Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mi se nikad nismo upoznali---- jugoslovenski narodi
ali smo se brzo zavoleli-----------------živa istina
jedno drugom nikad nismo dali------ nikad nismo uvažavali potrebe onih drugih
koliko smo zeleli i hteli-------------- sve smo mogli mi da je duži bio dan
Velike smo zapalili vatre------------- puno se krvili kroz istoriju, historiju, povijest ali i puno htjeli, puno plemenitih ideja je bilo
nas je plamen uvek bio prvi---------- Tesla, Gavrilo
oko vatre razapeli satre---------------- balkanska plemena, država nastala iz borbe, bukvalno na vatri i zgarištu
da pijemo rakije i krvi---------------------Balkan, piju, vesele se i ubijaju se s vremena na vrijeme
S medvedima bili smo u rodu---------------- homo balkanikusi
koza nam je omiljena roba-------------------- -II- -II-
nasa pesma ne voli slobodu--------------- vazda robovi bili
nasa pesma dolazi iz groba---------------- slava mrtvima ali se pokazalo da se politika uglavnom zasniva na teoriji žrtve, Boj na Kosovu, Jasenovac, Jama- Ivan Goran Kovačić pa do današnjih dana
Ref.
Na Drini cuprija
a na Savi splavovi-----------povezati se pa kako god jer
stari smo ti i ja
vukovi i lavovi------------ da bi opstao i preživio na ovim prostorima moraš biti vuk i boriti se kao lav
Mi se nikad nismo upoznali---- jugoslovenski narodi
ali smo se brzo zavoleli-----------------živa istina
jedno drugom nikad nismo dali------ nikad nismo uvažavali potrebe onih drugih
koliko smo zeleli i hteli-------------- sve smo mogli mi da je duži bio dan
Velike smo zapalili vatre------------- puno se krvili kroz istoriju, historiju, povijest ali i puno htjeli, puno plemenitih ideja je bilo
nas je plamen uvek bio prvi---------- Tesla, Gavrilo
oko vatre razapeli satre---------------- balkanska plemena, država nastala iz borbe, bukvalno na vatri i zgarištu
da pijemo rakije i krvi---------------------Balkan, piju, vesele se i ubijaju se s vremena na vrijeme
S medvedima bili smo u rodu---------------- homo balkanikusi
koza nam je omiljena roba-------------------- -II- -II-
nasa pesma ne voli slobodu--------------- vazda robovi bili
nasa pesma dolazi iz groba---------------- slava mrtvima ali se pokazalo da se politika uglavnom zasniva na teoriji žrtve, Boj na Kosovu, Jasenovac, Jama- Ivan Goran Kovačić pa do današnjih dana
Ref.
Na Drini cuprija
a na Savi splavovi-----------povezati se pa kako god jer
stari smo ti i ja
vukovi i lavovi------------ da bi opstao i preživio na ovim prostorima moraš biti vuk i boriti se kao lav
Volio bih da čujem još neko objašnjenje.
ODLICNO
Al sad ce te ovi nacionalisti mrziti, jer si im pomeo tezu da se u pjesmi radi o pozivu cetnika na pijenje bosnjacke krvi
alcho wrote:
Ne ja cu da im dam pare zato sto mi se zaista svidja njihova muzika i jer volim da poslusam jednu od boljih grupa sa ex yu rock scene, a svako zadovoljstvo se placa. A ti budi ovca, pa pljuj po nekome zato sto pjeva o pravoslavlju i smatraj to dokazom cetnistva.
Ako već ideš na koncert onda bar poslušaj više od jedne pjesme, bar ja ne govorim o pjesmi pravoslavlje
Ja sam ko mali pred koncerte onako ushićen danima na vokmenu slušao pjesme benda koji treba svirati kako bi naučio što više, pa probaj i ti pred koncert da možete u glas pjevati "Velike smo zapalili vatre, nas je plamen uvek bio prvi, oko vatre razapeli satre, da pijemo rakije i krvi"
Hvala ti puno, da ne znas mozda jos neku njihovu pjesmu da mi preporucis? Vidis, primitivizam se uvijek drzi detalja i naravno da ne popusta jer nema drugog nacina da se pokusa nametnuti. Ne pokusavam ja tebe ubijediti da li treba ili ne treba slusati Galiju, meni je samo zao tebe i tebi slicnih sto pored "Jos uvek sanjam ", "Da li si spavala", "Na tvojim usnama", "Trube", "Dodirni me", "Kotor"....pricaju o krvi.
Uz dužno poštovanje, pred rat sam bio tinejdžer i ni jedna njihova pjesma na mene nije ostavila traga ali zato jesu bendovi poput Kerbera, EKV-a pa i Čorbe. Slobodno ocjenjuj koliko hoćeš jesam li primitivac ili ne, ako i jesam onda sam zadržao bar jedan od osnovnih ljudskih osjećaja a to je ponos
Čorba je za razliku od njih gospodin, i danas stoji iza svega i ne bi se tako lako prodao za par milja od koncerta u Sarajevu.
Sretno vam i neću više trovati ovu temu, to prepuštam Galiji na koncertu...
brate, ovo je *ebena, prljava, ljigava partiska grupa koja se sagnula da je malo sloba i onaj usrani rezim naguze, svirali su na njihovim mitinzima dok smo mi skakutali na hladnoci, pi*da im materina prodana.......kada pomislim da neko moze NJIH da nazove najboljom rock grupom pored svih onih nekomercijalnih bendova, revolucionarnih bendova, pored balasevica koji je pevao na trgu republike dok smo obarali one *rkadzije sa vlasti sto su nam zasrali i zemlju i zivote.......kako oni mogu da se porede sa legendarnom ekatarinom velikom, sa disciplinom kicme, sa ribljom corbom, sa azrom, sa bilo kojim drugim bendom koji nije prodavao guzicu mocnicima...jak mi rock kada tako dozvoljava da njegovim stavovima i uverenjima upravlja moc nekog retardiranog glavonje koji moze sada samo da fascinira matorce, poremecene ljude i budale........
Zasto ovaj lik nije 1992. godine kad su armade jurisale na BiH javno ustao protiv Milosevicevog rezima ? Samo su se Rambo Amadeus i Balasevic usudili nesto reci. A sad kad ih je Sloba ekonomski ocerupao, dolje Sloba. Jel to Tadic nesto bolji ? "Riblja corba nije prodala guzicu mocnicima" Hahaha. Bora istetovirao 4 orla na ramenu, clan je kako to on kaze "samo australijskog cetnickog (fasistickog) pokreta". Galija je pred kraj rata (1994. godine) svirala koncert promovisuci svoju novu plocu besplatnim koncertom na otvorenom a SPS je tada bila vladajuca partija i oni su se, htjeli ne htjeli, morali njima obratiti za sponzorstvo. "Pravoslavlje" ? Pjesma o vjeri, ja bi volio da postoji neka rok posveta mojoj vjeri (nastala je 1988. ali je nisu stavili na plocu zbog cenzure socijalistickog rezima). "Na Drini cuprija" ? Neki krmak to u ratu iskoristio, namontirao "spot" i eto Galija postade cetnicka grupa. A ovi sto kazu da je "Galija najjadniji bend yu prostora" volio bih da to kazu tako sto ce prvo preslusati svih 17 albuma i onda to argumentovano dokazati. Meni Galija jeste draga grupa i ne smatram je najkvalitetnijom ali cu otici na koncert zbog pjesama koji su obaveznim dijelom YU rok kataloga ("decimen", "gospi", "jos uvek sanjam", "avanturista" itd.)
E čuj Kerber, neuspješni hevi metalci, pa onda neuspješni akustičati baš tipa Galije.
Đorđević u zadnjih 18 godina napisao 4 pjesme da nešto valjaju.
Galija se pokazala mnogo stabilnijom.
corolla02 wrote:ne znam narode, al meni galija uvijek odron bila sa ex-yu scene
Ma nije to problem o okusima se ne raspravlja, neko ih voli neko ne, ljudi imaju simpatičnih pjesmuljaka i to je to. Problem je što se kod nas sve mora deklarisati i gledati kroz nacionalističku prizmu.
Lično preferiram Čorbu, frajer je četnik na kvadrat, al' mu je muzika pravo dobra i hladno me zaboli šta on vazi tamo negdje i s kim se druži.
Većina strašnih patriota koje znam lično je bila na koncertu Ace Pejovića i to je ok, ali meni će držati predavanje zbog toga što ću ići na koncert Galije, pun mi ba ove hipokrizije.
OK sad se razumijemo; nisam nacionalista, galiju nista muzicki ne moze promjeniti u moijim shvtanjima; Corba radio je dobru muziku al bi ga zaobiso ipak upravo iz tih razloga (je dobra muzika nije samo vezana za jednog muzicara, stil, zanr, period i sl.) na Kerbera bi zasigurno iso, a za Acu eto prvi put cujem
Ekvatorijal wrote:
Zasto ovaj lik nije 1992. godine kad su armade jurisale na BiH javno ustao protiv Milosevicevog rezima ? Samo su se Rambo Amadeus i Balasevic usudili nesto reci. A sad kad ih je Sloba ekonomski ocerupao, dolje Sloba. Jel to Tadic nesto bolji ? "Riblja corba nije prodala guzicu mocnicima" Hahaha. Bora istetovirao 4 orla na ramenu, clan je kako to on kaze "samo australijskog cetnickog (fasistickog) pokreta". Galija je pred kraj rata (1994. godine) svirala koncert promovisuci svoju novu plocu besplatnim koncertom na otvorenom a SPS je tada bila vladajuca partija i oni su se, htjeli ne htjeli, morali njima obratiti za sponzorstvo. "Pravoslavlje" ? Pjesma o vjeri, ja bi volio da postoji neka rok posveta mojoj vjeri (nastala je 1988. ali je nisu stavili na plocu zbog cenzure socijalistickog rezima). "Na Drini cuprija" ? Neki krmak to u ratu iskoristio, namontirao "spot" i eto Galija postade cetnicka grupa. A ovi sto kazu da je "Galija najjadniji bend yu prostora" volio bih da to kazu tako sto ce prvo preslusati svih 17 albuma i onda to argumentovano dokazati. Meni Galija jeste draga grupa i ne smatram je najkvalitetnijom ali cu otici na koncert zbog pjesama koji su obaveznim dijelom YU rok kataloga ("decimen", "gospi", "jos uvek sanjam", "avanturista" itd.)
Puno pitanje, a nemam nijedan odgovor, jer sam ovo prepisala s neta, a ni ne rekoh da je najjadnija grupa.
Nisam preslusala njihovih 17 albuma, a bgm ni ne namjeravam
Imaju par pjesama koje mi se svidjaju,..i to je to
A to sto smo mi sad spremni svakome ko se usudi pomisliti drugacije od nas razbiti nos i proglasiti ga svim i svacim, to je druga prica
edit
Last edited by plain vanilla on 24/05/2011 15:08, edited 1 time in total.
milicija wrote:i Nikola Tesla je bio cetnik samo sto je Nikola :=)
pa valjda je presao na islam na samom kraju zivota.
zar medvjedi nisu bosnjaci?
ovo nas plamen prvi, zar se to ne odnosi na one plamenove koji su cinili grb juge pa chetnici kazu da je njihov plamen najjaci, najvazniji i prvi od tih 6.
ironija. ali i da malo potpalim diskusiju
Last edited by karanana on 24/05/2011 15:10, edited 1 time in total.
Ekvatorijal wrote:
Puno pitanje, a nemam nijedan odgovor, jer sam ovo prepisala s neta, a ni ne rekoh da je najjadnija grupa.
Nisam preslusala njihovih 17 albuma, a bgm ni ne namjeravam
Imaju par pjesama koje mi se svidjaju,..i to je to
A to sto smo mi sad spremni svakome ko se usudi pomisliti drugacije od nas, to je druga prica
Ne ne, obracao sam se ovom neznanom "revolucionaru iz Beograda". U drugom dijelu posta pojedincima koji donose pausalne ocjene i ostanu zivi. A Galija nije dosla da puni Skenderiju nego mali kafic nakon punih 20 godina od zadnje svirke tako da nema govora o nekom "punjenju dzepova". Bend zaista ima jedan poseban senzibilitet u pjesmama, prosli su kroz 4-5 razlicitih muzickih faza i nisu za svacije usi. Ali postujem sve one koji kazu da im njihova muzika ne odgovara.