Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo jos da mi neko objasni odkud ovim ljudima tako patronizirajuci stavovi. Da li njima neko brani da hodaju sa djevojkom sa listom? Da li neko tim djevojkama brani da se udaju ili nesto drugo?
Ne, ali opet bi oni MENI rekli sta se MENI treba svidjat. Uzas.
male_okice wrote:
problem je sto je to obicna dvolicnost i licemjerje. Ja sam musko i mogu da se sexam sa koliko god zena koliko hocu, ali eto ti koju cu ozeniti nemoj molim te da te bilo koje musko pogledalo a kamoli dotaklo.Ako je neko djevac i trazi sebi djevicu to postujem...ali likovi koji bi poje***i sve sto ima dvije noge i lici na zensko, ili koji smatraju da trebaju oni imati sex samo zato sto imaju potrebe a onda kao sebi ganjali djevicu...su dno dna! i mi zene imamo libido i imamo potrebe za sexom isto kao i vi muski zasto onda da stigmatizujemo i pravimo toliku dramu oko necega sto je jedna sasvim normalna stvar?!
Ima tu more argumenata zašto je to tako. Možda je i najvažniji taj što se žene, uglavnom, puno emotivnije vežu za muškarca kojem se predaju, a takva emotivna vezanost može praviti poprilične probleme u braku.
Ja se, na primjer, sjećam svih cura ali se većini ne sjećam prezimena i još dosta stvari. Toliko mi je to značilo (dokazano da je to tipično za muškarce). Misliš li da je isto sa ženama?
ovako mi zene se vezemo za svakog partnera kojeg iskreno volimo...pa bio on samo nas momak ili kasnije muz spavale sa njim ili ne. Ja se sjecam imena i prezimena svakog svog momka bez obzira sto nisam sa njima spavala pamtim ih po dobrom i po losem i svasta nesto...to sto se ja nisam sexala s njima ne znaci da ja nisam imala veoma duboku emotivnu povezanost s njima. Nekad je sex samo sex, zadovoljenje potrebe, ne trebas ti nekog voliti da bi spavao s njim to vazi podjednako i za zene i za muskarce. I nemoj misliti da sad sto ti prvi svojoj zeni da ona nikog prije tebe nije voljela i da si ti njoj zakon i amin i svasta nesto. Jednostavno ako nekog volimo dusom i srcem bicemo sa njim povezani i vjerni mu bez obzira na sex ili ne...sex jeste nekad nacin da nekom pokazemo nasu ljubav sjedinjenje ali nekad je i samo fizicka potreba pa i u braku.
Samo jos da mi neko objasni odkud ovim ljudima tako patronizirajuci stavovi. Da li njima neko brani da hodaju sa djevojkom sa listom? Da li neko tim djevojkama brani da se udaju ili nesto drugo?
Ne, ali opet bi oni MENI rekli sta se MENI treba svidjat. Uzas.
male_okice wrote:
ovako mi zene se vezemo za svakog partnera kojeg iskreno volimo...pa bio on samo nas momak ili kasnije muz spavale sa njim ili ne. Ja se sjecam imena i prezimena svakog svog momka bez obzira sto nisam sa njima spavala pamtim ih po dobrom i po losem i svasta nesto...to sto se ja nisam sexala s njima ne znaci da ja nisam imala veoma duboku emotivnu povezanost s njima. Nekad je sex samo sex, zadovoljenje potrebe, ne trebas ti nekog voliti da bi spavao s njim to vazi podjednako i za zene i za muskarce. I nemoj misliti da sad sto ti prvi svojoj zeni da ona nikog prije tebe nije voljela i da si ti njoj zakon i amin i svasta nesto. Jednostavno ako nekog volimo dusom i srcem bicemo sa njim povezani i vjerni mu bez obzira na sex ili ne...sex jeste nekad nacin da nekom pokazemo nasu ljubav sjedinjenje ali nekad je i samo fizicka potreba pa i u braku.
ja vala ne sjećam, ali toliko da se ne sjećam jesu li mi uopšte rekli prezime.
male_okice wrote:
ja vala ne sjećam, ali toliko da se ne sjećam jesu li mi uopšte rekli prezime.
pa ok ti se ne sjecas...ja sjecam...opet neko treci...to sam najvecim dijelom napisala jer lik smatra da eto samo zato sto je on spavao sa nekim curama nisu vrijedne spomena i sjecanja i valjda da bi neko ostavio dubok trag o sebi mora bas da spava sa djevicom da bi ga se eto sjecali...jer hej bitno je u zivotu spavati ili ozeniti djevicu nebitno bio najbolji covjek na svijetu ili mafijas...inace svijet pamti samo one ljude koji su spavali sa djevicama
Strpljiva wrote:
Kad' ću ih promijeniti 10 bona, ako ne idem logikom da spavam s kim stignem?! Meni jedino pada život iz Sex i grada.
I jesi vala odabrala nick.
Pa sta znaci promjeniti ih 10, ako imas do 25 godina, ako si od svog prvog sexualnog iskustva koje se desilo npr sa 18 godina, par godina bila single... Jel bolje jebati se s jednom osobom, koja to ne zasluzuje, godinama ili je bolje u tom periodu promjeniti npr 5 partnera? Nisam zagovornik da to TREBA ili MORA biti tako. Nisam zagovornik varanja. Ali ako je splet okolnosti bio da godinama nisi u vezi, jer nisi pronasla tu osobu, ako si je i pronasla - on je mozda bio tzv. nestalne prirode, nisi nasla nijednog u kojeg si se zaljubila ili npr studirala si daleko od kuce, pa ti je daljina unistila vezu.. postoji milion objasnjenja kako je moguce kao zena promjeniti 10 partnera, a da nisi kurva pri tome. I da, znam dosta zena koje su imale 5-10 partnera, a sad su u sretnim vezama, vole svog decka najvise na svijetu (ali naravno, decki ne znaju pravi broj iz proslosti)
ja i dalje zagovaram da je u ovoj prici najveca kurva ona koja je imala ukupno 2 partnera, al je s drugim uredno varala prvog. Eto, to je meni moralno dno dna... I dokaz da broj nije usko povezan s moralom
male_okice wrote:
pa ok ti se ne sjecas...ja sjecam...opet neko treci...to sam najvecim dijelom napisala jer lik smatra da eto samo zato sto je on spavao sa nekim curama nisu vrijedne spomena i sjecanja i valjda da bi neko ostavio dubok trag o sebi mora bas da spava sa djevicom da bi ga se eto sjecali...jer hej bitno je u zivotu spavati ili ozeniti djevicu nebitno bio najbolji covjek na svijetu ili mafijas...inace svijet pamti samo one ljude koji su spavali sa djevicama
Ih tebe, samo je to bitno
Ja mislim da se moj prvi i ne sjeća da sam bila djevica....
Strpljiva wrote:
Kad' ću ih promijeniti 10 bona, ako ne idem logikom da spavam s kim stignem?! Meni jedino pada život iz Sex i grada.
Pa sta znaci promjeniti ih 10, ako imas do 25 godina, ako si od svog prvog sexualnog iskustva koje se desilo npr sa 18 godina, par godina bila single... Jel bolje jebati se s jednom osobom, koja to ne zasluzuje, godinama ili je bolje u tom periodu promjeniti npr 5 partnera? Nisam zagovornik da to TREBA ili MORA biti tako. Nisam zagovornik varanja. Ali ako je splet okolnosti bio da godinama nisi u vezi, jer nisi pronasla tu osobu, ako si je i pronasla - on je mozda bio tzv. nestalne prirode, nisi nasla nijednog u kojeg si se zaljubila ili npr studirala si daleko od kuce, pa ti je daljina unistila vezu.. postoji milion objasnjenja kako je moguce kao zena promjeniti 10 partnera, a da nisi kurva pri tome. I da, znam dosta zena koje su imale 5-10 partnera, a sad su u sretnim vezama, vole svog decka najvise na svijetu (ali naravno, decki ne znaju pravi broj iz proslosti)
ja i dalje zagovaram da je u ovoj prici najveca kurva ona koja je imala ukupno 2 partnera, al je s drugim uredno varala prvog. Eto, to je meni moralno dno dna... I dokaz da broj nije usko povezan s moralom
Mali broj partnera je potreban, ali ne i dovoljan uslov za moralnost. Dakle te sa 5+ ne mogu biti nikako, ali nisu sve ispod.
Serena wrote:Pitanje je sljedece. Znaci.. znamo da je od pamtivijeka broj sexualnih partnera zene izuzetno bitan pri ocjenjivanju njenih moralnih kvaliteta, a njena sexualna proslost moze biti presudna pri ostvarivanju bilo kakve smislene veze ili braka. Tako da po prosjecnom razmisljanju jednog balkanca (cak liberalnog balkanca), ispravite me ako grijesim, pristojan broj parnera za djevojku (starosti do nekih 23-4 godine) bi bio do 3. Ako je postojao samo jedan, to je idealno valjda... Ako su bila 2 do 3 to je ok... Znaci to do 3 je za zeniti odmah... Ako se broj penje do 5, to je vec diskutabilno, ali recimo da djevojka ima pravo na popravni. Od 5 do 10 - kurva... A ako ih je imala preko 10... ta vec treba biti spaljena na lomaci?!
O ovome sam razgovarala sa velikim brojem muskih prijatelja i sa deckom, i svi otprilike imaju istu kategorizaciju, kako sam gore navela. Ovdje na forumu je vec mnogo vise jedinki, i zanimaju me vasa misljenja, i zenska i muska... Da li vi muski stvarno ovako razmisljate.. Postoji li neki muskarac koji nije toliko licemjeran da iako je on presao cca 10-15 zena, zeni broji svakog partnera, i naravno i prirodu odnosa sa tim partnerom... Ako je to bila veza, sve je ok. Ako je nedajbozenikome zena imala "prijatelja s povlasticama" eto ga jos jedan pecat na celo "NE ZENITI"... I uostalom, koju razliku cini npr 3 ili 5... Ako su od ta tri, dva bila fuck buddyja, kakve onda veze ima ako je imala jos dva fuck buddyja, kad je vec zena jaaaaaaaako niskih moralnih vrijednosti???
Bila bih zahvalna da mi neko objasni ovaj fenomen muskog razmisljanja, i da mi da neki validan argument osim onog "to je jednostavno tako od kada svijet postoji"
Sa kakvim momkom od 23-24 godine bi se ti prije vjenčala - sa nekim koji je imao 3 partnerice ili nekim koji je imao 20 partnerica?
male_okice wrote:
Okice moje drage , nisam rekao da ih se ne sjećam zato što sam spavao s njima. Neke pamtim, neke ne. Samo je činjenica da možeš biti prilično siguran da žena gaji neka osjećanja prema timo s kojim je spavala, doživotno. Za muškarca to nije tako sigurno.
duša draga generalizirajuća
ergo ako neko prodire u tebe ili ti zelis da neko prodire u tebe to automatski stvara emocije, dok prodirac je imun na dati fenomen?
na osnovu koliko uzoraka si dosao do ove cinjenice da zena gaji osjecanja prema prodiracu u njene intimne dijelove?
Last edited by Bloo on 29/06/2011 14:28, edited 1 time in total.
Strpljiva wrote:
Čuj 10 partnera do 25-e! Prije svega, ja to sebi ne nih dozvolila. Ti ne moraš godinama spavati s osobom koja to ne zaslužuje, niko te ne tjera. Ustvari, šta ćeš s njim, ako misliš da te ne zaslužuje?
Iz svega što si dosad rekla samo se može zaključiti da te grize savjest. Ali, kao što je neko ranije rekao, nije te niko tjerao na to.
male_okice wrote:
Okice moje drage , nisam rekao da ih se ne sjećam zato što sam spavao s njima. Neke pamtim, neke ne. Samo je činjenica da možeš biti prilično siguran da žena gaji neka osjećanja prema tipu s kojim je spavala, doživotno. Za muškarca to nije tako sigurno.
izvini fakat se moram smijati...jer mi je ovo fakat provala dana...jadne mi zene koliko samo ljubavi imamo
Last edited by male_okice on 29/06/2011 14:31, edited 2 times in total.
Moze li mi neko objasniti kako uopste zapoceti temu sa partnerom s koliko je osoba spavao? Nekako ne mogu da zamislim uz kafu ej zeno s kolko njih si se bubala dok nisam dosao ja Don Bancho. Mislim kako muskarci imaju zelju,potrebu za sexom tako je imaju i zene.
link wrote:veci je fus ako je nevina sa 28 godina i dodje mi zajedno sa svojim frustracijama i nagomilanim kompleksima. Znas, zene imaju zivot i prije tebe. a ko hoce nevino, pravac srednja skola ili sela po bjelasnici. Tada im mozete maslati da ste najveci ljubavnici i da je dvominutni seks po svim standardima evropske unije.