ODLAZI NAM PEDY DOLAZI NAM NOVI DOMACI VISOKI !!!!
-
Satriani
To bi bio bio jos jedan sarmantni ublehar, koji je navikao ziviti na drzavnim jaslama. Ne kazem decko je (iako je puno stariji od mene) vrlo elokventan, zna sa zenama, progradjanski orjentisan, ali veze nema o ekonomiji, pravljenju posla, jos manje o drzavi i kaubojstini u istoj.margareta wrote:Da. Jeste Filipovic.Mlad i nije musliman.Satriani wrote:Nemoj mi reci da mislis na Bojana Zeca Filipovica
O njemu kao covjeku imam fino misljenje, ugodno je s njim piti kafu,kao politicaru vrlo slabo, s obzirom da ga jako dobro poznajem poslovno. Iza sebe kao lider ima vrlo slabe rezultate na polju pravljenja organizacije i postovanja zakonskih propisa poslovanja. Sve u svemu njegov izbor ne bi bio nista drugo nego izbor ikenabe u rukama zapada jer decko nema nikakvo pokrice jake politicke figure niti bilo kakav utjecaj kao osoba u polovno politickom svijetu zemlje.
By the way decko je musliman, makar se osjecao tako dok je obnasao razno razne kabinetske funkcije, bice da bi mu mogla proraditi oceva krv u narednom periodu.
Previse je to ipak za jednog djelatnika po profesiji iz domena Istorije umjetnosti.
Iz njegovog personalnog backgrounda ipak jedino cijenim sto je vatreni Zeljovac.
Magi ima ova zemlja i puno kompetentnjih ljudi za takve pozicije koji imaju znanje i iskustvo da se uhvate u kostac sa susutinskim problemima , vec smo dovoljno propatili zbog slicnih glumaca.
Moj glas je ipak Dragoljub Stojanov, a Bojan je Zec je odlicna prvo aprilska sala. A ta prica mlad i perspektivan je prica koja me jako nervira jer su nasi mladi pokazali da nisu nista drugaciji od starijih samo kad imaju priliku. Na kraju Bojan i nije vise tako mlad!
-
elle
Vidi ovo Paddy ti je postavio PBS dok recimo u Velikoj Britaniji imas BBC ili u Francuskoj France TV pa ti vidi razliku a ako nevidis zaboravi...winetou wrote:Imajte na umu da je Paddy kao i svaki drugi visoki predstavnik u Bosni samo radi Bosnjaka. Zamislite samo kako bi Izraelci, okruzeni Arapima, prosli da imaju neuke lidere koji za 9 godina nisu u stanju osposobiti niti jedno vaznije preduzece![]()
Zato me cudi toliko negativnih misljenja o Paddyju i MZ od strane Bosnjaka
a da negovorim o svemu onome sto je trebao i mogao uraditi a sto nije uradio
No naravno da je protektorat neophodan jer boze moj da ga nema bilo bi nam jos veselije...
a sto se tice novog kad bi bilo sta bi bilo????
Da se ja pitam i da moze ali nemoze ja bi stavila onu nasu "sarajevku" "Olbrajtovicu"
-
elle
ovi sto su aktuelno na vlasti , bolje im je da nemisli mada sumnjam da su za to sposobni i da to zaista zelewinetou wrote:Pa jeste postoji razlika izmedju PBS i BBC.![]()
A Paddy je istina mogao mnogo toga uraditi, ali MZ pokusava u Bosni sprovesti malo liberalniji protektorat, dakle da malo i Bosanci misle. E to malo teze ide
anarhija koja vlada u BIH i odgovara samo njima jer umjesto da imaju viziju BIH oni imaju viziju samo svojih bankovnih racuna s'toga liberalni protektorat nije bas realna stvar .... NAZALOST!!!
-
violentjack
Daj nemoj zezatiRBIH wrote:DOMACI VISOKI PREDSTAVNIK TREBA DA BUDE BOSANAC ILI HERCEGOVAC A NE SRBIN,HRVAT ILI BOSNJAK
-
kub lajkan
margareta wrote: Ne govorim napamet niti kineski nego sam bila jasna : Domaci Novi Visoki Predstavnik!
Ratko Radovanovic
-
margareta
Digger ima odlicnu temu sa postenim prijedlogom.Ipak nama treba predsjednik drzave a ne hodja i sl.kub lajkan wrote:margareta wrote: Ne govorim napamet niti kineski nego sam bila jasna : Domaci Novi Visoki Predstavnik!
Ratko Radovanovic
za tako nesto potrebno je rijesiti se stranih "demokrata" i naravno ovih SADASNIH "demokrata" koji su nam ko iracanima navukli "oslobodioce" i "mir'cuvarkuce".
Zato ce se ipak desiti Diggerov ili "malo" nemirniji prevrat u ovoj tvorevini koja je poligon za uvozne lude bikove (pedi & comp.) i domacu stoku na vlasti.
-
margareta
Svakako winetuo ! Odlican potez! Postuje covjek (samo) parolu :"Kupujmo domace"!?winetou wrote:Treba postaviti dokazane domace strucnjake. Predlazem Imamovic Jasmina koji je otvorivsi Mercator i malu baricu u Tuzli osvojio simpatije glasaca.
A on stvarno jeste uspjesan bosanski politicar
Dobar ali sta sa nasim zemljoradnicima ?Nedavno su protestvovali pred zgradom predsjednistva.Zasto ? Zato jer se ljudima ne dozvoljava da zive od svog rada.
Nemam nista protiv slov.proizvoda ali dokle ce Bh. zivjeti od uvoza ?
Kolika nam je stopa izvoza ? Sta mi proizvodimo osim prostituciju kako rece Kvazimodu !?
Privatizacija je kriminalna gore je zlo ucinila bih nego jos 2 rata i u Bh. i u Rs.-u !
-
Hindi de Gundi
Nedajte mu da ode dok ne izidje pred sud.
-
wanderer
Ovo gore je za uramit...Satriani wrote:To bi bio bio jos jedan sarmantni ublehar, koji je navikao ziviti na drzavnim jaslama. Ne kazem decko je (iako je puno stariji od mene) vrlo elokventan, zna sa zenama, progradjanski orjentisan, ali veze nema o ekonomiji, pravljenju posla, jos manje o drzavi i kaubojstini u istoj.margareta wrote:Da. Jeste Filipovic.Mlad i nije musliman.Satriani wrote:Nemoj mi reci da mislis na Bojana Zeca Filipovica
O njemu kao covjeku imam fino misljenje, ugodno je s njim piti kafu,kao politicaru vrlo slabo, s obzirom da ga jako dobro poznajem poslovno. Iza sebe kao lider ima vrlo slabe rezultate na polju pravljenja organizacije i postovanja zakonskih propisa poslovanja. Sve u svemu njegov izbor ne bi bio nista drugo nego izbor ikenabe u rukama zapada jer decko nema nikakvo pokrice jake politicke figure niti bilo kakav utjecaj kao osoba u polovno politickom svijetu zemlje.
By the way decko je musliman, makar se osjecao tako dok je obnasao razno razne kabinetske funkcije, bice da bi mu mogla proraditi oceva krv u narednom periodu.
Previse je to ipak za jednog djelatnika po profesiji iz domena Istorije umjetnosti.
Iz njegovog personalnog backgrounda ipak jedino cijenim sto je vatreni Zeljovac.
Magi ima ova zemlja i puno kompetentnjih ljudi za takve pozicije koji imaju znanje i iskustvo da se uhvate u kostac sa susutinskim problemima , vec smo dovoljno propatili zbog slicnih glumaca.
Moj glas je ipak Dragoljub Stojanov, a Bojan je Zec je odlicna prvo aprilska sala. A ta prica mlad i perspektivan je prica koja me jako nervira jer su nasi mladi pokazali da nisu nista drugaciji od starijih samo kad imaju priliku. Na kraju Bojan i nije vise tako mlad!
Ja sam, evo, upravo saznao da se dao u visoku politiku, i ne mogu od soka doci sebi.
Najinteresantnije od svega je ipak kako se taj njegov proboj vremenski poklapa za politickim probojem njegove majke u Stranci za BiH.
-
kub lajkan
Al' niko k'o Ratko Radovanovic!hananah wrote:Mislim da je Gordan Firic dovoljno visok, a i Jasmin Hukice je prilicno visok
Nase gore bor
-
margareta
-
Satriani
Sasvim slucajno je dugogodisnji clan LDS a, a nije mu smetalo biti aktivan ni u vrijeme CDA koalicije. Magi ako zelis saznati nesto o njemu, ovo nije ni mjesto ni nacin. Bojan jako dugo egzistitra kako tako u bh.politickom zivotu.Cudi me da neko ko navodno prati politiku u BiH nije upoznat sa njegovim radom.Decko nije los, jako elokventan, ali pogresan covjek u pogresno vrijeme, na pogresnom mjestu!margareta wrote:Imala sam za cilj na ovome uzanom terenu ispitati forumsko mijenje , ko je taj novi visoki predstavnik.Za tog Filipovica nikada ranije nisam cula.Rekla sam 'da' kako bih saznala ko je zapravo taj Filipovic.Naprosto komparacije radi da cujem postoji li neko sa vise kvaliteta od vec odabranoga.Ovaj jos nema niti jednu mrlju u svom diskretnom politickom angazmanu.Nije clan niti jedne politicke partije/stranke.
-
wanderer
1. Clan je Liberala. Cak je i "medjunarodni sekretar" tamo. Vidi http://www.liberali.ba/info.htmmargareta wrote:Imala sam za cilj na ovome uzanom terenu ispitati forumsko mijenje , ko je taj novi visoki predstavnik.Za tog Filipovica nikada ranije nisam cula.Rekla sam 'da' kako bih saznala ko je zapravo taj Filipovic.Naprosto komparacije radi da cujem postoji li neko sa vise kvaliteta od vec odabranoga.Ovaj jos nema niti jednu mrlju u svom diskretnom politickom angazmanu.Nije clan niti jedne politicke partije/stranke.
2. Ovo "Filipovic" je dodao naknadno, kada je prestalo bit toliko popularno biti iz mijesanog braka, a prezime Filipovic dobilo na marketinskoj vrijednosti.
3. Prije rata upisao neki od "meHksih" faksova (istorija umjetnosti, cini mi se). Otisao pred rat ili na samom pocetku. Zavrsio nesto u Engleskoj. Na ciji racun, ne znam.
4. Vratio se u Sarajevo uoci Daytona.
5. Nema zvanize mrlje, jer nije nista konkretno ni pokusao uraditi. Vidi ono "ubleha" gore, kolege Satrianija
P.S. Ima toga jos, ali mi mrsko kucat. Sem toga, nesto kontam da telad i zasluzuje ovakve predstavnike.
-
Satriani
Moje nije osvojio, a osvojice ih onda kada se ukine zakon da stranom kapitalu u BiH bude omoguceno 10 godina poslovanja bez placanja poreza. S obzirom na povoljno politicko okruzenje i koketiranje nasih ministara sa Slovenackom privredom na ustrb domace, doticni gospodin je mozda i direktno odgovoran za duboku krizu domaceg srednjeg i malog bizinisa, jer jako je malo novca ostalo u ovoj zemlji. No bice i gore samo polako, nasa preduzeca nece izdrzati jos dugo!winetou wrote:Treba postaviti dokazane domace strucnjake. Predlazem Imamovic Jasmina koji je otvorivsi Mercator i malu baricu u Tuzli osvojio simpatije glasaca.
A on stvarno jeste uspjesan bosanski politicar
-
Satriani
Mrlja im pokusavajuci organizirati Mlade Liberale, ali bio je jos zelen tako da to i nije pretjerano interesantno!wanderer wrote:1. Clan je Liberala. Cak je i "medjunarodni sekretar" tamo. Vidi http://www.liberali.ba/info.htmmargareta wrote:Imala sam za cilj na ovome uzanom terenu ispitati forumsko mijenje , ko je taj novi visoki predstavnik.Za tog Filipovica nikada ranije nisam cula.Rekla sam 'da' kako bih saznala ko je zapravo taj Filipovic.Naprosto komparacije radi da cujem postoji li neko sa vise kvaliteta od vec odabranoga.Ovaj jos nema niti jednu mrlju u svom diskretnom politickom angazmanu.Nije clan niti jedne politicke partije/stranke.
2. Ovo "Filipovic" je dodao naknadno, kada je prestalo bit toliko popularno biti iz mijesanog braka, a prezime Filipovic dobilo na marketinskoj vrijednosti.
3. Prije rata upisao neki od "meHksih" faksova (istorija umjetnosti, cini mi se). Otisao pred rat ili na samom pocetku. Zavrsio nesto u Engleskoj. Na ciji racun, ne znam.
4. Vratio se u Sarajevo uoci Daytona.
5. Nema zvanize mrlje, jer nije nista konkretno ni pokusao uraditi. Vidi ono "ubleha" gore, kolege Satrianija![]()
P.S. Ima toga jos, ali mi mrsko kucat. Sem toga, nesto kontam da telad i zasluzuje ovakve predstavnike.
-
Satriani
margareta wrote:Nemam prijedloga jer poznajem covjeka ali me zanima ko bi taj mogao biti sa vaseg stanovista ?
Mora biti mlad , politicki obrazovan (ne maticar ili zanatlija), kulturan , sa visokim stupnjem opste inteligencije itd.
Takav covjek se vec uveliko priprema da isprati pedya i strance iz zemlje.
Svakako da nije sam. Ima veoma jaku potporu.
Magi ti rece da poznajes covjeka, stvarno te ne kontam!
Ili nase reakcije nisu identicne sa tvojim ocekivanjima
Terzicevski zaokret nema sta!
-
margareta
Imala sam za cilj na ovome uzanom terenu ispitati forumsko mijenje , ko je taj novi visoki predstavnik.
Za tog Filipovica nikada ranije nisam cula.Rekla sam 'da' kako bih saznala ko je zapravo taj Filipovic.
Naprosto komparacije radi da cujem postoji li neko sa vise kvaliteta od vec odabranoga.
Ovaj jos nema niti jednu mrlju u svom diskretnom politickom angazmanu.
Nije clan niti jedne politicke partije/stranke.
Kao sto sam navela jedan vrstan politicar vec postoji i njegov se utjecaj znatno osjeti na globalnoj politickoj sceni.Privatno ga zovem
"Klontiile".
Za tog Filipovica nikada ranije nisam cula.Rekla sam 'da' kako bih saznala ko je zapravo taj Filipovic.
Naprosto komparacije radi da cujem postoji li neko sa vise kvaliteta od vec odabranoga.
Ovaj jos nema niti jednu mrlju u svom diskretnom politickom angazmanu.
Nije clan niti jedne politicke partije/stranke.
Kao sto sam navela jedan vrstan politicar vec postoji i njegov se utjecaj znatno osjeti na globalnoj politickoj sceni.Privatno ga zovem
"Klontiile".