Rock

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Static-X

#51 Re: Rock

Post by Static-X »

So What! wrote:

Prvi put da cujem ovu, doduse nisam mogo dalje od pola koliko je dobra..

Da popravim situJaciju i ugodjaj
Last edited by Static-X on 01/07/2011 17:45, edited 1 time in total.
Better Man

#52 Re: Rock

Post by Better Man »

Irvinovo stado wrote:Sve fanovi rocka jebote, a niko se na citavom forumu nije udostojio da spomene da nas je nedavno napustio Clarence Clemons
Otvorio sam temu o Clarencu Clemonsu, ali niko nije na istoj ostavio ni posta. Clarence je jednostavno bio genije na saksofonu i njegov solo u Jungleland je bezvremnski. Osjecam se pocascen i ponosan sto sam imao priliku da takvu velicinu gledam uzivo. Monoge stvari koje se ovdje stavljaju ja ne bih svrstavao u rock. treba rzlikovati rock od indie glazbe itd.
Irvinovo stado

#53 Re: Rock

Post by Irvinovo stado »

So What! wrote:
Irvinovo stado wrote:
So What! wrote: Evo ja bih volio da počnem sa pitanjem da li je metal postao veći od samog rocka? (Lično gotivim više metal, ali za nijansu)
Evo da ti ne kvarim zabavu... Ajd ti meni objasni molim te sta je rock, a sta metal? Ili je metal dio kantri muzike...
Nije provokacija, zaista me zanima kako gledas na to,posto vidim da znas znanje, za razliku od nekih ovdje... Jer razlika death i hevija je veca od razlike kantrija i rocka...
Naravno, hvala na pitanju. Ja bi tebi sad mogo do sabaha pričat o razlici između metala i rocka, ali eto kao i rock i metal je s vremenom evoluirao, ali manje iako je u jednom trenutku bio toliko jak da su izvođači poput Iron Maidena, Metallice, Rainbowa, Black Sabbatha itd. bili poznati poput Lady GaGe ili Rihanne danas. Pokušaj povratka metala na stare staze slave je bio krajem devedesetih i početkom ovog stoljeća kada su na scenu stupili bendovi poput Korna, Limp Bizkita, Linkin Parka, SOAD-a itd. Eto postavio sam sedam razdoblja rocka listu i usporedi zvuk pjesme Paranoid i pjesme My Generation i sam ćeš osjetit razliku.
E upravo ta fuzija rocka tj. metala sa hip hopom jednaka je fuziji kantrija i popa u savremenom kantriju... Klasicno prilagodjavanje sirokim narodnim masama, koje neminovno vodi slabljenju zanra kao takvog...
I bas kao u kantriju gdje jednom Jamey Johnsonu, koji je nesumnjivo evoluirao zanr, ne mogu prismrditi pop kantri izvodjaci, tako ni jednom Evergreyu, koji je takodjer nesumnjivo evoluirao svoj zanr, ne mogu prismrditi Bizkitovci i slicni...
Da napomenem da nemam nista protiv tih bendova...
slobodni armirach

#54 Re: Rock

Post by slobodni armirach »

tako je Better Man ima i indie, ali meni najdraza granica je Drina :D
Irvinovo stado

#55 Re: Rock

Post by Irvinovo stado »

Better Man wrote:
Irvinovo stado wrote:Sve fanovi rocka jebote, a niko se na citavom forumu nije udostojio da spomene da nas je nedavno napustio Clarence Clemons
Otvorio sam temu o Clarencu Clemonsu, ali niko nije na istoj ostavio ni posta. Clarence je jednostavno bio genije na saksofonu i njegov solo u Jungleland je bezvremnski. Osjecam se pocascen i ponosan sto sam imao priliku da takvu velicinu gledam uzivo. Monoge stvari koje se ovdje stavljaju ja ne bih svrstavao u rock. treba rzlikovati rock od indie glazbe itd.
Nisam vidjeo, naravno pohvala :thumbup:
A u tom i je problem, danas se svakakvo smece svrstava u rock, pa cak iako ima odredjenu poveznicu...
Allenass

#56 Re: Rock

Post by Allenass »

Home made

slobodni armirach

#57 Re: Rock

So What!

#58 Re: Rock

Post by So What! »

Static-X wrote:
So What! wrote:

Prvi put da cujem ovu, doduse nisam mogo dalje od pola koliko je dobra..

http://www.youtube.com/watch?v=8de2W3rtZsA
Joj jarana gdje me nađe s ovom, ne prođe sedmica a da je barem jendom ne poslušam.
Cijelu školu sam ispiso sa "They use force to make you do what deciders have decide you must do". A ubudeće ako nije problem stavljaj ovako:

So What!

#59 Re: Rock

Post by So What! »

Vjerujte kada sam gledao dokumentarni serijal 7 razodblja rocka, prvih šest sam bez treptaja odgledao dok sam sedmi koji govori o Indie rocku došao do pola i ugasio. Jednostavno nisam shvatio gdje je tu rock, ali većina ih svrstava tamo i mi tu ništa ne možemo.
Irvinovo stado

#60 Re: Rock

Post by Irvinovo stado »

Ajd da i ja malo dodam komsija nam... :D :D

So What!

#61 Re: Rock

Post by So What! »

Allenass wrote:Home made

Pa ovo pravo fino zvuči.
slobodni armirach

#62 Re: Rock

slobodni armirach

#63 Re: Rock

i onda :D
So What!

#64 Re: Rock

Post by So What! »

Malo domaćeg rocka. Ovo je mješavina rocka, punka i metala, a bend se zove Motherpig iz Sarajeva. Inače frontmen je i poznati forumaš Arnel Šarić Sharan ima ga i na ovom forumu samo je neaktivan u zadnje vrijeme. Voditelj je emisije Izvan Svake Kontrole, a vodio je i legendarnu emisiju ZYON na FTV-u.
jedna tamo

#65 Re: Rock

Post by jedna tamo »

I love rock

ovo mi svira kad mi zvoni mobitel :P

So What!

#66 Re: Rock

Post by So What! »

Image

A gleda li iko ovu odval seriju na DisneyXD. Ja sam umiro od smijeha dok sam gledo, a inače serija prati tinejdžera koji upadne poznati rock band, pazte sad ovo "Iron Weasel", ali su oni dotakli dno dna jer dugo nisu izdali ništa novo i on ih pozove da mu se usele. Inače ne zna se ko je odguljenjiji od tri člana benda. A bend je objavio nekoliko pjesama, naravno odsvirali su neki anonimusi za potrebe serije, ali po meni su pjesme odlične.

Vokal im ubija!
So What!

#67 Re: Rock

Post by So What! »

I hajmo jedna sad, ali stvarno važna obavijest. Nemoj slučajno da ko pomisli da je ovo rock.

Pa nemojte reć kasnije da nsite bili upozoreni kad se obrukate pred nekim.
just principe

#68 Re: Rock

Post by just principe »

ovo se kvalificira kao rap-rock, znaci ko ovo slusa, slusa takodjer i hip-hop. Logicno :-)

edit: @so what, to je pop-rock
Max Bunker

#69 Re: Rock

Post by Max Bunker »

Nisam znao gdje pa cu staviti ovdje.
Veceras je zatvoren Rock teatar ili drugim rijecima, otisao je u historiju. Mnoge me lijepe uspomene vezu za njega ( prva cuganja, povracanja :D neke djevojke, raja itd. )
just principe

#70 Re: Rock

Post by just principe »

od pop pjevaca jedini koji je znao pjevati i Rock je neponovljivi M.J

So What!

#71 Re: Rock

Post by So What! »

A evo šta meni predstavlja pravi bosnaski rock. Ne slušam ih intenzivno, ali oni su kroz svoje pejsme opjevali sve što je bosansko i pjesme su prožete iskrenošću jendostavnošću. Evo koncert u Sisku od preksinoć.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Mr. Brightside

#72 Re: Rock

Post by Mr. Brightside »

So What!

#73 Re: Rock

Post by So What! »

Markow

#74 Re: Rock

Post by Markow »

janje_

#75 Re: Rock

Post by janje_ »

prije 4-5 godina rock u moju mahalu je bio skoro pa zamro. sastala se mala grupica ljudi, skontali da je to lose i tako je nasto rock am lipik (www.rockamlipik.com), koji ove godine trebo biti odrzan po 5. put.. trebo biti, a nije, jer se nasla organizovana grupa huligana koja je izazvala masovnu tucu, ali to nije tema nase emisije..

elem, kroz tu nasu malu inicijativu, rock u nasu mahalu se "probudio" i sada imamo 4-5 aktivnih bendova i svira se..

u tom duhu, jedna lokalna, onda naseg ponajboljeg lokalnog benda "generacija bez kompasa":

a vako je bio na brzinu skucani rock am lipik 2007:

Post Reply