Kakvim vi advokatima idete jbtmoonca wrote:Dva,tri obavljena razgovora sa advokatom ce ga kostati skoro 1000KM....
Tužba radi isplate duga ERONETU
-
Korisničkoime
#51 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
-
Korisničkoime
#52 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Ako je sve tako kao sto ti kazes uzmi advokata iz toga se sam neces ispetljat pogotovo sto vec postoji presuda zbog propustanja i s obzirom na sve okolnosti.Fudo Bosna wrote:Pisao vec na topicu pravo i tehnologija. Tuze me ovi "uhljupi" od 2014, da sam navodno "potpisao" ugovor 2010, a nikada nisam sa njima ni potpisao niti koristio njihove usluge, ili je to neki skolarac falsifikovao da dobije mobitel, ili ne znam sta...
Oni me tuzili vec 2011, ali ja saznao tek 2014 kada sam dobio presudu , "Zbog propustanja", ranije mi nije doslo jer je ovaj/ova, koji je falsifikovao, dao pogresnu adresu, ocito nije znao tacne podatke o meni...
Sta da radim , to je od nekih pocetnih 100 sada sa kamatama mozda i do hiljadu doguralo, ni potpisao, ni koristio , nikad nisam bio niciji pretplatnik, ( osim BH Telecoma)?
Evo spor vec cetvrta godina, na osnovnom sudu...
Ako je sve kako ti navodis to ce se dobiti na sudu namirit ce ti se troskovi tebi dobro advokatu dobro svi zadovoljni, svaki advokat ako moze naguzit telekom ili banku rado ce se bilo kakvog slucaja prihvatit jer kasnija naknada troskova nije problem buduci da se isti imaju odakle namiriti.
- O'zone
- Globalni moderator
#53 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Ugovore za Eronet su potpisivale agencije sa kojima je Eronet potpisivao ugovore o terenskoj prezentaciji (ustvari izvlačenje para iz Eroneta).
Na ulicama su bili većinom omladinci koji su radili na procenat od potpisanih ugovora a njih je unajmljivanje agencija za svoje potrebe.
Njima je u cilju bilo da na kraju dana imaju što više potpisanih ugovora jer je to značilo više procenta. Način na koji se potpisuje ugovor nije uopšte bio bitan. Bitno je bilo da se potpiše.
Govorile su se neistine većinom o tome da se džabe dobijaju telefoni višeg ranga ali da moraju potpisati ugovor, aktivirati karticu pa onda otići na prodajno mjesto Eroneta i "samo uzeti telefon" raja se ljepila ko muhe na ......
Kad bi došli na prodajno mjesto Eroneta i kad bi im ovi rekli da neće dobiti telefon te da to uopšte ne radi na ulici Eronet nego neka XY agencija (mislim da je bila Deformero ili tako nešto) e onda nastaje pobuna i zahtjev za raskid ugovora ali cvrc milojka, aktivirana kartica, sad se mora platiti iznos do isteka ugovora ako hoćeš raskid ili koristi broj jer ga moraš plaćati i onako.
Mnogi su afektu slali sve u P.M. i bacali i ugovor i karticu da bi kasnije dolazile tužbe, masa tužbi.
Sve ovo je Eronetu nanijelo nemjerljivu štetu u radu a sve zbog interesa glavonja iz upravnog odbora i umjesto da dođu pameti i okane se toga posla oni opet čini mi se prošle godine potpisuju novi ugovor s anđelom agencijom za prezentaciju na terenu te se opet mogu sresti omladinci koji hoće da zarade na ulici kako nude Eronet usluge.
@Fudo, ako je tako kako ti kažeš ja iskreno vjerujem da je datum na ugovoru mlađi od datuma na odjavi lične osim ako nisi otezao sa prijavljivanjem gubitka dokumenata. Bitno je ti je kad si prijavio gubitak u MUP nego kad je odjava odrađena u službenom listu ima neki razmak od čini mi se 15 dana da moraš sačekati....ne sjećam se tačno sad. Samim time bi mogao skinuti "krivicu sa sebe". Vještačenje potpisa bi isto bilo korisno jer vjerujem ko god je koristio tvoje dokumente nema šanse da se potpisao i blizu kao ti. Na žalost to ide na tvoj trošak jer druga strana ima potpisan ugovor a sad je tvoje da dokažeš da to nisi ti potpisao.
Na ulicama su bili većinom omladinci koji su radili na procenat od potpisanih ugovora a njih je unajmljivanje agencija za svoje potrebe.
Njima je u cilju bilo da na kraju dana imaju što više potpisanih ugovora jer je to značilo više procenta. Način na koji se potpisuje ugovor nije uopšte bio bitan. Bitno je bilo da se potpiše.
Govorile su se neistine većinom o tome da se džabe dobijaju telefoni višeg ranga ali da moraju potpisati ugovor, aktivirati karticu pa onda otići na prodajno mjesto Eroneta i "samo uzeti telefon" raja se ljepila ko muhe na ......
Kad bi došli na prodajno mjesto Eroneta i kad bi im ovi rekli da neće dobiti telefon te da to uopšte ne radi na ulici Eronet nego neka XY agencija (mislim da je bila Deformero ili tako nešto) e onda nastaje pobuna i zahtjev za raskid ugovora ali cvrc milojka, aktivirana kartica, sad se mora platiti iznos do isteka ugovora ako hoćeš raskid ili koristi broj jer ga moraš plaćati i onako.
Mnogi su afektu slali sve u P.M. i bacali i ugovor i karticu da bi kasnije dolazile tužbe, masa tužbi.
Sve ovo je Eronetu nanijelo nemjerljivu štetu u radu a sve zbog interesa glavonja iz upravnog odbora i umjesto da dođu pameti i okane se toga posla oni opet čini mi se prošle godine potpisuju novi ugovor s anđelom agencijom za prezentaciju na terenu te se opet mogu sresti omladinci koji hoće da zarade na ulici kako nude Eronet usluge.
@Fudo, ako je tako kako ti kažeš ja iskreno vjerujem da je datum na ugovoru mlađi od datuma na odjavi lične osim ako nisi otezao sa prijavljivanjem gubitka dokumenata. Bitno je ti je kad si prijavio gubitak u MUP nego kad je odjava odrađena u službenom listu ima neki razmak od čini mi se 15 dana da moraš sačekati....ne sjećam se tačno sad. Samim time bi mogao skinuti "krivicu sa sebe". Vještačenje potpisa bi isto bilo korisno jer vjerujem ko god je koristio tvoje dokumente nema šanse da se potpisao i blizu kao ti. Na žalost to ide na tvoj trošak jer druga strana ima potpisan ugovor a sad je tvoje da dokažeš da to nisi ti potpisao.
-
moonca
#54 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Mislim da si trebao platiti dug, cak i kao je 1000KM. Troskovi suda i usluga advokata ce biti veca.Fudo Bosna wrote:Pisao vec na topicu pravo i tehnologija. Tuze me ovi "uhljupi" od 2014, da sam navodno "potpisao" ugovor 2010, a nikada nisam sa njima ni potpisao niti koristio njihove usluge, ili je to neki skolarac falsifikovao da dobije mobitel, ili ne znam sta...
Oni me tuzili vec 2011, ali ja saznao tek 2014 kada sam dobio presudu , "Zbog propustanja", ranije mi nije doslo jer je ovaj/ova, koji je falsifikovao, dao pogresnu adresu, ocito nije znao tacne podatke o meni...
Sta da radim , to je od nekih pocetnih 100 sada sa kamatama mozda i do hiljadu doguralo, ni potpisao, ni koristio , nikad nisam bio niciji pretplatnik, ( osim BH Telecoma)?
- biggrin
#55 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
mrsko mi čitati od početka, al apropo troškova sudskih i advokatskih, ako uspije u sporu, presudom se obavezuje stranka u postupku koja je izgubila da snosi ove troškove
-
moonca
#56 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Da, ali opet nova rocista, nova tuzba...itd ....par godina opet..... nije vrijedno nerava.
- biggrin
#57 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
sad je pitanje od osobe do osobe, šta je bolje za nerve. da li neko može jednostavno da se sa tim pomiri i ide dalje ili će ga to "gristi" i u budućnosti...plus tu su i pare, a i postupak koji će se izvjesno dobiti i druga parnična strana od koje će se u konačnici ipak naplatiti...sve u svemu iz moje perspektive vrijedi iči u ovaj postupak
-
Korisničkoime
#58 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Nema novih tuzbi i novih rocista.moonca wrote:Da, ali opet nova rocista, nova tuzba...itd ....par godina opet..... nije vrijedno nerava.
Eronet ako izgubi u sporu moze se samo zaliti Kantonalnom sudu kada Kantonalni sud potvrdi presudu Opstinskog suda Eronet kao i BH Telekom ili bilo koja banka ce na prvi poziv da izmiri sve dosudjene troskove onako kako ih je odredio sud. Ni jedan od telekoma niti bilo koja banka nece nad sobom da dozvoli prinudnu ovrhu za nekih pisljivih 1000 KM nebi dozvolili ni za milion KM oni ce isplatit troskove na kraju ako tako sud odredi bez prinudnog izvrsenja bez nekih novih sudjenja.
-
moonca
#59 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Ako nije pozamasna suma novca, ja ne bih.
Upravo sam zavsila sudski spor koji je trebao biti jednostavan- umjesto obecanih do 2 godine , trajao je 5 i prilicno me kostao.
Upravo sam zavsila sudski spor koji je trebao biti jednostavan- umjesto obecanih do 2 godine , trajao je 5 i prilicno me kostao.
- Edin H.
#60 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Ma to sto ti govoris je klasican primjer tzv. missellingaO'zone wrote:Ugovore za Eronet su potpisivale agencije sa kojima je Eronet potpisivao ugovore o terenskoj prezentaciji (ustvari izvlačenje para iz Eroneta).
Evo kako se to rijesava u Engleskoj
https://www.which.co.uk/consumer-rights ... e-provider
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#61 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
ne dezavuiši ljude. čuj nakon dvije tri konsultacije sa advokatom 1000 KMmoonca wrote:Mislim da si trebao platiti dug, cak i kao je 1000KM. Troskovi suda i usluga advokata ce biti veca.Fudo Bosna wrote:Pisao vec na topicu pravo i tehnologija. Tuze me ovi "uhljupi" od 2014, da sam navodno "potpisao" ugovor 2010, a nikada nisam sa njima ni potpisao niti koristio njihove usluge, ili je to neki skolarac falsifikovao da dobije mobitel, ili ne znam sta...
-
moonca
#62 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Cijene usluga advokata su javne.Chmoljo wrote:ne dezavuiši ljude. čuj nakon dvije tri konsultacije sa advokatom 1000 KMmoonca wrote:Mislim da si trebao platiti dug, cak i kao je 1000KM. Troskovi suda i usluga advokata ce biti veca.Fudo Bosna wrote:Pisao vec na topicu pravo i tehnologija. Tuze me ovi "uhljupi" od 2014, da sam navodno "potpisao" ugovor 2010, a nikada nisam sa njima ni potpisao niti koristio njihove usluge, ili je to neki skolarac falsifikovao da dobije mobitel, ili ne znam sta...
Izlazak na rociste 360KM. Pokretanje tuzbe -nekoliko stotina KM.....itd. nabere se --kada dobijes slucaj--taksa,taksa,...par stotina KM..ITD....
Prosla sam kroz proceduru jer nije bilo druge opcije.
Na prvi sastanak ,vjerovatno nema naplate ali te nece puno ni obavjestiti, niti obrazovati sta da radis bez njega ili ce ti reci proceduru ,sve ide brzo i efikasno --dok ne pocnes proces....
- biggrin
#63 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
može se sa advokatom i dogovoriti da se naplati i on iz presude
p.s.moonca radi u Eronetu
- stari lisac
#64 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Ima i besplatna pravna pomoc ko nema uslova.
Njemu treba pravni savjet sa obzirom na argumente koje posjeduje,ne mora ga niko zastupat na sudu jer proces nije toliko zahtjevan.
Njemu treba pravni savjet sa obzirom na argumente koje posjeduje,ne mora ga niko zastupat na sudu jer proces nije toliko zahtjevan.
-
moonca
#65 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
biggrin wrote:može se sa advokatom i dogovoriti da se naplati i on iz presude
-
Korisničkoime
#66 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Nije tacno cijena advokatskih usluga ovisi o vrsti postupa da li je parnicni, izvrsni, vanparnicni ili krivicni te o vrijednosti spora, buduci da se ovdje radi o parnicnom postupku cija vrijednost ne prelazi 5.000 KM izlazak na rociste je 240 KM. Kod parnicnih postupaka koji nemaju vrijednost kao npr.razvod braka postavlja se vrijednost spora od 10.000 KM i tada je izlaz na rociste 360 KM sto ovdje nije slucaj.Cijene usluga advokata su javne.
Izlazak na rociste 360KM. Pokretanje tuzbe -nekoliko stotina KM.....itd. nabere se --kada dobijes slucaj--taksa,taksa,...par stotina KM..ITD....
Prosla sam kroz proceduru jer nije bilo druge opcije.
Na prvi sastanak ,vjerovatno nema naplate ali te nece puno ni obavjestiti, niti obrazovati sta da radis bez njega ili ce ti reci proceduru ,sve ide brzo i efikasno --dok ne pocnes proces....
Ganjat se sa Erom il nasim Telekomom il bankama bez advokata nije pametno jer njima na raspolaganju stoje desetine pravnika koji smo to rade utuzivanje dugovanja i zaista su dobri u tome.
-
moonca
#67 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Ti mislis da se ispati nekoga tuziti za 1000KM, kao i angazovati advokata po cijeni od 240KM- samo za izlaske na rocista? Koje jos troskove ima?? 
-
Korisničkoime
#68 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Naravno da se isplati ako ces dobiti i ako na suprotnoj strani imas protivnika koji ima novaca kao sto Telecomi, banke ili neka jaca privredna drustva jer ce ti oni 100% namirit sve troskove do u fenenig po pravnomocnosti presude.moonca wrote:Ti mislis da se ispati nekoga tuziti za 1000KM, kao i angazovati advokata po cijeni od 240KM- samo za izlaske na rocista? Koje jos troskove ima??
Ako si tuzeni troskova vise nema jer nema takse na tuzbu buduci da si tuzeni a ne tuzitelj, neki sudovi (kao Tuzlanski) u privrednim sporovima su poceli traziti i sudsku taksu na odgovor na tuzbu medjutim isto nije u skladu sa zakonom vec se mjenja praksa. Ako ti tuzis taksa na tuzbu pri vrijednosti spora od 1.000 KM iznosi 50 KM barem u Tuzlanskom kantonu, Zakoni o sudskim taksama u FBiH se donose na nivou kantona.
Ispalti se angazovati advokata ako imas jak slucaj i ako se radi o 1.000 KM jer ces dobiti a kad dobijes svi troskovi ce ti biti namireni tako da su u sustini tvoji troskovi na kraju kada sve podvuces 0 KM jedini je problem u brzini nasih sudova jer ako se krenes dans sudit ti prvo moras platit pa cekat pa opet platit pa cekat pa nekad za 2 do 3 godine dobit ces povrat svega sto si platila pri cemu postoji mogucnost ukoliko to advokat trazi a ako je iole pri sebi trazit ce i zakonske zatezne kamate na troskove postupka tako da ako imas 1.000 KM troskova postupka i postupak se razvuke od prvostepene presude jos 2 godine imas 24% kamate i suprotna strana ti je duzna namiriti onda 1.240 KM, nema banke koja daje takve kamate na orocenja.
Samo sto nema brze pravde to je kvaka i nedostatak.
Ozbiljan advokat se isplati.
- Edin H.
#69 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Spoljna saradnicabiggrin wrote:
-
moonca
#70 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Sta mislis koliko godina ce cekati na tih 1240 KM.Korisničkoime wrote:Naravno da se isplati ako ces dobiti i ako na suprotnoj strani imas protivnika koji ima novaca kao sto Telecomi, banke ili neka jaca privredna drustva jer ce ti oni 100% namirit sve troskove do u fenenig po pravnomocnosti presude.moonca wrote:Ti mislis da se ispati nekoga tuziti za 1000KM, kao i angazovati advokata po cijeni od 240KM- samo za izlaske na rocista? Koje jos troskove ima??
Ako si tuzeni troskova vise nema jer nema takse na tuzbu buduci da si tuzeni a ne tuzitelj, neki sudovi (kao Tuzlanski) u privrednim sporovima su poceli traziti i sudsku taksu na odgovor na tuzbu medjutim isto nije u skladu sa zakonom vec se mjenja praksa. Ako ti tuzis taksa na tuzbu pri vrijednosti spora od 1.000 KM iznosi 50 KM barem u Tuzlanskom kantonu, Zakoni o sudskim taksama u FBiH se donose na nivou kantona.
Ispalti se angazovati advokata ako imas jak slucaj i ako se radi o 1.000 KM jer ces dobiti a kad dobijes svi troskovi ce ti biti namireni tako da su u sustini tvoji troskovi na kraju kada sve podvuces 0 KM jedini je problem u brzini nasih sudova jer ako se krenes dans sudit ti prvo moras platit pa cekat pa opet platit pa cekat pa nekad za 2 do 3 godine dobit ces povrat svega sto si platila pri cemu postoji mogucnost ukoliko to advokat trazi a ako je iole pri sebi trazit ce i zakonske zatezne kamate na troskove postupka tako da ako imas 1.000 KM troskova postupka i postupak se razvuke od prvostepene presude jos 2 godine imas 24% kamate i suprotna strana ti je duzna namiriti onda 1.240 KM, nema banke koja daje takve kamate na orocenja.
Samo sto nema brze pravde to je kvaka i nedostatak.
Ozbiljan advokat se isplati.
U svakom slucaju -Sretno mu!
-
moonca
#71 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Edin H. wrote:Spoljna saradnicabiggrin wrote:
..Koji vam je vrag ..i ne zivim tamo-eto saznadoh cime se bavi taj Eronet.. no, tuzakati se s njima za tu svotu, mislim da treba dobro razmisliti i biti inadzija.
Prosla sam jednu proceduru, nikad vise.
- Sanjarko
#72 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Jb-no je se ovdje tuzakati. To je tacno. Neka Fudo razmisli dobro. Dali ste mu savjete pa nek izvaga sve i nek vidi sta ce. Sa srecom Fudo. Da se ovo rijesi najbolje po tebe.
- Edin H.
#73 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Regulatorna agencija opalia Virgin i EE £13.3 m.zato sto su naplacivali vise nego dogovoren kada korisnici ranije napuste ugovor.
https://www.bbc.co.uk/news/business-46233110
Bosno na tebe je red.
https://www.bbc.co.uk/news/business-46233110
Bosno na tebe je red.
- biggrin
#74 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
moonca wrote:Edin H. wrote:Spoljna saradnicabiggrin wrote:
p.s.moonca radi u Eronetu![]()
..Koji vam je vrag ..i ne zivim tamo-eto saznadoh cime se bavi taj Eronet.. no, tuzakati se s njima za tu svotu, mislim da treba dobro razmisliti i biti inadzija.![]()
Prosla sam jednu proceduru, nikad vise.
u najmjanju ruku ima neki sukob interesa zbog čega se ne može smatrati objektivnim njeno stajalište
- Edin H.
#75 Re: Tužba radi isplate duga ERONETU
Ili je zaduzena za prosirenje Euroneta na americko trziste ili ona ili neko joj blizak izvlaci ozbiljnu dividendu od Euroneta.biggrin wrote: u najmjanju ruku ima neki sukob interesa zbog čega se ne može smatrati objektivnim njeno stajalište