bolje je zaobici. doktorica je jako ljubazna, silno se trudi, ali za uspjesnu MPO treba mnogo vise od jednog ljekara...chockolino wrote:Da li je neko pokusao ici kod dr.Sanje Sibincic u Banja Luku, poliklinika MedicoS? Znam da je ucila od najboljih, medju ostalima i dr.Vlaisavljevic iz Slovenije joj je bio jedan od ucitelja.
Umjetna oplodnja u Sarajevu
Moderator: anex
- wewa
#51 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
-
majar
#52 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
ja sam radila vantelesnu u Banja Luci,uspeh iz prvog pokusaja.Doktorica je divna kao i celo osoblje.Sada sam šesti mesec i blizanci su 
- wewa
#53 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
to je bas divno cuti! sretno u nastavku trudnocemajar wrote:ja sam radila vantelesnu u Banja Luci,uspeh iz prvog pokusaja.Doktorica je divna kao i celo osoblje.Sada sam šesti mesec i blizanci su
-
IdanaI
#55 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
http://www.abadzic.ba/Ginekološka ordinacija
"dr Nidžara Abadžić" od 1.4.2012. je dio Poliklinike za ginekologiju i
IVF – EUROMEDICAL, koja je smještena u novom objektu na Čengić vili pored mosta Malezijskog prijateljstva. EUROMEDICAL je ogranak turske bolnice JINEMED koja se 23 godine bavi problemom infertiliteta(neplodnost) ali i svim drugim aspektima zdravlja žena. Veoma smo ponosni što smo postali dio ove značajne Ustanove. Ovo je peti ogranak ove bolnice, dva su u Istanbulu i dva u Bursi.
Dali je neko isao i ima li rezultata ?
IVF – EUROMEDICAL, koja je smještena u novom objektu na Čengić vili pored mosta Malezijskog prijateljstva. EUROMEDICAL je ogranak turske bolnice JINEMED koja se 23 godine bavi problemom infertiliteta(neplodnost) ali i svim drugim aspektima zdravlja žena. Veoma smo ponosni što smo postali dio ove značajne Ustanove. Ovo je peti ogranak ove bolnice, dva su u Istanbulu i dva u Bursi.
- beautyfool
#56 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Ne znam jesi li cula za novi centar Bahceci ?
http://bahceci.ba/
Ja licno dr.Abadzic nebih preporucila.
- kadinica
#57 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Vi recite ima li rezultata, pošto se reklamirateIdanaI wrote:http://www.abadzic.ba/Ginekološka ordinacija
-
IdanaI
#58 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Ne nije reklama . Posto imam problem ... surfajuci naisla sam na tu adrsu ... isla sam da se raspitam kod njih, u eromedikal ... prije dva mjeseca , al tek su poceli da rade .
Ljudi panika me hvata .. imam 38 god u braku sam 3 godine ... svaki mjesem padam u depresiju . Obisla sam bruku doktora i travara i nista ... svi mi kazu sve je ok ... to je od prevelike zelej .
Tu na klinici sam pricala sa nekim nasim doktrorom ... on kaze da to rade doktori iz turske ...
Pa sam htjela da provjerim ... da li je neko isao i dali ima rezultata
Hvala
Ljudi panika me hvata .. imam 38 god u braku sam 3 godine ... svaki mjesem padam u depresiju . Obisla sam bruku doktora i travara i nista ... svi mi kazu sve je ok ... to je od prevelike zelej .
Tu na klinici sam pricala sa nekim nasim doktrorom ... on kaze da to rade doktori iz turske ...
Hvala
-
IdanaI
#59 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Jedno veliko HVALAbeautyfool wrote:Ne znam jesi li cula za novi centar Bahceci ?
- beautyfool
#60 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Ovaj bahceci je isto klinika koju su Turci otvorili, po prici sa strane dobro su opremljeni a mozes ih naci i na facebooku pa im poslati poruku ili slicno.
Ja licno nemam iskustva sa ovom temom ali samo da navedem da dr.Abadzic ne preporucujem iz iskustva vezanih za trudnocu i porod i njenog neprofesionalnog ponasanja tako da kad sam vidjela da nju preporucujes morala sam to napisati
Ja licno nemam iskustva sa ovom temom ali samo da navedem da dr.Abadzic ne preporucujem iz iskustva vezanih za trudnocu i porod i njenog neprofesionalnog ponasanja tako da kad sam vidjela da nju preporucujes morala sam to napisati
-
IdanaI
#61 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Hvala draga na prporuci , cula sam da treba ta klinika da se otvori u Hadzicima al nisam znala da je otvorena .beautyfool wrote:Ovaj bahceci je isto klinika koju su Turci otvorili, po prici sa strane dobro su opremljeni a mozes ih naci i na facebooku pa im poslati poruku ili slicno.
Ja samo trazila misljenja ... da vidim , dali je neko probao i dali ima rezultata .Sve manje imanje vjerujem nasim doktorima . Prosle sam godine bila kod dr. Neire Pasagic ... neki je hvale neki je kude ( po preporuci prijateljica )
Isla sam redovno 6 mje , pratili ovulaciju itd ... Uradim papa ... kad kazu CIN3 pocetak raka grlica materice ... nalaz HPV visoko rizicni ... eh tu mi je bio kraj ! Odem kod dr. Spahovica ... uradim ponovo papa i sve ostalo ... kaze on ja nista nisam vidio al za svaki slucaj idi na obdukciju ... naravno odem u vojnu bol. uradim sve to ... nalaz negativan nema cak ni CIN 1 HPV uredan .( Ah da dodam da su mi i ranije papa bili uvjek uredu ).
Tako sam prestala i ici doktorima , probala sa travama ... i nista
-
mo-girl
#62 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
ako imas zivaca idi izvan bih jer ces cak i jeftinije proci.ja sam isla u split i uspjeh iz prve a i dosta su povoljniji nego ovi nasi a iskreno za tolike novce ipak treba ici negdje gdje se ljudi vec godinama bave tom problematikom a ne kod novonaucenih doktora i prevelikih nerealnih cjena.
- beautyfool
#63 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Ja bih pokusala kod ovih Bahcesi. Makar da odes na razgovor a ja sam cula za par zena da je islo u Sloveniju na lijecenje i cini mi se i umjetnu oplodnju i bilo je rezultata po tom pitanjuIdanaI wrote:Hvala draga na prporuci , cula sam da treba ta klinika da se otvori u Hadzicima al nisam znala da je otvorena .beautyfool wrote:Ovaj bahceci je isto klinika koju su Turci otvorili, po prici sa strane dobro su opremljeni a mozes ih naci i na facebooku pa im poslati poruku ili slicno.
Ja samo trazila misljenja ... da vidim , dali je neko probao i dali ima rezultata .Sve manje imanje vjerujem nasim doktorima . Prosle sam godine bila kod dr. Neire Pasagic ... neki je hvale neki je kude ( po preporuci prijateljica )
Isla sam redovno 6 mje , pratili ovulaciju itd ... Uradim papa ... kad kazu CIN3 pocetak raka grlica materice ... nalaz HPV visoko rizicni ... eh tu mi je bio kraj ! Odem kod dr. Spahovica ... uradim ponovo papa i sve ostalo ... kaze on ja nista nisam vidio al za svaki slucaj idi na obdukciju ... naravno odem u vojnu bol. uradim sve to ... nalaz negativan nema cak ni CIN 1 HPV uredan .( Ah da dodam da su mi i ranije papa bili uvjek uredu ).
Tako sam prestala i ici doktorima , probala sa travama ... i nista. Necu da se predam ... tako sam i naisla na tu adresu i zatrazila misljenje ... nije to bila nikakva preporuka ... mozda je to tako izgledalao .
Jos da ti preporucim i ringeraja.ba i jos tako neke te portale za bebe, na njihovim forumima mozes naci jako puno korisnih informacija.
-
kogaba
#64 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Prije pokušaja sa umjetnom oplodnjom vrijedi pokušati sa prirodnim čajevima i drugim prirodnim, u narodu poznatim, načinima.O tome kakvi sve čajevi postoje,tinkture,masaže možete naći na stranici koja je mnogima pomoglahttp://neplodno.blogspot.com/,za male pare pa i besplatno postati majka ili otac u odnosu na ovih 6000 hiljada bilo čega...Lijep pozdrav
- zgiba
#65 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Obzirom na godine ne bih ti preporucila gubljenje vremena na trave i alternativu. Nego, pravac nekom strucnjaku za vantjelesnu oplodnju, bez obzira da li u BiH ili vani.IdanaI wrote:Ne nije reklama . Posto imam problem ... surfajuci naisla sam na tu adrsu ... isla sam da se raspitam kod njih, u eromedikal ... prije dva mjeseca , al tek su poceli da rade .
Hvala
Mozda bi prvo trebali uraditi dijagnostiku za muza, jer je to manje invazivno nego za zenu. Ako je ok, onda nalazi hormona, brisevi i sl.
-
IVF
#66 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Povoljno prodajem Puregon 300 i MENOPUR. Javite se na [email protected]
To su lijekovi koji su mi ostali nakon IVF tretmana.
To su lijekovi koji su mi ostali nakon IVF tretmana.
-
GaRGa
#67 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
okano.. da je stvarno interesovalo proguglala bi sama, nebi dosla da trola na forumu...male_okice wrote:evo ja sam guglala ovo tvoje i nasla ovo:BOSNA I HERCEGOVINAEdnaMaric wrote:Ima li neko iskustvo sa umjetnom oplodnjom u Sarajevu u skorije vrijeme?
SARAJEVO
Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost
Adresa: Grbavička 6a
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Telefon:
+387 33 661-181
+387 33 661-182
Fax:
+387 33 661-182
E-mail:
[email protected] sa ove stranice: http://www.trudnoca.net/forum/viewtopic.php?t=12715
- CherryLips
#68 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Nemam kad da citam sve postove ,ali sam cula pozitivne price o Bahceci poliklinici u hadzicima,jedna prica je kao rezultat imala blizance:) nakon sto je doticni par svijet obisao u zelji da drze bebicu u rukama...
-
EdnaMaric
#69 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Ima li neko iskustva sa IVF u Bahceci u Hadzicima?
- starii
#70 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
prijateljica je dole iz prve zatrudnila nakon nekoliko pokusaja kod mehmedbasica..koliko sam cuo hvale tu bolnicu...EdnaMaric wrote:Ima li neko iskustva sa IVF u Bahceci u Hadzicima?
- ilkbahar
#71 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Evo upravo vidjeh da je besplatan pregled u bahcheci klinici za parove koji ne mogu da imaju djecu, navodno zavod zo placa troskove umjetne oplodnje. Da li iko ima podrobnije informacije o ovome.?
- dobar osjecaj
#72 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
Žao mi je što sam sinoć naišla na Odgovorite ljudima tek pred kraj emisije, jer je tema bila rasprave o medicinski potpomognutoj oplodnji.
Drago mi je što sam makar pred kraj uspjela čuti profesora Velimira Šimunovića kako čudovištu zvanom Senad Mehmedbašić spočitava izjavu puštenu u toj emisiji (u svojoj stručnoj izjavi u svom karakterističnom stilu zastrašivanja prepada ljude izjavom da se rijetko desi da parovi uspiju iz prvog pokušaja, kako se najčešće radi od desetak pokušaja prije nego što dođe do uspješne oplodnje). Šimunović, koji ima znatno više iskustva i referenci tvrdi da to njegovo iskustvo uopšte ne potvrđuje, da se mlađim parovima uz kvalitetan pristup često desi da umjetna oplodnja uspije iz prvog puta. Ja sam sinoć slušajući djelić emisije pomislila da se radi o meni, najprije bih se obratila profesoru Šimunoviću za savjet. Pitam se da li griješim, ima li neko stvarna iskustva kod njega? Pitam se i kakav je bio kao predavač jer vidim da se spominje kao neko ko je zaslužan za obrazovanje brojnih stručnjaka iz te oblasti na širem području bivše zemlje pa i dalje po Evropi.
Drago mi je što sam makar pred kraj uspjela čuti profesora Velimira Šimunovića kako čudovištu zvanom Senad Mehmedbašić spočitava izjavu puštenu u toj emisiji (u svojoj stručnoj izjavi u svom karakterističnom stilu zastrašivanja prepada ljude izjavom da se rijetko desi da parovi uspiju iz prvog pokušaja, kako se najčešće radi od desetak pokušaja prije nego što dođe do uspješne oplodnje). Šimunović, koji ima znatno više iskustva i referenci tvrdi da to njegovo iskustvo uopšte ne potvrđuje, da se mlađim parovima uz kvalitetan pristup često desi da umjetna oplodnja uspije iz prvog puta. Ja sam sinoć slušajući djelić emisije pomislila da se radi o meni, najprije bih se obratila profesoru Šimunoviću za savjet. Pitam se da li griješim, ima li neko stvarna iskustva kod njega? Pitam se i kakav je bio kao predavač jer vidim da se spominje kao neko ko je zaslužan za obrazovanje brojnih stručnjaka iz te oblasti na širem području bivše zemlje pa i dalje po Evropi.
- wewa
#73 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
kako cujem, prvo se mora proci kompletna obrada para na GAK-u, pa se s tim nalazima moze ici dalje privatno.
problemcic lezi u 'kompletnosti' obrade, jer obicno nema reagensa za ovu ili onu analizu.
nisam licno upucena ali sam cula da tako stoje stvari. voljela bih da sam u krivu...
@dobar osjecaj - ok je Simunovic, samo sto i kod njih (IVF Poliklinika) to ide kao na traci. sto se statistike tice, ne bih rekla da je njegova klinika ima objavljenu negdje. svojevremeno (prije vise od 10 god) su imali dobar tim biologa, sto je zapravo kljucni element u postupku vantjelesne oplodnje.
najbolju statistiku u ovom dijelu Evrope ima Maribor, a u Evropi su bolji jos klinika u Briselu i u Pragu, obje uglavnom specijalizirane za teske slucajeve muske neplodnosti i/ili koristenje donorskog materijala. dobar je i mnogo manji Kinderwunschzentrum u Becu.
medjutim, otkako je otvorena Bahceci klinika u Sa, mislim da je prestala potreba za odlaskom vani. jesu mozebit malo skuplji od Maribora i klinika u Hr (i to kad se uzmu u obzir ukupni troskovi, s prijevozom, smjestajem i lijekovima), ali je znacajna prednost prolaziti postupak kod svoje kuce.
a opet, odluka je potpuno individualna.
problemcic lezi u 'kompletnosti' obrade, jer obicno nema reagensa za ovu ili onu analizu.
nisam licno upucena ali sam cula da tako stoje stvari. voljela bih da sam u krivu...
@dobar osjecaj - ok je Simunovic, samo sto i kod njih (IVF Poliklinika) to ide kao na traci. sto se statistike tice, ne bih rekla da je njegova klinika ima objavljenu negdje. svojevremeno (prije vise od 10 god) su imali dobar tim biologa, sto je zapravo kljucni element u postupku vantjelesne oplodnje.
najbolju statistiku u ovom dijelu Evrope ima Maribor, a u Evropi su bolji jos klinika u Briselu i u Pragu, obje uglavnom specijalizirane za teske slucajeve muske neplodnosti i/ili koristenje donorskog materijala. dobar je i mnogo manji Kinderwunschzentrum u Becu.
medjutim, otkako je otvorena Bahceci klinika u Sa, mislim da je prestala potreba za odlaskom vani. jesu mozebit malo skuplji od Maribora i klinika u Hr (i to kad se uzmu u obzir ukupni troskovi, s prijevozom, smjestajem i lijekovima), ali je znacajna prednost prolaziti postupak kod svoje kuce.
a opet, odluka je potpuno individualna.
- banjaluka078
-
Ariel
- Vozim: auto
#75 Re: Umjetna oplodnja u Sarajevu
....
Last edited by Ariel on 28/11/2025 10:50, edited 1 time in total.