Sarajevo-71000 wrote:Moja Amina, ti očito nisi živjela u doba Tita, a ako i jesi zaboravila si kako je to bilo. Zaključak: ili si ostarila, uhvatila te skleroza, ili si u životu imala malo naobrazbe, pa nisi stigla da se informišeš kakav je život bio u komunističkim zemljama, kakav u kapitalističkim, a kakav u nesvrstanim, čiji je jedan od osnivača bio Tito.
Ako je bilo loše što se za vrijeme Tita moglo spavati u parku, a da te niko na dira, to što si mogao posjetiti sve zemlje svijeta, a da ne stojiš pred ambasadom čekajući vizu, koju uz teške muke možeš dobiti, to što su ljudi dobivali stanove od firmi-države, što je školstvo bilo besplatno... onda mislim da i zaslužujemo da nam je ovako kako nam je sada, naime po Amininom mišljenju sad nam je bolje.
kakav park pa nisam ja skitnica da spavam po parkovima!¨.
lako je bilo dok je bilo kredita , uzimali ste i sakom i kapom pa pravili vikendice po morimA A sad da ih ja vracam?
ma pusti tu pricu , prvaili ste fabrike gdje ime nije mjseto
napravili ste sljivaru u gornjoj tuzli a nema nigdje sljive za lijeka, ma
pusti ta naglabanja moje komsije su govorile:" imam super pos'o nista ne radim" a plata dobra!? , pa gdje to ima u svijetu nigdje samo kod komunista ....
pa mor'o je i on nesto napravit da valja za tolike godine makar skolstvo
i nemoj mi govorit za puteve ako imas namjeru slicneputeve je izgradila ut om periodu i madjarska i to bolje.
i sta poredis ove sad na vlasti sa njim kad su isti cekaj dok se pojave novi maldji pametniji za desetak godina pa ih onda poredi sa brozom diktatorom.
bas mi je milo sto mu nisam na grob isao!