamenjamo :x :D

Memli strana je ko familija Korleone, ko dirne jednog, dirnuo je sve! ili darne, da kazem u slengu 8-)

Poslat cemo vam ponudu koju necete moci odbiti!

8-)
da da :D :kiss:
To vala sto jes' jes', u marisanama su uvijek bili brojniji al' im to nije pomagalo da ne dobiju batine :D
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#60 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by stetoskop »

I tamo i 'vamo teče život pod ručnom.
Attitude

#61 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Attitude »

ma kakvi vratnicani 8-)
da valjaju ne bi im pod nos stavili kapiju i izolovali ih iz sehera 8-) :D :skoljka:
zna se gdje je grad poceo i sta valja :razz: :D
HomeSweetHome

#62 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

Bjez' ba, zna se sto su nam stavili kapije - da papci ne ulaze, da nam ne peksine svojim baltnjavim kalosama (ili opancima) :D
Vala da nikad nisu ni ukinuli rampe, da vas prepivamo na ulazu :P

Fakat, pricali meni stariji da je ranije nekad bio neki jalijas koje je fakat one s Vasinog hana, Zmajevca, Faletica (a da ne spominjem Hresu i ostalo) tjerao da skidaju obucu na Visegradskoj kapiji i bosi predju preko Mejdana :lol:
Na Vratniku je izgleda vazda bilo pacijenata :-)
Filter

#63 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Filter »

dječak sa šibicama wrote: Cijela memli strana je solidarna i ujedinjena, dakle Bistrik, Hrid, Mahmutovac, Toka, Dzeka, Berkusa, Brdodzamija, Sirokaca, Bogusevac, Bostarici, Komatin, pa eto ako ustreba i Alifakoviac, Hosin Brijeg i Jarcedoli,
fali ti popov gaj, mada se on moze smatrati suncanim dijelom memli strane...

volim gledati i bistrik i vratnik, da biram... bistrik, od 7 brace do hrvatina i gore do tranzita.
btw jel mjedenica spada u bistricke mahale??
HomeSweetHome

#64 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

stetoskop wrote:I tamo i 'vamo teče život pod ručnom.
:D :D :D

Jes' al' zato imamo pogleeeeed vrijedan svih diskova (jel se tako zove ono nesto sto se mijenja kad ti kocnice "ne fataju" :smajlikojiseceskapoglavi: ) :D Meni tetka s aerodroma mase, a ja je "poznam" :D
HomeSweetHome

#65 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

Vala meni jok, meni Mjedenica nekako vise baca na Soukbunar :D

Bjezim, eto onog sibicara sa Bistrika :D :run:
belafonte

#66 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by belafonte »

..
belafonte

#67 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by belafonte »

hurmasica wrote:Vratniiiiiik pjeeeevaaaa nikad ne tugujeeeeeeee....

http://youtu.be/85Nas7AGqXo
HomeSweetHome

#68 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by HomeSweetHome »

belafonte wrote:
hurmasica wrote:Vratniiiiiik pjeeeevaaaa nikad ne tugujeeeeeeee....

http://youtu.be/85Nas7AGqXo

:thumbup:

dje me nadje, meni omiljena...
OldTown

#69 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by OldTown »

mole se haustorcad iz ravnice da se ne javljaju na temu.... :P

Vratnik, Bistrik.... Bitno je da je mahala... Tu čar nikad vise nigdje neces vidjeti...
belafonte

#70 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by belafonte »

HomeSweetHome wrote: dje me nadje, meni omiljena...
@hurmasica te našla, i mene i tebe :-D
Dr.Cuddy

#71 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Dr.Cuddy »

Joj đe me nađe...ja sam lapo lapo, stara sa Bistrika, stari sa Vratnika. Kako da biram sad? :lol: :lol: :lol:

Al' kad već moram da biram, Vratnik :D :thumbup:
belafonte

#72 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by belafonte »

Zavisi... jel ti patrijahalna ili moderna porodica :lol:
Utopia

#73 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by Utopia »

Ma Vratnik naravno :) djetinjstvo proveo u mahali, divne uspomene iz OŠ Džavid Haverić, ljeti lopte igrali u Centru a zimi se sankali niz padinu gdje je sad Šehidsko mezarje. Sredinom osamdesetih porodica odselila na Novu Breku, sve divno, krasno, al' džaba, nigdje nema mejdana niti mahale....
dadoka84

#74 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by dadoka84 »

Ja sam do treće godine živio u mahali na Bostarićima, a onda stan na čvili. Fin je stan, al nije to to. Pola komsija iz ulaza ne znam, a i dobar broj njih se uopste ne pozdravlja... :-?
Nista mi ljepse nego zimi, sa bostarica na sankama sletim do trga austrije.
zateznistub

#75 Re: Bistrik ili Vratnik :)

Post by zateznistub »

Vratnik, Mejdan, Jajacko ulica. :D

Sta ce ovi sa memli strane, eto kaKi su kad im je olicenje-kvantitet jalije :x

:D
Post Reply