sanabe wrote:Topla voda wrote:opet cosmo fore![]()
pa sta cu kad vi necete da pricate![]()
nemoj sad da trazim sta su istrazivanja pokazala
Priznati prevaru ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- cat lover
#51 Re: Priznati prevaru ili ne?
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#52 Re: Priznati prevaru ili ne?
eee imam i tu primjer jednoga tih godina koji je očito povalio neku mlađu(ko zna na koji način) pa sada prosipa šuplje kako je on momčina...ma ti su najgori.Zoya wrote:Meni nije jasan fenomen kada ljudi preko 50 godina pozele da prevare. To su dakle oni koji nikad svoju zenu/muza nisu do tad prevarili. Sta se desi u njima pa poshashave?
-
BJB
#53 Re: Priznati prevaru ili ne?
Prestanu pricati, udalje se, predosjete da ce umrijeti, ne dobijaju ono sto su nekad imali, fali im paznje, hoce drugu sansu, posljednju sansu, da jos jedanput osjete ushit zaljubljenosti..Zoya wrote:Meni nije jasan fenomen kada ljudi preko 50 godina pozele da prevare. To su dakle oni koji nikad svoju zenu/muza nisu do tad prevarili. Sta se desi u njima pa poshashave?
Za sve sto ljudi naprave nekako mogu naci razlog..Slabi smo.. Hebes ga kad je jednostavno tako.
Da prevarim nekoga koga volim, a to se jos nije desilo, ne bih priznala. Ne bih sebi oprostila, grizlo bi me, ali ne bih priznala.
A da mi prizna ili da saznam od nekoga, ne bih nikad oprostila i ne bih mogla voljeti tu osobu na isti nacin.
-
Mr. Brightside
#54 Re: Priznati prevaru ili ne?
CL zasto si donji?sanabe wrote: eno ti dole, to jest tebi je to gore, postirala sam, jedni vele 'vako, drugi 'nako, sta ja znam![]()
- cat lover
#55 Re: Priznati prevaru ili ne?
još se ne zna, vidjećemoarmin.i.am wrote:CL zasto si donji?sanabe wrote: eno ti dole, to jest tebi je to gore, postirala sam, jedni vele 'vako, drugi 'nako, sta ja znam![]()
![]()
-
zelenashica
#56 Re: Priznati prevaru ili ne?
Je l' ko prizno ili uprazno pala*udimo 
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#57 Re: Priznati prevaru ili ne?
previse je ovo romantičan pogled na takve osobe...BJB wrote:Prestanu pricati, udalje se, predosjete da ce umrijeti, ne dobijaju ono sto su nekad imali, fali im paznje, hoce drugu sansu, posljednju sansu, da jos jedanput osjete ushit zaljubljenosti..Zoya wrote:Meni nije jasan fenomen kada ljudi preko 50 godina pozele da prevare. To su dakle oni koji nikad svoju zenu/muza nisu do tad prevarili. Sta se desi u njima pa poshashave?
.
znam ih nekoliko, preko jednog koji je takav, nema tu nista romantično. Ona je po običaju komad mesa na kojem se oni "dokazuju". najsmjesnije je kada počnu prosipati šuplje kako su bolji od momaka... u vecoj snazi...
- Topla voda
#58 Re: Priznati prevaru ili ne?
ma ne znam,zeznuto je to pravo...ne bih to probaoanthraxQ wrote:ma kakvi romani brate...
valjda to zavisi od osobe do osobe...
meni se sve to zgadilo, posebno onaj drugi primjer. nema tu ljubavi sekunde, cisti egoizam " zasvrbilo me, a nije tebe bilo pa me počešao drugi, ali ne zamjeri jer mi tada nismo bili skupa".
dolazimo do price o razdvajanju sexa i ljubavi..a to je muska prica..pa onda brate daj da se ponasamo tako,ako vec to pricamo.glupo je samo sto je tom tipu stalo do nje,a njoj nije do njega,al desava se jbg..on je donji tu dok je s njom
-
Mr. Brightside
#59 Re: Priznati prevaru ili ne?
samo nek je udubnocat lover wrote:još se ne zna, vidjećemoarmin.i.am wrote:CL zasto si donji?sanabe wrote: eno ti dole, to jest tebi je to gore, postirala sam, jedni vele 'vako, drugi 'nako, sta ja znam![]()
![]()
- Topla voda
#60 Re: Priznati prevaru ili ne?
previse razmiljas bonaBJB wrote:Prestanu pricati, udalje se, predosjete da ce umrijeti, ne dobijaju ono sto su nekad imali, fali im paznje, hoce drugu sansu, posljednju sansu, da jos jedanput osjete ushit zaljubljenosti..Zoya wrote:Meni nije jasan fenomen kada ljudi preko 50 godina pozele da prevare. To su dakle oni koji nikad svoju zenu/muza nisu do tad prevarili. Sta se desi u njima pa poshashave?
Za sve sto ljudi naprave nekako mogu naci razlog..Slabi smo.. Hebes ga kad je jednostavno tako.
Da prevarim nekoga koga volim, a to se jos nije desilo, ne bih priznala. Ne bih sebi oprostila, grizlo bi me, ali ne bih priznala.
A da mi prizna ili da saznam od nekoga, ne bih nikad oprostila i ne bih mogla voljeti tu osobu na isti nacin.
-
Zoya
#61 Re: Priznati prevaru ili ne?
Ja vazda govorim kako je razgovor bitan i kako nam je on (nakon sto se slegnu strasti i sve ostalo u mladosti) jedino vrijedno sto ostane.BJB wrote:Prestanu pricati, udalje se, predosjete da ce umrijeti, ne dobijaju ono sto su nekad imali, fali im paznje, hoce drugu sansu, posljednju sansu, da jos jedanput osjete ushit zaljubljenosti..Zoya wrote:Meni nije jasan fenomen kada ljudi preko 50 godina pozele da prevare. To su dakle oni koji nikad svoju zenu/muza nisu do tad prevarili. Sta se desi u njima pa poshashave?
Iskusenja su svuda oko nas sister, treba im se nekako oduprijeti i reci NE ako je vrijedno ono sto imas. Bi li prevarila,mislim da ne, bi li oprostila da me prevare, zasigurno ne.
- cat lover
#62 Re: Priznati prevaru ili ne?
kak'a su tvoja iskustvazelenashica wrote:Je l' ko prizno ili uprazno pala*udimo
- Topla voda
#63 Re: Priznati prevaru ili ne?
ja sam rekao vec da jesam i da su i menesanabe wrote:zelenashica wrote:Je l' ko prizno ili uprazno pala*udimo
Sto li ne postavih anketu
davno,promijenio sam se,dio nekog odrastanja je sve to bilo..
al nemojte mi pricu pricati,ko da smo od jucer..sve svetice
-
BJB
#64 Re: Priznati prevaru ili ne?
Topla voda wrote: previse razmiljas bona
Izvalim s vremena na vrijeme i koju pametnu
- Topla voda
#65 Re: Priznati prevaru ili ne?
zapisujem jaBJB wrote:Topla voda wrote: previse razmiljas bona
Izvalim s vremena na vrijeme i koju pametnu..Steta sto ih ne zapisujem, cisto da se zna da sam bila tu
..
ma ja mislim da ne treba puno razmisljati generalno o tome,ako ti je do nekog stalo,neces to uraditi,ako to uradis,jebat ga nije ni vrijedilo to nesto prije
-
BJB
#66 Re: Priznati prevaru ili ne?
Od cega se sastoji prevara?
Prevaris ako obecas da ces nesto ili neces nesto.
Posto dobro poznajem sebe, znam da nikad ne smijem reci nikad i da bez obzira koliko sutra budem voljela nekoga ne mogu reci da cu 100% do kraja zivota toj osobi tijelom biti vjerna..To je predugo.
Mozda izduram i budem manje, vise voljela tu osobu do kraja zivota ali da necu pozeljeti "tjelesno" upoznati nekoga drugog, pa to bi bila cista laz.
S druge strane od potencijalnog muza ocekujem da bude apsolutno vjeran (dusom i tijelom), pa makar to ukljucivalo fizicko samokaznjavanje da me "tjelesno" ne prevari.
Ma nema garancija ni za sta u zivotu.
Al' da me prevari, istog trena bih mu okrenula ledja da je ne znam ko.
Ima fino kulturno reci "zeno, ja odoh u zijan", a ja preko vrata i zbogom.
Prevaris ako obecas da ces nesto ili neces nesto.
Posto dobro poznajem sebe, znam da nikad ne smijem reci nikad i da bez obzira koliko sutra budem voljela nekoga ne mogu reci da cu 100% do kraja zivota toj osobi tijelom biti vjerna..To je predugo.
Mozda izduram i budem manje, vise voljela tu osobu do kraja zivota ali da necu pozeljeti "tjelesno" upoznati nekoga drugog, pa to bi bila cista laz.
S druge strane od potencijalnog muza ocekujem da bude apsolutno vjeran (dusom i tijelom), pa makar to ukljucivalo fizicko samokaznjavanje da me "tjelesno" ne prevari.
Ma nema garancija ni za sta u zivotu.
Al' da me prevari, istog trena bih mu okrenula ledja da je ne znam ko.
Ima fino kulturno reci "zeno, ja odoh u zijan", a ja preko vrata i zbogom.
Last edited by BJB on 02/07/2011 01:29, edited 1 time in total.
-
Mr. Brightside
#67 Re: Priznati prevaru ili ne?
sanabe wrote: Ha?
ako obeca da se nece
-
BJB
#68 Re: Priznati prevaru ili ne?
Odoh pokusati zaspati, ostajte mi zdravo..
Kad istina izadje na vidjelo nema povratka. AKo nesto treba ostati tajnom, onda je najbolje nikad to ne spominjati.
Ako volis nekoga nemoj ga povrijedjivati.
-
BJB
#69 Re: Priznati prevaru ili ne?
sanabe wrote:
E vala ja znam parove koji se vole, fakat vole, pa se to desi. Neki predju preko toga, neki ne.
Nisu mi bas jasni ovi koji predju preko toga...al' hajd'![]()
Ja? Nema sansi
Znam za slucaj gdje je mlad muskarac koji ima prelijepu zenu prevario svoju prelijepu zenu a "prelijepa/preglupa" zena presla preko svega jer joj je muz kupio skupe cizme.
SVe u zivotu ima svoju cijenu.
Neke zene ostaju u braku sa muzevima zbog toga sto im se ne radi, a muz ima privatnu firmu i u slobodno vrijeme obradjuje 17 ili vise godina mladju zenu.
Neke se razvode zbog aferice, neke se svete afericama..
Treba se prije braka dogovoriti i drzati dogovora.
Ako ne ide, svak svojim putem i gotovo.
Neki ljudi varaju iz obijesti, neki iz potrebe, neki zbog gluposti a neki jednostavno zato sto im je u krvi i ne mogu drugacije.
- Delirium
#70 Re: Priznati prevaru ili ne?
priznati da,ja se obavezno slazem sa tim
mozda vam se djevojk a i naljuti dovoljno da vas ostavi,a onda moze da podje slavlje
mozda vam se djevojk a i naljuti dovoljno da vas ostavi,a onda moze da podje slavlje
- Delirium
#71 Re: Priznati prevaru ili ne?
jako mi je interesantno to sto si editovala postsanabe wrote:Delirium wrote:priznati da,ja se obavezno slazem sa tim![]()
- Delirium
#72 Re: Priznati prevaru ili ne?
kada vidis ono sto sam ja vidio,onda ces da skontassanabe wrote:
pa skontah da se na ono tvoje nema sta reci , osim![]()
S kakvim insanom trebas biti pa da ga/je moras prevariti, ili slagati da si je/ga prevario pa da ode od tebe? Dje to ima?![]()
Kazes "Gotovo" i gotovo, ne kontam
ali mlada si ti jos,ima vremena
- Delirium
#73 Re: Priznati prevaru ili ne?
dosrca,pa idemo daljesanabe wrote:DoduseDelirium wrote:kada vidis ono sto sam ja vidio,onda ces da skontassanabe wrote:
pa skontah da se na ono tvoje nema sta reci , osim![]()
S kakvim insanom trebas biti pa da ga/je moras prevariti, ili slagati da si je/ga prevario pa da ode od tebe? Dje to ima?![]()
Kazes "Gotovo" i gotovo, ne kontam![]()
ali mlada si ti jos,ima vremena![]()
- swemiracxx
#74 Re: Priznati prevaru ili ne?
presao bi preko toga da mi slupa auto ...da mi opsuje ...da me izradi za bilo sto ...al preko prevare joj nikad nebi presao ... PRIZNAO BIH JOJ PREVARU I OSTAVIO JE ISTOG TRENA ...jer ona nije dio mog swemira ... varao sam i varale su me ... i opet bi varao kad bi mi nesto falilo kod nje ... ovaj put cu da riskiram !!! 
- Not My Idea
#75 Re: Priznati prevaru ili ne?
@pape: za oba posta ipape wrote:Pa vjerujem da su puno cesce skloni priznanju prevare nego zene.sanabe wrote:pape wrote:![]()
Zena ce priznati prevaru samo kada je uhvatish "na kamari", ....
U svakoj drugoj situaciji je samo "razgovarala" sa tim svalerom, ...
A muskarci?
One bi i na poligrafskom ispitivanju tvrdile da je poligraf u defektu, ....