san darius wrote:
o.k. ja imam kucu u istri, a tamo bosancerosa uglavnom nema, osim kao radne snage na gradjevinama ili nesto zalutalih u bespucima kroejse. sjecam se prica o bosancerosima na makarskoj rivijeri od prije. nije se puno promijenilo, izgleda. s druge strane, da nema bosancerosa, bilo bi jezivo dosadno, kako u makarskoj i oko makarske, a tako i globalno.
for the record: i sam sam bivsi

bosanceros. nit' se ponosim time, nit' mi je krivo. onako. sve je to isti kurac: hrvat, bosanac, srbin...kad pisaju u more nema nikakve razlike.
u istri kazes... 'os se mijenjat?
a meni je uvijek makarska bila fenomen... objektivno gledajuci makarska "rivijera" je jedan od gorih dijelova jadranske obale, i po ponudi, i po prirodnim ljepotama i po nesnosnoj guzvi u spici...

na stranu napuhane cijene i te price o bosancima, koje dodju kao slag na tortu...
a gle cuda, i pored svega toga ljudi i dalje doslovno navaljuju u makarsku, i kad se nema gdje spustiti peskir, ljudi dole lete ko mahniti... niko nece ni u istru... ni na kvarner... ni na otoke, vec samo makarska... hajde mozda je ljudima daleko, ali opet se ne ide ni na jug, od cavtata do peljesca i korcule... sjeverno bolja ponuda, na otocima manja guzva, na jugu bolje vino i ljepsa priroda...
ja imam jedno objasnjenje za taj fenomen - voli raja da ima o cemu kukati kad dodje kuci... to je dio odmora, da se vozi iza kamiona i pizdi, da se boravi u apartmanu bez klime do kojeg se tabana sat vremena, da se kuka kako je sve skupo, kako je guzva itd...

mazohizam, cisto da se o cemu poslije moze kenjati po kaficama i forumima