Pristati ili ne pristati :D
Moderator: anex
- suncica24
#51 Re: Pristati ili ne pristati :D
sta sve nece ljudi uraditi samo da postanu direktori 
-
zijancer
#52 Re: Pristati ili ne pristati :D
Ma čekajte maloJThomas wrote:može čisto imovinsku za redovne obaveze društva, ali krivična i prekršajna odgovornost za sve mutne radnje će biti na njemu jer ih mora potpisati. a one sad pa sad mogu prerasti u imovinsku...
Ličnost Direktora odgovara za sve prekršaje i krivična djela koja proisteknu iz papirića koji on potpisuje dok je u toj fotelji?
Da li to sad znači da se čika Direktor mora majstorski razumjeti u gradivo koje potpisuje?
A šta onda znači ako ja želim Direktora koji nema blage veze s tim gradivom?
- johnny-bravo
#53 Re: Pristati ili ne pristati :D
Znaci da ti treba tele koje je spremno poturiti svoj vrat i svoj potpis iza necega sto je za njega spansko selo, za koju 'iljadu KM... pa ko voli nek izvoli...zijancer wrote: Ma čekajte malo, ne razumijem šta ste dalje pisali, pa samo molim jedno pojašnjenje.
![]()
Ličnost Direktora odgovara za sve prekršaje i krivična djela koja proisteknu iz papirića koji on potpisuje dok je u toj fotelji?
Da li to sad znači da se čika Direktor mora majstorski razumjeti u gradivo koje potpisuje?![]()
-
zijancer
#54 Re: Pristati ili ne pristati :D
Bogme U maFijaškim krugovima se to poturanje vrata/robija, svjedočenje, dokaz, doOOobro plaća 
njet 'iljadica KM
njet 'iljadica KM
- Duhovni Vođa
#55 Re: Pristati ili ne pristati :D
ma potpisuj brale šta god ti podmetnu, ko je još čuo da je neko ležo radi toga 
- JThomas
#56 Re: Pristati ili ne pristati :D
jok, moja pokojna baba će ustati iz groba i odgovarati za zakonitost direktorovih akata...zijancer wrote:Ma čekajte maloJThomas wrote:može čisto imovinsku za redovne obaveze društva, ali krivična i prekršajna odgovornost za sve mutne radnje će biti na njemu jer ih mora potpisati. a one sad pa sad mogu prerasti u imovinsku..., ne razumijem šta ste dalje pisali, pa samo molim jedno pojašnjenje.
![]()
Da li to sad znači da se čika Direktor mora majstorski razumjeti u gradivo koje potpisuje?![]()
- johnny-bravo
#57 Re: Pristati ili ne pristati :D
znamzijancer wrote:Bogme U maFijaškim krugovima se to poturanje vrata/robija, svjedočenje, dokaz, doOOobro plaća
njet 'iljadica KM
kao sto rekoh, ko voli nek izvoli... ako imas damu i zeludac za rad sa takvim ljudima... go for it... inace, ti ljudi znaju biti prilicno galantni kad hoce...
edit: i prilicno zahebani kad hoce...
-
zijancer
#58 Re: Pristati ili ne pristati :D
@ McMurphy
Johnny, tačno i fascinantno
Johnny, tačno i fascinantno
- JThomas
#59 Re: Pristati ili ne pristati :D
ti takvi poslovi tipa - ti samo budi direktor i potpisuj...jest jednako da itekako učestvuješ u riziku da odeš u tvorza, a u potencijalnoj koristi ne.
- johnny-bravo
#60 Re: Pristati ili ne pristati :D
Naravno, cak je sav rizik tvoj kao ovlastenom licu koje zastupa privredni subjekt u pravno/ekonomskom smislu... a korist... njihov je rizik sto ce puknuti lovu, ako posao propadne i to je sve...
ljudi koji imaju malo/ni malo iskustva u ekonomiji se olako upustaju u takve "aranzmane" poneseni parom i titulom, ne razmisljajuci o dugorocnim posledicama... ne znam koliko iskustva da covjek ima, po mom misljenju svako ko ozbiljno drzi do sebe u to ne ulazi, ali nismo svi isti...
a hebo sve pare kad se obraz ukalja i odlezi par godina... ipak se mirnije spava sa ove strane zakona...
ljudi koji imaju malo/ni malo iskustva u ekonomiji se olako upustaju u takve "aranzmane" poneseni parom i titulom, ne razmisljajuci o dugorocnim posledicama... ne znam koliko iskustva da covjek ima, po mom misljenju svako ko ozbiljno drzi do sebe u to ne ulazi, ali nismo svi isti...
a hebo sve pare kad se obraz ukalja i odlezi par godina... ipak se mirnije spava sa ove strane zakona...
- Vegetastar
#61 Re: Pristati ili ne pristati :D
mislim da je ipak zaplatio
ne javlja se, ne daju zatvorenicima pristup internetu
-
žuti
#62 Re: Pristati ili ne pristati :D
mozda jer je osnivac vec zaposlenzenicablues wrote:jesi li se možda zapitao zašto taj lik, što je njegova firma, neće da bude direktor? Naime, zakon dozvoljava da osnivač bude i direktor firme. Zapitaj se malo???
- Ricken
#63 Re: Pristati ili ne pristati :D
Pacho wrote:Naime dobio sam jednu veoma primamljivu ponudu
Jedan čovjek kojeg poznajem čitav zivot me je pitao da budem direktor neke firme, jos nisam sa njim razjasnio o cemu se radi ali postavljam ovdje pitanje:
Da li ja mogu napraviti kakav ugovor sa moje strane da se "ogradim" od eventualne pronevjere novca ili slicnog?
Sad mi treba vase misljenje sta bi uradili na mom mjestu![]()
![]()
![]()
Pozzzzz
Direktor je odgovorno lice koji j eupisan u sudski regostar i odgovara za poslovanje. Odnosno krivično je odgovoran. Uvijek priliko kažnjavanja pravnih subjekata kažnjava se i odgovorno lice.
- veljaca
#64 Re: Pristati ili ne pristati :D
Interesantan odgovor .....Duhovni Vođa wrote:
ako ništa, look on the bright side - kao direktoru biće ti pi*ke ko salate