Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post Reply

Tko bi trebao biti predjedavajući Vijeća ministara BiH

Slavo Kukić
116
64%
Mladen Ivanković Lijanović
8
4%
Borjana Krišto
22
12%
Nitko od navedenih
36
20%

Total votes: 182

Hodidid

#51 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Hodidid »

EPP_PPP wrote:HDZ je ovdje usro, hoce da se sprda s drzavom i kandidira Borjanu, umjesto da su kandidovali ozbiljnijeg kandidata. Ja ne znam kako drugi u HDZ-u ove glupe poteze trpe? Pa nisu valjda svi oni toliko zatucani i glupi?

Njima ko da i nije cilj da sudjeluju u vlasti, nego namjerno kandidiraju tako da bi ispali zrtve. Jadno je to. Prave sami od sebe zrtveno jare, glume Isusa. Jake strategije, jeftina gluma i nemaju sta ozbiljno za ponuditi. Ja politike i politicara i strahe. :-)
HDZ je odavno prestao biti ozbiljna politicka stranka.
EPP_PPP

#52 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by EPP_PPP »

Hodidid wrote:
EPP_PPP wrote:HDZ je ovdje usro, hoce da se sprda s drzavom i kandidira Borjanu, umjesto da su kandidovali ozbiljnijeg kandidata. Ja ne znam kako drugi u HDZ-u ove glupe poteze trpe? Pa nisu valjda svi oni toliko zatucani i glupi?

Njima ko da i nije cilj da sudjeluju u vlasti, nego namjerno kandidiraju tako da bi ispali zrtve. Jadno je to. Prave sami od sebe zrtveno jare. Jake strategije, jeftina gluma i nemaju sta ozbiljno za ponuditi. Ja politike i politicara i strahe. :-)
HDZ je odavno prestao biti ozbiljna politicka stranka.
Pa ako dobro cucla, mogli su je predloziti za nesto sporedno, kao npr. Ministra za Kulturu, kud joj obecase Vijece Ministara u.p.m.

Bice opet, "mi smo se samo šalili".
Last edited by EPP_PPP on 14/06/2011 15:18, edited 3 times in total.
stari grad Visegrad

#53 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by stari grad Visegrad »

Corto Maltese wrote:
karanana wrote:pa bolje i lijanovic od borjane.
Lijanović je pravo kukavičko jaje u ovoj priči. Platformaši ga moraju podržati, inače ode platforma. SNSD i SDS mogu i ne moraju. Ako skontaju da im se isplati, podržaće ga. A to bi automatski značilo da je gori čak i od Borjane, jer, u suprotnom zašto bi ga stranke iz RS podržale?
Biće zanimljivo u petak. Jedno je sigurno, Kukić ne prolazi na entitetskom glasanju, a ostalo zavisi od mašte delegata.
A zasto ne bi prosao na entitetskom glasanju? Sta mu fali? Sto nije iz Zagreba?
Sto se mene tice ne moraju nikad uspostaviti vlast, odugovlacenje skodi svima, a najmanje bosjacima.
Salonski Kriticar

#54 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Salonski Kriticar »

Neko je dobro rekao - Slavo Kukic - genije opste prakse!

Covjek je godinama glavni na, u, oko FTV-a i svi vidimo dokle ju je doveo. Cini mi se da ni drzava ne bi puno bolje prosla.
Hemel

#55 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Hemel »

Njima ko da i nije cilj da sudjeluju u vlasti, nego namjerno kandidiraju tako da bi ispali zrtve. Jadno je to. Prave sami od sebe zrtveno jare. Jake strategije, jeftina gluma i nemaju sta ozbiljno za ponuditi. Ja politike i politicara i strahe. :-)

Sta im je falilo da kandiduju Roguza umjesto Borjane? Glume neko koaliciju/savez a sprdaju se s kandidaturama na ovaj nacin?

Ko da hoce namjerno da izvise. Stvarno djetinjasto.

:thumbup:
wifi-guy

#56 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by wifi-guy »

Sta im je falilo da kandiduju Roguza umjesto Borjane? Glume neko koaliciju/savez a sprdaju se s kandidaturama na ovaj nacin?

Jasno je zašto, Martin Raguž je pametniji od sviju njih u oba HDz-a i kao takav najveća prijetnja despotima Čoviću i Ljubiću.

Slavo Kukić je 100% predsjedavajući.

Zar ovcama nije jasno da je BH jedna velika pijaca na kojoj se sve kupuje i prodaje.
Strategija platforme da nominuje nestranačkog kandidata je višše nego dobro smišljen potez u poredjenju na poteze iz RS-a i HDZ-a. Slavo Kukić je dobio i podršku medjunarodne zajednice i tu je trgovina gotova, ako bude zatrebalo poslaće oni opet neku Ašton da zavrće uši.
lord blackadder

#57 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by lord blackadder »

Trebali su kandidirat nekog ekonomistu, covjeka iz privrede, a ne ovog supljatora. Zlatko ne konta da mu je ovo posljednja sansa, ako ne bude napretka, SDP odlazi na smetljiste historije.
karanana

#58 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by karanana »

lord blackadder wrote:Trebali su kandidirat nekog ekonomistu, covjeka iz privrede, a ne ovog supljatora. Zlatko ne konta da mu je ovo posljednja sansa, ako ne bude napretka, SDP odlazi na smetljiste historije.
ma meni nije jasno i da dovedu alana greenspana, koje su funkcije i izvrsna ovlastenja ove pozicije?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#59 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by JoseMujica »

znal ko zakonske procedure u slučaju da ne prođe Slavu u Predstavničkom domu? Šta onda jel ide mandat na Lijana? A ako i on ne prođe?
karanana

#60 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by karanana »

JoseMujica wrote:znal ko zakonske procedure u slučaju da ne prođe Slavu u Predstavničkom domu? Šta onda jel ide mandat na Lijana? A ako i on ne prođe?

onda boki.

wtf, imam 0 postova. edit: vratilo se na 14 tisuca i nesto.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#61 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by JoseMujica »

neđe pročitah da samo ide mandat na drugog po broju bodova i onda kuršlus...po tome treći ispada iz igre, ali nema propisa...sad jel to istina ili samo novinarske maštarije
Salonski Kriticar

#62 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

prolaz456 wrote:
Hemel wrote:

:thumbup:
U pravu si. Uistinu žele da izvise i to je politika za koju nakon formiranja Vlasti u F BiH imaju dosta široku podršku

Nazalost, kvalitet kandidata je posljednja stvar koja se uzima u obzir.

Nisu Izetbegovic i Komsic glasali za Kukica zato sto u njemu cuci novi Ante Markovic, nego zato sto je kandidat "platforme". Da je platforma kao kandidata isturila Misu cistaca cipela, rezultat glasanja bi bio identican.
zavrzlama

#63 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by zavrzlama »

zamislite sta bi bilo da je umjesto Komsica kao clana predsjednistva bio BIH hrvat dodik/covic ekipe...
Salonski Kriticar

#64 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

zavrzlama wrote:zamislite sta bi bilo da je umjesto Komsica kao clana predsjednistva bio BIH hrvat dodik/covic ekipe...

Bila bi Borjana. :)

No, cini mi se da ce iovako biti Borjana, samo ce se trakavica oko imenovanja razvuci jos nekoliko mjeseci.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#65 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by -LIBERO- »

INZKO O IZBORU MANDATARA ZA PREMIJERA BIH: Ne poznajem Kukića, ali znam da mora dobiti većinu u parlamentu

Mada ne poznajem Slavu Kukića, drago mi je što konačno imamo mandatara, prokomentirao je Feni izbor Slave Kukića na mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko

Inzko je istakao da mandatar sada mora dobiti većinu u parlamentu.

"Jučer smo obilježili godinu dana bez vlade u Belgiji i ne želim da se to ponovi u BiH i da do 3. oktobra ne dobijemo novu vladu. Zato mi je drago da imamo mandatara", izjavio je Inzko.

Dodao je da građani očekuju brzo formiranje vlade.

"To je moja poruka Kukiću i svima u parlamentu. Što prije formirajte vladu jer je to u interesu građana", naglasio je Inzko.

Činjenicu da Kukić nije vezan ni za jednu političku partiju, Inzko ne smatra ni prednošću ni manom.

"To mu može pomoći, ali i odmoći. Vidjet ćemo u narednih nekoliko dana", rekao je Inzko.

(FENA/em)
madner

#66 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by madner »

Ah slatke suze sa poskoka. Sto jest jest, pored velikana HDZa Kukic je stvarno levat.
Šef

#67 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Šef »

Sad su mogući scenariji ovakvi:

Za Kukića glasaju SDP, SDA, SBB, SBIH. Ne glasaju HDZ-ovi ni stranke iz RS-a. Kukić ne prolazi.
Za Lijana isto, Lijan ne prolazi.
Dolazi na red Borjana Krišto. Za nju ne glasaju SDP i SDA glasaju HDZ-ovi i stranke iz RS-a. Ali principijelno glasaju za SBB i SBiH. I Borjana Krišto postaje mandatar. Vlo moguć scenarij tim prije što je tako nešto između redova provukao i Adnan Terzić neku noć na FTV-u.
Drugi scenarij je da Dodik kaže "meni MVP, glasam za Kukića" time bi HDZ-ove ostavio na cjedilu i još dublje produbio jaz između Bošnjaka i Hrvata.
Last edited by Šef on 14/06/2011 16:13, edited 2 times in total.
madner

#68 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by madner »

prolaz456 wrote:
madner wrote:
prolaz456 wrote:Jasno je da je po Izbornom zakonu iz 6 kantona uvijek moguće imenovati minimalno 7 Hrvata u Dom Naroda F BiH.
Bitno je samo da ih patriotske stranke SDP, SDA, SBIH, SBB stave dva-tri Hrnvata svoje liste. I HDZ ne može računati ni na jednog kandidata iz tih kantona. Uvijek se može naći ljudi koji će za dobru platu bit na tim listama a Hrvati su.
Imamo uvijek hrvatsku 1/3 u Domu naroda. Znači Federalna vlast se može napraviti taman za HDZ glasalo 90% Hrvata.
Državnu vlast ćemo dogovarati sa Srbima.
Evo sad se potrefilo da je na vlasti u RS Dodik. Ali kad sutra budu PDP ili SDS boliće nih k... za Hrvate.
Nikad nam više neće trebati glasovi hrvatskih birača za osvajanje vlasti. Bitno je samo držati čvrstu koaliciju SDA i SDP i sve udure.

šta fali ovom prijedlogu
Sada shvatas zasto postoje kantoni :D
Pa ja ljepota...i onda nema nikakvog razloga da barem F BiH bude prosperitetna i proevropska. Naravno nek Hravti učestvuju na izborima i glasaju ko im smeta. Ali je bitno da više nikad ne mogu uticati na formiranje vlasti.
Ne, da ti nacrtam. Bosnjaka ima puno, puno puno vise od Rvata.

Kantoni omogucavaju Rvatima da na podrucima gdje su relativna vecina imaju vlast na srednjem nivou.
U federaciji u vlasti mogu ali i ne moraju ucestvovati, jerbo demokracija je takva.
madner

#69 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by madner »

Sto se toga tice, Badinterova komisija je to davno rekla.

Samo je problem bio sto su vec jednom oruzjem udarili na tekovine demokratije, pa misle da im se moze.
Šef

#70 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Šef »

Ko će zveckat i čime? Hrvati iz Bosne će uskoro postati građani EU čime će dobiti kompenzaciju. S druge strane imaće uvijek u vlasti svoje sunarodnike poput Jurišića, Lijanovića i drugih. A sad da li su to legalni i legitimni predstavnici naroda manje-više. Kao što rekoh EU je kompenzacija.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#71 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by -LIBERO- »

@Banksy,nekad' bas pretjerujes. Ne mora sve,ali bas sve,sto ovi iz SDP-a urade biti lose,odvratno ,fuj,bljak ...pa cak i ako su ti postupci zapravo pokusaj uvodjenja normalnog demokratskog nacina funkcionisanja politicke scene u drzavi.

Prvi cu ih napasti(SDP mislim),i njih i sve druge ako zaista to zasluzuju,ali pljuvati po SDP-u jer se bore protiv nacionalsocijalista iz SNSD-a,i ovih kleptomana iz oba HDZ-a,samo zato sto se radi o SDP-u...e hebi ga onda. To nije principijelnost,borba za ravnopravnost nego opsjednutost sa njima. Bespotrebno. Neko ko se bori,barem djelomicno,za normalizaciju stanja i politickog razmisljanja i rezonovanja u ovoj zemlji,pa taman to bio i SDP,ne moze biti najveci predmet prozivki i pljuvanja.

O kadrovima i nekim drugim postupcima te stranke (SDP) o tome se bas da diskutovati. Ali to je za druge teme.

Nista licno,naravno ;-)
Last edited by -LIBERO- on 14/06/2011 17:04, edited 2 times in total.
Rimad

#72 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Rimad »

Da li su se HDZ-ovi prijedlogom Borjane Krišto i sami odrekli pozicije PVM-a ?

Možda su dobili signale da će se provesti kao i na federalnom nivou, ako budu kočili? S obzirom da Dodikova podrška slabi, zbog njegove potrebe da se vlast formira, izgubili su svaku političku podršku i unutar i van BiH.

Borjana Krišto im dođe kao odustajanje od pozicije PVM-a, a da to ne moraju javno priznati ?
EPP_PPP

#73 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by EPP_PPP »

Pa HDZ vrti Borjanu jos od predsjednistva. Ispasce Borjana razj*bala HDZ. Citava im politika na Borjani. Nije sto je zensko, ali fakat nesposobna. A fakat "kradu i oni" je ne izvlaci iz vrtloga.
Rimad

#74 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Rimad »

EPP_PPP wrote:Pa HDZ vrti Borjanu jos od predsjednistva. Ispasce Borjana razj*bala HDZ. Citava im politika na Borjani. Nije sto je zensko, ali fakat nesposobna. A fakat "kradu i oni" je ne izvlaci iz vrtloga.
To je, mozda, samo dokaz da ni sami ne vjeruju u nju. Posto su znali da ne mogu pobijediti Komsica, svi ozbiljniji kandidati za clana predsjednistva iz HDZ-ova otpadaju.

Slicno kao u SAD-u na posljednjim predsjednickim izborima. Republikanci su skontali da ne mogu pobijediti, pa su postavili onaj smijesni tandem, koji se pri kraju kampanje i raspao.
Šef

#75 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Šef »

prolaz456 wrote:

Ja mislim da si ti najblize istini. Sad ce iz HDZ-a pobjeci pola vrha stranke kad skuze da su popusili i mjesta na drzavnoj razini.
Mani se ironije i reci konkretno šta ti smeta. HDZ-ovi su na federalnom nivou odbili ono što im je nudila MZ, da daju jedno ministarsko mjesto platformašima. Ne daju ni na državnom nivou to jedno mjesto iako im je evo i Čović prošao kao i Ljubić u parlamentu.

Šta je po tebi problem?
Post Reply