Kriterion kino
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#51 Re: Kriterion kino
ne kažem koliko trebaju biti ali 5 je skupo 
- metar_drva
#52 Re: Kriterion kino
kako komekomi wrote:ne kažem koliko trebaju biti ali 5 je skupo
- Truba
#53 Re: Kriterion kino
novi blokbaster film = 5 maraka
novi art film za koji niko ne zna = 5 maraka
kontaš li poređenje?
nema to veze s onim koliko ja ili neko treći ima u džepu
kontaš li poređenje?
- metar_drva
#54 Re: Kriterion kino
ne kontam poređenje. blockbuster je namijenjen jednoj, art film drugoj publici. ne idu isti ljudi gledat navedene filmove. postoji nešto što se zove segmentacija tržišta, npr, neko voli adidas tene, neko nike, a neko ne nosi tene nikako, nego samo cipele. ovog što nosi cipele ne zanima koliko su adidas tene. a postoje i oni što nose i cipele i tene, a da im marka nije toliko ni bitna, koliko udobnost, kvalitet il samo izgled.komi wrote:novi blokbaster film = 5 maraka
kontaš li poređenje?
- Truba
#55 Re: Kriterion kino
ajd dobro nadam se da će se kino moći samofinancirati posjetom i brojem ljudi koji će gledati filmove
nadam se da neće isti ljudi gledati sve radi toga što se puštaju takvi filmovi
nego da će dolaziti mnogi ljudi radi pojedinih naslova koji ih zanimaju
i nadam se da će puštati dobre filmove kao i fantastiku
- metar_drva
#56 Re: Kriterion kino
samofinansiranje ne zavisi samo od prodatih ulaznica, nego i od dodatnih sadržaja (u cinema city-ju su to kafana, kokice, čipsovi, napitci, organizovanje rođendana i sl). šta će kriterion uradit, to je do njih, ja bih im mogao pomoći, al ako mi daju ugovor o djelukomi wrote:ajd dobro nadam se da će se kino moći samofinancirati posjetom i brojem ljudi koji će gledati filmove
-
jahjah
#57 Re: Kriterion kino
u visemilionskom gradu kako je sarajvo sigurno ima ljudi koji ce to gleat za 5 km 
- Truba
#58 Re: Kriterion kino
možda ako budu prikazivali art film o aci pejoviću 
- madnessa
#59 Re: Kriterion kino
komi wrote:novi blokbaster film = 5 maraka
kontaš li poređenje?
postoje ljudi koji ce na ovo doci i da je karta 10KM, ali te mozes prebrojati na prste. stekla sam utisak da je ovo kino otvoreno kako bi se promovisali studentski radovi, art filmovi i kako bi se priblizili publici koja nije ranije imala priliku da gleda ovakve vrste filmova. staviti 5KM za ovakav film znaci zatvarati krug posjetitelja i ne dozvoliti nekom uceniku ili studentu, koji zeli da iskusi nesto novo, da se mozda zaljubi i da se mozda rodi nova nada naseg art filma. treba biti realan i prihvatiti poziciju ovakvih filmova.
gledajuci sa psiholoske strane mlada osoba ce prije otici tamo gdje ide vecina njegove generacije, ako je vec cijena ista i u regularnom kinu i u kriterionu. taj popust od 1KM je vise simbolican nego realno afirmativan da se dodje i pogleda nesto novo. iskreno, sa marketinske strane, prvo je bilo bitno privuci publiku nekim niskim cijenama, a onda postavljati nivo. u startu zatvarati se pred znatizeljnim licima mi je los poslovni potez. ne zavaravajmo se... omladini je 5KM velika cifra. a niko nece mijenjati zivotne navike (kafa, cigare i sl...) da bi dosao u kino, ma koliko sada neki govorili "ima se za cigare, a eto nema se za kino".
- Truba
#60 Re: Kriterion kino
ja znam da me amateri više ni u čemu ne zanimaju
amaterska nam je država i svi segmenti u njoj
e barem ću u filmovima gledati stučnjake...
-
jahjah
#61 Re: Kriterion kino
ne znas sta propustas...npr zmbt ili opcinske lige u nogometukomi wrote:ja znam da me amateri više ni u čemu ne zanimaju
-
Kriterion
#62 Re: Kriterion kino
Sve što si ti rekla/o, ima smisla. Činjenica je da je trenutnačno u Sarajevu izazov pronaći publiku za ovakvu vrstu filmova. Fino je imati kartu od 2 ili 3 KM, ali morate shvatiti da 50% ide distributerima, te da ovo kino vode studenti, i da je kino fondacija koja mora sama sebe izdržavati. A pokriti sve troškove sa tim cijenama je nemoguća misija. I sve i da vam je karta skupa, dođite, popijte kafu/sok/pivu u Kriterionu i podržite ovaj projekatmadnessa wrote:komi wrote:novi blokbaster film = 5 maraka
kontaš li poređenje?
nema to veze s onim koliko ja ili neko treći ima u džepu![]()
postoje ljudi koji ce na ovo doci i da je karta 10KM, ali te mozes prebrojati na prste. stekla sam utisak da je ovo kino otvoreno kako bi se promovisali studentski radovi, art filmovi i kako bi se priblizili publici koja nije ranije imala priliku da gleda ovakve vrste filmova. staviti 5KM za ovakav film znaci zatvarati krug posjetitelja i ne dozvoliti nekom uceniku ili studentu, koji zeli da iskusi nesto novo, da se mozda zaljubi i da se mozda rodi nova nada naseg art filma. treba biti realan i prihvatiti poziciju ovakvih filmova.
gledajuci sa psiholoske strane mlada osoba ce prije otici tamo gdje ide vecina njegove generacije, ako je vec cijena ista i u regularnom kinu i u kriterionu. taj popust od 1KM je vise simbolican nego realno afirmativan da se dodje i pogleda nesto novo. iskreno, sa marketinske strane, prvo je bilo bitno privuci publiku nekim niskim cijenama, a onda postavljati nivo. u startu zatvarati se pred znatizeljnim licima mi je los poslovni potez. ne zavaravajmo se... omladini je 5KM velika cifra. a niko nece mijenjati zivotne navike (kafa, cigare i sl...) da bi dosao u kino, ma koliko sada neki govorili "ima se za cigare, a eto nema se za kino".
- Truba
#63 Re: Kriterion kino
baš vam gledam slike sa otvaranja na FB nije loše
pregledao sam sve slike i znao sam unaprijed ko će sve biti + - 10%
čitava delikatesna radnja u kriterionu
malko je previše šik za moj ukus i previše profića na svom polju (elitizam... ne vidim obične konzumente tu)
ali nadam se da je to samo prilikom otvaranja...
da će na filmovima biti i obične bOranije
pregledao sam sve slike i znao sam unaprijed ko će sve biti + - 10%
čitava delikatesna radnja u kriterionu
malko je previše šik za moj ukus i previše profića na svom polju (elitizam... ne vidim obične konzumente tu)
ali nadam se da je to samo prilikom otvaranja...
da će na filmovima biti i obične bOranije
-
dezurni_ucenik
- Dr.Mr.Fr.
- Truba
#67 Re: Kriterion kino
11 puta riječ film u tako kratkom tekstu 
- Dr.Mr.Fr.
#68 Re: Kriterion kino
komi wrote:11 puta riječ film u tako kratkom tekstu
Nije istina nego 4 puta film, a ostalo je filmske, filmovi
Ali vijest je na pravom mjestu moram priznati
- Truba
#69 Re: Kriterion kino
isti đavo pridjev ili množina
ovo govorim jer su meni za dulju vijest koja je sadržavala 18 puta film u sebi vratili na doradu
ovo govorim jer su meni za dulju vijest koja je sadržavala 18 puta film u sebi vratili na doradu
- Ma.Le.Na
#70 Re: Kriterion kino
U art kinu Kriterion od četvrtka, 23. juna počet će projekcija prvog dijela filmske ekranizacije Millenium trilogije švedskog pisca Stiega Larssona "Muškarci koji mrze žene".
ovo ne bi trebalo propustit!
ovo ne bi trebalo propustit!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#71 Re: Kriterion kino
komi wrote:ne kažem koliko trebaju biti ali 5 je skupo
hebga Komi ti ko da ćeš spavat u kinu...otićeš plafon jednom mjesečno da pogledaš šta te zanima i ne znam što bi ovo kino imalo manju cijenu karte od bilo kojeg drugog?
A da s ovim tipom filmova neće svakako zaraditi znali su valjda i prije nego što su ušli u projekat. Nisam jednom sa rajom žicao da nafatamo 10 ljudi u Apolu da puste film, kad god je neki evropski ili južnoamerički bio na repertoaru
- Truba
#72 Re: Kriterion kino
sjećam se u kinoteci nisi mogao nafatiti 3 osobe da puste film
i to kalibra Rubljov sve što sam pogledao je bio Duel i još neki film... dok je za horor ciklus uvijek bilo kandidata
možda kafić izvuče stvar izgleda stvarno dobro sređeno
možda kafić izvuče stvar izgleda stvarno dobro sređeno
-
Kriterion
#73 Re: Kriterion kino
Kriterion: Koncert indie rock benda Bombay Show Pig
Holandski indie rock bend Bombay Show Pig održat će koncert u art kinu Kriterion-Tesla u utorak, 28. juna 2011.
Bombay Show Pig nastali su u Hagu, a njihova muzika ima specifičan odraz vremena u kojem odrastaju i promjena koje ga okružuju. Oni sebe ne definiraju samo kao bend, već i kao izraz zvuka koji kreiraju. Obožavatelji njihovu muziku najčešće upoređuju sa muzikom američkog indie benda Yeah Yeah Yeahs.
Linda, Mathias i Chris prvi put dolaze u Sarajevo, a njihovi koncert će početi u 22 sata, poslije redovne projekcije filma "Muškarci koji mrze žene". Projekcija filma će se pomjeriti na 19:30 sati.
Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.
Vidimo se veceras. Ulaz je besplatan kao sto vidite
Holandski indie rock bend Bombay Show Pig održat će koncert u art kinu Kriterion-Tesla u utorak, 28. juna 2011.
Bombay Show Pig nastali su u Hagu, a njihova muzika ima specifičan odraz vremena u kojem odrastaju i promjena koje ga okružuju. Oni sebe ne definiraju samo kao bend, već i kao izraz zvuka koji kreiraju. Obožavatelji njihovu muziku najčešće upoređuju sa muzikom američkog indie benda Yeah Yeah Yeahs.
Linda, Mathias i Chris prvi put dolaze u Sarajevo, a njihovi koncert će početi u 22 sata, poslije redovne projekcije filma "Muškarci koji mrze žene". Projekcija filma će se pomjeriti na 19:30 sati.
Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.
Vidimo se veceras. Ulaz je besplatan kao sto vidite
- irvinx1
#74 Re: Kriterion kino
Planirate li vi kakvu sedmicu ruskog ili argentinskog filma? Ako ne, pocnite da planirate 
- Truba
#75 Re: Kriterion kino
al zato non stop derneci neki
samo vas posmatram na FB
imamo već delikatesnu radnju ne treba nam druga baza... želimo naslove
da kriterion ne postane kiterion za pronalaženje gej partnera
imamo već delikatesnu radnju ne treba nam druga baza... želimo naslove
da kriterion ne postane kiterion za pronalaženje gej partnera