ratata wrote:šta ba nije policija kriva, probaj ih nazvati da dođu, pogotovo na Alipašinu gdje narkomančići i alkoholičari po cijelu noć ljeti tamburaju sa autima i muzikom po parku, beba se budi a nigdje nijedne patrole, samo kaže "...vidjećemo..." ko da sam tražio muzičkuamrica wrote:Policija je najmanje kriva, tacnije uopce nije kricva sto se razbojnici, odranije poznati policiji, visestruki povratnici u vrsenju krivicnih djela, poznati po izazivanju opce opasnosti, zbog pokusaja ubistva, 20 kila droga... pustaju na slobodu.
Oni odrade 90% posla, vecina kriminlaca bude uhapsena rekordno, a sud ih pusti jos rekordnije...
nisam siguran dal ih neko koči ili jednostavno neće da rizikuju za male pare, al su u zadnje vrijeme daleko od profesionalnog, a s tim ide i najblaže rečeno pogoršana bezbjedonosna situacija
Napisah da policija nije kriva sto sud pusta na slobodu kriminalce. I da uhvate vecinu pocinitelja.
Tamburanja sa autima i muzikom je bilo i, nazalost, bice jos dugo ovdje. I to nije kriminal, nego prekrsja, remecenje javnog reda i mira. Prije rata, u doba milicije, preko puta moje kuce je bila kafana, nista narkomancici, folovi golovi,cak i malo starija raja se skupljala, muzika uzivo, ... svaku noc do 3-4 ujutro je bila galama, lupanje, basovi bubaju... zvali komsije, milicajci nekad dodju, nekad ne, ali nikakav efekat nisu postigli.
Zao mi je sto beba ne moze spavati