Metal u BiH

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Mr. Brightside

#51 Re: Metal u BiH

Post by Mr. Brightside »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sta ce saran,papak obicni :D
So What!

#52 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

...
Last edited by So What! on 15/02/2014 18:17, edited 1 time in total.
Svejetorokenrol

#53 Re: Metal u BiH

Post by Svejetorokenrol »

Prelistah nabrzaka ove 3 stranice i zakljucih da si jako mlad (15-16?), jos uvijek neupucen u scenu i desavanja u istoj i u biti se jos uvijek trazis.
Figurativno receno, nemoj se sad odmah hvatati za nos da vidis jesi li stvarno tu. :D
Uglavnom ako nastavis slusati metal i nekad 2015te slucajno nabasas na ove svoje postove skontaces o cemu zborim. Kao u svemu u zivotu, jednostavno moras nagomilati malo staza da bi mogao shvatiti neke stvari.

Ne pratim rad Arnela Sarica SHARANA :D, ali potpuno je razumljivo da covjek koji se na sve nacine trudi da pogura alternativnu muziku u nasim podnebljima popizdi kad cuje nesto poput ovog baljezganja u prilogu. Poslusao sam samo par minuta jer ne zelim tratiti vrijeme na gluposti, ali evidentno je da nekompetentne osobe pricaju o temama koje im nisu ni f od familijarne. Ti si za njih mila majka, a i ti si upucen u scenu k’o junfer u seks. Procit’o i pogled’o ponesto, ali malo toga dozivio & prozivio.

S tim da se radi o izgubljenim slucajevima, dok ti imas potencijala. Nadam se da ces nastaviti slusati ovu muziku, a ostalo ce doci samo od sebe, s vremenom. :-D

Ne zelim glumiti nekog pametnjakovica niti drzati suplje forumske besjede, ali cinjenica je da ti nedostaje znanja da bi mogao javno donositi & iznositi neke zakljucke (promocija koncerata, black metal, Arnel Saric SHARAN :D itd.). S druge strane, ovo je forum a car foruma je da svi imaju pravo na rijec. :)
So What!

#54 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Svejetorokenrol wrote:Prelistah nabrzaka ove 3 stranice i zakljucih da si jako mlad (15-16?), jos uvijek neupucen u scenu i desavanja u istoj i u biti se jos uvijek trazis.
Figurativno receno, nemoj se sad odmah hvatati za nos da vidis jesi li stvarno tu. :D
Uglavnom ako nastavis slusati metal i nekad 2015te slucajno nabasas na ove svoje postove skontaces o cemu zborim. Kao u svemu u zivotu, jednostavno moras nagomilati malo staza da bi mogao shvatiti neke stvari.

Ne pratim rad Arnela Sarica SHARANA :D, ali potpuno je razumljivo da covjek koji se na sve nacine trudi da pogura alternativnu muziku u nasim podnebljima popizdi kad cuje nesto poput ovog baljezganja u prilogu. Poslusao sam samo par minuta jer ne zelim tratiti vrijeme na gluposti, ali evidentno je da nekompetentne osobe pricaju o temama koje im nisu ni f od familijarne. Ti si za njih mila majka, a i ti si upucen u scenu k’o junfer u seks. Procit’o i pogled’o ponesto, ali malo toga dozivio & prozivio.

S tim da se radi o izgubljenim slucajevima, dok ti imas potencijala. Nadam se da ces nastaviti slusati ovu muziku, a ostalo ce doci samo od sebe, s vremenom. :-D

Ne zelim glumiti nekog pametnjakovica niti drzati suplje forumske besjede, ali cinjenica je da ti nedostaje znanja da bi mogao javno donositi & iznositi neke zakljucke (promocija koncerata, black metal, Arnel Saric SHARAN :D itd.). S druge strane, ovo je forum a car foruma je da svi imaju pravo na rijec. :)
OK, cijenim sve sugestije prijedloge i sl. i vidim da nisu imao neku namjeru da vrijeđaš. Inače 17 mi je godina. Scenu (doamću) pratim već dvije godine. Evo krenit ću od vrha tvog posta pa ću odgovarat. Video sam uploadaovao baš da dokažem da su stoka ovi sa državne i da podržavam Šarana, ali mislim da zna ponekad biti grub u stilu ja sam samo rock u Sarajevu i niko drugo nije. AKo je neko gledao ZYON mogao je otkriti koliki je komičar taj lik i koja je to vleičina od čovjeka, ali mene ovaj prilog niej toliko iznednadio, jer ovdje me ništa iznenadit i ne može.

Metal i rock i ja prije svega živim, a vjeruj mi da obavezno sat do dva posvetim čitajući i tražujući metal sve dublje i dublje. Korijene svih žanrova i pravaca i mislim da nijedan pravac nije otliko evoluirao u muzičkom smislu kao metal. Vidim da si spomenuo black metal, ako ga slušaš slušaj ga, ali taj je pravac žešći odronn i zaista malo koga znam, a da ga gotivi. Ne može mi niko oduzet praov da kažem da je to zaista loša muzika i da ga mrzim baš zato što su pjesme u jendom tonu, lyricsu katastrofa, growl i još ta strana. Nema ništa protiv ekstremnog metla, death pravac je baš dobar i žestok i zato ima dosta publike, a black metla ima publiku smao u Evropi, u SAD-u publike skor da i nema.
order

#55 Re: Metal u BiH

Post by order »

BHHC BOOKING & SMF PROMOTION!!!!
SARAJEVO 12.06.2011 CINEMAS ex SLOGA

FIRST BLOOD
HARDCORE METALCORE (SAN FRANCISKO)
Image
http://www.myspace.com/firstblood

+SUPPORT

TANKER
Alternative / Metal / Southern Rock (Banja Luka)
Image
http://www.myspace.com/bandtanker

http://WWW.MYSPACE.COM/BHHCBOOKING
http://WWW.SARAJEVOMETALFEST.COM
http://WWW.ISK.INT.BA
http://WWW.NOFUN.BA
http://WWW.CRASH.BA
Frooteky

#56 Re: Metal u BiH

Post by Frooteky »

So What! wrote:
O Čengićki ne znam skoro pa ništa, znam da je dosta ljudi u RTV Domu masturbiralo na nju

Arnel Šarić - SHARAN
Totalno u njegovom stilu, imo sam priliku s njim se svađat preko foruma nako podjebavo, tvrdoglav, al stoji iza svake svoje riječi i to poštujem :thumbup:

A kog boli kurac za Dejanom, Majom(nju bi jebo), retardiranom emisijom i njihovim viđenjem muzike jebo ga Merlin u pakaš danas dolazim kući i palim TV prvi put nakon finala lige prvaka kad tam nekakav pederčič sa onim gej naočalama i haj neću ni gledat TV same safunjare i sranja, neg tražim ovamo novine kad krenu Dino Merlin e mamu mu jebem neću upalit TV do sljedeće fudbalske sezone!

Evo sad Death By Stereo svira u SA i Nuclear a dan poslije Nuclear, bogamber i neki talijani u Tz tij. 30-og jedva čekam, bio sam na dvije svirke u zadnjih 20-ak dana, Alogia fino nako jes da je svirka počela oko 0.30 al dobro je :D i Insane iz Mađerske, Nju Brid, stoj´o na sredini i podjebavo pjevača crnio se ima ba scene, al valja izać potrudit se kupit albuma, Slavenu svaka čast :thumbup:
MyCore

#57 Re: Metal u BiH

Post by MyCore »

Frooteky wrote:
So What! wrote:
O Čengićki ne znam skoro pa ništa, znam da je dosta ljudi u RTV Domu masturbiralo na nju

Arnel Šarić - SHARAN
Totalno u njegovom stilu, imo sam priliku s njim se svađat preko foruma nako podjebavo, tvrdoglav, al stoji iza svake svoje riječi i to poštujem :thumbup:

A kog boli kurac za Dejanom, Majom(nju bi jebo), retardiranom emisijom i njihovim viđenjem muzike jebo ga Merlin u pakaš danas dolazim kući i palim TV prvi put nakon finala lige prvaka kad tam nekakav pederčič sa onim gej naočalama i haj neću ni gledat TV same safunjare i sranja, neg tražim ovamo novine kad krenu Dino Merlin e mamu mu jebem neću upalit TV do sljedeće fudbalske sezone!

Evo sad Death By Stereo svira u SA i Nuclear a dan poslije Nuclear, bogamber i neki talijani u Tz tij. 30-og jedva čekam, bio sam na dvije svirke u zadnjih 20-ak dana, Alogia fino nako jes da je svirka počela oko 0.30 al dobro je :D i Insane iz Mađerske, Nju Brid, stoj´o na sredini i podjebavo pjevača crnio se ima ba scene, al valja izać potrudit se kupit albuma, Slavenu svaka čast :thumbup:
Nisi valjda Rupu propustio neko veče :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#58 Re: Metal u BiH

Post by prljavi Hare »

Poslušajte malo ovoga maloga,još ide u srednju školu!!!!Iz Brčkog je,znam mu oca,isto muzičar,mali otkida! 8-)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
order

#59 Re: Metal u BiH

Post by order »

Image
So What!

#60 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

order wrote:Image
Tooooo, napokon neko nas je pronašao na mapi. Idel ko?
kemalozza

#61 Re: Metal u BiH

Post by kemalozza »

So What! wrote:
order wrote:Image
Tooooo, napokon neko nas je pronašao na mapi. Idel ko?
idem ja :D
http://www.youtube.com/watch?v=8IxNn3iFzFc
dezurni_ucenik

#62 Re: Metal u BiH

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:02, edited 1 time in total.
mondo bizarro

#63 Re: Metal u BiH

Post by mondo bizarro »

CVIKERASH wrote:jedno pitanje:je li Apocalyptica svirala u Banja Luci??
još malo, još malo :D
4.7. ;-)
Frooteky

#64 Re: Metal u BiH

Post by Frooteky »

CVIKERASH wrote:jedno pitanje:je li Apocalyptica svirala u Banja Luci??
pitaj za 2 sedmice :mrgreen:
So What!

#65 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Image

Još malo, još malo i dolazi Apocalyptica. Jedini bend koji dolazi u BiH, a da sam ga prije doalska intenzivno slušao. Posljednja dva albuma su odlična, a stariji instrumentali su isot odlični. Biće tu i covera od Metallice. VOlio bih čut Unforgiven. Inače ja još nemam kartu, ali iz Tešnja koliko vidim ići će neki mini bus, a ima još mjesta jer nema ovdje kod nas nekih fanova tog benda, a ko je čuo za njih uglavnom misli da su instrumentala, a ustvari više od pola koncerta bit će pjevač prisutan i pjevat će njihvoe velike hitove popu Not Strong Enough, I don't care, I'm not Jesus itd...

A koje je vaše mišljenje hoćel bit svijeta nak oncertu il ćemo se obrukat pred ovakivim legendama ko pred Lenyem Kravitzom prije par godina?

Evo i prigodan tekst povodom koncerta:

Ulaznice za ovaj koncert će se moći kupiti od 4. aprila do 20. juna po cijeni od 35 KM, od 20. juna do 4. jula po cijeni od 40 KM i na dan koncerta po cijeni od 50 KM.

VIP ulaznice za ovaj koncert će biti u prodaji od 4. maja 2011. godine po cijeni od 70 KM i moći će se nabaviti na istim prodajnim mjestima.

Ovaj koncert će se održati u sklopu svjetske turneje grupe APOCALYPTICA pod nazivom "7th Symphony" Tour, kako se zove i njihov posljednji album koji su objavili krajem 2010. godine.

Apocalyptica je jedan od onih sastava koji je preko sopstvenog primjera pokazao da se rock muzika može svirati i na onim instrumentima koji su predstavljali karakteristiku neke druge žanrovske forme. I ne samo to, već da popularnost i tiražnost ne moraju biti rezervisani kad su rock i metal u pitanju samo za one aktere koji u postavi imaju gitare i bubnjeve. Formirani su 1993- godine u Helsinkiju, od strane trojice drugova, studenata "Sibelius" klasične akademije, s prvobitnom željom da izvode cover rock i metal songove. Mladi Finci tako pokreću jedno novo poglavlje u modernoj muzici, predstavljajući se javnosti najpre kao Metallica tribute akt.. " Plays Metallica By Four Cellos" njihov prvi album je doživeo neočekivano ogroman uspeh, koji im je širom otvorio vrata za nove izazove i muzičke kreacije. Tako je tokom proteklih 17 godina bend održao preko 850 samostalnih koncerata, kao i oko 150 zajedno sa drugim izvođačima. Prodali su više od 4 miliona albuma, što se u današnje vreme downloudovanja može smatrati enormnim uspehom. Pokazatelji takođe govore kako im popularnost konstantno raste, što potvrđuje i njihova koncertna traženost. Imali su dve personalne promene, ali su takođe sarađivali sa velikim brojem muzičara, a svako njihovo izdanje promoviše po neku etabliranu ili malo manje poznatu zvezdu sa metal i rock scene. Svirali su u preko 50 zemalja, a u Banjaluci promovišu aktuelno albumsko ostvarenje " 7th Symphony" objavljeno krajem avgusta 2010-e godine. Na albumu se našlo 8 instrumentalnih i 4 vokalno-instrumentalna songa, produkciju je odradio Joe Baressi poznat po saradnji s Tool i Queens of the stone age, a za numeru " End Of Me" urađen je i promotivni video clip.

Apocalyptica je svjetsku slavu, u početnoj fazi karijere, stekla sa furioznim obradama metal klasika izvodeći ih isključivo na violončelima. Band je, kao što je već rečeno, orginalno i nastao kao Metallica tribute band s klasičnim instrumentima, a kroz kasnije faze počeli su izvoditi i vlastite kompozicije. Prvi takav album bio je "Reflections" iz 2003., na kojem je bubnjeve za polovicu materijala odsvirao Dave Lombardo iz Slayer. Kasnije je band sarađivao s cijelim nizom top imena iz svijeta rock i metal muzike, uključujući Rammstein, HIM, Bullet For my Valentine, a njihov apsolutno najveći hit je komozicija "I'm Not Jesus" s Corey Taylorom na vokalu (Slipknot, Stone Sour) koja je u Americi provela dugo vremena unutar top 10 chartova na rock i metal radio stanicama.

Na ovoj turneji band nastupa u postavi 3 violončela i bubnjar, te s vokalom koji je zastupnjen na oko pola set liste. Band je za nadolazeće ljeto već potvrđen za najveće evropske festivale uključujući Sonisphere, Wacken, Hellfest i M'era Luna.

Apocalyiptica je u nazad pet godina održala uspješne koncerte na EXIT festivalu u Novom Sadu, Beogradu i Zagrebu gdje su rasprodali koncertnu dvoranu Lisinski.

Za ovaj koncert je ograničen broj ulaznica.
So What!

#66 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Obavezno poslušati. Svjetsko, a naše! :bih:

Frooteky

#67 Re: Metal u BiH

Post by Frooteky »

Ponajbolji domaći bend :-D
Frooteky

#68 Re: Metal u BiH

Post by Frooteky »

Ponajbolji domaći bend :-D
MyCore

#69 Re: Metal u BiH

Post by MyCore »

Ja sam odusevljen ovim sto je Hata napravio mada sam bio skeptičan. Dok iscekujemo prvi EP After Obliviona "Vultures" 30.6.2011 u tuzlanskom klubu Underground imate priliku pogledati Amethyst (Italy), Nuclear (chile) i velikane europskog thrash metala Bogamber sa novim albumom Boga u Čelo
Image
GOLFER

#70 Re: Metal u BiH

Post by GOLFER »

:(
So What!

#71 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

...
Last edited by So What! on 15/02/2014 18:19, edited 1 time in total.
Frooteky

#72 Re: Metal u BiH

Post by Frooteky »

Meni je fora, ja vjeru ne poštujem jer je donijela više loših nego dobrih stvari (skoro pa svaka) :x

A vokal Bogambera je legenda :lol: a izaš´o je EP odavno ja kupio od Hate ima mjesec :-D
So What!

#73 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Frooteky wrote:Meni je fora, ja vjeru ne poštujem jer je donijela više loših nego dobrih stvari (skoro pa svaka) :x

A vokal Bogambera je legenda :lol: a izaš´o je EP odavno ja kupio od Hate ima mjesec :-D
To je tvoj stav, a evo i intervjua gdje se vidi da s momci OK, samo što sam rekao izigrancija s Bogom je minus kod mene i ne podržavam takvu muziku nit je preporučujem.

A što se tiče vjere msili mda tu debelo griješiš jer znam koliko je dobrih stvari meni moja vjera donijela, ali kao što rekoh to je tvoje viđenje i stav koji treba poštovati.
GOLFER

#74 Re: Metal u BiH

Post by GOLFER »

Ma to je fuj fuj... ismijavati se i pljuvati po necijim svetinjama u koje ljudi vjeruju i zive i u ime cega mnogo dobrih dijela rade je debilizam i primitivizam samo takav... radi cega? radi furke da se bude drugaciji, sta li :( :( :(
Na kraju svakom svacije, ali ovi momci od mene podrsku nece imati...
Svaka cast svim momcima i curama i bendovima koji posteno i cestito rade to sto vole, sviraju i pjevaju bez ovih primitivnih vrijedjanja drugih, ovakve ispade jednostavno treba ignor... a dati podrsku norlanoj omladini...
MyCore

#75 Re: Metal u BiH

Post by MyCore »

Ma Suhana treba samo po šerijatu :D :evil:
I na onu listu islamofoba ga obavezno okačiti. Ima da uletimo u EU ko čep
Post Reply