BH klubovi u Evropi 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kinaski
#51 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Znaci moramo ponovo racunati sve 
- Topla voda
#52 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
a koja nam sezona ispada nakon ove,koliko smo tad zaradili bodova?
idemo li gore ili dole sa rejtingom,ako udjemo u sljedeci krug i ispadnemo tamo?
idemo li gore ili dole sa rejtingom,ako udjemo u sljedeci krug i ispadnemo tamo?
- Meho Kodro
#53 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Uz malo srece mogu svi do 3. pretkola
-
Baudelaire
#54 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Sarajevo svakako ide gore, s obzirom da se briše 0.366 bodova, a ispadanje u drugom pretkolu ti donosi 0.5 bodova. Ne znam kakvo je stanje sa ostalima, pretpostavljam da i Željo ide gore jer nisu igrali u Evropi u sezoni 2007/2008, a i Borac će napredovati. Eventualno Široki može doživjeti pad, ali nisam siguran u to jer ne znam kakva je bila njihova sezona 2007/2008.Topla voda wrote:a koja nam sezona ispada nakon ove,koliko smo tad zaradili bodova?
- perfect_guy
#55 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
sad su napravili fazon da se na koef. zemlje dodaje taj bonus klubu za učešće. Konkretno, sad je BiH koef. 1,824, i na njega se dodaju bonusi klubovima za učešće u prethodnim sezonama i to daje ovakve koef. naših klubova. Znači ako bi Sarajevo i naredne sezone bilo u evropi, a učinak zemlje i ove sezone bio oko 0,3-0,4, onda bi naredne godine imali koef. oko 3,8. Naravno, i koef. preostala 3 kluba bi se za narednu sezonu digao na isti način.Baudelaire wrote:
Sarajevo svakako ide gore, s obzirom da se briše 0.366 bodova, a ispadanje u drugom pretkolu ti donosi 0.5 bodova. Ne znam kakvo je stanje sa ostalima, pretpostavljam da i Željo ide gore jer nisu igrali u Evropi u sezoni 2007/2008, a i Borac će napredovati. Eventualno Široki može doživjeti pad, ali nisam siguran u to jer ne znam kakva je bila njihova sezona 2007/2008.
-
Baudelaire
#56 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Znam, gledao sam to, na koeficijent kluba ostvaren u ovoj sezoni dodaje se još 15 % ili 20 % koeficijenta BiH u toj sezoni.
- ODVRATAN_i_GADAN
#57 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Jeli sta mjenja sto je Sion danas "uzeo" Kup?
- nemam_ideje
#58 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Mijenja, Thun je sada u 2 pretkolu kao nosilac.
- ODVRATAN_i_GADAN
#59 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Kasno vidjeh na temi o Zelji ali u svakom slucaju hvala za odgovor.
- Obuca9
#60 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Ma ne treba sve, nego samo ovo gdje piše "drugoplasirani, trećeplasirani..."187 wrote:Znaci moramo ponovo racunati sve
- Obuca9
#61 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Uglavnom, evo sad kad je sve gotovo znaju se i definitivno svi mogući protivnici Sarajeva i Željezničara.
hz__semir wrote: Potencijalni protivnici Sarajeva u 2. pretkolu EL
Shakhtior Saligorsk (Bls)
WKS Śląsk Wroclaw (Pol)
FK Minsk * (Bls)
FH Hafnarfjardar (Isl)
Metalurgs Liepaja (Lat)
Olimpi Rustavi * (Geo)
FK Rad Belgrade * (Srb)
Örebro SK (Swe)
BK Häcken * (Swe)
SK Tirana (Alb)
Suduva Marijampole (Lit)
KR Reykjavik * (Isl)
The New Saints * (Wal)
FC Vaduz (Lie)
TPS Turku (Fin)
Renova Dzepciste * (Mac)
NK Koper * (Slo)
Iskra-Stal Ribnita (Mol)
FK Tauras (Lit)
Buducnost Podgorica * (Mon)
KuPS Kuopio (Fin)
Rudar Pljevlja (Mon)
Birkirkara * (Mlt)
Kecskeméti TE (Hun)
Paksi FC * (Hun)
Ferencváros * (Hun)
Sant Julià (And)
EB Streymur (Far)
Khazar Lenkoran (Azb)
Gagra Tbilisi (Geo)
Metalurg Skopje (Mac)
Mika Ashtarak (Arm)
NK Domzale (Slo)
Llanelli FC (Wal)
Crusaders Belfast (Nir)
Juvenes Dogana (Sma)
Floriana (Mlt)
Differdange 03 (Lux)
* - Ekipa koja starta od prvog pretkola EL kao nosilac, pa se pretpostavlja da će proći u drugo pretkolo
Potencijalni protivnici Željezničara u 2. pretkolu
Dinamo Bucuresti (Rom)
FC Salzburg (Aut)
Fulham FC * (Eng)
Austria Wien (Aut)
Anorthosis Famagusta (Cyp)
MSK Zilina (Svk)
Nacional Funchal (Por)
Vorskla Poltava (Ukr)
Sheriff Tiraspol (Mol)
IF Elfsborg * (Swe)
ADO Den Haag (Ned)
Gaziantepspor (Tur)
Olympiakos Volou (Gre)
Dundee United (Sco)
Bnei Yehuda (Isr)
FC Midtjylland (Den)
Maccabi Tel-Aviv (Isr)
KVC Westerlo (Bel)
FK Jablonec (Cze)
FK Ventspils (Lat)
FC Thun (Sui)
Vålerengen IF (Nor)
Tromsø IL * (Nor)
St. Patrick's Athletic * (Irl)
Garabag Agdam * (Azb)
Rabotnicki Skopje * (Mac)
Aalesunds FK * (Nor)
FK Aktobe (Kaz)
Vojvodina Novi Sad (Srb)
Bohemians Dublin (Irl)
AEK Larnaca (Cyp)
Lokomotiv Sofia (Bul)
Spartak Trnava * (Svk)
Dinamo Tbilisi * (Geo)
Honka Espoo * (Fin)
Levadia Tallinn (Est)
RNK Split (Cro)
Varazdin (Pol)
* - Ekipa koja starta od prvog pretkola EL kao nosilac, pa se pretpostavlja da će proći u drugo pretkolo
- tazmaniaBAN4
#62 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Den Haag izborio EvropuOsvajač Kupa Bosne i Hercegovine, Željezničar, već u drugom pretkolu imat će težak zadatak. Željezničar nije nositelj, pa ga očekuju i znatno teži protivnici a sasvim sigurno najzvučnije ime koje bi moglo gostovati u Sarajevu je Fulham. Pored Fulhama mogući protivnici Željezničara su Dinamo Bukurešt (Rumunija), Salzburg (Austrija), Austria Beč (Austrija)Gaziantepspor (Turska), Vojvodina (Srbija), Dundee United (Škotska), Split (Hrvatska) i Varaždin (Hrvatska)
http://sportsport.ba/ino_fudbal/den-haa ... dine/57921
bila bi neka parola Manijaka u Haagu
- art vandeley
#63 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Nesto nisam siguran da FK SARAJEVO moze dobiti za protivnika Islandjane, Fince, Sj. Irce ... Cini mi se da je zdrijeb uvijek bio takav da do treceg pretkola igraju protivnici po regionalnim zonama kada je u pitanju Europa League , za CL to ne vazi
.
Znaci mozemo dobiti protivnika iz Andore,Malte,San Marina,Azerbeijana,C Gore ...a ne iz F Ostrva, Islanda,Finske,Latvije,Walesa ...Otprilke tako nekako . Ja koliko se sjecam tako je do sada uvijek bilo, mozda se to promijenilo
.
Znaci mozemo dobiti protivnika iz Andore,Malte,San Marina,Azerbeijana,C Gore ...a ne iz F Ostrva, Islanda,Finske,Latvije,Walesa ...Otprilke tako nekako . Ja koliko se sjecam tako je do sada uvijek bilo, mozda se to promijenilo
- smoki_choko
#64 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
i ja mislim da se mogu izvuci samo protivnici iz blizeg regiona za prvo i drugo pretkolo ELart vandeley wrote:Nesto nisam siguran da FK SARAJEVO moze dobiti za protivnika Islandjane, Fince, Sj. Irce ... Cini mi se da je zdrijeb uvijek bio takav da do treceg pretkola igraju protivnici po regionalnim zonama kada je u pitanju Europa League , za CL to ne vazi.
Znaci mozemo dobiti protivnika iz Andore,Malte,San Marina,Azerbeijana,C Gore ...a ne iz F Ostrva, Islanda,Finske,Latvije,Walesa ...Otprilke tako nekako . Ja koliko se sjecam tako je do sada uvijek bilo, mozda se to promijenilo.
- Obuca9
#65 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Zato je Zrinjski prvo pretkolo igrao prošle godine protiv Kazahstanaca, a prije dvije godine lištica prvo pretkolo protiv Armenaca, a Slavija drugo pretkolo protiv danskog Olborga.
Ne lupajte svega vam, to pravilo regionalne podjele je ukinuto dok je još Kup UEFA postojao.
Sad se uoči žrijebanja napravi podjela na po pet nositelja i pet nositelja, ali ta se podjela vrši "ofrlje", to jeste izvrši se žrijebanje prije žrijebanja, kako bi sam proces žrijebanja parova išao brže, ali kao što se vidi iz ova tri gornja primjera, podjela nema apsolutno nikakve veze sa geografskim polozajem zemlje iz koje neki klub dolazi.
Ne lupajte svega vam, to pravilo regionalne podjele je ukinuto dok je još Kup UEFA postojao.
Sad se uoči žrijebanja napravi podjela na po pet nositelja i pet nositelja, ali ta se podjela vrši "ofrlje", to jeste izvrši se žrijebanje prije žrijebanja, kako bi sam proces žrijebanja parova išao brže, ali kao što se vidi iz ova tri gornja primjera, podjela nema apsolutno nikakve veze sa geografskim polozajem zemlje iz koje neki klub dolazi.
- Lakat Jebić
#66 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
nije ba, prosle godine je isto bila regionalna podjela kad je zeljo hapoela izvukao...hz__semir wrote:Zato je Zrinjski prvo pretkolo igrao prošle godine protiv Kazahstanaca, a prije dvije godine lištica prvo pretkolo protiv Armenaca, a Slavija drugo pretkolo protiv danskog Olborga.
- Obuca9
#67 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
U Ligi prvaka postoje regionalne podjele, u Evropskoj ligi ne. Ja sam govorio o Evropskoj ligi.
Liga prvaka:
Evropska liga:
Liga prvaka:
Code: Select all
For the draw of the 2nd round the 34 teams were divided into 3 regional groups of 10-12 teams.Code: Select all
For the draw of the 1st round the 52 teams were divided into 5 groups of 10-12 teams.- Lakat Jebić
#68 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
e dobro onda 
- Obuca9
#69 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Čak, ako se ne varam, za drugo pretkolo se uopšte i ne pravi onaj žrijeb po grupama, on se pravi samo za prvo pretkolo, a u drugom je "totalni" žrijeb, sve kuglice su u bubnju u isto vrijeme. Dok se u trećem i četvrtom pretkolu klubovi ponovo dijele u grupe prije žrijebanja.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#70 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
ovi poljaci, bjelorusi, madjari i rad su opasni, sve ostalo taraba, realno gledajuci. Al isto tako realno gledajuci i mi nikad tanji...
- Obuca9
#71 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
I ja isto kazem, samo izbjeci Sovjete, Mađare i Srbe, ostalo sve prolazimo sigurno.Admir_1984 wrote:ovi poljaci, bjelorusi, madjari i rad su opasni, sve ostalo taraba, realno gledajuci. Al isto tako realno gledajuci i mi nikad tanji...
Najbolje bi bilo kod ovih "a da no" iz Pljevalja otići, gledo sam par puta utakmice CG lige na TV-u, liga im je gora od naše tri put, tako da bi ih bez većih problem izbacili, a nije daleko za otići na tekmu
-
chsk
#72 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Uostalom Sarajevo - Helsingborghz__semir wrote:Zato je Zrinjski prvo pretkolo igrao prošle godine protiv Kazahstanaca, a prije dvije godine lištica prvo pretkolo protiv Armenaca, a Slavija drugo pretkolo protiv danskog Olborga.
A vala godi i tebi sema, prilagodis ljetovanje utakmicama i na more usput u Cg
- Impavidus
#73 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Oni su spominjali regionalnu podjelu za 1. i 2. pretkolo, a Helsingborga smo dobili u 3.-em...chsk wrote:Uostalom Sarajevo - Helsingborghz__semir wrote:Zato je Zrinjski prvo pretkolo igrao prošle godine protiv Kazahstanaca, a prije dvije godine lištica prvo pretkolo protiv Armenaca, a Slavija drugo pretkolo protiv danskog Olborga.
Sad se uoči žrijebanja napravi podjela na po pet nositelja i pet nositelja, ali ta se podjela vrši "ofrlje", to jeste izvrši se žrijebanje prije žrijebanja, kako bi sam proces žrijebanja parova išao brže, ali kao što se vidi iz ova tri gornja primjera, podjela nema apsolutno nikakve veze sa geografskim polozajem zemlje iz koje neki klub dolazi.Daj nam Rudar da se igramo
Blizu dosta, otislo bi nas fin broj i nadam se s pravim trenerom na klupi lagan prolaz
A vala godi i tebi sema, prilagodis ljetovanje utakmicama i na more usput u Cg
Smijenit mirzu, pa mi je onda svejedno koga ćemo dobit, ovako sada baš i nije.
- Baltazar_khan
- Charuga
- Globalni moderator
#75 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Hajde da i ovde napisem. Do MENE je. Nisam imao namjeru da je obrisem. Prebacio sam je na dio foruma o Sarajevu i stajala je tu ali je nestala. Vidjet cu sa administracijom sta je se moglo desiti. Otvorio sam vam novu temu a ako hocete mozete sami sebi otvoriti a ja cu pobrisati onu koju sam ja otvorio.Baltazar_khan wrote:zbog čega je obrisana tema pod nazivom "fk sarajevo europa league" koju sam otvorio prije 2 godine? maloprije je podigao forumaš kristijan, i trebala je biti prebačena na podforum fk sarajevo. pa i na podforumu fk željezničar ima zasebna tema oko evrope
IZVINJAVAM se jos jednom.