alarm

Skijaš

#51 Re: alarm

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:Opet dolazimo do onoga sto sam danas rekao da se pitanje slobode govora, organizovanja i ideja mora redefinisati u razvijenim zemljama. Svijet komunikacija je drasticno napredovao. Interent ih povezuje bukvalno iz spavace sobe sa cijelim svijetom. Od recepata za bombe, sirenja idoutluka pa do ne znam ni ja cega. Kretneluk mi je sto citava planeta sada moze citati iz kuce manifeste ovog lika :-)
Slažem se, slobodu govora se uveliko zloupotrebljava i svima nam je u interesu da se širenje mržnje kažnjava što strožije. Ne samo zato što je širenje mržnje pogrešno, nego i zato što će se u slučaju nekog goreg terorističkog napada prekomjerno reagovati ugrožavanjem ljudskih sloboda.
jasko_ba

#52 Re: alarm

Post by jasko_ba »

plockinic, galijasevic, rajko vasic, hecimovic, vlaisavljevici, bazdulj - malkice drugacije, al sve je to veoma blizu :x :x
MuaDib

#53 Re: alarm

Post by MuaDib »

Toliko rasprave, o jednom debilu, kog jedino citira RTRS :x
madner

#54 Re: alarm

Post by madner »

Budimo realni, dok Dodik i Vasic mogu siriti svoje nebuloze nekaznjeno ne mozemo se zgrazavat nad ovim piunima.
konrad

#55 Re: alarm

Post by konrad »

jasko_ba wrote:plockinic, galijasevic, rajko vasic, hecimovic, vlaisavljevici, bazdulj - malkice drugacije, al sve je to veoma blizu :x :x
Tako to ide, ti meni Zeljka Komsica, ja tebi Dzevada Galijasevica. :oops:
Sto bi se reklo, cist racun, duga ljubav :D
tbv

#56 Re: alarm

Post by tbv »

konrad wrote:
jasko_ba wrote:plockinic, galijasevic, rajko vasic, hecimovic, vlaisavljevici, bazdulj - malkice drugacije, al sve je to veoma blizu :x :x
i ti si neki mirovnjak? poklopi se usima i nejavljaj se sa svojim parolama kako mir nema alternativu, jer na ovoj temi, a i na temi o Vlajkiju, koje su eto obe otvorene da bi se upozorilo na zveckanje oruzjem, nema tvog misljenja, jos podjebajes, jer nije u interesu tvoje centrale i mirnog razdruzivanja... budi covjek reci sta ti smeta i sta ti je glavni cilj, mozda te onda uvazim i postujem, ovako si samo jedan obican provokator koji bi popusio sljivik kad bi se nasli lice u lice... :x
Spejs

#57 Re: alarm

Post by Spejs »

Leo Pločkinić je obični prdež u zraku. Njegovo lajanje je ograničeno na medijski prostor koji dobije i stoga ga je najpametnije ignorisati.
tbv

#58 Re: alarm

Post by tbv »

Spejs wrote:Leo Pločkinić je obični prdež u zraku. Njegovo lajanje je ograničeno na medijski prostor koji dobije i stoga ga je najpametnije ignorisati.
Ja ne ignorisem nikoga, pa ni internet ratnika, jer sve ima svoj stupanj pripravnosti, a svoju glavu nikad necu staviti na panj da je neko odsijece. Onaj ko ga ne shvata kao prijetnju "nek upali svijece", jer "rata nece biti", kako bi bilo kad "za rat treba dvoje", - jedan sto ga zeli i onaj drugi sto rat ne zeli i prijetnje ignorise.
Spejs

#59 Re: alarm

Post by Spejs »

tbv wrote:
Spejs wrote:Leo Pločkinić je obični prdež u zraku. Njegovo lajanje je ograničeno na medijski prostor koji dobije i stoga ga je najpametnije ignorisati.
Ja ne ignorisem nikoga, pa ni internet ratnika, jer sve ima svoj stupanj pripravnosti, a svoju glavu nikad necu staviti na panj da je neko odsijece. Onaj ko ga ne shvata kao prijetnju "nek upali svijece", jer "rata nece biti", kako bi bilo kad "za rat treba dvoje", - jedan sto ga zeli i onaj drugi sto rat ne zeli i prijetnje ignorise.
Nekad je pametnije ignorisati ovakve ublehaše i pustiti ih da jednostavno potonu u anonimnost. Vidiš ti kakve samo on gluposti lupa i izmišlja. On je veoma svjestan toga ali opet namjerno i sa određenim ciljem pokušava da što jače lupi nebi li što jače odzvonilo. A sve dok mu na ove gluposti pojednici i mediji budu naskakali na kurac on će i dalje imati razlog da laje.
tbv

#60 Re: alarm

Post by tbv »

25.07.2011. Helsinška komisija

Politička situacija u BiH je pogoršana u posljednjih nekoliko godina, a od oktobarskih izbora prošle godine političke stranke nisu u stanju da postignu dogovor o formiranju nove vladajuće koalicije na nivou BiH, upozorila je Helsinška komisija za bezbjednost i saradnju u Evropi.

U saopštenju se ističe da politike u BiH danas obilježavaju povećane nacionalističke retorike, što ponekad predstavlja prijetnju za mir, stabilnost i teritorijalni integritet zemlje, dok su političke stranke nedovoljno spremne na konstruktivan rad sa predstavnicima međunarodne zajednice.
I to treba ignorisati?
tbv

#61 Re: alarm

Post by tbv »

Spejs wrote:
tbv wrote:
Nekad je pametnije ignorisati ovakve ublehaše i pustiti ih da jednostavno potonu u anonimnost. Vidiš ti kakve samo on gluposti lupa i izmišlja. On je veoma svjestan toga ali opet namjerno i sa određenim ciljem pokušava da što jače lupi nebi li što jače odzvonilo. A sve dok mu na ove gluposti pojednici i mediji budu naskakali na kurac on će i dalje imati razlog da laje.
Jezik vrti tamo gdje burgija ne moze.
konrad

#62 Re: alarm

Post by konrad »

tbv wrote:
konrad wrote:
i ti si neki mirovnjak? poklopi se usima i nejavljaj se sa svojim parolama kako mir nema alternativu, jer na ovoj temi, a i na temi o Vlajkiju, koje su eto obe otvorene da bi se upozorilo na zveckanje oruzjem, nema tvog misljenja, jos podjebajes, jer nije u interesu tvoje centrale i mirnog razdruzivanja... budi covjek reci sta ti smeta i sta ti je glavni cilj, mozda te onda uvazim i postujem, ovako si samo jedan obican provokator koji bi popusio sljivik kad bi se nasli lice u lice... :x
Nije ti jos uvijek jasno sta mi smeta :shock:
Pa evo smeta mi ovaj Leo Plockinic, Vlajki i svi slicni, a tu je ipak najznacajniji Zeljko Komsic, kao vrhunac politike podmetanja, koja je dosegla cak i do clana Predsjednistva.
Tebi koliko vidim ta podmetanja ne smetaju, ako je doticni "podmetac", uslovno receno tvoj, ali ti tudji smeta.
Otuda i ta recenica, ti meni Zeljka Komsica, ja tebi Dzevada Galijasevica, i to ce uvijek tako biti, uvijek ce se naci neko, ko ce za pare da bude sta god hoces, pa cak i bez para se moze naci neko ko ce da to radi iz nekih razloga, i u sustini ne treba toliko ni kriviti Komsice i Plockinice, koliko one koji vole da koriste takve za svoje politicke ciljeve.

O tome da bi ti meni napravio sljivu, tj o fizickim prijetnjama bi trebali nadlezni da se pozabave.
Ja tebi ne bih nikada napravio sljivu, niti bih te tukao zbog toga sto pises nesto na forumu sa cim se ja ne slazem.
Da imam ne znam kakvu silu iza sebe. Licno bih te branio da se nadjem u situaciji da ti prijeti bilo kakva opasnost.
tbv

#63 Re: alarm

Post by tbv »

konrad wrote:
tbv wrote:
konrad wrote:Tako to ide, ti meni Zeljka Komsica, ja tebi Dzevada Galijasevica. :oops:
Nije ti jos uvijek jasno sta mi smeta :shock:
Pa evo smeta mi ovaj Leo Plockinic, Vlajki i svi slicni, a tu je ipak najznacajniji Zeljko Komsic, kao vrhunac politike podmetanja, koja je dosegla cak i do clana Predsjednistva.
Tebi koliko vidim ta podmetanja ne smetaju, ako je doticni "podmetac", uslovno receno tvoj, ali ti tudji smeta.
Otuda i ta recenica, ti meni Zeljka Komsica, ja tebi Dzevada Galijasevica, i to ce uvijek tako biti, uvijek ce se naci neko, ko ce za pare da bude sta god hoces, pa cak i bez para se moze naci neko ko ce da to radi iz nekih razloga, i u sustini ne treba toliko ni kriviti Komsice i Plockinice, koliko one koji vole da koriste takve za svoje politicke ciljeve.

O tome da bi ti meni napravio sljivu, tj o fizickim prijetnjama bi trebali nadlezni da se pozabave.
Ja tebi ne bih nikada napravio sljivu, niti bih te tukao zbog toga sto pises nesto na forumu sa cim se ja ne slazem.
Da imam ne znam kakvu silu iza sebe. Licno bih te branio da se nadjem u situaciji da ti prijeti bilo kakva opasnost.
konrad,

tema je prijetnja ratom i moguci sukobi, tebi, ako nije vazno da ce krv ponovo da potece u Bosnom i Hercegovinom, ti onda nastavi sa provociranjem i trazenjem opravdanja. Ovo sto poredis Komsica sa trolovima koji zele samo hriscansku BiH, iako znaju da je to ne moguce, je ne samo prijetnja miru nego zlo kojem se treba POD HITNO stati na kraj.

Da bi sporedio Komsica sa njima, morao bi da posjedujes citat njegovih izjava u kojim on kaze - Ja bosanski katolik, pozivam sve katolike Bosne i Hercegovine da se udruze protiv velikohrvatske politike, da se ujedine oko svoga nasljedja Bosne Srebrene i da zajedno sa svojom bracom Bosnjacima istjeramo velikosrpskog agresora jednom za sva vremena, a ta izjava NE POSTOJI, niti ce i jedan probosanski politicar takvo nesto ikad izreci.

Samo tad, kad bi Komsic takvo nesto izjavio, bi tvoje izjednacavanje imalo smisla, ovako je samo jedna provokacija u sluzbi prijetnje miru.
-------------
dodatak; ne brini se za moju sigurnost, ja osiguran kroz magnum osiguranje...
Skijaš

#64 Re: alarm

Post by Skijaš »

konrade june te ubolo što upropaštavaš temu ? Kakve veze Komšić ima sa paralelom Leo = Anders i njihovom retorikom o odbrani kršćanske Evrope ?
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#65 Re: alarm

Post by prljavi Hare »

konrad wrote:

Ti si konrade počeo opasno lupetati po forumu,haj' što je offtopic,nego je izvorna budalaština i jedno sa
drugim nema nikakve veze!Gubiš se ko' abdest! :lol: :lol: :lol:
bh.tornjak

#66 Re: alarm

Post by bh.tornjak »

vivaldi wrote:
popajic wrote:Kada se terorista i zlikovac okvalifikuje kao psihopata to je kao da mu se amnestira dobar dio njegovog zlodjela.
Zlocinac je zlocinac i nesto me njegova medicinska anamneza ne interesuje.
Hodidid wrote:Netacno. Itekako ima veze jer prije svega Breivik je terorista. Da je iskljucivo psihopata ne bi ciljanonapao kamp laburisticke omladine niti drzavne institucije s namjerom da likvidira izmedju ostalog i premijera drzave.

Ako je musliman onda je terorista a ako je krscanin onda je samo psihopata. E nece moci ove noci.
Kucas na otvorena vrata. Ja kad vidim govno ja kazem da smrdi - ne pitam iz cije guzice je ispalo prije nego sto dam misljenje.

IRA, ETA, ili prije Crveni oktobar ili kako su vec zvali su hriscanske teroristicke organizacije. Ovo je pojedinac psihopata sa antiislamskim uvjerenjima. Jedan covjek ne moze biti organizacija.

Ovo je osoba koji je na najkrvaviji nacin zloupotrebio slobodu u vlastitoj zemlji nad vlastitim narodom. Terorizam u Norveskoj je poceo i vjerovatno ce zavrsiti sa jednim covjekom i jednim strasnim zlocinom.

Ne mozes njega porediti sa visedecinjskom teroristickom tradicijom ETA ili IRA-e ili sa svakodnvenim samoubilackim napadima u iraku ili afganistanu koji se odvijaju godinama, a negdje takodjer decenijama.
mojne tisra Tite ti .....covjek lijepo na saslusanju reko da su u TERORISTICKI AKT bile ukljucene jos najmanje dvije njemu poznate celije....on je "samo izvrsilac", sve je zamisljeno i isplanirano u glavama europskih Lea Placipickica....
tbv

#67 Re: alarm

Post by tbv »

evo i nesto slicno u maniru Plockinica i reagovanje Irfana Ajanovica
26.07.2011. Poslanik u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Irfan Ajanović traži da mu vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić obrazloži svoju izjavu da su katolici u našoj zemlji u teškom položaju između ostalog zbog "muslimanskog i pravoslavnog zatiranja katolika".

Prema pisanju bosanskohercegovačke štampe od 8. jula ove godine, kardinal je takvu izjavu dao Švicarskoj katoličkoj agenciji (APIC).

"Građani koje zastupam, a i ja osobno, potreseni smo Vašom izjavom jer ne vidimo, ne osjećamo to muslimansko zatiranje katolika u BiH", rekao je danas Ajanović i dodao: "No, ako svoju tešku izjavu argumentirate, što svojim pitanjem i tražim, poduzet ću sve da Parlament FBiH učini sve da se 'muslimansko zatiranje' katolika u BiH energično otkloni, suzbije, eliminira, pa da to 'zatiranje' zatremo u skladu s Ustavom i zakonima FBiH. A ako mi i ne odgovorite na zastupničko pitanje, to će možda biti jači odgovor od samog formalnog odgovora jednom zastupniku - parlamentarcu".

Prema Ajanovićevim daljnjim navodima, kardinalova izjava u intervjuu za Švicarsku katoličku agenciju "unosi led u kosti" svakom dobronamjernom građaninu BiH jer podsjeća na autentični glas netrpeljivosti, netolerancije...

Ajanović je prethodno rekao da sam pojam "zatiranje", u ovom kontekstu - "zatiranje ljudi", u našem jeziku označava najteži oblik uništenja ljudskog roda, živih bića uopće.

Konsultirajući rječnik stranih riječi autora Bratoljuba Klajića i tražeći prijevod pojma genocid, Ajanović je, kako navodi, došao do tumačenja da genocid znači istrebljenje ljudi, naroda, njihovo protjerivanje, čišćenje prostora od njih.

"Ne stoji da je to i 'zatiranje', a taj pojam se u našem govornom izražavanju prihvata, tumači kao 'uništenje, zatiranje pod zemlju', kao kad čovjek ubije muhu, pa je cipelom, nogom zatre, potpuno je uništi, tako da na zemlji ostane samo fleka od muhe...to je zatiranje! Zatiranje je, dakle, puno veće zlo od genocida", konstatirao je ovaj poslanik.

"I sad Vas pitam, uzoriti čovječe i uzoriti kardinalu", nastavio je Ajanović, "kako se to provodi 'muslimansko zatiranje katolika u BiH, pa zanima me kako i pravoslavno zatiranje, zašto ne. Kako se čini to zatiranje, na koji način, kojim metodama se čini zatiranje, kojim sredstvima muslimani zatiru katolike u BiH, čime se očituje muslimansko zatiranje katolika u BiH, kojim to manifestacionim oblicima muslimani zatiru katolike u BiH? Odgovorite mi, molim Vas, na ova pitanja", poručio je Ajanović kardinalu.

Irfan Ajanović postavio je ovo pitanje Puljiću na sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, koja je u toku u Sarajevu.

Prema parlamentarnom poslovniku, poslanici imaju jednosatni termin na sjednicama za postavljanje pitanja i podnošenje inicijativa društvenim segmentima i institucijama.

Odgovori im najčešće stižu naknadno, što se podrazumijeva ako se zna da predstavnici adresiranih institucija najčešće nisu u Parlamentu u tom momentu, što je i sada bio slučaj.

Kako je i Ajanović konstatirao, u dosadašnjoj parlamentarnoj praksi nije se baš često dešavalo da se poslanička pitanja upućuju religijskim zajednicama i njihovim visokodostojnicima.
Sasvim_Obican

#68 Re: alarm

Post by Sasvim_Obican »

Trla baba lan... Stvarno ne znam zašto stalno i iznova moramo čitati o ovom neuspjelom abortusu i njegovim političkim idiotarijama ? Iskulirajte njega i njegovu fiktivnu organizaciju jer mi se čini da jedino tako i ostaju na životu.
tbv

#69 Re: alarm

Post by tbv »

Sasvim_Obican wrote:Trla baba lan... Stvarno ne znam zašto stalno i iznova moramo čitati o ovom neuspjelom abortusu i njegovim političkim idiotarijama ? Iskulirajte njega i njegovu fiktivnu organizaciju jer mi se čini da jedino tako i ostaju na životu.
jebiga, mozda zato sto oni sto bi trebali znati bolje, (primjer post iznad tvog, o vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljicu) upijaju svaku njegovu izgovorenu rijec kao sveto pismo... a zamisli kako te izjave upijaju oni van Bosne koji se zbog ezana u atomsko skloniste skrivaju ?
tbv

#70 Re: alarm

Post by tbv »

SARAJEVO 06-09-2011. - Bosanski nadbiskup Vinko Puljić izjavio je da put povjerenja među vjerskim zajednicama znači da svako treba da "počisti svoju avliju", ali da smeće ne baca u tuđe dvorište.

"To bi bilo vraćanje povjerenja i to isto vrijedi i za prostore Evrope, što traže muslimani u Evropi to treba u svojim zemljama da poštuju i dopuštaju", rekao je Puljić u intervjuu mostarskom "Dnevnom listu", osvrnuvši se na Izvještaj Islamske zajednice u BiH o islamofobiji i islamofobistima u BiH.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pu ... 04799.html
znaci po Puljicu su bh. muslimani Arapi koji kao nesto zahtjevaju a u svojim maticnim zemljama to isto ne dopustaju :-) i on mi se popeo na vrh ki**, cak i malo vise nego onaj Vlajki...
rogoz

#71 Re: alarm

Post by rogoz »

Ahmici jos gore a zima ide,benzina imaju izgleda,hoce opet da pale.
masinovodja

#72 Re: alarm

Post by masinovodja »

ne postoji na zemaljskoj kugli narod, koji je pretrpio tako ogromnu kataklizmu u zadnjoj agresiji na vlastitu domovinu kao bosnjaci, a da ja tom naraodu ama bas sve svejedno sta mu se sve desava, sprema, podmece od strane istih onih politika i koje su dovele do genocida...
u zadnjih 15-tak godina, toliko verbalnih ali i fizickih napada na drzavne i javne institucije, vjerske, kulturne, ekonomske institucije, razna divljanja na sportskim terenima, napadi, ubistva civila,pljacka i uzrupuranje imovine...
a mi samo znamo onu vec "legendarnu", ma stipu ba budale...
koje smo mi ovce, to vise nigdje nema na svijetu...samo se dragom Bogu trebamo zahvaliti sti uopste imamo ovo malo drzave i sto nas jos u njoj ima...
rogoz

#73 Re: alarm

Post by rogoz »

masinovodja wrote:ne postoji na zemaljskoj kugli narod, koji je pretrpio tako ogromnu kataklizmu u zadnjoj agresiji na vlastitu domovinu kao bosnjaci, a da ja tom naraodu ama bas sve svejedno sta mu se sve desava, sprema, podmece od strane istih onih politika i koje su dovele do genocida...
u zadnjih 15-tak godina, toliko verbalnih ali i fizickih napada na drzavne i javne institucije, vjerske, kulturne, ekonomske institucije, razna divljanja na sportskim terenima, napadi, ubistva civila,pljacka i uzrupuranje imovine...
a mi samo znamo onu vec "legendarnu", ma stipu ba budale...
koje smo mi ovce, to vise nigdje nema na svijetu...samo se dragom Bogu trebamo zahvaliti sti uopste imamo ovo malo drzave i sto nas jos u njoj ima...
oni koji izgovaraju,ma stipu budale,u sebi tiho prizivaju Kusturicu.
rijeka oz

#74 Re: alarm

Post by rijeka oz »

Sada mozes ispaliti granatu na Sarajevo , ubiti kamaru ljudi ...Ceric i Izetbegovic bi rekli da pozivaju Bosanjake na smirenost i da ne nasjedaju na provokacije bla bla i nista se ni bi desilo . Efendija bi dosao na dzenazu da nakupi politickih poena i rekao bi da je ,, brat ubio brat ,, i trubio o pravdi smirenosti saburu , mehametu oprastanju , vjeri u svevisnjega i o tome kako su rahmetlije sada u basti rahatluka i sl. eto to je nasa stvarnost Nasa elita politicka i vjerska je ljigava i kukavicka gladna para i baklave i vlasti ...a mi ....tuga . Kada u birtiji spomenes genocidnu rs Meho skace i kaze ,, ma pusti ba to , ja nemam 20 maraka u padze a ti meni brstis politiku .....itd itsl
masinovodja

#75 Re: alarm

Post by masinovodja »

rijeka oz wrote:Sada mozes ispaliti granatu na Sarajevo , ubiti kamaru ljudi ...Ceric i Izetbegovic bi rekli da pozivaju Bosanjake na smirenost i da ne nasjedaju na provokacije bla bla i nista se ni bi desilo . Efendija bi dosao na dzenazu da nakupi politickih poena i rekao bi da je ,, brat ubio brat ,, i trubio o pravdi smirenosti saburu , mehametu oprastanju , vjeri u svevisnjega i o tome kako su rahmetlije sada u basti rahatluka i sl. eto to je nasa stvarnost Nasa elita politicka i vjerska je ljigava i kukavicka gladna para i baklave i vlasti ...a mi ....tuga . Kada u birtiji spomenes genocidnu rs Meho skace i kaze ,, ma pusti ba to , ja nemam 20 maraka u padze a ti meni brstis politiku .....itd itsl
daleko od toga da je nasa vlast dobra, al ni mi kao narod kome se desio genocid, kulturocid, urbicid itd...nista nismo bolji.
i dan danas vise volimo tudje nego svoje, vise postujemo neke imaginarne likove koji nam se redovno serviraju putem medija i sluze ispiranju ovo malo pameti sto nam je ostalo, nego nase gazije i sve one sto su pali za BiH...
nasa vlast je dno dna, al nisu pali s marsa, krenimo od lokalnih, opstinskih vlasti pa na dalje..sve su to nasa braca, sestre, rodjaci, jarani, komsije...i svi znamo da vecina njih levate sve redom, al dje ces na svog, a sto on handri i drzavu i narod nema veze...i sve tako do onih uhljupa u drzavnoj vladi..
mi kao narod, nismo nista bolje ni zasluzili...
Post Reply