Vrhunski bh. proizvodi, shta je to vrhunsko u BiH?
-
The_Fluid
DIVO,
upravo to je zabluda.
U bilo kojoj grchkoj ili turskoj ili jevrejskoj prodavnici u svijetu tjesh nabaviti jednako ukusno votje i povrtje.
Tjevape i suho meso i neke slichne oblike, takodjer mozhesh pronatji da su ukusni od Belgije do Rusije, shto se tiche Evrope. Itd. itd.
upravo to je zabluda.
U bilo kojoj grchkoj ili turskoj ili jevrejskoj prodavnici u svijetu tjesh nabaviti jednako ukusno votje i povrtje.
Tjevape i suho meso i neke slichne oblike, takodjer mozhesh pronatji da su ukusni od Belgije do Rusije, shto se tiche Evrope. Itd. itd.
-
RPM
hehem, sa tehnicke strane je nemoguce govoriti o 'visku' el energije, u sitem se daje onoliko koliko sistem moze primiti, tj kolika je potrosnja, visak koji se pominje nije znatan vec se koristi upravo radi balansiranja odnosa ulazne snage i potrosnje, jer potrosnja nikad nije konstanta.Fair Life wrote:Sasvim tacno, ali mislim da je trenutno doslo do "viska" el. energije u BiH zbog kolapsa BiH industrije, te je proizvodnja el. energije veca od potrebe za njom u BiH....
ono o cemu se da govoriti su energetski potencijali i instalisana snaga, e tu vala imamo viska, ha ja
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Steta sto si zbrisao zbog neceg sto doista vrijedilivadic wrote:vrhunski bh proizvod ...![]()
su ... curice ...... !!!
u stvari ...... to jedino sto je u ex*yu ...
![]()
... ostalo da zaista vrijedi ...![]()
- horns&drums
Posteno.
Cestitke na iskrenom odgovoru i pozrtvovnosti i bizi za mlade.Da je Zeljina skola takva, ne bi mi jucer fasovali od Celika...
Cestitke na iskrenom odgovoru i pozrtvovnosti i bizi za mlade.Da je Zeljina skola takva, ne bi mi jucer fasovali od Celika...
- horns&drums
Nije biti ce nego ima nesto u horniju.'bem ti zivot, cim ga malo pohvalis odmah zasere.
Zar je to briga za mladje narastaje????

Zar je to briga za mladje narastaje????
- horns&drums
Glazura ne treba biti uvijek ista ne pali svugdje repetitio...Tebi je ocito usfalilo glazure u prelomnom momentu.Eh, da si ti imao 'vakog ucitelja ko a tebe, gdje bi ti kraj bio...

-
Stari
the fluid:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Ne znam kako je to u Belgiji i u Rusiji....ali ako mislis da se na skandinavskom poluostrvu mogu naci cevapi na rostilju ...tako u maltene svakom drugom sokaku kao recimo u Sarajevu, Zenic,i Tuzli, ....gorko se varas.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Ne znam kako je to u Belgiji i u Rusiji....ali ako mislis da se na skandinavskom poluostrvu mogu naci cevapi na rostilju ...tako u maltene svakom drugom sokaku kao recimo u Sarajevu, Zenic,i Tuzli, ....gorko se varas.
- horns&drums
ok kapetane
Moj glas za livanjski sir.Koliko cujem, poceo se masovnije izvoziti protekle godine
Moj glas za livanjski sir.Koliko cujem, poceo se masovnije izvoziti protekle godine
- horns&drums
Ne kaze se konacno nego da te i dalje ide
Ispricamo se kad dodjes u nas i tvoj hilafetic.
A sada pitanje vezano za temu:
Je l' dojcland uvozi livanski sir, imas li kakvih podataka?Ima li ga u samoposlugama ili trznim centrima?
Ispricamo se kad dodjes u nas i tvoj hilafetic.
A sada pitanje vezano za temu:
Je l' dojcland uvozi livanski sir, imas li kakvih podataka?Ima li ga u samoposlugama ili trznim centrima?
- horns&drums
Ama nije bolan, kakav Kiseljak.Mada, rekoh na nekoj themi zasto vecina sarajlija obozavaju cure iz tog kraja.Valjda ih oni minerali guraju,sta ja znam...
Ovo u vezi sira ti govorim jer mi je stari nedavno bio u dojclandu, u Minhenu tocnije, i u nekoliko restorana je bio na meniju livanjski sir.Restorane drze nijemci(ne gastarbajteri, nego pravi nijemci) i jedan talijan.Pa me kopka...
A bila je emisija prosle godine ovdje na TV-u gdje nekoliko njih izjavljuje da izvoze sir vani
Ovo u vezi sira ti govorim jer mi je stari nedavno bio u dojclandu, u Minhenu tocnije, i u nekoliko restorana je bio na meniju livanjski sir.Restorane drze nijemci(ne gastarbajteri, nego pravi nijemci) i jedan talijan.Pa me kopka...
A bila je emisija prosle godine ovdje na TV-u gdje nekoliko njih izjavljuje da izvoze sir vani
-
k@me
Pa livanjski sir jeste prvoklasan (sad fali onaj smajli koji se oblizuje
).
Al je zato i skup.
Mada, meni je dobar i travnicki. Oba su mi na neki nacin posebna.
Ja ne volim one sto imaju jak miris....
.....zgadi mi se sir kad njih pmirisem..... 
Al je zato i skup.
Ja ne volim one sto imaju jak miris....
- horns&drums
winetou wrote:Jel ga barem upakuju, ili onako u bosanskoj ambalaži-kaci?
Jok, sluze ga sa Pavelicevim likom i slovom U
Kod ovog talijana, pisalo je da je sir iz Bosne i Hercegovine
ledina, jeste skup sir ali je isti kao i da si ga kupio od nekoga iz Kupresa ili livna, dakle nije supljak
- horns&drums
Kojem jaranu? onom sto mi nece pomoci ako mi zapne(vidi themu na Bez cenzure)
Ma jook, grazie na ponudi, onako me zanimalo...
Ma jook, grazie na ponudi, onako me zanimalo...
-
winetou
Ima i ovdje kod mene u lokalnoj arapskoj prodavnici naše robe. Od čokolina do salate iz Brijesnice Male. Ima i ona neka bosanska kafa u nekom zaista lijepom pakovanju. U supermarketu naravno toga nema, a Arap nabije cijenu
Nisam ni išao mjesecima.
A bio sam se navukao na čokolino
Nisam ni išao mjesecima.
A bio sam se navukao na čokolino
-
@ke
ma mislim kako veliki supermarketi ubijaju cijenom, tj velikim kolicinama
posto sam poslom vezan za te stvari, znam pouzdano da nekada svjesno gube na nekim proizvodima,
kao sredstvo ubijanja konkurencije
arapske, turske ili nase prodavnice imaju jako ogranicenu klijentelu
posto sam poslom vezan za te stvari, znam pouzdano da nekada svjesno gube na nekim proizvodima,
kao sredstvo ubijanja konkurencije
arapske, turske ili nase prodavnice imaju jako ogranicenu klijentelu