Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

hana_montana

#51 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by hana_montana »

rimac wrote:Ljudi moji. Dogovorio prvi pregled za srijedu. To znači, otvaraju i počinju s radom... VIdjet ćemo u srijedu, a onda operacija. Kad ću se odlučiti za samu operaciju ne znam... Da se radujem što neću više patiti se naočalima, jest istina. Istovremo, imam određeni strah.... Ikoga još zvali na pregled. O ovih prvih prijavljenih koji ostvaraju popust od 50%.

ja bila danas,kao vozac doduse jer sire zjenice pa lik nije mogao voziti...s popustom pregled 75km traje nesto malo vise od sat vremena,operaciju zakazuju vec za vikend i kosta 1500km s popustom naravno :)

inace svi fini,mladi,profesionalni,lijepo ih vidjeti :D
Starlove

#52 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by Starlove »

U utorak idem na taj kontrolni pregled. jedva cekam i imam 50 % popust
rimac

#53 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by rimac »

Prvo iskustvo na ovom forumu. Skupio snage i otišao na operaciju. I nisam se pokajao.

Prvo, pregled traje jedno sat i pol. Detaljno te pregledaju na pet-šest raznih uređaja. Tu na kraju dobiješ dijagnozu jesi li za lasersku korekciju dioptrije ili ne.

Operacija bila u subotu. Sve uspješno prošlo. Još uvijek sam pod dojmom profesionalnosti osoblja u poliklinici. U subotu je bilo tridesetak ili više ljudi na operaciji. Istovremeno nas je bilo u prijemnom odjelu desetak pacijenata. Ali sve je organizirano u minuti. Jedni ti rade papirologiju, drugi kapaju kapi u oči, treći pregledaju još jednom prije operacije, oko lasera njih 4-5, pregled odmah nakon operacije dvije doktorice, sestra daje kapi za ponijeti, upute... platiš... Kontrola sutradan, pa tri dana...

Rezultati su vidljivi, kapi redovito kapam. Auto vozim treći dan bez naočala. Na posao krenuo treći dan. Oko se još privikava na čitanje na blizinu, ali sve u svemu apsolutno zadovoljan.
mayab

#54 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by mayab »

Takodje, mogu da ovo sve potvrdim, nisam htio nista pisati prije danasnjeg kontrolnog pregleda.
Operacija bila u subotu oko podne, odmah po ustajanju sa op.kreveta sam vidio ostro bez naocala, samo kao kroz blago matirano staklo.Nakon sto sam odspavao 2-3 sata kod kuce , i to je nestalo.Auto sam vozio vec u nedelju uvece (ujutro je bila prva kontrola), na posao otisao u utorak.Dvije vrste kapljica po njihovoj preporuci redovno stavljati, ove jedne jos sedmicu, a druge do mjesec dana.Pregled opet za mjesec dana.
Na danasnjem pregledu ustanovljeno da mi je dioptrija 0 i da su oci u redu-bez tragova operacije!
Svi uposlenici su ljubazni i prijatni, te kompetentni, uostalom kako je i za ocekivati u jednoj privatnoj klinici.
Moja preporuka koga nerviraju naocale i sociva i ko ima para, jasam dobro prosao u pola cijene :thumbup:
poznanik

#55 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by poznanik »

Kako sam shvatio, prvi kontrolni pregled košta 75 KM, a korekcija vida, s 50% popusta, košta 1.500 KM?

Postoje li kakvi drugi, dodatni troškovi ili dodatni popusti možda?
rimac

#56 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by rimac »

poznanik wrote:Kako sam shvatio, prvi kontrolni pregled košta 75 KM, a korekcija vida, s 50% popusta, košta 1.500 KM?

to je to. Dobiješ kapi nakon operacije. Jučer na kontroli dobio još jednu bočicu kapi koje se ne mogu kupiti kod nas. Treba kupiti samo još jednu vrstu kapi koje se koriste mjesec dana... Blink, desetak km.
poznanik

#57 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by poznanik »

rimac wrote:
poznanik wrote:Kako sam shvatio, prvi kontrolni pregled košta 75 KM, a korekcija vida, s 50% popusta, košta 1.500 KM?

to je to. Dobiješ kapi nakon operacije. Jučer na kontroli dobio još jednu bočicu kapi koje se ne mogu kupiti kod nas. Treba kupiti samo još jednu vrstu kapi koje se koriste mjesec dana... Blink, desetak km.
Da li se cijena od 1.500 KM odnosi za jedno oko u tretmanu, ili za oba?
rimac

#58 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by rimac »

poznanik wrote:
rimac wrote:

Da li se cijena od 1.500 KM odnosi za jedno oko u tretmanu, ili za oba?
Oba oka.
Dzonikola

#59 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by Dzonikola »

fixer wrote:Ja samo mogu reci da to nikad ne bih dao nekom balkancu. Pa vi sta hocete.
lexum.cz
Ovi su napravili ogromno ime u svjetskim razmjerima. S ocima se nije zajebavat, i ako ce se to raditi, onda treba dati onima koji znaju.
Slazem se sa tobom da nije dobro sa ocima se zajebavat.
Samo, tu postoji jedan IZUZETAK. Ovaj baja Mirko Jankov iz Beograda, je samo sticajem okolnosti Balkanac, ali sve sto ima veze sa njegovim radom sa ocima, ali bukvalno sve, je naucio van Balkana i to u Brazilu (znamo kako se loze na korekcije bilo koje vrste pa umesto silikona moze jedno lasersko skidanje dioptrije, moze, moze), Svicarska, USA, Grcka,... Samo na spec u Brazilu je imao 500 operacija katarakti, o LASIKU i skidanju dioptrije da ne pricam, lik je izmislio neku novu metodu sa Svicarcima ili je nadogradio staru (UltraB 2) nisam apsolutno siguran. Evo i malo dokaza o cemu pricam, cisto da ne mislite da pricam gluposti i da sam placeni marketinski dripac http://www.laserfocus.eu/?page_id=410.

Povod pohvalnice je to sto i ja eto nosim naocare i stekam kintu za operaciju vec godinu dana jer necu oba oka za 1500KM nego cu da grunem 2000 eura kod baje u BG-u i necu da brinem. Odradio sam onaj predoperativni od 200e i kandidat sam. Ko ima para, a ima dilemu, topla preporuka bez dileme Mirko Jankov i laserfocus, ostali respect, moze pregled, ali nema brkanja po mojim okicama.
Last edited by Dzonikola on 27/07/2011 11:28, edited 3 times in total.
Prolaznik

#60 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 19:45, edited 1 time in total.
lara b.

#61 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by lara b. »

kolika vam je dioptrija bila i skidaju li + dioptriju 8)
iii gdje se nalazi ta klinika... :-)
hadzinicasa

#62 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

Ma.Le.Na wrote:dodje negdje cca 6000KM za oba oka..
hm nije malo al jbg nije ni puno obzirom da je vid u pitanju

ja nosim sociva..i citala sam da se sociva mogu nositi svega nekih 10tak godina
poslije toga ne smiju vise
to je laž. ja nosim sočiva 25 godina :)

prvo tvrda, pa polu-tvrda, pa meka.
ovaj vikend - nedjelja poslijepodne - odradila laser u Svjetlosti (dioptrija bila -5 na oba oka).
operacija prošla ok. još uvijek mi je malo mutno, tek je praktično 4. dan od operacije, ali razlika DRASTIČNA :D
žuti

#63 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by žuti »

dobio poziv za kontrolni pregled pocetkom juna, ali se nisam usudio otici.. :roll:
evo jutros ponovo slušam, do 31.08. ce biti popust 30%, znaci jedno oko 1000 KM.
ne znam šta da radim, ima li još neko da je bio na operaciji?.. ja još uvijek ne smijem :-)
mayab

#64 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by mayab »

Evo, proslo je mjesec i jos koji dan od LASIK-a, bio na kontroli, vid 100%, dioptrija nula,pri pregledu na oku nisu primijetili nikakve tragove operacije.
Nemam nikakvih tegoba, jos ponekad kapnem po koju kap tzv. "umjetnih suza".
Ko ima para i ne voli naocale neka ide na operaciju. :thumbup:
Qler

#65 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by Qler »

ja jutros bio na sahvatu skinuo dioptroju. Ni 10 minuta ne traje, evo vec popustio svrabcu ocima, vid super, iskreno ja sam pozitivno iznenadjen. I sve sa pregledom doslo 1575KM za oba oka. Doduse uletio sam u onih 100 pa dobio 50% popusta. Inace je 1500KM po oku plus 150KM pregled. Ali ako ovako ostane vrijedi svake marke. Jos meni dioptrija oko 1,25 - 1,5 sa cilindrom 2 na jednom i 0,5 na drugom. Mogu misliti koja je razlika kod ovih sa vecim dioptrijama.
zemo_online

#66 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by zemo_online »

Qler wrote:ja jutros bio na sahvatu skinuo dioptroju. Ni 10 minuta ne traje, evo vec popustio svrabcu ocima, vid super, iskreno ja sam pozitivno iznenadjen. I sve sa pregledom doslo 1575KM za oba oka. Doduse uletio sam u onih 100 pa dobio 50% popusta. Inace je 1500KM po oku plus 150KM pregled. Ali ako ovako ostane vrijedi svake marke. Jos meni dioptrija oko 1,25 - 1,5 sa cilindrom 2 na jednom i 0,5 na drugom. Mogu misliti koja je razlika kod ovih sa vecim dioptrijama.

-jesi radio prk ili lasik? za tako malu dioptriju lasik nije potreban,a i veci je rizik. kolko sa skonto imas -1,25 i - 1,5 ,a ne plus.
Qler

#67 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by Qler »

Minus imam, to sam znao, a mislim da je radio LASIK, ma u glavnom, sve je super proslo, majke mi lakse nego kod zubara :D Danas bio na vikendici, malo se cuvao od dima od rostilja, inace sve OK.
MrSini

#68 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by MrSini »

Bio u petak na kontroli. Sve O.K. Nema dioptrije.
Sada se treba naviknuti na život bez cvikera. :-D
zaluzinna

#69 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by zaluzinna »

gledam maloprije link sto je neko postavio.
vidim da se Amila Husovic Alikadic dobro uvaljutala, a povela je sa sobom i Melisu Ahmedbegović Pjano, pulenku koju odavno gura... nesto mi se odmah ne ide... :cry: :roll:
addy_sa

#70 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by addy_sa »

moze li se skinuti laserski - 1,50 i -1,70 (lijevo i desno oko) ? jel to za lasera? imam nekakav komplex kad nosim naocale.. pa bih volio da ih se rijesim..nesto sam cuo da nije preporucljivo za minus a pogotov ispod 2 skidati laserom, da se kao ne vrati i to..
Qler

#71 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by Qler »

Pa eto ja sam skinuo mali minus, i evo do sada :) sve super. Vidim ka'no soko :) sinoc na Kosevu Zeljo nikad ljepsi :D

A avatara cu ostaviti, zbog starih vremena :D i nostalgije :D
sorge_sa

#72 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by sorge_sa »

evo da se i ja prijavim, u subotu radio skidanje, danas u poslijepodnevnim satima, poceo da vidim jasno na blizinu, sad za sad je sve manje vise ok, a javim dalji progres i napredak, inace kod mene je bila pojaka dioptrija -4,75 na oba oka
valter.ba

#73 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by valter.ba »

Jesi li upao na onaj popust od 50%? Zao mi pravo sto nisam bio tu kada je bila akcija a u ovom trenutku mi je preskupo :sad: . Nego ima li neko da se boji pa nije iskoristio popust od 50% bio bih mu 700 puta zahvalan da mi prepusti mjesto na listi :lol: . Pisite o svojim iskustvima to je dragocjena informacija.
sorge nije ti bas ni strasna dioptrija bila, jedino ako je + onda si obzirom da je +6 gornja granica bio tezi slucaj.
valter.ba

#74 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by valter.ba »

Nije bespomocan, moze se raditi do +6!
valter.ba

#75 Re: Klinika Svetlost od 15. maja u Sarajevu

Post by valter.ba »

Evo link za vise informacija:
http://www.svjetlost-sarajevo.ba/lasers ... tigmatizma

Mozes pogledati i videa od Jankova: http://www.youtube.com/user/LaserFocusE ... FTq42FCS_U

Nadam se da ces naci nesto za sebe:)
Post Reply