Zbog totalne dekontekstuslizacije tekstova, i zanemarivanja ostalih tekstova u potpunosti.E-B wrote:.
Posto sam ja vec predstavio moju interpretaciju, dali ti mozes predstaviti tvoju interpretaciju, tj mozes li objasniti zbog cega smatras da se u tim primjerima ne govori o taqiyyi
pozdrav
Evo primjera:
Psalam 23
1 Psalam. Davidov.
Jahve je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam; (Isa 40:11; Jer 23:4; Ezek 34:23; John 10:11; 1Pet 2:25; Rev 7:17;)
2 na poljanama zelenim on mi daje odmora. Na vrutke me tihane vodi
3 i krijepi dušu moju. Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega.
4 Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni. (Ps 3:5; Ps 118:6;)
5 Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva.
6 Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga. U Jahvinu ću domu prebivati kroz dane mnoge.
Da ne analiziram tvoje ideje o tim tekstovima, ali samo da kažem da je selektivno biranje tekstova prema postavljenoj tezi, te dekontekstualizacija istih radi podupiranja spomenute teze, ozbiljna prijetnja ozbiljnom dijalogu. Pogotovu kada se koristi Bibliski tekst za odbranu Quranskih učenja koja nemaju osnova ni u samom Quranu.