Upis na Filozofski fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
mini2

#51 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by mini2 »

SkHero4 wrote:e ovako,,ja sam sljedece skolske godine maturant pa me zanima par stvari,ukoliko ih neko zna objasniti unaprijed sam mu zahvalan...

naime,gledao sam nacin bodovanja za pojednine oblasti filozofskog fakulteta...i ovako stoji za psihologiju

1.Bosanski ili Srpski ili Hrvatski jezik max 20 bodova
2.Sociologija ili Biologija ili Psihologija ili Filozofija
ili Gradzansko pravo max 40 bodova
3.Matematika ili Fizika ili Hemija max 20 bodova

eh sad mene zanima sta znaci ovo "ili" izmedju predmeta,koji predmet dolazi u obzir....koji se predmeti gledaju npr pod brojem 3,zbunjuje me ovo "ili"

da se razumijemo od svih ovih predmeta do sada mi je bilo 5 svake godine,osim matematike i fizike....zato me malo brine
to "ili" znači da će ti uzeti jedan predmet i bodovati, najvjerovatnije onaj koji si imao sve 4 godine (ako si imao sve te predmete sve 4 godine, onda ti uzmu onaj predmet kod kojeg imaš najbolje ocjene).
SkHero4

#52 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by SkHero4 »

mini2 wrote:
SkHero4 wrote:e ovako,,ja sam sljedece skolske godine maturant pa me zanima par stvari,ukoliko ih neko zna objasniti unaprijed sam mu zahvalan...

naime,gledao sam nacin bodovanja za pojednine oblasti filozofskog fakulteta...i ovako stoji za psihologiju

1.Bosanski ili Srpski ili Hrvatski jezik max 20 bodova
2.Sociologija ili Biologija ili Psihologija ili Filozofija
ili Gradzansko pravo max 40 bodova
3.Matematika ili Fizika ili Hemija max 20 bodova

eh sad mene zanima sta znaci ovo "ili" izmedju predmeta,koji predmet dolazi u obzir....koji se predmeti gledaju npr pod brojem 3,zbunjuje me ovo "ili"

da se razumijemo od svih ovih predmeta do sada mi je bilo 5 svake godine,osim matematike i fizike....zato me malo brine
to "ili" znači da će ti uzeti jedan predmet i bodovati, najvjerovatnije onaj koji si imao sve 4 godine (ako si imao sve te predmete sve 4 godine, onda ti uzmu onaj predmet kod kojeg imaš najbolje ocjene).
ma imao sam svaki od navedenih....ali samo da ne izaberu fiziku i matematiku tu je bila cetvorka cijelo vrijeme
mini2

#53 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by mini2 »

ako si svaki predmet imao, onda nije problem..uzeće ti onaj predmet gdje su ti sve 4 god bile najbolje ocjene ;-)
SkHero4

#54 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by SkHero4 »

mini2 wrote:ako si svaki predmet imao, onda nije problem..uzeće ti onaj predmet gdje su ti sve 4 god bile najbolje ocjene ;-)

uhhh onda vjerovatno prolazim...jupi
ham_ham_havatar

#55 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by ham_ham_havatar »

Šćio bi upisat BHAS ove ljeta. al me zanimalo koliko planira fakultet primit studenata. ja sam bijo u srednjoj školi jako dobar učenik i profesorica mij rekla da sam nadaren i da bi trebo upisat bosanski jezik al me strah. Prosjek ocjena mi je 3,5 i nisan bijo ni nakim takmičenjima i nemjmam ovih spešl priznanja.. zanima me kolko su rigorozni na ovim prijemnim ako ce ga biti je li uzimaju pare evod kod u mene u Kalesiji kažu da u Sarajvu nijedan fakultet nemoreš upisat bez para za štelu.. zahvaljujem se svima :bih:
Haj Vozdra

#56 Re: AW: Upis na Filozofski fakultet

Post by Haj Vozdra »

ham_ham_havatar wrote:Šćio bi upisat BHAS ove ljeta. al me zanimalo koliko planira fakultet primit studenata. ja sam bijo u srednjoj školi jako dobar učenik i profesorica mij rekla da sam nadaren i da bi trebo upisat bosanski jezik al me strah. Prosjek ocjena mi je 3,5 i nisan bijo ni nakim takmičenjima i nemjmam ovih spešl priznanja.. zanima me kolko su rigorozni na ovim prijemnim ako ce ga biti je li uzimaju pare evod kod u mene u Kalesiji kažu da u Sarajvu nijedan fakultet nemoreš upisat bez para za štelu.. zahvaljujem se svima :bih:
Za te samo 100.000 KM, 20.000KM prvo za instrukcije Bosanskog jezika,20.000 pravopis za,20.000 za GramatikA ,20.000 da platiš sve te profesore i 20.000 za štelu koja će propasti jer si troll:)
veleno

#57 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by veleno »

ham_ham_havatar wrote:Šćio bi upisat BHAS ove ljeta. al me zanimalo koliko planira fakultet primit studenata. ja sam bijo u srednjoj školi jako dobar učenik i profesorica mij rekla da sam nadaren i da bi trebo upisat bosanski jezik al me strah. Prosjek ocjena mi je 3,5 i nisan bijo ni nakim takmičenjima i nemjmam ovih spešl priznanja.. zanima me kolko su rigorozni na ovim prijemnim ako ce ga biti je li uzimaju pare evod kod u mene u Kalesiji kažu da u Sarajvu nijedan fakultet nemoreš upisat bez para za štelu.. zahvaljujem se svima :bih:
Ofiran si.... :zen:
P308

#58 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by P308 »

Trebao si napisati zahvaljivam svima, umjesto zahvaljujem...Ipak nije BHS za tebe :(
Ali-sa

#59 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by Ali-sa »

Hahhahahaha e čuj rekla ti prof. da si nadaren. Aferim. Možda si za nju biJo nadaren, za naše prof. nećeš biti :D
lupicupi

#60 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by lupicupi »

da li je moguće upisati se na germanistiku ako nisam imao njemački jezik kao predmet u srednjoj školi ! ? :? :?:
P308

#61 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by P308 »

lupicupi wrote:da li je moguće upisati se na germanistiku ako nisam imao njemački jezik kao predmet u srednjoj školi ! ? :? :?:
Za anglistiku i germanistiku moras imati predznanje, za razliku od recimo od francuskog ili talijanskog.
lupicupi

#62 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by lupicupi »

P308 wrote:
lupicupi wrote:da li je moguće upisati se na germanistiku ako nisam imao njemački jezik kao predmet u srednjoj školi ! ? :? :?:
Za anglistiku i germanistiku moras imati predznanje, za razliku od recimo od francuskog ili talijanskog.
ok, imam predznanje ... ali mislim da li bi me primili na fakultet ako nemam taj predmet u srednjoj ?
P308

#63 Re: Upis na Filozofski fakultet

Post by P308 »

lupicupi wrote:
P308 wrote:
ok, imam predznanje ... ali mislim da li bi me primili na fakultet ako nemam taj predmet u srednjoj ?
Ne znam to, s obzirom da se boduju predmeti iz srednje skole, a na germanistici se boduju maternji jezik i dva strana (prvenstveno njemacki (40 bodova) i engleski (20 bodova)) - ovo je koliko ja znam, a to bi znacilo da gubis 40 bodova. Mislim da bi te u vanredne mozda mogli primiti ukoliko ne bude mnogo prijavljenih.
Post Reply