Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Tercius

#51 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by Tercius »

poznanik wrote:
Tercius wrote:
poznanik wrote:@Tercius, molim te da promijeniš svoj avatar, suviše je provokativan i "arogantan", identičan tvom nastupu i pisanju ovdje.
Hvala na sugestijama, avatar promijenjen, nadam se da cete se lagodnije osjecati, jos nesto???
Ništa više, hvala... Vidimo se na Vilsonovom :D
Np, naravno kao i sve ove godine do sad.Poz. :)
poznanik

#52 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by poznanik »

Tercius wrote:
poznanik wrote:
Tercius wrote:Hvala na sugestijama, avatar promijenjen, nadam se da cete se lagodnije osjecati, jos nesto???
Ništa više, hvala... Vidimo se na Vilsonovom :D
Np, naravno kao i sve ove godine do sad.Poz. :)
Da, samo što te ove godine svi mole da ponekad i iskočiš iz grmlja, nemoj samo čučati i čekati kraj smjene :oops:
Tercius

#53 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by Tercius »

:dance: :run: I ??? Sta dalje ??? I ti si zrtva torture predpostavljam :D
suncica24

#54 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by suncica24 »

Meni nije jasno sto se na Vilsonovom ne oznaci staza za bicikliste?
a) Biciklisti bi se mogli slobodno kretati i kada je Vilsonovo saobracajnica, te bi se tim produzila staza koja ide do Otoke ili Malte i nekad mozda i zaokruzila biciklisticka staza koja ide do centra grada (kada se rijesi onaj dio iza Skenderije).
b) Kada je Vils setaliste, pjesaci bi bili slobodniji i bilo bi lakse da sve grupe korisnika koriste prostor.
poznanik

#55 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by poznanik »

Tercius wrote::dance: :run: I ??? Sta dalje ??? I ti si zrtva torture predpostavljam :D

Najčešće žrtve su mala djeca i slabokretni pješaci, i ostali biciklisti-pješaci, koji se kreću Vilsonovim šetalištem "brzinom čovječijeg hoda".

Ako već nisi spreman takvim osobama pružiti zaštitu kroz zakon, onda im bar pomozi svojim psihijatrijskim savjetima, čini se da si u zamahu sposobnosti... :D

U svakom slučaju - pojavi se ponekad na Vilsu, nek te ljudi vide, vidjeće te i drugi, biće manje prekršaja, siguran sam... :oops:
Falcon

#56 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by Falcon »

Tercius wrote:
braca wrote:Ne zovu VAS djaba onako kako vas zovu......svugdje u svijetu.......

No, by the way, moja djecica imaju OBAVEZNO upaljena crvena trepcuca svjetla na zadnjem dijelu bicikla , bijela trepcuca na prednjem, cijelo vrijeme, bez obzira da li je dan ili sumrak (po mraku ne voze), kacige, duge hlace obavezno....doduse, nemaju fluoroscentni prsluk obzirom da se Vilsonovo smatra pjesackom zonom od 17h radnim danom i subotom i nedjeljom cijeli dan. :mrgreen:

Zbog posta kao sto je ovaj mi se GADITE:
Pa po tvom onda bi trebalo svakog biciklistu kazniti na Vilsu :)
Član 9 stav 1 tačka 40 Zakona na koji se pozivas i on kaze pješacka zona je uredena saobracajna površina namijenjena za kretanje pješaka, u kojoj je dozvoljeno kretanje motornih vozila s posebnim odobrenjem.
E posto vidim da se uplices u pravnu tematiku, a ne znas pa da te uputim, sa obzirom na sve pomenuto Vils nije nista drugo nego jedan vid javnog puta na kojoj je zabranjen saobracaj motornih vozila u određeno vrijeme,( kao ulica Kulovica ) niti je znaci Pjesacka zona, niti je zona smirenog saobracaja moj sasvjesni građanine.
Kada Vils bude imao uređenu biciklističku stazu i koja bude bila označena kao takva saobracajnim znakom do tad ce ostati sve na kulturi građana ovog grada kako ce se snalaziti u pjesackom i biciklistickom saobracaju u ul.V.Setaliste svakim radnim danom od 17 do 24 i vikednom od 00-24h, i malo je neozbiljno prebacivati na policiju ovog grada bilo kakve optuzbe sto se toga tice. KONTAS :) :run:

I jos jedno ti se meni ne gadis, niti bilo ko drugi ko sa djecom ili prijateljima izadje na Vils u setnju ili voznjiu bikeom.Poz.
Pohvale na postu, dobro napisano :thumbup:
Tercius

#57 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by Tercius »

suncica24 wrote:Meni nije jasno sto se na Vilsonovom ne oznaci staza za bicikliste?
a) Biciklisti bi se mogli slobodno kretati i kada je Vilsonovo saobracajnica, te bi se tim produzila staza koja ide do Otoke ili Malte i nekad mozda i zaokruzila biciklisticka staza koja ide do centra grada (kada se rijesi onaj dio iza Skenderije).
b) Kada je Vils setaliste, pjesaci bi bili slobodniji i bilo bi lakse da sve grupe korisnika koriste prostor.
Sunice u tome i jeste problem, sto zaista na Vilsu nema uredjene povrsine samo za kretanje biciklista, i onda roditelji reze na bicikliste, biciklisti na roditelje, i tako u krug.I po nekima ovdje , policija bi trebala donjeti neki carobni stapic na Vils i puf, svi problemi nestali, braca i ostali sretni.A ja nigdje nisam procitao da su savjesni građani koji se bore za javno dobro, napisali peticiju Općini N.Sarajevo ili Kantonu Sarajevo da se riješi taj problem.
HaHaHa2

#58 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by HaHaHa2 »

Sto to nema slika @braca? :D :D
mirzarb

#59 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by mirzarb »

A problem "mafijaša" na Vilsu , koji otimaju telefone i ostale dragocjene stvari?
Prosle godine sam svjedočio na Vilsu kako oduzimaju momku telefon, grupica tamnoputih građana a policija je bila 100 metara od njih u kombiju.
Meni je ovo veći problem nego što neko vozi brzo po Vilsonovom.

I da , kolika je kazna za ne nošenje kacige na biciklu ?
Tercius

#60 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by Tercius »

poznanik wrote:
Tercius wrote::dance: :run: I ??? Sta dalje ??? I ti si zrtva torture predpostavljam :D

Najčešće žrtve su mala djeca i slabokretni pješaci, i ostali biciklisti-pješaci, koji se kreću Vilsonovim šetalištem "brzinom čovječijeg hoda".
Ako izuzmemo pojave KD-a razbojnistava i zloupotrebe opojnih droga na Vilsu, te narusavanja JRiM u nekim oblicima, molio bih te da mi navedes cega su zrtve mala djeca i slabokretni pješaci, i ostali biciklisti-pješaci, koji se kreću Vilsonovim šetalištem "brzinom čovječijeg hoda", i za kakav vid zastite od strane sluzbenika MUP-a su uskraceni. :)
poznanik

#61 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by poznanik »

Tercius wrote:
suncica24 wrote:Meni nije jasno sto se na Vilsonovom ne oznaci staza za bicikliste?
Sunice u tome i jeste problem, sto zaista na Vilsu nema uredjene povrsine samo za kretanje biciklista, i onda roditelji reze na bicikliste, biciklisti na roditelje, i tako u krug.I po nekima ovdje , policija bi trebala donjeti neki carobni stapic na Vils i puf, svi problemi nestali, braca i ostali sretni.A ja nigdje nisam procitao da su savjesni građani koji se bore za javno dobro, napisali peticiju Općini N.Sarajevo ili Kantonu Sarajevo da se riješi taj problem.
Nisam ni ja čuo niti pročitao da je iko od policajaca u svom izvještaju pomenuo sličan nedostatak, da je iko iz PU Novo Sarajevo pokrenuo sličan zahtjev ili sličnu inicijativu kod nadležnog ministarstva ili drugog, da se problem pješaka u Vilsonovom riješi u korist prvenstveno pješaka.
ratata

#62 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by ratata »

u Vilsonovom i na Alipasinu treba interventni vod aka S.W.A.T. da stoji, a ne policija obicna, od ove maloljetne gamadi se vise ne moze ni disati a kamoli sta drugo, fuj
suncica24

#63 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by suncica24 »

Evo, ja pokrecem inicijativu odmah u ponedjeljak.

Nemojte sad kad bude trebalo potpisa da se razbjezite :run:
Tercius

#64 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by Tercius »

poznanik wrote:
Tercius wrote:
Nisam ni ja čuo niti pročitao da je iko od policajaca u svom izvještaju pomenuo sličan nedostatak, da je iko iz PU Novo Sarajevo pokrenuo sličan zahtjev ili sličnu inicijativu kod nadležnog ministarstva ili drugog, da se problem pješaka u Vilsonovom riješi u korist prvenstveno pješaka.
Ured za pristup informacijama, pa se obratis zahtijevom a oni ti odgovore, i onda iznosis zakljucke sa potrebnim argumentima.Jer ocito i ti lupas praznu slamu sto bi se reklo. :D Poz.
delightful

#65 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by delightful »

bez vrijedjanja, molim. hvala.
madner

#66 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by madner »

Sto jest jest, problem su roditelji koji svoju djecu ne kontrolisu i pustaju istu na kolovoz. To je kolovoz, ja imam pravo da vozim do 50 km/h, a oni nemaju pravo da me ometaju. :x
Keksich

#67 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by Keksich »

mirzarb wrote:I da , kolika je kazna za ne nošenje kacige na biciklu ?
Ja još nijednog biciklistu nisam vidjela da nosi kacigu.
kurty

#68 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by kurty »

Keksich wrote:
30 ili 40 km...
i za prsluk isto mislim
madnessa

#69 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by madnessa »

kurty wrote:
Keksich wrote:
30 ili 40 km...
i za prsluk isto mislim
40KM. a ne mora prsluk, nego reflektirajuca vestica je isto ok. vecina biciklistickih dresova ima reflektirajuci segment na sebi. malo mi je i glupo sto u zakonu moras nositi odjecu kada bicikliste imaju toliko razlicitih vrsta obiljezavanja svog pristustva na nepreglednom putu (lampe, reflektirajuce trake, macje oci...).
rimac

#70 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by rimac »

Imate
Javna rasprava o uslovima načinu korišćenja Vilsonovog šetališta, u organizaciji općine Novo Sarajevo

http://www.novosarajevo.ba/admin/slike/doc/vils.pdf

Više se odnosi na ugostiteljske usluge a manje na problem o kojem se ovdje raspravlja. Dobro bi bilo inicirati da se doda i način regulacije pješaka, biciklista....

Iako živim nedaleko od Vilsa, rijetko ovih mjeseci iziđem tako s djecom zato što je stvarno velika gužva i postoji opasnost da se dijete povrijedi.

Policajac bi trebao biti i od 17 sati ali isto takom preko dana i pratiti brzinu vozila. IMa dosta šetača s djecom i po danu.
zaluzinna

#71 Re: Vilsonovo od 17h - gdje je barem jedan policajac?

Post by zaluzinna »

draga moja suncice, nije ovo Zagreb ili neki drugi normalan grad, u kojem je i u raskrsnicama oznacena biciklisticka straza, odnosno traka. ovo je zemlja nenormalnih uslova za normalno zivljenje.
kome treba bicikllisticka staza, sta ce nam to :(
Post Reply