Evo odlucih se i ja ...ipak se primarno osjecam Bosancem,tako i glasah na ovoj nasoj anketi-LIBERO- wrote:Sarajlijom. Al' eto posto nema te opcije (fuck) onda biram ovu gradjanin Bosne i Hercegovine,mada bi mi vise odgovaralo ovo Bosanac ..tako da dvojim izmedju te dvije opcije
.
Prvenstveno se smatrate:
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#51 Re: Prvenstveno se smatrate:
- Bosnolog
#52 Re: Prvenstveno se smatrate:
Desert Wind wrote:nekrunisani jebač sa puno otkaza![]()
![]()
auchhhhh
- snaga_znanja
#53 Re: Prvenstveno se smatrate:
Moze i pripadnikom Romske populacije ako se placa.
Nacionalizam na gladan stomak teska stvar.
-
sarajevsko pivo II
#54 Re: Prvenstveno se smatrate:
Očita je kriza identiteta.Kakva država takvi i identiteti.Mislim da ovaj gore post najbolje oslikava našu stvarnost.snaga_znanja wrote:Moze i pripadnikom Romske populacije ako se placa.
-
metronom
#56 Re: Prvenstveno se smatrate:
Anketa je bezveze postavljena. Opcije - nigdje veze. Evo ja sam odabrao Bosnjak, ali se smatram i bosancem i gradjaninom BiH. Eh sad, neko mozda na prvu i ne vidi problem, ali je cinjenica da je najvise tih dvojnih ili trojnih identiteta kod Bosnjaka, sto uz date opcije na anketi i zbog mogucnosti odabira samo jednog odgovora, moze dovesti do znacajno pogresnih zakljucaka. Nije da su ove online ankete bilo kakav reprezentativan uzorak, ali bi se bar moglo malo razmisliti kakva se informacija zeli dobiti... Izgleda neozbiljno.
-
munchkin33
#57 Re: Prvenstveno se smatrate:
..pa, kad nabroja sve, i imas "BH gradjanin", treb'o si dodati jos i "BH seljaci"..
..fakat, svakakvih ludorija ima sa ovim "nacionalistima" i "nacionalnostima" a tako davno je receno i objasnjeno i to od iste te Europe, kojoj se danas nastoji udovoljiti svim silama..Badinterova Komisija je jos 1991 godine razjasnila stanje naroda i narodnosti, kao i republika i drzavnosti..sto se neko svojom voljom u svojoj republici prema Badinteru, iliti drzavi, postavlja u poziciju necije dijaspore, nije krivica ni te republike iliti drzave niti Badintera..treba mu ispuniti zelju i dati mu sva prava koja propisuje moderni Europski standard, a sto je Badinter objasnio 1991 godine, i tako se prema njemu odnositi..danas ove zavrzlame i izmisljanja "nacija" je otislo dalje neg' i sto su "mudre glave" mislim na tzv "nase", smisljale ranih 90-tih..cuj posebno opcija Bosnjak, pa Bosanac, pa gradjanin..
..kazite dodiju da je on manjina u Republici Bosni i Hercegovini i da prema Europskim standardima, tj. prema Badinteru, a i prema tadasnjim svim vazecim zakonima i Ustavu, ima sva prava koja mu pripadaju kao i svim drugim manjinama..nece da bude Bosanac, iliti drzavljanin pa prema tome i Gradjanin BiH, pa neka mu bude..prestanite mu "gladiti jaja"..prest'o je rat..ako dodo pocne opet, pa ovaj put se ima iskustva..zna se sta se mora raditi.. 
..fakat, svakakvih ludorija ima sa ovim "nacionalistima" i "nacionalnostima" a tako davno je receno i objasnjeno i to od iste te Europe, kojoj se danas nastoji udovoljiti svim silama..Badinterova Komisija je jos 1991 godine razjasnila stanje naroda i narodnosti, kao i republika i drzavnosti..sto se neko svojom voljom u svojoj republici prema Badinteru, iliti drzavi, postavlja u poziciju necije dijaspore, nije krivica ni te republike iliti drzave niti Badintera..treba mu ispuniti zelju i dati mu sva prava koja propisuje moderni Europski standard, a sto je Badinter objasnio 1991 godine, i tako se prema njemu odnositi..danas ove zavrzlame i izmisljanja "nacija" je otislo dalje neg' i sto su "mudre glave" mislim na tzv "nase", smisljale ranih 90-tih..cuj posebno opcija Bosnjak, pa Bosanac, pa gradjanin..
-
munchkin33
#58 Re: Prvenstveno se smatrate:
..a, kad je "gradjanima" po ovoj listi, bajram..??..
.. jel' gradjanima jal' Bosancima naksutra.. 
- mO k3
#59 Re: Prvenstveno se smatrate:
Trebali bi dodati na opciji ,opciju ovca/budala....
- muha_sa
#60 Re: Prvenstveno se smatrate:
swedjaninom 
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#61 Re: Prvenstveno se smatrate:
Đes Muha Vikinže!muha_sa wrote:swedjaninom
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#62 Re: Prvenstveno se smatrate:
Jelenskih mi rogova ja sam rodoljub.....s maaaliiim
....."r"
- muha_sa
#63 Re: Prvenstveno se smatrate:
vozdra i bite Enkoenko 1964 wrote:Đes Muha Vikinže!muha_sa wrote:swedjaninom
hajd vozdra--odoh u zivat u ovoj dosadi
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#64 Re: Prvenstveno se smatrate:
hajde kuci, otet cemo ti sve sto imas, obecavammuha_sa wrote:vozdra i bite Enkoenko 1964 wrote:Đes Muha Vikinže!muha_sa wrote:swedjaninomevo me u ovoj vukojebini
jebes ovo--nit se puca-nit se lancici otimaju--nit mobitele otimaju a na semaforu niko ni sirene da ukljuci ni na zeleno a kamli na zuto
![]()
hajd vozdra--odoh u zivat u ovoj dosadi
- muha_sa
#65 Re: Prvenstveno se smatrate:
sta cu kuci kad ce se zaratitplain vanilla wrote:
hajde kuci, otet cemo ti sve sto imas, obecavam
- asurbanipal
#66 Re: Prvenstveno se smatrate:
BH građanin, pa Bošnjak...
- Vares City
-
KENJAC
#68 Re: Prvenstveno se smatrate:
Izgleda da sam ja jedini sto se osjeca prvenstveno MUSKO !!! Pa ... eto.. forumasice.... vi vidite!
- ReD aka Socijalista
#69 Re: Prvenstveno se smatrate:
Bosanac 
- MuaDib
#70 Re: Prvenstveno se smatrate:
Čovjekom!!!
- Ma.Le.Na
#71 Re: Prvenstveno se smatrate:
...a sta ljudi ovdje ima

- NorisCak
#72 Re: Prvenstveno se smatrate:
- 64 BiH gradjanina /ke
- 47 bosanaca/ki,
- 18 bosnjaka/ inja
- 8 hrvata /ica
- 4 srbina /inje + moja malenkost
- 2 hercegovca
i... 1 muskarac ( KENJAC.. )
Gledam...i nekako mi zao sto i kinezi nisu navedeni ko opcija,da napravimo neka poredjenja..
- 47 bosanaca/ki,
- 18 bosnjaka/ inja
- 8 hrvata /ica
- 2 hercegovca
Gledam...i nekako mi zao sto i kinezi nisu navedeni ko opcija,da napravimo neka poredjenja..
- exliberal
#73 Re: Prvenstveno se smatrate:
jest vala....KENJAC wrote:Izgleda da sam ja jedini sto se osjeca prvenstveno MUSKO !!! Pa ... eto.. forumasice.... vi vidite!
- Nele9
#74 Re: Prvenstveno se smatrate:
Kriza identiteta ti je to brate moj.NorisCak wrote:- 64 BiH gradjanina /ke
- 47 bosanaca/ki,
- 18 bosnjaka/ inja
- 8 hrvata /ica
- 2 hercegovca
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#75 Re: Prvenstveno se smatrate:
A znaci kriza identiteta kada nije po vasem (ko god da ste vi,mi,oni..nebitno)
Mozda bi bolje izgledalo da smo se svi razvrstali u tri tora,pa da je 40% bosnjaka,30% Spra,20% hrvata i ovo sto ostane sitno "ostalih"
Onda nebi bila kriza identiteta...ali hebi ga ,vecina je ovdje Bosanci,Hercegovci,Bosanci i Hercegovci ...sta ces chafirski,nevjernicki,"nesvrstani",paganski itd.itd...forum i forumaso.
Ukinimo forum sa-x,sta imaju ovdje neki da se ne svrstaju u pozeljno zbijene redove svojih etnija...

Mozda bi bolje izgledalo da smo se svi razvrstali u tri tora,pa da je 40% bosnjaka,30% Spra,20% hrvata i ovo sto ostane sitno "ostalih"
Onda nebi bila kriza identiteta...ali hebi ga ,vecina je ovdje Bosanci,Hercegovci,Bosanci i Hercegovci ...sta ces chafirski,nevjernicki,"nesvrstani",paganski itd.itd...forum i forumaso.
Ukinimo forum sa-x,sta imaju ovdje neki da se ne svrstaju u pozeljno zbijene redove svojih etnija...