Najromanticnija mjesta u gradu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
oridjidji

#51 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

psydelija wrote:
Una ragazza wrote:Meni Sarajevo ne spada ama bas nikako u romanticne gradove, bez obzira koliko je neko zaljubljen...
Sta je romanticno - Tabija, Vilsonovo, Vrelo Bosne?? Ne znam vala, meni se ne moze uporedit sa gornjim gradom, zrinjevcem ili kalemegdanom...
uporedjujes nesto sto se neda uporediti...sarajevo je pariz za beograd i zagreb sto se romantike tice!!!

kalemegdan je prljav... u jesen prenatrpan liscem (smece) koje niko ne cisti... zagreb je ok., ali nsita posebno, gradova kao zagreb u nemackoj i austriji imas na desetinu... isti stil gradnje, slicne katedrale i betonske naslage....

sarajevom dominira osmanska, austrougarska, komunisticka i arhitektura novije istorije... sarajevo ima planine za kojima placu stranci, sarajevo je olimpijski grad, sarajevo ima oskarovca, sarajevo je jedini (veci) grad u svetu koji nema mekdonald... sarajevo je prezivelo najduzu opsadu koju pamti moderna istorija... sarajevo jednom recju ima dusu (toplinu) kao retko koji grad na planeti!!!
I zaboravio si spomenuti cinjenicu da je najposjeceniji glavni grad iz drzava iz ex. Juge :D
vesna555

#52 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by vesna555 »

oridjidji wrote:
vesna555 wrote:Gdje će Sarajevo biti romantično, sve se okrećeš iza sebe ako se hoćeš s momkom poljubiti i gledaš ima li kakav vehabija iza tebe. Sjećam se kad su gore na Koševu mlatili mlade zbog ljubavnih igrica.

Jbt, 100 puta sam doživjela neugodnosti od strane istih, jednom su me izbacili iz kafane jer me tadašnji prijatelj zagrlio preko ramena, nešto sam bila tužna i plakala i dođe konobarica i istjera nas jer nema grljenja u kafani. Još mi kaže, dobro pa gazda nije bio tu, on bi vas naglavačke izbacio. A nije mi ni momak bio, pa da smo se ljubili ili nešto, samo mi preko ramena ruku prebacio.
U troli prije nekog vremena, zagrlim ja momka onako oko struka, sitna sam pa teško dohvatim onu šipku da se pričuvam, i bula neka krene govoriti svojoj maloj curici da nama dvoma kaze da ce nas bog pokarati. Tim riječima.
Jaranici mi se dogodilo da je neka baba udarila njenog momka po guzici jer ju je poljubio :lol: :lol: Kaže ona da su popadali od smijeha kad je baba mlatnula ovog.
Mislim da Sarajevo nije friendly grad prema zaljubljenima i da nije romantičan...
Boze dragi najteze mi je biti Sarajlija nakon citanja ovoga posta :) Pa jbm mu misa ipsadosmo Kabul. Sta je ovim ljudima samo najgore vide i najgore cuju, samo istrazuju mane, nevide vrline i dobra. Pa ne mogu da vjerujem da ljudi koji su ovdje rodjeni, rasli ili ovdje uzrasli iako su rodjeni u nekom drugome gradu ovakvo misljenje imaju o Sarajevu. Pa nema grada na svijetu, gdje nema ljudi koji cete uznemiriti, reci ti nesto, pokusati te uvrijediti, dobaciti ili te cak i napast, treba li kroz prizmu njih gledati ovaj grad koji je stariji od svih dobrih i losih ljudi u njemu ili bilo koji drugi :D
I meni je žao što Sarajevo ispada kao Kabul, ali tako je postalo... Nažalost.
Naravno da te svugdje može neko uvrijediti, ali Sarajevo nije prijateljsko prema zaljubljenima, nikako. Koliko sam ja iskusila i osjetila na svojoj koži.
No, priznajem da je vils na jesen romantičan. Obožavam šetati vilsom dok je lišće žuto i opada, bude kao s razglednice...
JThomas

#53 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by JThomas »

vesna555 wrote:
JThomas wrote:brate, ima sve skupa jedno tri-četiri takve kafane u gradu, mislim da malo pretjeruješ.
Ne pretjerujem. Poljubi se s curom pred vehabijom pa vidi hoćeš li dobiti poparu.
Naravno da nije u svakoj kafani tako, ali sramota je i što je u te 4 kafane tako. Ne kažem da trebaš plaziti po nekome u kaficu, ali kad ti neko prebaci ruku preko ramena ili se držite za ruku ili naslonite glavu jedno na drugo, nema razloga da se osjećaš neprijatno bilo gdje i da te izbacuju iz kafica zbog toga.
Eno i Zlatna ribica je takva, a nju ne drži vehabija. Poznanik sjedio s curom, slavili godišnjicu i poljubili se i zamole ih da napuste mjesto.
brate, nije da se nisam ljubio sa curama po kafićima. pretjeruješ.

a to s poparom bih volio vidjeti, al' znaju i oni ocijeniti kome smiju...
Mr. Brightside

#54 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Mr. Brightside »

vesna555 wrote:
JThomas wrote:brate, ima sve skupa jedno tri-četiri takve kafane u gradu, mislim da malo pretjeruješ.
Ne pretjerujem. Poljubi se s curom pred vehabijom pa vidi hoćeš li dobiti poparu.
Naravno da nije u svakoj kafani tako, ali sramota je i što je u te 4 kafane tako. Ne kažem da trebaš plaziti po nekome u kaficu, ali kad ti neko prebaci ruku preko ramena ili se držite za ruku ili naslonite glavu jedno na drugo, nema razloga da se osjećaš neprijatno bilo gdje i da te izbacuju iz kafica zbog toga.
Eno i Zlatna ribica je takva, a nju ne drži vehabija. Poznanik sjedio s curom, slavili godišnjicu i poljubili se i zamole ih da napuste mjesto.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
da to namjerno uradim? :roll:
psydelija

#55 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by psydelija »

oridjidji wrote:
psydelija wrote:
Una ragazza wrote:Meni Sarajevo ne spada ama bas nikako u romanticne gradove, bez obzira koliko je neko zaljubljen...
Sta je romanticno - Tabija, Vilsonovo, Vrelo Bosne?? Ne znam vala, meni se ne moze uporedit sa gornjim gradom, zrinjevcem ili kalemegdanom...
uporedjujes nesto sto se neda uporediti...sarajevo je pariz za beograd i zagreb sto se romantike tice!!!

kalemegdan je prljav... u jesen prenatrpan liscem (smece) koje niko ne cisti... zagreb je ok., ali nsita posebno, gradova kao zagreb u nemackoj i austriji imas na desetinu... isti stil gradnje, slicne katedrale i betonske naslage....

sarajevom dominira osmanska, austrougarska, komunisticka i arhitektura novije istorije... sarajevo ima planine za kojima placu stranci, sarajevo je olimpijski grad, sarajevo ima oskarovca, sarajevo je jedini (veci) grad u svetu koji nema mekdonald... sarajevo je prezivelo najduzu opsadu koju pamti moderna istorija... sarajevo jednom recju ima dusu (toplinu) kao retko koji grad na planeti!!!
I zaboravio si spomenuti cinjenicu da je najposjeceniji glavni grad iz drzava iz ex. Juge :D
to vec ne znam, ne radim u tur.organizaciji, ali pisem sta znam.., proputovao sam svetom i putujem jos uvek (poslovno ali i privatno) i znam da je sarajevo grad koji je tesko uporedjivati sa nekim drugim gradom...
ima grad(ov)a sa koji se moze uporedjivati, ali oni nikako ne leze na tlu ex-yuge!

tema je ok... super bi bilo kada bi kacili slike i iz nekih romanticnih restorana... posetio sam jedan nakon rata, mislim da se zvao "bella italia" kraj miljacke... vecera u basti istog je na mene ostavila poseban utisak.... ili recimo dole na ilidzi onaj park mislim da se vrelo bosne zove... da se u*eres od ambijenta i sve to na 30 minuta od centra grada...

@vesna 555, ako je za tebe ljubljenje na javi OK., onda ti zivis u kamenom dobu, ne u civilizovanom drustvu...
zar je merilo neceg romanticnog da li ce tebe ili nekog treceg neki normalan gradjanin (u ovom slucaju vehabija) upozoriti da to ne radis?! ljubljenje i vatanje na javi je i zakonom zabarnjeno, ne samo u sarajevu, vec u vecem delu ("modernog") civilizovanog sveta.
Mr. Brightside

#56 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Mr. Brightside »

Image
JThomas

#57 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by JThomas »

ma niđe veze priča, izađi petak - subota u grad, sve p'jano i polugolo. izađi za bajram u grad - još triput gore. mislim to nema veze s romantikom... :D al' nema ni priča da u sarajevu lafo ne smiješ nešto na ulici sa istinom.
MedenoSrce

#58 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by MedenoSrce »

Tačno tako, al kad slušaš vaz pojedinih rekao bi čovjek da su njihovu djecu rode dopeljale :-)
Čuj zamolio ih da napuste objekat i oni to i uradili! Zašto? Po tome bi se dalo zaključiti da su oni takože mislili da rade nešto pogrešno.
vesna555

#59 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by vesna555 »

psydelija wrote:
@vesna 555, ako je za tebe ljubljenje na javi OK., onda ti zivis u kamenom dobu, ne u civilizovanom drustvu...
zar je merilo neceg romanticnog da li ce tebe ili nekog treceg neki normalan gradjanin (u ovom slucaju vehabija) upozoriti da to ne radis?! ljubljenje i vatanje na javi je i zakonom zabarnjeno, ne samo u sarajevu, vec u vecem delu ("modernog") civilizovanog sveta.
1.bold :lol: :lol:
2.bold :lol: :lol: :run:
Raspravljala bih se sad, ali ne znam od koje izjave da krenem :D
oridjidji

#60 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Image

Jedan od mostova na Vrelu Bosne ...
oridjidji

#61 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Image

Mjesto prvog susreta mnogih parova... Katedrala Srce Isusovo ..
oridjidji

#62 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Image

Za one koje Sarajevo prave Kabulom ...
oridjidji

#63 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Image

Titova ulica - "Ljubav u ratu"
psydelija

#64 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by psydelija »

vesna555, ja znam da si ti u fazi psihofizickog razvoja gde su ti stvari o kojima ja pisem ne pojmljive, ali proci ce te, i shvatices da u svakom civilizovanom drustvu postoje kodeksi ponasanja (bonton) na javnom mestu.
oridjidji

#65 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Image

Pogled s terase Hotela Saraj
oridjidji

#66 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Image

Veliki park Ilidza
Sherbatsky

#67 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Sherbatsky »

psydelija wrote:

E ovo me je dirnulo :-D
Hiljadu romantičnih mjesta ima u Sarajevu. Glupo je na osnovu nekoliko loših iskustava reći da grad nije romantičan.
Sherbatsky

#68 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Sherbatsky »

oridjidji wrote:Image

Veliki park Ilidza
Prelijep pogotovo ljeti naveče.
Mr. Brightside

#69 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Mr. Brightside »

ilidza je najljepsi dio "grada" :roll: (mislim naravno kad pređes preko zeljeznice) :D
oridjidji

#70 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Image

Vilsonovo setaliste...
oridjidji

#71 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

Image

Park Svijetlosti...
Duhovni Vođa

#72 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by Duhovni Vođa »

najromantičnije je tamo đe ti dadne :D
oridjidji

#73 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by oridjidji »

i ta ti ima mjesta :D
helpdesk

#74 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by helpdesk »

vesna555 wrote: I meni je žao što Sarajevo ispada kao Kabul, ali tako je postalo... Nažalost.
Naravno da te svugdje može neko uvrijediti, ali Sarajevo nije prijateljsko prema zaljubljenima, nikako. Koliko sam ja iskusila i osjetila na svojoj koži.
No, priznajem da je vils na jesen romantičan. Obožavam šetati vilsom dok je lišće žuto i opada, bude kao s razglednice...
Ja nemogu shvatit našu 'raju'. Uvijek im je ono tuđe bolje. Kako bi se osjećao neki musliman kada bi u Beogradu na ulici rekao svojoj djevojci 'Allahi mi volim te :lol: ' ? I naravno, ako to neko čuje šta bi se njemu desilo?
Dajte manite se tih priča. Svaki grad ima svoje dobre i loše strane. Ja u Sarajevu još vidim ono lijepo .
A što se tiče romantičnih mjesta u gradu...Ma mislim ako si sa nekim koga voliš, onda romantično može biti svugdje. Nekad mi je bilo romantično dočekati zoru sa vrelim kiflama i dragom osobom šetajući čaršijom, nekad je bilo sjediti u autu na Zmajevcu i gledati grad kako tone u san...Ma bilo je takvih mjesta, a i sada ih ima iako smo već dugo u braku :) .
ema_

#75 Re: Najromanticnija mjesta u gradu

Post by ema_ »

Meni je pravo romantičan onaj kompleks fontana kod zgrade Vijeća ministara :) (pogotovo navečer) :thumbup:
Post Reply