Proslost

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#51 Re: Proslost

Post by plain vanilla »

Ridjobrki wrote:Ma ne velim ja ništa nego kako sam ja na forumu ovo je viš jemda stočeteresosmi put da se ova tema bistri. :mrgreen:
i ne znam sta ces ti ovdje, idi na onu tamo i pisi
mozes i izmisljati, nema veze :D
fox5

#52 Re: Proslost

Post by fox5 »

Ako te nesto kopka znaci da nesto ima.... bolje sad da nesto pokusas nego da za 10 godina pocne nesto da te opet kopka ili kad te zima prodje nekako ni zbog cega pa kad se okrenes vidis tu osobu da je prosla pored tebe a ti nisi ni znao nego ti srce osjetilo....Ako to sto imas nije dovoljno da odmah odustanes znaci da to nije to ili vec nisi siguran u to ali pazi isto tako da ako izgubis to sto imas ne bude nekad u buducnosti te opet nesto kopkalo :))))Bilo kako bilo ozbiljna situacija a ti sjedi i skontaj sta te to kopka pa odluci ja za zeljom ,ja za stvarnoscu ces da trcis :?
Ridjobrki

#53 Re: Proslost

Post by Ridjobrki »

Hehehe, vanilla, odo. Al prije nego odem reću vam nešto. Pazi jednu stvar i upamtite: nikad dvaput isti belaj. Ja sam prije bio emotivniji a i inače sam slab na ljude al sam jedno skonto - većina belaja i većina onog repetitivnog belaja insanu vajik dolazi od malog broja ljudi, troje-četvoro u vr glave! Kad to skontaš i tu bandu rašćeraš i kad ih ne puštaš da ti se opet ufuljaju u život e onda si rahat. Ovo ostalo što preostane belaja je pičkin dim i lako se izdevera.

I to je sve što ću reći o tome. :run:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#54 Re: Proslost

Post by plain vanilla »

Ridjobrki wrote:Hehehe, vanilla, odo. Al prije nego odem reću vam nešto. Pazi jednu stvar i upamtite: nikad dvaput isti belaj. Ja sam prije bio emotivniji a i inače sam slab na ljude al sam jedno skonto - većina belaja i većina onog repetitivnog belaja insanu vajik dolazi od malog broja ljudi, troje-četvoro u vr glave! Kad to skontaš i tu bandu rašćeraš i kad ih ne puštaš da ti se opet ufuljaju u život e onda si rahat. Ovo ostalo što preostane belaja je pičkin dim i lako se izdevera.

I to je sve što ću reći o tome. :run:
slazem se
samo se budala spotice o isti kamen dva puta
ExNihilo

#55 Re: Proslost

Post by ExNihilo »

.
Last edited by ExNihilo on 05/07/2011 12:58, edited 1 time in total.
samo malo reloaded

#56 Re: Proslost

Post by samo malo reloaded »

Mis mekinjas wrote:Ja neću nikog da osuđujem..... Kako god, nikad ne znam, hoće li se meni desiti isto....
Mislim da neću dopustiti, jer znam kako je biti povrijeđena strana..... Bem ti to ni najgorem neprijatelju ne bih željela....
A opet.... nikad se ne zna, samo bih brzo raščistila s kim šta hoću, jer i znam šta hoću... bez kenjanja, tipa...., tebe volim a s njim sam jer ga ne želim povrijediti i tako, obično se povrijedi, onaj koji zaista voli....... :roll:
covjek nikada ne treba reci nikada :D nikad ne znas sta ce te u zivotu snaci.....

ja sam strahovito osudjivao ljude koji muljaju u braku, a onda padnem na udatu zenu, istina nije bilo nista intimno medju nama (citaj nije bilo sexa) ali bila je emotivna veza, bilo je, ono.... ajmo reci, ljubav, mozda zaljubljenost, ne znam ni sam sta.

ali stvarno glupa situacija,... isto kao ono, cujem ovako par puta, tip ili zenska, cak i u braku ili zive skupa, i on ili ona sazna da partner bari zenske/frajere po netu, da po FB flertuje sa nekim poznanicama, prijateljicama, prijateljima, bivsim svalerkama ili svalerima, ja ne znam kako bih reagovao. Sljaga? :D ili razgovor... ili sta
Loulou

#57 Re: Proslost

Post by Loulou »

Ellinor wrote:“The mark of a mature man is a certain scar he bears: the memory of a perfect woman never won, or of a once-true love forever lost. However much he may love you, he is only here because she is not.” - Unknown
Jako često, surova realnost. S kojom se svako nosi najbolje kako zna i umije.
pustopoljina

#58 Re: Proslost

Post by pustopoljina »

Loulou wrote:
Ellinor wrote:“The mark of a mature man is a certain scar he bears: the memory of a perfect woman never won, or of a once-true love forever lost. However much he may love you, he is only here because she is not.” - Unknown
hebeno, hebeno, hebeno...
Loulou

#59 Re: Proslost

Post by Loulou »

pustopoljina wrote:
Loulou wrote:
hebeno, hebeno, hebeno...
I await to witness fearing for my well-being and those moments of true connection-to-be...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#60 Re: Proslost

Post by Truba »

lajk wrote:Iteresuje me da li je neko bio u situaciji da ima stabilnu vezu ali se pojavila osoba iz proslosti koja je takodje u vezi i imate mogucnost biti s njom,samo da bi ispunili te hirove iz proslosti :) .Kako ste reagovali,ili kako bi reagovali ?Da naravno prema toj osobi nista ne osjecate ali ima ono nesta sto vas kopka ;-) Mislim da je tu najveca opasnost da se osjecaji ponovo ne probude :roll:
jaka ti ta sadašnja veza :D
Bellydancesuperstar

#61 Re: Proslost

Post by Bellydancesuperstar »

samci obično imaju visoke kriterije i gledaju na vezu kao na neko savršenstvo dok oni koji su u ozbiljnijim vezama znaju da to nije tako i da nema u tome ništa ni licemjerno ni bezobrazno već da je to surova realnost.
male_okice

#62 Re: Proslost

Post by male_okice »

Mislim da ovo nije istina, mozes nekoga da volis ali isto tako mozes da nekoga prebolis i volis nekoga drugog i vise i dublje nego sto si volio onu prvu osobu, a tad ti je ta prva osoba bila sve. Tako da mi je ovo onako malo suplja. Ne kazem da nema i ovoga i da nije moguce da neko nekoga ozeni/uda se ili je u vezi samo zato sto ne moze da ima nekog treceg, ali mislim da ovakve veze nemaju na kraju neku pravu satisfakciju i na kraju to nezadovoljstvo sa jedne strane mora izaci na vidjelo pa kako god.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#63 Re: Proslost

Post by ladyblue18 »

male_okice wrote:
Mislim da ovo nije istina, mozes nekoga da volis ali isto tako mozes da nekoga prebolis i volis nekoga drugog i vise i dublje nego sto si volio onu prvu osobu, a tad ti je ta prva osoba bila sve.
Ima istine donekle u ovom citiranom, ali ima istine i u ovome tvom sto si napisala puno vise nego u citiranom ako mene pitas.
Sve zavisi od covjeka do covjeka naravno, ne dobije svako drugu priliku u zivotu da zavoli nekoga. :)
petunija

#64 Re: Proslost

Post by petunija »

Moje iskustvo: imala priliku, više puta, a ni jednom je nisam iskoristila. I nisam se pokajala ;-)
Ghost_Rider_XXX

#65 Re: Proslost

Post by Ghost_Rider_XXX »

ladyblue18 wrote:
male_okice wrote:
Mislim da ovo nije istina, mozes nekoga da volis ali isto tako mozes da nekoga prebolis i volis nekoga drugog i vise i dublje nego sto si volio onu prvu osobu, a tad ti je ta prva osoba bila sve.
Ima istine donekle u ovom citiranom, ali ima istine i u ovome tvom sto si napisala puno vise nego u citiranom ako mene pitas.
Sve zavisi od covjeka do covjeka naravno, ne dobije svako drugu priliku u zivotu da zavoli nekoga. :)
Prilike sami sebi stvaramo, htjeli to priznati ili ne. Najgora stvar koja se može čovjeku desiti je da se zaglavi u iluziji da je taj/ta idealna i da poslije nje/njega ne može naići niko bolji, jer zaboga to nije moguće. Lično bih, takve šamarao.
ExNihilo

#66 Re: Proslost

Post by ExNihilo »

male_okice wrote:
Mislim da ovo nije istina, mozes nekoga da volis ali isto tako mozes da nekoga prebolis i volis nekoga drugog i vise i dublje nego sto si volio onu prvu osobu, a tad ti je ta prva osoba bila sve. Tako da mi je ovo onako malo suplja. Ne kazem da nema i ovoga i da nije moguce da neko nekoga ozeni/uda se ili je u vezi samo zato sto ne moze da ima nekog treceg, ali mislim da ovakve veze nemaju na kraju neku pravu satisfakciju i na kraju to nezadovoljstvo sa jedne strane mora izaci na vidjelo pa kako god.
Niko nije rekao da je ovo univerzalno pravilo koje vrijedi za sve ljubavi. Samo je jako često.

EDIT: Da se malo dopunim, bio sam nešto mentalno rastrojen kad sam ovo gore odgovarao. Dakle, mislim da nisi shvatila poentu citata. Po mom slobodnom tumačenju, uopće nije bitno koga si više volio. Stvar je u tome da si prethodnu osobu volio tako jako, tako apsolutno da je nikada ne bi napustio da je bila uz tebe ili da te nije napustila. Shodno tome, ne bi bilo prilike ni potrebe da je preboliš i zavoliš iduću osobu. A s ozbirom da to nije slučaj, s obzirom da su te okolnosti odvele do nekog drugog (koga možda voliš i više) može se reći da si tu samo zato što prethodna osoba nije.
Last edited by ExNihilo on 21/06/2011 10:25, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#67 Re: Proslost

Post by Cholina_Lokica »

ladyblue18 wrote:
male_okice wrote:
Prije bih rekla da nece sebi, i drugoj osobi, da dadne drugu priliku, nego sto je ne dobije...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#68 Re: Proslost

Post by ladyblue18 »

Cholina_Lokica wrote: Prije bih rekla da nece sebi, i drugoj osobi, da dadne drugu priliku, nego sto je ne dobije...
Ima i toga sto jes jes.
Marilyn

#69 Re: Proslost

Post by Marilyn »

Ja ću reći samo da su neke greške taaako dobre, da ih definitivno treba ponoviti... 8-)
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#70 Re: Proslost

Post by anoush »

Cholina_Lokica wrote:Prije bih rekla da nece sebi, i drugoj osobi, da dadne drugu priliku, nego sto je ne dobije...

ma nemam šta na ovo dodati....
mrtva kokoš

#71 Re: Proslost

Post by mrtva kokoš »

uhh imao sam slicnu situaciju. ono ja i ta cura smo bili u "proslosti" nekih mjesec dana skupa, i za taj mjesec dana vidjeli smo se jedno 3,4 puta i nista ono prekinuli smo, ostali u korektnim odnosima i to je to. i prosle su tri godine ja sam bio u novoj vezi a ona je bila isto tako u vezi koja je bila preko 2 godine, javila mi se za moj rodjendan.
mislim sve moje bivse cure su bivse i nemam potrebu ni jednoj da se javim pa bilo to i za rodjendan, e sad
pogadjate bacila je mrezu na mene , a ja sam isto tako zelio da vidim dokle je spremna da ide, naravno zaustavio sam se gdje je trebalo da se zaustavim, ali bukvalno nas je djelio samo moj pristanak da izadjem sa njom na " kafu" da se ispricamo. nismo se vidjeli jer me ni masta nije zagolicala a ne nesto vise, ali eto valjda ima i takvih osoba. ostalo je na ono cucemo se, al u limburgu. :mrgreen:
Post Reply