Izletiste Skakavac ?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

horion_bosona

#51 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by horion_bosona »

@valter.ba - samo prati tok misli iz mog predhodnog posta i sve ce ti se samo kazati :D al' ozbiljno
taman gdje pocinje makadam imas prosirenje (blizu je nekakva cesma) tu mozes kola ostaviti, a ovo dalje... laganini
alica.k wrote:a sto se mora ic tim minibusem....to je samo jos sat vremena hoda...nis vise.
fino ti co'ek rece, nisi mi bas ekonomicna sa sopstvenom kondicijom i vremenom cccc... zasto bi hodao po asfaltu i kuda auta prolaze, ako vec uobicajeno prelazim turu od 20-25 km kroz sume i livade :-)

ali dobro niko ne kaze da ne moze i tako kao ti radis, samo ne znam cemu takav ton na ovakvoj temi :?
alica.k

#52 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by alica.k »

radila sam ja i jedno i drugo, cak stavise...samo sam zadnji put sve prehodala i nije mi nikakav prevelik napor bio, a odavno nisam isla...

a provela sam 9-10 sati sveukupno do gore i nazad, tak da nije da nisam bila i uzivala u prirodi :S.

nisam mislila da moras bit pametan :) to je bila nedovrsena misao, kao...moras se pametno popeti gore, znati da se ne pretrpavas hranom usput, znati kad da odmoris i tako...

ja ti samo kazem, nije da nemam kondicije al nisam u savrsenoj kondiciji, i osim sto su me stopala bolila od neprikladne obuce, sve ostalo je bilo ok.
alica.k

#53 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by alica.k »

horion_bosona wrote:ali dobro niko ne kaze da ne moze i tako kao ti radis, samo ne znam cemu takav ton na ovakvoj temi :?
ma jooo nije to nikakav ton, vec ono...nema do gore sto kilometara nego manje vise 2-3km. pa ko voli hodat ne mora na minibus, a ovdje to svi govorite kao da je imperativ da se ide na minibus.

edit: da se ispravim, mapmyrun kaze da do nahoreva ima izmedju 4 i 5km
BIONA

#54 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by BIONA »

E haj fino svi se ovdje prijavite da vidim ko sve sutra ide gore? :D
Evo ja prva :)
horion_bosona

#55 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by horion_bosona »

ma nou frks :-D treba samo redovno hodati i biti cesce u prirodi...najbolja relaksacija. ne znam ali ja daleko vise volim planinu u proljece, ljeto i ranu jesen nego kad zabjeli...nekako mi zimi nema mirisa, a kad sunce upekne onda se isparavju raznorazni miomirisi trava :-D jos sumske jagode...pa borovnice kad dodje vrijeme...

samo se nadam da ce ljudi koji budu isli ovaj vikend gore biti pazljivi neostavljajuci smece...
alica.k

#56 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by alica.k »

pa ako ce loziti vatru onda ce garant i smece ostavljat :S jer takve ljude nije briga za prirodu vec za svoj cejf

a u pravu si, zima je meni jako mrsko i planina mi zimi nema sekunde privlacnosti kao u proljece i ljeto. jednom nas je u sred ljeta zadesio pljusak gore :) prelijepo je bilo.
shambho

#57 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by shambho »

Individualan je dozivlaj puta.. Ja kad sam prvi put isla preko Nahoreva, busom pa pjeske, ja ne znam kako sam dosla, imala sam osjecaj da cetiri sada hodam, nije mi vise bilo do vodopada cak sam se vratila 200 m prije nego sam ga vidjela.. K'o da onom kamenjarskom dijelu nema kraja.. Posvadjala se bila s drugaricom jer mi nije rekla da je toooliki put.. :-D A oni nagibi su mi se cinili k'o Mont Everest ..posebno kad sunce przi.. Drugi put mi se cinilo da onom sumskom dijelu nema kraja al' mozda jer smo zimi isli i sami prtili put :-D

I plus su me izludile table koje govore jos 4 km, onda dodjes do slijedece pise JOS 4 km do Skakavca, onda dodjes pa pise jos dvjesta metara :cupanje kosa ko nije u kondiciji:..Pluca deru.. A kad sam se vracala nisam noge osjecala..

Ovo govorim da bi se uvidjelo koliko ljudi razlicito percipiraju putanju, u zavisnosti od licnog iskustva..

Opet, ovo je jedna od najljepsih putanja na kojima sam ja licno bila i ne bih ove muke mijenjala ni za sta, mozda cak i za vikend opet dam sansu.. Tako blizu a takav odmor za oci i dusu.. I za ljubitelje livada cvijeća i sume dusu dalo.. I sam Skakavac je naravno divan iako mi je veca avantura bila ono spustanje do njega, nego sam on :-D ..
alica.k

#58 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by alica.k »

pazite, prosli petak je bio malkice klizav spust i par onih gredica u zemlji je izbijeno :) pa eto, upozorenje
Vernes_AMG

#59 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by Vernes_AMG »

Ima li u onoj sumi zmija ? :-D
shambho

#60 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by shambho »

Vernes_AMG wrote:Ima li u onoj sumi zmija ? :-D
..Zmijica je bila razlog sto sam se ja vratila prvi put prije nego Skakavac vidjeh.. :-D ..Al' nije strasna one male al' ja kako je vidjeh srce u pete i ja sprintom nazad :-D ..
Vernes_AMG

#61 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by Vernes_AMG »

Oj majku mu , bojim se ja zmija nenormalno :x
alica.k

#62 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by alica.k »

nemoj je dirat i nece ni ona tebe
horion_bosona

#63 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by horion_bosona »

Vernes_AMG wrote:Oj majku mu , bojim se ja zmija nenormalno :x
patike preko gleznjeva i hlace i nemas se cega plasit... samo joj zapalacas jezikom da vidi da imas veci i ode sama... :D

@shambho - e tako sam ja svoju dragu poveo na malo duze hodanje...em je ona stalno zapitkivala "koliko jos" em sam ja skroz popizdio od tog zapitkivanja, i na kraju sam bio direktno i iskljucivo odgovoran i za zuljeve i za izgoren nos... :lol: od tada zajedno idemo samo na kratke dionice :mrgreen:
Partizzanka

#64 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by Partizzanka »

Imam i ja sliku sa vrha vodopada .. nije to bas za one koji se boje visine
ja sam jedva se odvojila od onog drveta - uzasno se bojim visine ali ne da djavo mira :)

skakavac je prelijep i zimi kad se sve sledi

meni je drazi onaj put donji kroz sumu sto neko rece Gospodar prstenova - ma oni prizori su za skakavac mala maca ... kako je divno!
samo kad u sred ljeta pocne da grmi i pada kisa a vi u toj sumi ... to je dozivljaj ... tu ne pada kisa ali se samo cuju kapi kise koje padaju na lisce gore visoko i cuju se gromovi naravno

nemojte ljudi rostiljati
bolje sendvica dobrih ponijeti - ogladni se sto jest jest

mi smo zadnji put kad smo isli imali susret sa zmijom (na gornjem putu) pala je sa drveta nekih 3m ispred nas
poskok, vidio mu se rog iz aviona ... samo je otisao svojim putem koji hvala Bogu nije bio u nasem smijeru :)
BIONA

#65 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by BIONA »

Zeno ne prepadaj me sa ovom zmijom koja je pala sa drveta :skoljka:
Mogu ja vidjeti ima li sta ispred mene, ali iznad mene? :D
Fakat, uzas...
Partizzanka

#66 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by Partizzanka »

ja nikad ne lazem ... i mene je to prepalo kad je pala pred nas fakat covjeka trzne
ali ako znas logiku zmija ... one ljeti idu po drvecu

ako je kome i od cega sudjeno ... tako ce ti i biti
to ti je sudbina

ne treba se covjek toga plasiti niti na to toliko misliti ... uzivas u prirodi
kokuz_sa

#67 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by kokuz_sa »

ima zmija..ja sam vidio 2 al tamo kod onog kao nasipa od kamenja sto je napravljen..ja se popeo da se slikam a one taman se suncaju i pobjegose..al nije jos ugrijalo da su bas aktivne..znaci gdje ima stijena ili oveci kamen koji je na suncu cujeli dan zaobilazite ga..tu su garant jer se suncaju i vole toplotu :)

:D to je bilo jako brzo slikanje s moje strane:D

al ima lisica..pogotovo ako se rostilja znaju doci..na jedno 15-20mt i stanu i gledaju..valjda cekaju navikle da im se baci cevap
citroen

#68 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by citroen »

horion_bosona wrote:ma nou frks :-D treba samo redovno hodati i biti cesce u prirodi...najbolja relaksacija. ne znam ali ja daleko vise volim planinu u proljece, ljeto i ranu jesen nego kad zabjeli...nekako mi zimi nema mirisa, a kad sunce upekne onda se isparavju raznorazni miomirisi trava :-D jos sumske jagode...pa borovnice kad dodje vrijeme...

samo se nadam da ce ljudi koji budu isli ovaj vikend gore biti pazljivi neostavljajuci smece...
Hajd ti meni reci koliko ima od parkinga(mjesto gdje cu auto ostaviti :D ) do vodopada :?: :)
Vernes_AMG

#69 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by Vernes_AMG »

Ima li neko link od pouzdane vremenske prognoze , negdje pise da ce padati kisa , negdje da ce biti oblacno... :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#70 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by Admir_1984 »

Vece su sanse da na bingu dobijes nego da te zmija ujede :roll:
kakav nered

#71 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by kakav nered »

ako sutra bude fino vrijeme... :)
Partizzanka

#72 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by Partizzanka »

to i ja kazem
vjerovatnoca da ces bas na zmiju naletjeti je jaaaako mala ... skoro pa nikakva! moze te u gradu tamo kod akademije likovnih ugristi prije nego u nahorevu a da ne govorim kako te prije neko moze zbosti na ulici zob pisljivog petaka

ne misliti na zmiju jednu i uzivati u prirodiiiiii!
chengaba

#73 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by chengaba »

Opustite se malo, u BiH postoji 14 vrsta zmija, a od tog su samo 3 otrovne.
A plus ako je duža od metar, garantujem vam da nije otrovna, pa nek' grize slobodno; grizu i komarci, pa nikom ništa. :razz:

Opustite se i uživajte u ljepoti, i ne hranite je kesama, papirima i smećem!
ema_

#74 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by ema_ »

Nisam bila, ali čula sam da je baš lijepo gore :thumbup:

Ako se iskupi kakva ženska ekipa da ide, i ja bih se prišlepala :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#75 Re: Izletiste Skakavac ?!

Post by Admir_1984 »

Partizzanka wrote:to i ja kazem
vjerovatnoca da ces bas na zmiju naletjeti je jaaaako mala ... skoro pa nikakva! moze te u gradu tamo kod akademije likovnih ugristi prije nego u nahorevu a da ne govorim kako te prije neko moze zbosti na ulici zob pisljivog petaka

ne misliti na zmiju jednu i uzivati u prirodiiiiii!
Trebas u planini non stop misliti o svemu, al od toga ne treba stvarati bezvezni strah, nego se oprezno prepustiti uzivanciji i prirodi :-D
Post Reply