Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
Ovo sve potpisujem. Čovjek ako je patriota i ako smatra da je BiH njegova država, nema on tu šta vagat i kalkulisat. Ili će igrat za jedinu mu reprezentaciju ili neće ni za jednu. Al ako on bude odlučio igrat za BiH samo zato što je BiH jača reprezentacija od Luxa, onda mu se serem ja u patriotizam. Reprezentacije nisu klubovi da sa njima možeš kalkulisat u kojoj ćeš više profitirat i koja je bolja. Kao što rekoh za to postoje klubovi, a reprezentacija je stvar časti.IlijaLadin wrote:Vjerovatno će ga naši zvati, i trebaju, ali nešto drugo je uočljivo i na primjeru ove teme. Sve je veći razdor ljudi koji ovdje žive i dijaspore!
Izuzetno štetno po BiH.
Recimo, slažem se sa tvrdnjom kako Metz ne bi bezveze kupovao Pjanića da ovaj nije bolji od igrača koje Metz trenutno ima. Slažem se i sa tvrdnjom da bi ga trebalo isprobati. No, ne mogu se nikako pomiriti sa nerezonskim, ultimativnim zahtjevima da će neko ako ga naši ne zovu igrati za druge. E, to ne mogu shvatiti.
Ako neko voli svoju zemlju onda nikad neće prihvatiti ponudu druge zemlje, koliko god mu to pomoglo u karijeri. Onaj ko je istinski patriota istrajat će i igrama se dokazati i natjerati odgovorne da ga pozovu. Da je Ibrahimović istrajao u 'svom patriotizmu' sigurno bi već u aprilu, 4 mjeseca nakon što je izabrao Švedsku, igrao za BiH.
Isto je i sa ovim malim. Ode u Metz i on bi odmah nekome da postavlja uvjete, ili me zovite ili vi biti krivi. Je li to patriotizam?
Anel Džaka, zaista sličan primjer. Mlad momak, zaigra rano u Bayeru, naši ga zvaše, on hoće da igra za Nijemce. Nažalost, kažem nažalost jer bez obzira za koga da igra on je moj Bosanac, sad igra u nekim nižerazrednim klubovima. Ne radi se o njegovom kvalitetu, o kvalitetu lige u kojoj nastupa, nego o nečemu što udari u glavu ljude kada osjete uspjeh.
Ja bih volio kada bi naš Savez napravio neke kampove za provjeru igrača, kada bi mogao organizirati utakmice samo za njih. I kad bi se to desilo, naši igrači vani bi to smatrali ponižavajućim, kao što je Ibrahimović turnir u Indiji smatrao ponižavajućim pa odbio da ide.
Da zaključim. Ako je Pjanić istinski patriota čekat će poziv 5 godina, i kad bude imao 22 godine, ako bude zaista igrač sigurno će biti pozvan. Druga, potpuno druga stvar su nelogični pozivi koje naši selektori upućivaše prethodnih godina, pa i dan danas.
P.S. Vezano za boldirano. Da li je Metz doveo Pjanića, ili je Pjanić djete Metza? Ja stvarno ne znam, ali rekao bih da je ovo drugo.
-
IlijaLadin
Fakat ni ja ne znamcyprus wrote: Da li je Metz doveo Pjanića, ili je Pjanić djete Metza? Ja stvarno ne znam, ali rekao bih da je ovo drugo.
-
klixober
Vi niste normalni.Nema to veze sa patriotizmom.Hrvatskom savezu nije ispod casti da preklinje igrace koji imaju 10% hrvatske krvi,a mi kao ocekujemo patriotizam od igraca koji slabo i govore bosanski jezik.Hajde da smo fudbalska velesila,ili bar uredena drzava...
Savez mora moliti sve igrace! Sve talente pokusati vrbovati,to je duznost i obaveza! Djeci treba patriotizam usaditi,probuditi ga u njima,a ne ocekivati od njih koji zive cijeli zivot na zapadu da su svi svjesni svog porijekla.
Savez mora moliti sve igrace! Sve talente pokusati vrbovati,to je duznost i obaveza! Djeci treba patriotizam usaditi,probuditi ga u njima,a ne ocekivati od njih koji zive cijeli zivot na zapadu da su svi svjesni svog porijekla.
-
IlijaLadin
Nisi daleko od istine. Barem kada su djeca koja su rođena vani u pitanju. No, tvrditi da je on patriota što odbija lux mi je smiješno i napisah to što si pročitao.
Nisam za to da se igrači mole. Njihova volja. I nije mi krivo ako igraju za druge zemlje. To je samo njihova stvar i odgoj podaren od njihovih roditelja (koji djeci ugrađuju patriotizam, kako ti reče). U to se nemam pravo miješati. Ni ja ni ti
Samo treba dijete pustiti na miru a ne ga opterećivati tim stvarim a na samom startu karijere.
Nisam za to da se igrači mole. Njihova volja. I nije mi krivo ako igraju za druge zemlje. To je samo njihova stvar i odgoj podaren od njihovih roditelja (koji djeci ugrađuju patriotizam, kako ti reče). U to se nemam pravo miješati. Ni ja ni ti
Samo treba dijete pustiti na miru a ne ga opterećivati tim stvarim a na samom startu karijere.
-
fullvedo
ja poznajem jednog igraca iz bh lige koji je trenutno medju najperspektivnijim igracima u BiH 87 je godiste. necu navoditi njegovo ime, ali jednom prilikom sam ga pitao, trebao ici potpisati ugovor cini mi se u sloveniju i ja ga pitam bil uzeo njihovo drzavljantvo da igras, kaze bih kad te ovi nasi handre?!
i jes i nije u pravu, ali da li radi pojedinaca treba da ispastaju oni koji bi sve dali da sutra gledaju prave bosance kako igraju svim srcem. danas su neki igraci pozvani bukvalno na baterije da se i oni sami pitaju sta ce tu. a vamo imamo talenata za koje i niko nije nit cuo, a nit zeli cuti. po meni, ruku na srce i o kvalitetima bozica da pricam, ali prije bih uputio poziv medunjaninu ili haznadaru. pa ljudi ima jedan izvijesni veroljub salatic, talenat kao rakitic 85' samo je defanzivac allrounder...niko nikad cuo za njega?!provjerite
ne bih da nabrajam koliko ih ovakvih ima, ali reci cu da ce sutrasnja utakmica koja je mac sa dvije ostrice dati dva razlicita epiloga:
1. pobjedimo li - cijela drzava vjeruje kako cemo otici na EP, volio bih to
2. izgubimo li - pocinje RAT! rat izmedju muzurovica i novinara...sto nisi zvao ovog, sta ce ti ovaj bla bla bla
pobjedom cemo zakopati govno, ali ce ono i dalje smrditi dok ga ne otkrijemo nekim porazom....zato treba to govno spustiti niz vodokotlic da ode, a ko su ta ''govna''???znamo
i jes i nije u pravu, ali da li radi pojedinaca treba da ispastaju oni koji bi sve dali da sutra gledaju prave bosance kako igraju svim srcem. danas su neki igraci pozvani bukvalno na baterije da se i oni sami pitaju sta ce tu. a vamo imamo talenata za koje i niko nije nit cuo, a nit zeli cuti. po meni, ruku na srce i o kvalitetima bozica da pricam, ali prije bih uputio poziv medunjaninu ili haznadaru. pa ljudi ima jedan izvijesni veroljub salatic, talenat kao rakitic 85' samo je defanzivac allrounder...niko nikad cuo za njega?!provjerite
ne bih da nabrajam koliko ih ovakvih ima, ali reci cu da ce sutrasnja utakmica koja je mac sa dvije ostrice dati dva razlicita epiloga:
1. pobjedimo li - cijela drzava vjeruje kako cemo otici na EP, volio bih to
2. izgubimo li - pocinje RAT! rat izmedju muzurovica i novinara...sto nisi zvao ovog, sta ce ti ovaj bla bla bla
pobjedom cemo zakopati govno, ali ce ono i dalje smrditi dok ga ne otkrijemo nekim porazom....zato treba to govno spustiti niz vodokotlic da ode, a ko su ta ''govna''???znamo
-
klixober
Ma ja kazem manite se prica o patriotizmu.I da,smatram da savez treba uraditi sve sto moze da pridobije mlade igrace koji igraju vani,cak i moliti ih.Ne mozemo ocekivati od djece koja ili su rodena u drugoj drzavi,ili vecinu zivota zive tamo,da imaju patriotsku svijest prema BiH.Savez je iskljucivi krivac sto Ibrahimovic ne igra za nas.On je roden u Svedskoj,cijeli zivot zivi tamo.Vjerovatno jedino sto zna o BiH jeste da se ovdje ratovalo.I mi od njega ne mozemo ocekivati patriotsku svijest i da se podrazumjeva da ce igrati za nas.Ako ne zna nista o BiH,treba mu pricati o BiH,ako ne zna nista o svojim korijenima,treba mu to ispricati.Znaci ovo sada govorim uopsteno za sve mlade bh talente po svijetu.Ni mnogo jacim i uspjesnijim reprezentacijama nije ispod casti da moli igrace,a nama je svaki igrac tipa Ibrahimovica zlata vrijedan jer mala smo zemlja i takvi se radaju jednom u 20 godina.
-
IlijaLadin
jel ti ne razumiješ šta ja pišem ili se hvataš nečeg što te lično boli
Salihamidžić, Barbarez, Halilović, Mujčin, Hibić... sve su to igrači za koje su se drugi otimali a oni odlučili igrati za BiH.
Nema se tu šta pametovati. On ima 17 godina, igra u prosječnoj francuskoj ekipi, tek je otkriven. Njegova je stvar za koga će igrati. Za njega se čulo prije mjesec dana i sad odjednom je Bog za fudbal. Ne može se sporiti njegov kvalitet, ali jednostavno ne mogu prihvatiti pisanje u novinama: ili me zovi ili odoh igrat za druge.
Ne mogu prihvatiti da pojedinac ucjenjuje reprezentaciju i one koji je vode. Ko god da je u Savezu, kakva god da je bagra.
Molim vas da pročitate postove u temi od početka, kako biste imali uvid u tok diskusije i ne citirali postove izvučene iz konteksta. To nije fer i nije diskutantski korektno.
@komeba, djecu odgajaju i o njihovoj domovini govore njihovi roditelji
-
klixober
Ne znam da je Pjanic ikada postavio slican ultimatum.Ali cinjenice su sljedece-za njega se zna najmanje godinu dana da je ekstra talenat,pisalo je o tome u novinama.BiH ima tri selekcije,u 17, u21 u A selekciju.Ako ga nisu pozvali u A selekciju,nevjerovatno da nije zaigrao za u17 ili u21.To je ono sto ja govorim,on nije pozvan!
I dajte vise napustite pricu o patriotizmu...
I dajte vise napustite pricu o patriotizmu...
-
IlijaLadin
Treba momka pozvati, to pričam cijelo vrijeme, i da, njegov babo je reko:
"Moja i njegova želja je da igra samo za reprezentaciju BiH. Ako to neko iz NSBiH ne želi, onda nam to mora reći, kako sutra ne bi krivicu prebacivali na nas."
Ovo je ono što sam govorio. No nije to bitno toliko koliko medijska pompa kad god se pojavi neki igrač. Onda sam igrač pomisli kako je nepravedno zapostavljen, pa onda... ma nebitno na kraju krajeva.
Bitno je da momak uspije u karijeri, kako napisah već, da ga zdravlje posluži, da bude dobar igrač i da zaigra za našu reprezentaciju.
"Moja i njegova želja je da igra samo za reprezentaciju BiH. Ako to neko iz NSBiH ne želi, onda nam to mora reći, kako sutra ne bi krivicu prebacivali na nas."
Ovo je ono što sam govorio. No nije to bitno toliko koliko medijska pompa kad god se pojavi neki igrač. Onda sam igrač pomisli kako je nepravedno zapostavljen, pa onda... ma nebitno na kraju krajeva.
Bitno je da momak uspije u karijeri, kako napisah već, da ga zdravlje posluži, da bude dobar igrač i da zaigra za našu reprezentaciju.
-
cooly
bas tako komeba
Ali jos jedna stvari, IlijaLadin
Igraci se valdja nezovu tek kad su talenti, eto naprimjer hoenes, od bajerna, kaze "mi moramo kupiti mladoga kaka"
hoce time da kaze: netrebaju se igraci kupiti (ili za repku: zvati) kad budu savrseni igraci i zvijezde, nego valjda se oni OD TOG DANA KAD SE VIDI DA SU TALENTI I DA IMAJU POTENCIJAL DA CE USPIJETI JEDNOG DANA NESTO, ODMA TAD se oni zovu...
znaci da bi bio pravi savez, nebi trebao tek da zove (kao sto si nabrojo one igrace) kad su vec zvijezde, nego BI TREBAO VEC DA IH ZOVE kad se jos nezna za njih, VALJDA JE TO POSAO ONIM LJUDIMA KOJI SE PROFESIONALNO BAVE FUDBALOM I SIJEDE U ONIM SAVEZU, TO IM JE PROFESIJA, TO BI ONO BILO STO BI ONI MORALI ZNATI jer je to ono o cemu bi cijeli dan trebali da misle kad su "Na poslu"....SAMO JE KOD NAS TAKVA SITUACIJA DA SU NEKOMPETENTNI LJUDI U SAVEZU, cak i oni koji nebi smijeli po propisima uefa-e i fifa-e da budu tu (jelic...nesmije politicar ni u jednoh zemlji da bude u savezu.....SAMO TO JE VEC DOSTA....a plus jos sav lopovluk i prljave igre saveza), da TRAZE MLADE TALENTE i da ih zovu vec od 18 godina, a ne kad bude sa 22 kupljen od naprimjer nekog svicarskog kluba, pa se onda tek cuje o njemu, pa tek onda pocne savez da zove...
imam prijatelja koji igra za tsv 1860 minhen, pa jebote, tamo oni njemacki skauti njih gledaju od 15-16 godina pa ih prate sve dok budu 17-19 godina, reprezentacije ih vec od mladi godina zovu
A NE KAO KOD OVOG SAVEZA, joj smuci mi se pravo kad pomislim na njih....kakvu bi reprezentaciju mogli imati, koje talente imamo....a samo zbog tih svinja smo u takvoj mizernoj situaciji...NEKA BUDE STO VECA KAZNA SUTRA
Ali jos jedna stvari, IlijaLadin
Igraci se valdja nezovu tek kad su talenti, eto naprimjer hoenes, od bajerna, kaze "mi moramo kupiti mladoga kaka"
hoce time da kaze: netrebaju se igraci kupiti (ili za repku: zvati) kad budu savrseni igraci i zvijezde, nego valjda se oni OD TOG DANA KAD SE VIDI DA SU TALENTI I DA IMAJU POTENCIJAL DA CE USPIJETI JEDNOG DANA NESTO, ODMA TAD se oni zovu...
znaci da bi bio pravi savez, nebi trebao tek da zove (kao sto si nabrojo one igrace) kad su vec zvijezde, nego BI TREBAO VEC DA IH ZOVE kad se jos nezna za njih, VALJDA JE TO POSAO ONIM LJUDIMA KOJI SE PROFESIONALNO BAVE FUDBALOM I SIJEDE U ONIM SAVEZU, TO IM JE PROFESIJA, TO BI ONO BILO STO BI ONI MORALI ZNATI jer je to ono o cemu bi cijeli dan trebali da misle kad su "Na poslu"....SAMO JE KOD NAS TAKVA SITUACIJA DA SU NEKOMPETENTNI LJUDI U SAVEZU, cak i oni koji nebi smijeli po propisima uefa-e i fifa-e da budu tu (jelic...nesmije politicar ni u jednoh zemlji da bude u savezu.....SAMO TO JE VEC DOSTA....a plus jos sav lopovluk i prljave igre saveza), da TRAZE MLADE TALENTE i da ih zovu vec od 18 godina, a ne kad bude sa 22 kupljen od naprimjer nekog svicarskog kluba, pa se onda tek cuje o njemu, pa tek onda pocne savez da zove...
imam prijatelja koji igra za tsv 1860 minhen, pa jebote, tamo oni njemacki skauti njih gledaju od 15-16 godina pa ih prate sve dok budu 17-19 godina, reprezentacije ih vec od mladi godina zovu
A NE KAO KOD OVOG SAVEZA, joj smuci mi se pravo kad pomislim na njih....kakvu bi reprezentaciju mogli imati, koje talente imamo....a samo zbog tih svinja smo u takvoj mizernoj situaciji...NEKA BUDE STO VECA KAZNA SUTRA
-
JEDRILICA
Ma dajte ljudi kakav je to rezon.
Karijeru preko reprezentacije grade samo igraci iz slabije rangiranih liga.
Ljudi poput Pjanica i Ibrahimovica su vec napravili karijeru.
Ibrahimovic je igrao za Ajax i mogao je jos uvijek da izabere za seniorsku reprezentaciju BiH. Tada je imao par kuca, dva dzipa i ferarija.
Kakva bolan egzistencija!?
Pjanic vjerovatno ima platu vecu nego citav Zeljo i Sarajevo. O kakvoj karijeri onda pricamo. Ima 17 godina i igra za ekipu u prvoj ligi zemalja petice. On je na oku svim ozbiljnim managerima.
Ovo je znak da je njemu zivot sredjen.
Njemu ne treba reprezentacija za izgradnju karijere.
Ostalo skontajte sami
Karijeru preko reprezentacije grade samo igraci iz slabije rangiranih liga.
Ljudi poput Pjanica i Ibrahimovica su vec napravili karijeru.
Ibrahimovic je igrao za Ajax i mogao je jos uvijek da izabere za seniorsku reprezentaciju BiH. Tada je imao par kuca, dva dzipa i ferarija.
Kakva bolan egzistencija!?
Pjanic vjerovatno ima platu vecu nego citav Zeljo i Sarajevo. O kakvoj karijeri onda pricamo. Ima 17 godina i igra za ekipu u prvoj ligi zemalja petice. On je na oku svim ozbiljnim managerima.
Ovo je znak da je njemu zivot sredjen.
Njemu ne treba reprezentacija za izgradnju karijere.
Ostalo skontajte sami
- cyprus
Pjanić treba odlučit i reći: ja sam Bosanac ili ja sam Luksemburžanin ili ja sam Francuz i onda čekat poziv svoje zemlje. Ako se recimo odluči da je Luksemburžanin, ja mu lično ne bih sekunde zamjerio, čak mi je i logičnije da je Lux nego Bosanac. Ali ako prihvatiš poziv druge reprezentacije ti onda više ništa nemaš sa osalim državljanima niti ih predstavljaš niti bilo šta. Zato recimo ne mogu ljude koji seru da su bosanci (tipa Felix Sturm) a tamo nastupaju za neke druge zemlje. To da se desi sa Pjanićem ja bih ga pravo zamrzio.
Već sam napominjo, al eto da još jednom ponovim. Mrzim slijedeće pojave: da neki igrači koju su jako talentovani a imaju mogućnost igranja za najmanje dvije zemlje, odlučuju se za jaču reprezentaciju isključivo iz tog razloga što misli da će s tom reprezentacijom više postić. Druga suprotna pojava: kad igrači slabijeg kvaliteta iz jakih fudbalskih nacija se odluče igrat za tuđe slabije zemlje zato što za svoju nikad neće zaigrat, a pritom tu zemlju za koju igraju i ne doživljavaju svojom. Definitivno, mislim da bi FIFA trebala šta uradit po ovom pitanju.
Već sam napominjo, al eto da još jednom ponovim. Mrzim slijedeće pojave: da neki igrači koju su jako talentovani a imaju mogućnost igranja za najmanje dvije zemlje, odlučuju se za jaču reprezentaciju isključivo iz tog razloga što misli da će s tom reprezentacijom više postić. Druga suprotna pojava: kad igrači slabijeg kvaliteta iz jakih fudbalskih nacija se odluče igrat za tuđe slabije zemlje zato što za svoju nikad neće zaigrat, a pritom tu zemlju za koju igraju i ne doživljavaju svojom. Definitivno, mislim da bi FIFA trebala šta uradit po ovom pitanju.
- Sir Charles
Ma da je danas Pjanic igrao razvalili bi Madjare 3 razlike

- max_power
A reprezentacija je svoju priliku (opet) propustila, sad treba podrzati mladu reprezentaciju koja je veceras dobro pocela kvalifikacije pobjedom od 4:0 nad Maltom. Znaci Pjanic je potrebniji mladoj reprezentaciji, a eto Pasalicu onih starih kenjaca 
- Bosanski_kralj
Konstantno se od Muzurovića i ostalih može čuti mi pravimo tim za sljedeće kvalifikacije. Ako će se to činiti ne može se stalno pozivati istih 20 igrača, a ne isprobavati razne varijante, dok ne nađemo onu najbolj.
Stvarno ne znam zašto ne može Pjanić da dobije šansu u već izgubljenim kvalifikacijama, a jedna Engleska je na SP odvela sedamnaestogodišnjeg Walcota, koji prije toga nije imao ubilježen nastup u Engleskoj Premijer ligi
Stvarno ne znam zašto ne može Pjanić da dobije šansu u već izgubljenim kvalifikacijama, a jedna Engleska je na SP odvela sedamnaestogodišnjeg Walcota, koji prije toga nije imao ubilježen nastup u Engleskoj Premijer ligi
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Je li to Nikic ipak pozvao Pjanica.
Nikić pozvao 19 nogometaša
Selektor Mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikola Nikić pozvao je 19 igrača za kvalifikacijski susret protiv Francuske, 12. oktobra u Albi.
Na spisku su: golmani: Jasmin Burić (Čelik), Novica Berak (Gacko); odbrana: Adnan Likić (Slavonac), Vukašin Benović (Slavija), Matijas Pejić (Orašje), Edin Cocalić (Željezničar); vezni red: Kenan Čejvanović (Sloboda), Boris Pandža (Hajduk), Mehmedalija Čović (Gent), Predrag Papaz (Slavija), Semir Štilić (Željezničar), Dario Purić (OFK Beograd), Ilija Ristanić (Orašje), Miralem Pjanić (MEC), Avdija Vršajević (Sparta Prag); napad: Admir Aganović (Lučani), Petar Jelić (OFK Beograd), Ozren Perić (Šturm), Armin Čaušević (St. Etienne).
Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 8. oktobra, dok je meč s Francuskom na programu 12. oktobra u 20.30 sati. Nakon dvije odigrane utakmice reprezentacija BiH zauzima treće mjesto u grupi 10 sa tri boda. Prvo mjesto dijele Francuska i Rumunija sa po sedam bodova i utakmicom više.
-
Dado dijasporitus
A mozda ga je Nikic pozvao da zaigra za Francuzeboki071 wrote:Pa napustiše li zemlju Pjanići?
Bome kako ga traži francuska repka, mene čudi da još niej za njih zaigrao
-
Dado dijasporitus
Sta mislite, je li Nikic cita forum na Sarajevo-xNikola Nikić pozvao Pjanića
Izbornik mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Nikola Nikić, objavio je imena igrača na koje računa za utakmicu protiv Francuske koja se igra 12. 10. 2007. godine.
Nisam gledao Pjanića, ali sam iz svojih izvora i iz medija saznao da se radi o igraču koji svakako zaslužuje priliku, izjavio je Nikić komentirajući spisak.
Popis pozvanih igrača:
Golmani: Jasmin Burić (Čelik), Novica Berak (Gacko);
Obrana: Adnan Likić (Slavonac), Vukašin Benović (Slavija), Matijas Pejić (Orašje), Edin Cocalić (Željezničar), Kenan Čejvanović (Sloboda), Boris Pandža (Hajduk), Mehmedalija Čović (Gent);
Vezni red: Predrag Papaz (Slavija), Semir Štilić (Željezničar), Dario Purić (OFK Beograd), Ilija Ristanić (Orašje), Miralem Pjanić (Metz), Avdija Vršajević (Sparta Prag);
Napad: Admir Aganović (Lučani), Petar Jelić (OFK Beograd), Ozren Perić (Sturm), Armin Čaušević (St. Etienne).
Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 8. oktobra, dok je meč s Francuskom na programu 12. oktobra u 20.30 sati.
-
elSaik
lažuBosanski_kralj wrote:Konstantno se od Muzurovića i ostalih može čuti mi pravimo tim za sljedeće kvalifikacije. Ako će se to činiti ne može se stalno pozivati istih 20 igrača, a ne isprobavati razne varijante, dok ne nađemo onu najbolj.
-
apoliticni_politikant
Eh sad se opet sjetih jednog posta napisanog nedavno na temi o Muzurovicevom napustanju press konferencije. Sa zadovoljstvom cu je ispricati ponovo i to ponukan jednom recenicom napisanom ovdje. Sublimirajuci sve napisano o ovoj temi zapamtih izmedju ostalog i ovo:
" IMAMO MI U BIH NA STOTINE PJANICA" ........ ? !
Gdje bolan ? Kod nas igrac od 17 godina u prvom timu nizerazrednog Grmeca, Ljutoca, Vratnika, Vrbanjuse i sl. predstavlja incident. Igrac od 17 godina u prvom timu nekog bh kluba senzaciju ( Handzic - FK Sarajevo strijelac pogotka u vlastitom debiju protiv Orasja). I mi onda pricamo kako imamo stotine Pjanica.
Pa gdje igraju ti talentirani. Nigdje. jer ih bas i nemamo, a iako ih imamo nasi "strucnjaci" kazu ma mlad je neka se kali jos malo. I tako su u ovom nasem "tamnom vilajetu" (sportskom,kulturnom,politickom-drustvenom uopce) igraci od 25 -26 godina perspektiva, 21-22 talenti a sa 28 zreli igraci. Pjanic sa 17 godina igra za FRA- Zove ga Luxemburg, a on ih odbija i zbog toga ima problem. Imat ce ga sve dok se ne odluci, tacnije ne zaigra za neku A selekciju. One zeli da to bude BiH. Ako zasluzi da pocne i zavrsi tekmu u Metzu, ima li razloga da ne zaigra minutu, dvije pet za BiH. Nema jer mora igrati Merzic (ko je jebeni Merzic?). Cuj nije za a repku..... Eto neka je Aracic.
Sad da se vratim na pricu sa pocetka ovog posta.
IMAMO MI U BIH NA STOTINE PJANICA" ........ ? !
Jednom davno Sefik Ibrahimovic se obratio celnicima NSBiH sa prijedlogom da obrate paznju na njegovog sina, tada 18-togodisnjaka Zlatana, jer vec ima poziv Svedske i Hrvatske da zaigra za njih. Ovaj Travnicanin je tada smatrao da njegov sin treba igrati za reprezentaciju BiH i kraj price.
Sefik je tada dobio odgovor .
Imammo mi takvih nasih djecaka u BiH na stotine" .
Nagradno pitanje i ovaj kao i prosli put glasi.
"Znate li tko je bio selektor nogometne reprezentacije BIH u to vrijeme" ??????
Ja i dalje znam, a Vas samo pitam. Reci Vam necu, ali stara latinska kaze
" Sapientis sa" (Pametnomu dosta)
P.S. Iznad radijatora ne mozes. U BiH ne. U Sarajevu ne. A u Francuskoj, Luxemburgu, Svedskoj mozes... Tamo ce te "zaljevati" da porastes. Ovdje ne.
Rasti Miraleme Pjanicu. Postani veci i od radijatora i sporeta i narasti preko prozora, izrasti iznad plafona. Neka otac podigne krov da mozes rasti Miraleme i postani zvijezda o kojoj cemo pricati. Gledati kao naseg. Navijati za klub za koji igras i biti nam drago kad te vidimo u nekoj drugoj reprezentaciji i za nju cemo navijati proklinjuci svoju bahatost. Urodjenu i neutemeljeno usadjenu u nas genetski kod..
Rasti Miraleme i pusti nas da ostanemo mali. Da se naslonimo na radijator, a ako ga prereatemo da se sagnemo da niko ne primjeti. jer ako vide i mi cemo biti srezani. Rasti Miralem i veliki postani,ali ne kao i stotine Pjanica koje mi u BiH imamo i svake godine po jednog na svjestku scenu izbacujemo.
POZDRAV DOMOVINI
" IMAMO MI U BIH NA STOTINE PJANICA" ........ ? !
Gdje bolan ? Kod nas igrac od 17 godina u prvom timu nizerazrednog Grmeca, Ljutoca, Vratnika, Vrbanjuse i sl. predstavlja incident. Igrac od 17 godina u prvom timu nekog bh kluba senzaciju ( Handzic - FK Sarajevo strijelac pogotka u vlastitom debiju protiv Orasja). I mi onda pricamo kako imamo stotine Pjanica.
Pa gdje igraju ti talentirani. Nigdje. jer ih bas i nemamo, a iako ih imamo nasi "strucnjaci" kazu ma mlad je neka se kali jos malo. I tako su u ovom nasem "tamnom vilajetu" (sportskom,kulturnom,politickom-drustvenom uopce) igraci od 25 -26 godina perspektiva, 21-22 talenti a sa 28 zreli igraci. Pjanic sa 17 godina igra za FRA- Zove ga Luxemburg, a on ih odbija i zbog toga ima problem. Imat ce ga sve dok se ne odluci, tacnije ne zaigra za neku A selekciju. One zeli da to bude BiH. Ako zasluzi da pocne i zavrsi tekmu u Metzu, ima li razloga da ne zaigra minutu, dvije pet za BiH. Nema jer mora igrati Merzic (ko je jebeni Merzic?). Cuj nije za a repku..... Eto neka je Aracic.
Sad da se vratim na pricu sa pocetka ovog posta.
IMAMO MI U BIH NA STOTINE PJANICA" ........ ? !
Jednom davno Sefik Ibrahimovic se obratio celnicima NSBiH sa prijedlogom da obrate paznju na njegovog sina, tada 18-togodisnjaka Zlatana, jer vec ima poziv Svedske i Hrvatske da zaigra za njih. Ovaj Travnicanin je tada smatrao da njegov sin treba igrati za reprezentaciju BiH i kraj price.
Sefik je tada dobio odgovor .
Imammo mi takvih nasih djecaka u BiH na stotine" .
Nagradno pitanje i ovaj kao i prosli put glasi.
"Znate li tko je bio selektor nogometne reprezentacije BIH u to vrijeme" ??????
Ja i dalje znam, a Vas samo pitam. Reci Vam necu, ali stara latinska kaze
" Sapientis sa" (Pametnomu dosta)
P.S. Iznad radijatora ne mozes. U BiH ne. U Sarajevu ne. A u Francuskoj, Luxemburgu, Svedskoj mozes... Tamo ce te "zaljevati" da porastes. Ovdje ne.
Rasti Miraleme Pjanicu. Postani veci i od radijatora i sporeta i narasti preko prozora, izrasti iznad plafona. Neka otac podigne krov da mozes rasti Miraleme i postani zvijezda o kojoj cemo pricati. Gledati kao naseg. Navijati za klub za koji igras i biti nam drago kad te vidimo u nekoj drugoj reprezentaciji i za nju cemo navijati proklinjuci svoju bahatost. Urodjenu i neutemeljeno usadjenu u nas genetski kod..
Rasti Miraleme i pusti nas da ostanemo mali. Da se naslonimo na radijator, a ako ga prereatemo da se sagnemo da niko ne primjeti. jer ako vide i mi cemo biti srezani. Rasti Miralem i veliki postani,ali ne kao i stotine Pjanica koje mi u BiH imamo i svake godine po jednog na svjestku scenu izbacujemo.
POZDRAV DOMOVINI
- Bosanski_kralj
Mi, narod imamo moć, al nemamo volje da nešto promjenimonever no wrote:@apoliticni
svaka cast na komentaru.BiH djeca su cjenjenija u inostranstvu od stranaca,a jebena "nasa" posla ih odvode da igraju za druge zemlje.Neznam samo dokle ce da traje taj papanski sistem i ima li iko mocan da to prekine.
-
Dado dijasporitus
Ni Ivo Andric nebi bolje napisaoapoliticni_politikant wrote: P.S. Iznad radijatora ne mozes. U BiH ne. U Sarajevu ne. A u Francuskoj, Luxemburgu, Svedskoj mozes... Tamo ce te "zaljevati" da porastes. Ovdje ne.
POZDRAV DOMOVINI