Osama bin Laden

Locked
jutarnji

#51 Re: Osama bin Laden

Post by jutarnji »

zambaklija wrote:ačunali se sa globalizacijom...

ko drugom jamu kopa sam u nju upaaddaa
Pa kako sad to, a malo prije kazes;
zambaklija wrote:hiljadilijarde zaradile.....
:?
zambaklija

#52 Re: Osama bin Laden

Post by zambaklija »

jutarnji wrote:
zambaklija wrote:ačunali se sa globalizacijom...

ko drugom jamu kopa sam u nju upaaddaa
Pa kako sad to, a malo prije kazes;
zambaklija wrote:hiljadilijarde zaradile.....
:?
pa fino,multinacionalne kompanije.....tkz.gornjih 10000 ostali puše.....sve se oko toga vrti.....ša misliš ko finansira izbore???ti i ja sigurno ne,osim u bosni, i ti diktiraju,ma to su ti zarzlame u koje nebi da ulazim.....al tako je!Newer ending story...
Bosanski_kralj

#53 Re: Osama bin Laden

Post by Bosanski_kralj »

jutarnji wrote:
Bosanski_kralj wrote:Zar je to CIA, Obama ili ko je već izdao naređenje za akciju nadležan da određuje smrtnu kaznu.
Njegova glava je vec 10 godina ucijenjena..ziv ili mrtav 25 miliona dolara.
Bosanski_kralj wrote:zar ovo što se desilo znači da svaka država može narapraviti svoju listu za odstrel i krenuti redom ubijati ljude.
Ma nije bas tako, nisu oni njega upucali samo sto im je palo na pamet da potrose trilione dolara.
Ipak je on njima pobio 3000 ljudi, nacinio milijarde dolara stete i sjebao kompletan nacin zivota.
Razumijem zašto su ga ubili, ali ovo nije pravi način.
Fino su mu mogli suđenje organizirati i onda po pravosnažnoj sudskoj odluci postupati.
Mnogima su životi sjebani, pa im to ne daje za pravo da stvar uzimaju u svoje ruke.
zemo_online

#54 Re: Osama bin Laden

Post by zemo_online »

licno nobelovac je dao naredbu da ga smaknu. ja nekako kao obican covjek se pitam dali postoji odgovornost za ubijenu zenu,djecu koja su bila prisutna? njih niko ne pominje na tv-u.
Bosanski_kralj

#55 Re: Osama bin Laden

Post by Bosanski_kralj »

test01 wrote:licno nobelovac je dao naredbu da ga smaknu. ja nekako kao obican covjek se pitam dali postoji odgovornost za ubijenu zenu,djecu koja su bila prisutna? njih niko ne pominje na tv-u.
To si dobro primjetio.
Ono svi onako usput spomenu da je na prvom spratu ubijen kuhar, na drugom pekar...
Žalosno da su se državni organi počeli ponašati po mafijaškim načelima.
zambaklija

#56 Re: Osama bin Laden

Post by zambaklija »

test01 wrote:licno nobelovac je dao naredbu da ga smaknu. ja nekako kao obican covjek se pitam dali postoji odgovornost za ubijenu zenu,djecu koja su bila prisutna? njih niko ne pominje na tv-u.
noćas rekoše :žena nije ubijena,ranjena...miladen bio nenaoružan...njeki glasogovornik obamin...
zambaklija

#57 Re: Osama bin Laden

Post by zambaklija »

laku noć,spavajte spokojno big boss watching you :D
Kristijana

#58 Re: Osama bin Laden

Post by Kristijana »

Bosanski_kralj wrote:Nisu ga imali pravo ovako ubiti, bez obzira na to što je počinio. Još evo čitam da je bio i nenaoružan.
Masovne ubice nemaju nikakva prava. Oni su ubili njega jednog ( ubicu ) a on je ubijao hiljade nedužnih civila ( pretpostavimo da je među njegovim žrtvama bilo manje od 5% ubica ).

Ne razumijem forumaše koji o Bin Ladenu govore afirmativno u bilo kom obliku ili ''neutralno''. Kao da se niste dovoljno uživjeli u užase onoga što je činio taj nečovjek. Ne bi škodilo da se malo zamislite u ''paklenom tornju'' ili avionu u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, i da se potpuno nedužni i možda čak prijateljski prema Arapima i islamu nađete u ''slatkoj'' dilemi: ''Da li da me proguta vatra ili da skačem s tornja?'

Nešto mi govori da onda ne biste razmišljali ( citirat ću izjave 3 forumaša ): ''Ovaj što me hoće ubiti stvarno ima m**a! Nisam za, ali nisam ni protiv njega! Ako ga ikad uhvate neka budu nježni prema njemu i ne ubiju ga, pogotovo ako je nenaoružan. Jeste da ću ja sad da umrem u 25.oj., 35.oj, 45.oj i ostaviti uplakanu porodicu a i baš mi se nešto živi, a takođe sam nenaoružan a bit ću ubijen na jako gadan način, ali ne mari! Ja sam sredstvo da fanatični ludak postane šehid u svojoj glavi i da uživa u uobrazilji da će ići u raj jer je mene ubio! Jupi!''

Ne samo da mi je potpuno normalno što se Amerikanci raduju, nego se i ja radujem ništa manje nego oni. Ja sam se svakako rodila na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme :cry: kao i svi vi, ali smo mi što tipkamo na forumu ipak preživjeli rat. Igrom slučaja mogla sam da se nađem na još pogrešnijem mjestu ( toranj, avion ) u pogrešno vrijeme ( 11. 9. ). Nisam, ali mnogi nevini jesu, i nikako nisam ravnodušna prema toj patnji.

To što Amerikanci glume okolo policajce i vode nepotrebne ratove je užas, i nije ni meni čudo što ih je neko napao. Ali, ako su oni došli u poziciju da osvete 3000 žrtava neka su. Šta su trebali, čitati mu njegova prava? Paziti da ostane živ u naizmjeničnoj razmjeni vatre? :roll:

Na ovoj temi ( i na onoj zaključanoj ) neki zaista kao da opravdavaju Bin Ladena. Ne bi me ni čudilo, ali sjetim se istih kako su osjetljivi kad su bošnjačke patnje u pitanju i krivnja R. Mladića. Mogli bismo i njega tako opravdati? Ili Batka? On je mislio u svojoj glavi da radi dobro i baš je imao m**a! Također se ne sjećam da je iko držao ''neprimjerenim'' javno slavlje i radovanje nakon hapšenja Karadžića. U čemu je razlika što se sad Amerikanci raduju?

Ispade da je važno koje su nacije žrtve? Ameri nisu bitni kao žrtve? Vrijede manje od drugih žrtava? Pripazite malo u kakvu zamku upadate. Masovno ubistvo hiljada nedužnih civila u Srebrenici ili Americi, zvali mi to genocid ili terorizam, je zapravo isto. Zgražaš li se nad jednim trebao bi i nad drugim i to bez ijedne natruhe dvojbi i opravdanja lika i nedjela. Ne možeš misliti da je skoro ok što su Ameri civili dobili po nosu jer im Vlada serucka po svijetu, a ovamo misliš da je horor nad hororima ( i jest ) što su Bošnjaci dobili po nosu jer im je njihovo rukovodstvo proglasilo referendum i nezavisnost. Ja se izvinjavam ako sam nekog uvrijedila ovim poređenjem, ali meni su ubistva nevinih ista, bez obzira za kakvu lažnu ideologiju su počinjena ( religijsku ili nacionalnu ). Skoro da ispade da jadni Osama nije kriv što je tako vatren ''musliman'' i što je žarko želio kao šehid u dženet! Musliman sam stavila u navodnike jer dotičnog uopšte ne smatram vjernikom nego psihičkim bolesnikom. Nisam vjernik, ali koliko mi je poznato, vjernicima je zabranjeno ubijanje. :twisted:

I mislim i da američka vlada treba da snosi odgovornost za svoje zločine, ali ne da Amerikanci za to plate glavom. Vrlo malo forumaša je zapravo pokazalo odobravanje što je s lica zemlje nestao lik koji je ugrožavao i nas Bosance. Kako? Pa sjetite se koliko vam familije i drugih Bosanaca živi po Americi i Zapadnoj Evropi, Osaminim glavnim metama! I zaista mi je morbidno što niko da pomene sve te žrtve a brinemo se da li je on sahranjen po propisu i ibretimo se nad reakcijom Amerikanaca. I kako su se uopšte usudili ubiti ga? Pa stvarno... :roll:

Isto tako, ne sumnjam da je ubijen iako razumijem otkud teorije zavjere, istina je što neko napisa, da živimo u dobu kad niko više ni u šta ne vjeruje, što je razumljivo. Nema dokaza za širu javnost ( još ) ali najjači dokaz je činjenica da Osama nije izbacio video - demant i ''šuknuo'' Amerikancima.
jutarnji

#59 Re: Osama bin Laden

Post by jutarnji »

zambaklija wrote:pa fino,multinacionalne kompanije.....tkz.gornjih 10000 ostali puše
De bolan, evo ti liste:
GM, GE, Ford, AIG, Bank of America, Chase, sve i jedna avionska kompanija...sve otislo u tri pm, i da ne bude
dobro podmazane stamparije na Capitol Hill-u i ludih Kineza da sve odstampano kupe ( sad nek` lupaju glavom u zid :lol: ), tvoj zemljak jutarnji bi sad umjesto sto pricam s tobom, cucio ispred neke javne kuhinje.
zambaklija wrote:ša misliš ko finansira izbore???

Ne znam sigurno, mislim da lobisticke kuce doniraju dosta para, al` je istina da je Obama najvise novca dobio
od obicnog svijeta.
zambaklija wrote:Newer ending story...
e jbg zemo, :lol: , ovo ti bog otac ne bi mogao prevesti.
zemo_online

#60 Re: Osama bin Laden

Post by zemo_online »

vlast je ogledalo naroda.
zemo_online

#61 Re: Osama bin Laden

Post by zemo_online »

zambaklija wrote:laku noć,spavajte spokojno big boss watching you :D

ovi sto su na faceu ,njih sigurno. :D
jutarnji

#62 Re: Osama bin Laden

Post by jutarnji »

Bosanski_kralj wrote:Razumijem zašto su ga ubili, ali ovo nije pravi način.
Fino su mu mogli suđenje organizirati i onda po pravosnažnoj sudskoj odluci postupati.
Jest, mogli su ga i u Hag, pa k`o Seselj da im razvlaci pamet tamo...haj` iskreno, sta mislis bi l` se mi zezali sa
Srbijom, Dodikom i ostalom bulumentom da kojim slucajem imamo 5-6 nosaca aviona?
Bosanski_kralj

#63 Re: Osama bin Laden

Post by Bosanski_kralj »

Kristijana wrote:
Bosanski_kralj wrote:Nisu ga imali pravo ovako ubiti, bez obzira na to što je počinio. Još evo čitam da je bio i nenaoružan.
Masovne ubice nemaju nikakva prava. Oni su ubili njega jednog ( ubicu ) a on je ubijao hiljade nedužnih civila ( pretpostavimo da je među njegovim žrtvama bilo manje od 5% ubica ).
Država bi morala poštovati vlastite zakone, ali ukoliko i ona sama krši zakon, ne bi trebala drugima govoriti šta i kako da rade.
Ginulo je i nekoliko miliona ljudi, pa su zločinci za ta djela odgovarali pred sudovima u Nirnbergu i Tokiju. U ratovima na Balkanu je pobijeno nekoliko stotina hiljada ljudi, ali ne vidim da se dešavaju likvidacije odgovornih za ta djela.
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#64 Re: Osama bin Laden

Post by Privatna poruka »

Bosnolog wrote:
kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:al hajd ti to raji objasni...

"zasto su ga sahranili na moru"

pa zato jer bi mu mezar bio ko morrisonov grob da nisu...

doduse, trebali smo se mi ponuditi, imali bi turisticku atrakciju... kakvo medjugorje...
sve po islamskim obicajima :roll:
On je zloupotrijebio islam i zbog njega su hiljade nevinih zivota izgubljeni,.....Hitlerov grob kao i cetnicke spodobe Draze je takode nepoznat,odnosno zavrsili su u krecani ili septickoj jami....Mudro je to uradeno,da su ga zakopali negdje to bi bilo svetiste i mjesto zakletve novih bolesnika i fanatika,.....Nije iskljuceno sada da okeane i mora proglase njegovim vijecitim boravistem,.
Pa dobro ljudi prati li iko CNN :D vec je bruku ljudi ispred kuce gdje je ubijen. Sto zbog interesa a vjerujem da su neki dosli i da odaju pocast...armija i policija Pakistana osigurava kucu da niko ne udje itd.
Jack Be Nimble

#65 Re: Osama bin Laden

Post by Jack Be Nimble »

Privatna poruka wrote: Pa dobro ljudi prati li iko CNN :D vec je bruku ljudi ispred kuce gdje je ubijen. Sto zbog interesa a vjerujem da su neki dosli i da odaju pocast...armija i policija Pakistana osigurava kucu da niko ne udje itd.
jos malo pa ce imati kucu cvjeca
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#66 Re: Osama bin Laden

Post by plain vanilla »

Kristijana wrote: Ne samo da mi je potpuno normalno što se Amerikanci raduju, nego se i ja radujem ništa manje nego oni. Ja sam se svakako rodila na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme :cry: kao i svi vi, ali smo mi što tipkamo na forumu ipak preživjeli rat. Igrom slučaja mogla sam da se nađem na još pogrešnijem mjestu ( toranj, avion ) u pogrešno vrijeme ( 11. 9. ). Nisam, ali mnogi nevini jesu, i nikako nisam ravnodušna prema toj patnji.
......
da ne citiram cijeli tvoj post

Da sutra Mladic dobije metak u celo da li bi se ti radovala, proslavljala na trgu s rajom njegovu smrt?
Ili nam je veci neprijatelj Bin Laden od Mladica?

U moj prirodi nije da se radujem sto je neko dobio metak u celo, narocito ako to nije bilo neizbjezno. Ne odobravam smrtnu kaznu, a je li postojao drugi nacin da se rijese Bin Ladena, ne znam , pa necu o tome ni da diskutujem, ali sad da cu napraviti kuci proslavu jer su smaknuli Bin Ladena, sigurno da necu.

To sto je sklonjen kao prijetnja sigurnosti svijetu je samo jedna strana medalje, a s druge strane Ameri nam stalno pokazuju i dokazuju da su oni jedini vladari Svijeta.

Da, mogli smo se naci u tornju, ali mogli smo se naci i u zemljama gdje su Amerikanci nametnuli ratove,,
Kako rekoh, nema ova prica samo jednu stranu, i uopste nije lako zauzeti ispravan stav.
detroit-mercy

#67 Re: Osama bin Laden

Post by detroit-mercy »

zambaklija wrote:a sad ozbiljno...nepodržavam nikakav terorizam i kada bi bio u prilici pomogao bi takve raskrinkati...ali ovo što su ameri uradili isto je terorizam jer ući u neku suverenu zemlju bez njenog znanja a nenalaziti se sa istom u ratu i tamo ubiti nekoga pa čak i miladena to je terorizam!
Nego kada je Tito onomad rokno Pavelica u Spaniji, je li to bio terorizam ili nesto drugo. Ili, onomad kada porokase Bugojansku grupu bez sudjenja, sta je to bilo :mrgreen: :mrgreen:
Kristijana

#68 Re: Osama bin Laden

Post by Kristijana »

Bosanski_kralj wrote:
Kristijana wrote:
Država bi morala poštovati vlastite zakone, ali ukoliko i ona sama krši zakon, ne bi trebala drugima govoriti šta i kako da rade.
Ginulo je i nekoliko miliona ljudi, pa su zločinci za ta djela odgovarali pred sudovima u Nirnbergu i Tokiju. U ratovima na Balkanu je pobijeno nekoliko stotina hiljada ljudi, ali ne vidim da se dešavaju likvidacije odgovornih za ta djela.
Istina, ali na ovom forumu 100% ne bismo baš debatirali o nepravdi i kršenju zakona da ubiju Mladića ili da su bili ubili Karadžića. To je poenta. I uostalom, ta suđenja... neko ko je ubijao i sam zaslužuje smrt. Sa suđenjem ili bez, isti klinac. Jeste da bi možda čak i veća satisfakcija bila gledati Osamu na suđenju, ali oni su to tako izveli, ubili ga, i gotova priča.

Shvatam zamku sa poštovanjem zakona... ali ubistvo jednog masovnog ubice treba biti izuzetak. Odn. može biti, zavisno od okolnosti. Tog čovjeka su tražili ne samo zbog učinjenih zločina nego i onih koji bi mogli biti učinjeni, sutra ili za 10 godina. Gledaj na to ovako: možda su i spašeni neki životi. Jest to nategnuto, ali nije nemoguće. Koliko mi zapravo znamo o njegovoj ulozi u Al Kaidi? Možda jest bio samo faca za slikanje, ali možda je i bio karizmatični lider koji je sve konce vukao? Tako da: možda su spriječene nove žrtve i ovo ubistvo ima smisla, čak i po zakonu. Jer stariji od državnog je zakon razuma i humanosti - razumno je ukloniti masovnog ubicu ovako ili onako.

@plain vanilla slažem se, i ja sam ista, nije da mi dođe da vrištim od sreće jer je neko ubijen pa i taj Osama. Ali razumijem kad se drugi raduju, oni kojima je naudio, ja Karadžić ja Bin Laden. Suštinski jest neprimjereno radovati se smrti, ali u ovom slučaju je prirodno. Moje radovanje je jer je dio pravde zadovoljen, pojedinci koji su činili onih 3000 žrtava su umrli gadno, bolno, bez ikakve šanse za izlaz, usamljeni u svojoj patnji, naglo, nepotrebno i kao potpuno nevini ( zvuči poznato?). Reci ti meni, da smaknu Mladića bi li se radovala, slavila ili ni kad je on u pitanju nisi za smrtnu? Ja zapravo jesam za smrtnu kad su ubice u pitanju. Ne jer mislim da je život ( žrtava ) svetinja ( na kraju krajeva, možda smo samo naprednije životinje, a duše i nema, no život mi je svet zbog famoznog moralnog zakona u meni, kad ti je ubijanje nezamislivo a ne možeš tačno ni reći zašto jest, prosto znaš ) ali makar zbog onog da ne treba činiti drugom ono što ne želiš da učine tebi. Bin Laden je ubio druge i time je bio spreman da umre, znao je da ga neće štedjeti.

A što se ostalog tiče, zaista mislim da je Bin Laden puno veća prijetnja za Bosance DANAS ( bio, doduše :roll: ). Naravno, drukčije je bilo prije 18 godina.
A da je jako teško biti pametan i zauzeti pravi stav na ovoj temi - jest. No, meni i nije jer gledam s pozicije Vlada - civili. Vlada glumi policajca a civili su nedužni, onako svedeni na jedinke. A te jedinke su mi u ovom slučaju jedini putokaz. Kako riješiti Ameriku i njene ratne igre, pojma nemam, baš kao ni vi. Grozno je što su ubili Gadafijeve, baš kao i mnoge druge civile. Ubili su i u Srbiji kad su bombardovali. Ali to nisu krivi oni poginuli 11. 9. niti bilo koji civili, a sva ta situacija se može riješiti jedino najnovijim svjetskim poretkom. Dotad, svjesna gdje sve Ameri ne valjaju, bar ih neću ružiti za ono gdje su učinili iole pravu stvar za svijet. Konkretno ova akcija je bila ok. Ona na Gadafijeve - jok.
Jack Be Nimble

#69 Re: Osama bin Laden

Post by Jack Be Nimble »

Ja ipak ne mogu da poredim Osamu sa Mladicem. Da sutra krene lov na njega i ubiju ga to bi bila najgora vijest za mene. Bio bi popisan sljedecih 10 dana. Njegovo ubistvo meni nista ne donosi. Njegova faca u Hagu, da ne znam kakva izreka bude na kraju, bi mi donjela mnogo vise radosti. Slavim smrt Osame kao musliman, meni licno je otezao zivot. Mozda nije on kriv sto je politika zapada takva, ali on je potpalio vatru, a zapad je povecao koliko god moze i od Islama napravio babarogu.
On je za mene samo ubica, a Mladic je mnogo vise sem ubice. Mladica i mladiceve smo osjetili licno na svojoj kozi i zato bi ga radije vidio zivog, zarobljenog.

Al' eto moja prijateljica iz Afganistana vise se radovala smrti Osame nego pojedini Amerikanci. Ja mislim da kod nje jos traje dernek. Ona mi je prije pricala kakav je bio zivot za njenu mamu i starije sestre pod Talibanom. Sta su im radili i odatle ta citava mrznja prema Talibanu, Osami i Saudiskoj Arabiji cjelokupno. Za nju je sasvim OK da ljudi slave njegovu smrt i smatra da taj covjek nije vrijedan suda.
nosara1

#70 Re: Osama bin Laden

Post by nosara1 »

nosara1

#71 Re: Osama bin Laden

Post by nosara1 »

nosara1

#72 Re: Osama bin Laden

Post by nosara1 »

June 7 2006

FBI says, "No hard evidence connecting Bin Laden to 9/11"

Reread this full article, reprinted at 911truth.org from Muckraker (no longer available online) here: http://www.911truth.org/article.php?sto ... 1155014535

Courtesy of The Muckraker Report

June 6, 2006 -- This past weekend, a thought provoking e-mail circulated through Internet news groups, and was sent to the Muckraker Report by Mr. Paul V. Sheridan (Winner of the 2005 Civil Justice Foundation Award), bringing attention to the FBI's Most Wanted Terrorist web page for Usama Bin Laden.[1] (See bottom of this web page for Most Wanted page) In the e-mail, the question is asked, "Why doesn't Usama Bin Laden's Most Wanted poster make any direct connection with the events of September 11, 2001?" The FBI says on its Bin Laden web page that Usama Bin Laden is wanted in connection with the August 7, 1998 bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania, and Nairobi, Kenya. According to the FBI, these attacks killed over 200 people. The FBI concludes its reason for "wanting" Bin Laden by saying, "In addition, Bin Laden is a suspect in other terrorists attacks throughout the world."

On June 5, 2006, the Muckraker Report contacted the FBI Headquarters, (202) 324-3000, to learn why Bin Laden's Most Wanted poster did not indicate that Usama was also wanted in connection with 9/11. The Muckraker Report spoke with Rex Tomb, Chief of Investigative Publicity for the FBI. When asked why there is no mention of 9/11 on Bin Laden's Most Wanted web page, Tomb said, "The reason why 9/11 is not mentioned on Usama Bin Laden's Most Wanted page is because the FBI has no hard evidence connecting Bin Laden to 9/11." (emphasis added)
nosara1

#73 Re: Osama bin Laden

Post by nosara1 »

Arc_Angel

#74 Re: Osama bin Laden

Post by Arc_Angel »

Fino je ovako procitati sta ljudi misle o svemu.

Izgleda da vecina ljudi negdje u startu zaboravi jednu bitnu stvar, a to je da mi zivimo u nesavrsenom svijetu, svijetu koji je nemilosrdan i nepravedan.

Taj bin laden sam po sebi nepredstavlja nista, samo jedan atom u citavom univerzumu kao i svi mi ostali. nas svijet je jedno jako sjebano mjesto za zivot. amerikanci ga lovili 10 godina, ja licno mislim da je on davno uhvacen i ubijen ali je sada najpovoljniji momenat da se to plasira u javnost, blize se izbori u americi a obama jeste obecao da ce se povuci iz afghanistana, ako se povuku bez da su uhvatili ili ubili bin ladena ispadaju gubitnici u ocima javnosti, tako da je ovaj scenario otprilike ono najbolje sto se moglo izvuci iz cijele situacije, sad ce fino poceti pricu o povlacenju 2012 i poceti da se povlace iz afghanistana, on ce opet biti izabran za predsjednika.

sa druge strane rat je nesto sto je oduvjek prisutno u nasoj prirodi, sva najveca tehnoloska otkrica koja danas uzimamo zdravo za gotovo su prvobitno izmisljena za potrebe ratovanja ili su proizasla kao nusprodukt iz oblasti istrazivanja ratnih tehnologija. bilo da je rijec o konzerviranoj hrani koja je prvi put bila upotrebljena za napoleonove trupe da bi mogli da marsiraju duze i dalje, mikrovalovima u mikrovalnim pecnicama koju su otkriveni prlikom kalibriranja prvog prototipa britnskog radara, gps-a koji se prvo koristio za navigaciju vojske, interneta, zamjenskih djelova za automobile i modrenog automobila koji su prvo bili namjenjeni za ubrzanu proizvodnju tenkova take your pick sto se kaze.

i zasto onda bjezati od necega sto je tako ocigledno i tako prisutno u citavnoj nasoj historiji. nas zivotni vijek je kratak, i sad u tom kratkom zivotnom vijeku pojavi se jedan covjek koji ima para ko blata, i umjesto da svog neprijatelja pobjedi na njegov nacina, znaci korupcijom i da uz pomoc svog novca se tiho infiltrira u sve male zemlje na svijetu i postavi svoje vlade on odluci da da postane terorista i da se s rogatim bode ste nas narod kaze. a opet cu da kazem ima para ko blata( imo je para ko blata).

ja kad posmatram taj dio svjeta istocni tamo, imam osjecaj da svi oni pate od nekih simbola i pridaju preveliki znacaj nekim simbolima, i ono uzme avion i zabije se u zgradu i onda se peci haaaaaaaaaaaaa ja ti srusio zgradu, kad bi u realnosti vecu stetu mu nanio da si mu se zabio u najvecu rafineriju nafte.

neznam, kad covjek pogleda sa distance niz gluposti jedna do druge, nek su ga roknuli.

p.s.

sad ce novi medal of honor, pa cemo svi da se igramo smjele akcije napda na bin ladenovu kucu :-) :-) :-)
mir-vama

#75 Re: Osama bin Laden

Post by mir-vama »

evo hoce da objave i fotografije mrtvog bin ladena samo dok ih naprave i srede traje to.. mislim da su sad uzeli malo bolji foto shop i strucniji kadar :D
Locked