I meni je ovo naumpalo neki dan, jedini dosljedni nasljednik dvojke!Drvosjeca iz Dejcica wrote: 2010 kupio Fabiu 1.9 SDI Karavan - Golf II u pozitivnom smislu
I to samo u pozitivnom smislu, da i ovi Schumaheri shvate
Moderators: _BataZiv_0809, anex
I meni je ovo naumpalo neki dan, jedini dosljedni nasljednik dvojke!Drvosjeca iz Dejcica wrote: 2010 kupio Fabiu 1.9 SDI Karavan - Golf II u pozitivnom smislu
jesi li je ti vozio????ja cak ne vidim nikakvu razliku.......sve i da je ima ne smeta,nisam racer,niti zelim da se hvalim sa autom...a sto se tice plina,jbg ako mogu ustediti duplo para sto da ne????NE kontam sto ste toliko protiv plina??frngla wrote:plin u 1.2 12 Vto ne da ne moze da ide, to ako su 4 lica u autu, na semaforu moraju dva pogurati da krene...
Fakat, i ja bi volio provozat 1.2 sa plinomStrasniVuk wrote:jesi li je ti vozio????ja cak ne vidim nikakvu razliku.......sve i da je ima ne smeta,nisam racer,niti zelim da se hvalim sa autom...a sto se tice plina,jbg ako mogu ustediti duplo para sto da ne????NE kontam sto ste toliko protiv plina??frngla wrote:plin u 1.2 12 Vto ne da ne moze da ide, to ako su 4 lica u autu, na semaforu moraju dva pogurati da krene...
fico sa 25 konja i cetiri putnika je vozio i stizao gdje god da je krenuo tako da ne vidim problem u fabiji 1.2 sa plinom i ukljucenom klimomAkibh wrote:Fakat, i ja bi volio provozat 1.2 sa plinomStrasniVuk wrote:jesi li je ti vozio????ja cak ne vidim nikakvu razliku.......sve i da je ima ne smeta,nisam racer,niti zelim da se hvalim sa autom...a sto se tice plina,jbg ako mogu ustediti duplo para sto da ne????NE kontam sto ste toliko protiv plina??frngla wrote:plin u 1.2 12 Vto ne da ne moze da ide, to ako su 4 lica u autu, na semaforu moraju dva pogurati da krene...
Sjebo sam se koliko je slab ovaj motor pa jos sa plinom.
A i onaj ko je smislio da ubaci klimu u ovu verziju zasluzuje zatvora pofino, ma metak odma
Dobar je bio fico ali prije 25 godina, zasto danas u 2011. kaznjavat sebe a onda i ostale vozace okolo...holowey wrote:
fico sa 25 konja i cetiri putnika je vozio i stizao gdje god da je krenuo tako da ne vidim problem u fabiji 1.2 sa plinom i ukljucenom klimom
prvo to 45KM za filter je preskupoelvoba wrote:prošle sedmice sam kupio Škodu Fabiu combi 1.2 HTP
od opreme ima klimu i nekih drugih manji zahebancija tipa ofarbani retrovizori itd....
godina proizvodnje 2008 i koštala me oko 9 000 KM, što ja lično smatram ne preskupim.
sve je bilo super do juče kad je se na instrumental tabli upalila lampica za izduhne gasove, išao majstoru koji je promijenio filter za gorivo (45 KM orginal u škodinom servisu =preskupo) poništio mi grešku koja se nakon pređenih 100-tinjak km opet upalila.
čitao sam nešto o tome da je veoma osjetljiva na gorivo i sad me interesuje šta da radim s tom lampicom?
da je ignorišem ili da to rješavam i ako ko zna kako?
molim za savjete
hvala
johntra wrote:e, nek si nam rekao da imaš para...maxell_sarajevo wrote:Jos nesto imam love pa me i ne zanima koliko trosi dal je to 8-9 ili 10.
Ah! Auto mojih snovaAdnanSA wrote:Ja vozio neki dan Roomstera sa tim 1,2 HTP od 70 KS. Smiješno zvuči ali ide sasvim ok. Po gradu ti ni ne treba brzo uz prosjek od 20-25 km/h a na otvorenom uz toliko kamiona i policije se ni ne isplati preticati i juriti. Hele nejse sve šumaheri malo im 70 konja. Sve se to rodilo u autim od 200- 300 kw. aha hau jes nou. Ko je ima tristača bio Tito.
Može biti milion i jedan k....c. Meni je slično bilo na octaviji. Na dijagn. je bilo da je otišao senzor za temperaturu motora (46 KM+PDV+ usluga).elvoba wrote:prošle sedmice sam kupio Škodu Fabiu combi 1.2 HTP
od opreme ima klimu i nekih drugih manji zahebancija tipa ofarbani retrovizori itd....
godina proizvodnje 2008 i koštala me oko 9 000 KM, što ja lično smatram ne preskupim.
sve je bilo super do juče kad je se na instrumental tabli upalila lampica za izduhne gasove, išao majstoru koji je promijenio filter za gorivo (45 KM orginal u škodinom servisu =preskupo) poništio mi grešku koja se nakon pređenih 100-tinjak km opet upalila.
čitao sam nešto o tome da je veoma osjetljiva na gorivo i sad me interesuje šta da radim s tom lampicom?
da je ignorišem ili da to rješavam i ako ko zna kako?
molim za savjete
hvala
sipao na OMVpajero wrote:Idi u Autoagent (prije Blazuja sa desne strane) i oni ce ti reci u cemu je problem. Gdje si sipao gorivo?
cetiri godine sam sipao iskljucivo na omv pumpama, obicni dizel u 1.9 fabiju, 2008... i ovo ljeto na tehnickom mi kazu da su mi izduvni gasovi kao da je auto deset godina staro... poceo sipati kod hife, nakon sestog rezervoara opet otisao na tehnicki i kazu da su izduvni gasovi u granicama normale (sta god to znacilo)... omv kod mene polozio...elvoba wrote:sipao na OMVpajero wrote:Idi u Autoagent (prije Blazuja sa desne strane) i oni ce ti reci u cemu je problem. Gdje si sipao gorivo?
hahahhaha dobar, dobardrndalo wrote:Nema zamajac, prenosi obrtni moment teleportiranjem, nesto kao na Enterprise-u...
Probaj sipati dva-tri rezervara na Hifi ili El-Tariku pa vidi hoce li se ta lampica ugasiti...elvoba wrote:sipao na OMVpajero wrote:Idi u Autoagent (prije Blazuja sa desne strane) i oni ce ti reci u cemu je problem. Gdje si sipao gorivo?