SFF 2011

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
manki

#51 Re: SFF 2011

Post by manki »

poznanik wrote:
Jedan001 wrote:mene zanima hoce li i ove god biti papaka sa akreditacijama da se shepure po gradu :D
I oni su jedan svojevrsni dekor, jedna simpatična reklama za ovu kulturnu manifestaciju od koje svi imamo koristi. Osim pakosti, sitne patološke ljubomore, zavisti... ne vidim razlog što ti smetaju. Naprotiv, treba ih biti što više širom države :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Urban B.

#52 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

Better Man wrote:Sramotno je da nam je skoro godinu dana grad prljav itd. i da se isti samo kad se približi SFF očisti. To je jasan pokazatelj da se to radi za inters Mire Purivatre i njegovog privatnog festivala, dok ostali građani moraju ostatak godine da se guše u prljavštini itd.

Kakvi su festivali u Londonu? :D
BiH-x

#53 Re: SFF 2011

Post by BiH-x »

Better Man wrote:Sramotno je da nam je skoro godinu dana grad prljav itd. i da se isti samo kad se približi SFF očisti. To je jasan pokazatelj da se to radi za inters Mire Purivatre i njegovog privatnog festivala, dok ostali građani moraju ostatak godine da se guše u prljavštini itd.
Ne ocisti se idolu grad zbog Mire Purivatre nego zbog turista i posjetitelja grada. A posto oni, za razliku od nas, nisu krivi za smece u ovom gradu, vise zasluzuju cistocu nego mi :)
madner

#54 Re: SFF 2011

Post by madner »

Meni je BM kralj.

SFF :thumbup: , lagano je pljuvat ali festival ima svoju velicini i kada se izadje iz mahale.
BiH-x

#55 Re: SFF 2011

Post by BiH-x »

^^Najljepsi dogadjaj u gradu (pored Jazz festa i MESSa)

Mr. Brightside

#56 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

kad ce objaviti listu filmova :roll:
Luce

#57 Re: SFF 2011

Post by Luce »

SFF je dobar jer:
- ugostitelji zarade
- vise je desavanja u gradu u tom periodu
- dosta stranaca pa grad ima kozmopolitski smek
- mogu se izabrati i pogledati interesantni filmovi
- grad cisci/ljepsi
- pozitivna slika o gradu i BiH u regiji i sire

Nije dobar jer:
- previse ovih sa akreditacijama koji ulaze dzaba na koncerte/svirke, pa napucaju cijene po koncertu od 20 KM
koju placamo mi ostali
- drugih negativnih stvari ne vidim ili se ne mogu sjetiti trenutno

A vezano za ove "akreditase" :D sto hoce da rade, pa nek rade, njihov izbor, zele da rade za male pare da bi bili vidjeni ili sta vec, bujrum. I ptice na grani znaju ko uzima zahvaljujuci festivalu, ali mislim da kad se sumira sve na kraju, vise je pozitivnih efekata SFF nego negativnih.
casa_vode

#58 Re: SFF 2011

Post by casa_vode »

haha, pa ovo je nevjerovatno, jedan od najvecih film festivala se dogadja u nasem gradu a toliko pljuvaca zbog akreditacija i sl. s.anja , haha, sta je slijedece, guzve vam smetaju ? nemate gdje slobodnu sobu u hotelu nac ? pa ljudi STA VAM JE ?
Mr. Brightside

#59 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

casa_vode wrote:haha, pa ovo je nevjerovatno, jedan od najvecih film festivala se dogadja u nasem gradu a toliko pljuvaca zbog akreditacija i sl. s.anja , haha, sta je slijedece, guzve vam smetaju ? nemate gdje slobodnu sobu u hotelu nac ? pa ljudi STA VAM JE ?
ljubomora :roll:
casa_vode

#60 Re: SFF 2011

Post by casa_vode »

armin.i.am wrote:
casa_vode wrote:haha, pa ovo je nevjerovatno, jedan od najvecih film festivala se dogadja u nasem gradu a toliko pljuvaca zbog akreditacija i sl. s.anja , haha, sta je slijedece, guzve vam smetaju ? nemate gdje slobodnu sobu u hotelu nac ? pa ljudi STA VAM JE ?
ljubomora :roll:
prije da ce biti neko pametovanje..
Mr. Brightside

#61 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

ko ih :dance: , ako im se ne sviđa nek ostanu kod kuce i gledaju fox life :roll:
harač

#62 Re: SFF 2011

Post by harač »

šta tek da nema festivala :(
hana_montana

#63 Re: SFF 2011

Post by hana_montana »

ma opusti se, to ti je ovdje normala :D

ja obozavam sarajevo u vrijeme sff-a...hocel stvarno doci bajaga? :-D
BASS

#64 Re: SFF 2011

Post by BASS »

Joj opet priča o akreditacijama :roll:
Meni ne smetaju,čak ih i ne primjećujem,kome smetaju nek napravi sebi dupljak pa nosa :lol:
ali mi zato smeta što nema koncertne ponude,nema vala ni nekih zvjezda...otanjilo nešto?
Better Man

#65 Re: SFF 2011

Post by Better Man »

BiH-x wrote:
Ne ocisti se idolu grad zbog Mire Purivatre nego zbog turista i posjetitelja grada. A posto oni, za razliku od nas, nisu krivi za smece u ovom gradu, vise zasluzuju cistocu nego mi :)
Znaci ako ima turista, tj. ako je turisticka sezona ocisticemo grad, a ako nema turista, tj. kad nije turisticka sezona tada grad moze biti prljav. Zalosno! Sve dok se ne uvedu kazne da se za svaki baceni papiric na ulicu itd. plati kazna od 100 KM necemo se dozvati.
Last edited by Better Man on 07/07/2011 11:08, edited 1 time in total.
poznanik

#66 Re: SFF 2011

Post by poznanik »

Better Man wrote:
BiH-x wrote:
Znaci ako ima turista, tj. ako je turisticka sezona ocistiemo grad, a ako nema turista, tj. kad nije turisticka sezona tada grad moze biti prljav. Zalosno! Sve dok se ne uvedu kazne da se za svaki baceni papiric na ulicu itd. plati kazna od 100 KM necemo se dozvati.
Ja bih uveo kazne i za "pljuvanje", čini mi se "prljavijim"od bačenog papirića... :oops:
Mr. Brightside

#67 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

BiH-x

#68 Re: SFF 2011

Post by BiH-x »

Better Man wrote:Sve dok se ne uvedu kazne da se za svaki baceni papiric na ulicu itd. plati kazna od 100 KM necemo se dozvati.
Slazem se
Mr. Brightside

#69 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

BiH-x wrote:
Better Man wrote:Sve dok se ne uvedu kazne da se za svaki baceni papiric na ulicu itd. plati kazna od 100 KM necemo se dozvati.
Slazem se
i ja se slazem, ali to nema veze sa temom :roll:
ledeni_caj

#70 Re: SFF 2011

Post by ledeni_caj »

poznanik wrote:
Jedan001 wrote:mene zanima hoce li i ove god biti papaka sa akreditacijama da se shepure po gradu :D
I oni su jedan svojevrsni dekor, jedna simpatična reklama za ovu kulturnu manifestaciju od koje svi imamo koristi. Osim pakosti, sitne patološke ljubomore, zavisti... ne vidim razlog što ti smetaju. Naprotiv, treba ih biti što više širom države :D
Svaka cast za boldirani dio :thumbup:
sarajev_o

#71 Re: SFF 2011

Post by sarajev_o »

Ali_G

#72 Re: SFF 2011

Post by Ali_G »

Nisu problem normalni ljudi koji nose komad plastike oko vrata, vec su problem oni koji misle da su Bogom dano jer zamisli rade na festivalu. Neki bi najvise voljeli da se ovi bez akreditacije i ne krecu po gradu. O krkanima koji ulete za vozaca nema potrebe ni trositi rijeci. Treba razumjeti ljude i koji imaju primjedbi. Nije bas svima drago kad moraju u 7 navece da stoje u koloni vec na Skenderiji jer se ne moze pored Doma armije. Ne znaci to da treba ukinuti festival, al treba malo voditi racuna o nekim stvarima.
maximilijana

#73 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

Luce wrote:SFF je dobar jer:
- ugostitelji zarade
- vise je desavanja u gradu u tom periodu
- dosta stranaca pa grad ima kozmopolitski smek
- mogu se izabrati i pogledati interesantni filmovi
- grad cisci/ljepsi
- pozitivna slika o gradu i BiH u regiji i sire

Nije dobar jer:
- previse ovih sa akreditacijama koji ulaze dzaba na koncerte/svirke, pa napucaju cijene po koncertu od 20 KM
koju placamo mi ostali
- drugih negativnih stvari ne vidim ili se ne mogu sjetiti trenutno

A vezano za ove "akreditase" :D sto hoce da rade, pa nek rade, njihov izbor, zele da rade za male pare da bi bili vidjeni ili sta vec, bujrum. I ptice na grani znaju ko uzima zahvaljujuci festivalu, ali mislim da kad se sumira sve na kraju, vise je pozitivnih efekata SFF nego negativnih.

NIJE DOBAR:
pomjeranje festivala po Takvimu... mislim..razumijem sponzori i sve..i da nismo sekularna drzava..al iz tog razloga (i jos par) sam prestala uopce obracati paznju na SFF. Svi palamude da je SFF dobar za Sarajevo..pitajte gradjane koji zive u tom gradu (bez papaka sa ekonomije, prava , guzonja, i dama tipa "da me babo vidi" ) sta misle o festivalu..
Mr. Brightside

#74 Re: SFF 2011

Post by Mr. Brightside »

maximilijana wrote: NIJE DOBAR:
pomjeranje festivala po Takvimu... mislim..razumijem sponzori i sve..i da nismo sekularna drzava..al iz tog razloga (i jos par) sam prestala uopce obracati paznju na SFF. Svi palamude da je SFF dobar za Sarajevo..pitajte gradjane koji zive u tom gradu (bez papaka sa ekonomije, prava , guzonja, i dama tipa "da me babo vidi" ) sta misle o festivalu..
:roll:
ti imas neki ozbiljan problem u svojoj glavi :roll:
maximilijana

#75 Re: SFF 2011

Post by maximilijana »

nemam..meni licno smeta sto se SFF pomjera zbog Ramazana..a to je ono ocito i svi sute o tome..
Locked