CNN Adria u Sarajevu????
Moderator: anex
-
manki
#51 Re: CNN Adria u Sarajevu????
ODLIČNO!!!!!!!!!!! 
-
add
#52 Re: CNN Adria u Sarajevu????
dajj ba sta ce nam to sran.nje od televizije, ne do bog da nam se oni zasade.... Samo lazi i nista dugo od njih mozes cuti... Ne kontam kako to nekome u BiH moze biti dobro....
-
cancel
#53 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Koliki tekst da bi nam na kraju rekli da sva ta svoja istraživanja o ulasku CNN-a zasnivaju na nekoj domeni od 10$ i polovine rečenice nekog tamo novinarčića .. jao što volim ove članke, ima li im kraja

p.s. zabunom sam u anketi stisnuo na "istina"
p.s. zabunom sam u anketi stisnuo na "istina"
- zateznistub
#54 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Ja ove pesimiste zaista ne razumijem. U čemu je problem, sta vas to napada pa ste tako pesimisticni?
Ja nemam pojma hoce li doci. Iskreno bih volio da dodju, pa taman da se bukvalno jedno mlado momce ili djevoje zaposli, super.
Ako ce to "sranje od tv-a" biti u BiH u Sarajevu sama ta cinjenica mi godi a ne da se ista ta kuca locira u npr. Zg ili gluho bilo Bg.
Ja nemam pojma hoce li doci. Iskreno bih volio da dodju, pa taman da se bukvalno jedno mlado momce ili djevoje zaposli, super.
Ako ce to "sranje od tv-a" biti u BiH u Sarajevu sama ta cinjenica mi godi a ne da se ista ta kuca locira u npr. Zg ili gluho bilo Bg.
- krompir i riza
#55 Re: CNN Adria u Sarajevu????
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=250
Izvinjavam se na OT, svaki poziv i svaki sekund je bitan!!
Molim Vas da se uključite koliko možete! Hvala !
Izvinjavam se na OT, svaki poziv i svaki sekund je bitan!!
Molim Vas da se uključite koliko možete! Hvala !
-
cranberries
#56 Re: CNN Adria u Sarajevu????
ni ja fakat ove pesimiste nikad necu razumiti ...
- karbofix
#57 Re: CNN Adria u Sarajevu????
I šta imate od toga što se ložite na "CNN Adria u Sarajevu????"? Naravno, osim onih rijetkih koji će tu biti zaposleni... Al Jazeera
McDonalds
TV1
CNN Adria
Bila frka oko TV1, pa oko Al Jazeera Balkans... Fakat ne kontam to... Zapad, zapad! Globalizacija!
-
cranberries
#58 Re: CNN Adria u Sarajevu????
najjace mi je ono ma nece oni ovdje imati posla...
- zateznistub
#59 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Ne šupljiraj zdravlja ti.karbofix wrote:I šta imate od toga što se ložite na "CNN Adria u Sarajevu????"? Naravno, osim onih rijetkih koji će tu biti zaposleni... Al JazeeraMcDonalds
TV1
CNN Adria
Bila frka oko TV1, pa oko Al Jazeera Balkans... Fakat ne kontam to... Zapad, zapad! Globalizacija!
Da nema ovih kompanija, nebi ni ovi bili zaposleni. Onda bi svi vikali sto li se to kod nas nista ne otvara i svima bi drzava opet bila kriva.
Ne lozim se, ali mi je drago ako ce i CNN ovoriti predsavnistvo u Sarajevu kao i McD, ALJ Balkan i ini drugi.
Jednostavno vise radnih mjesta vise raje zaposleno i smim tim manje siromastva, za mene dovoljan razlog.
-
sarajevsko_pivo
#60 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Nakon Al Jazeere, i CNN dolazi u BiH
source.baZašto bi neko u Bosni i Hercegovini pokrenuo news televiziju? Ovdje je narod navikao na jedan dnevnik dnevno, eventualno još dva, da se čuju „druga” ili „treća” strana. Ko će zdrave pameti po cijeli dan gledati samo vijesti?!
Bilo je to jedno od brojnih pitanja koje su ljudi postavljali prije nego li se u medijskom prostoru BiH pojavila TV1, prva bh. news televizija. Na brojna pitanja stizali su i brojni odgovori, iz ovih i onih izvora, kao i 1001 objašnjenje zbog čega i zašto. Ali, uskoro bi svi mogli dobiti pravi odgovor, ali i razlog pokretanja news televizije.
Naime, kako nezvanično saznaje portal Source.ba, a iz dobro obavještenih izvora, realizacija projekta CNN Adria je pri kraju. Nakon Al Jazeere, Sarajevo bi uskoro trebalo postati sjedište još jednog televizijskog giganta. Američka medijska korporacija je već odavno zainteresovana za tržište Balkana, a prema našem izvoru, u toku su pregovori između CNN-a i dvije bh. tv kuće.
Jedna od njih je i pomenuta TV1, na kojoj u posljednje vrijeme baš i „ne cvjetaju ruže”, a broj uposlenih koji je trebao vremenom rasti, kako je najavljeno u avgustu 2010., ipak se kreće u suprotnom pravcu. Stoga, pregovori s jednom renomiranom kompanijom, kakva je CNN, čijim bi se ulaganjem sasvim sigurno popravila trenutna situacija na prvoj bh. news televiziji, ne čude, a dođe li do saradnje, mogli bismo napokon dobiti i pravi odgovor na pitanje s početka teksta. Predstavnici CNN-a su, navodno, u proteklom periodu bili u posjeti i na TV Hayat.
Mada je recesija dobrano uzdrmala i medije, pa je tokom prethodnih par godina došlo do zatvaranja nekoliko biroa koje je CNN imao širom svijeta, čini se da je, bar za Amerikance, ekonomska kriza stvar prošlosti, pa su krenuli s novim investicijam. Ono što je dodatno „zagrijalo” Turnerovu korporaciju za ovaj region je svakako i nedavni dolazak Al Jazeere na Balkan. Arapski gigant, polako, ali sigurno, preuzima primat među svjetskim televizijskim mrežama, što Amerikanci očito ne žele dozvoliti.
Da je dolazak CNN-a na ove prostore izvjestan mogla bi poslužiti i informacija da je nedavno na internetu registrovana i domena cnnadria.com, a o dolasku američke kompanije u BiH, pisao je nedavno za Radio slobodnu Evropu i Amir Zukić, izvršni direktor programa TVSA.
Dolazak još jednog medijskog diva u BiH, poslije Al Jazzerae, napravilo bi od glavnog bh. grada regionalni medijski centar Balkana, što bi svijetu poslalo malo drugačiju sliku od one kakvu šalju političari.
U narednom periodu na portalu Source.ba očekuje vas još ekskluzivnih informacija o projektu CNN Adria.
-
sarajevsko_pivo
#61 Re: CNN Adria u Sarajevu????
izvor Source tacka ba
-
leo karan
#62 Re: CNN Adria u Sarajevu????
naravno da shvatate da je to sve lancana reakcija i odlicno je sto se ovo sve desava
prvo arapi preko bbi-a, pa onda turci s univerzitetom, pa al shiddi na marijin dvoru, pa aljazeera, pa mcd, pa ce evo i cnn
niko nece da probija led, al kad neko probije onda ostali puno lakse dolaze
prvo arapi preko bbi-a, pa onda turci s univerzitetom, pa al shiddi na marijin dvoru, pa aljazeera, pa mcd, pa ce evo i cnn
niko nece da probija led, al kad neko probije onda ostali puno lakse dolaze
- mrtva kokoš
#63 Re: CNN Adria u Sarajevu????
uhh kako bi to bilo lijepo...
samo da je kako smanjiti ovu prokletu nezaposlenost, a sa ulaskom ovakvih investicija smo na dobrom putu
da se koliko toliko nadamo boljem..
samo da je kako smanjiti ovu prokletu nezaposlenost, a sa ulaskom ovakvih investicija smo na dobrom putu
-
ProBank
#64 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Jos da nam hoce prebaciti koju fabriku... da zivne sve malo..Splinter wrote:uhh kako bi to bilo lijepo...
-
Eborg
#65 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Ako i žele toliko investirati ovdje onda bi posredno trebalo investirati i u sarajevski aerodrom. Ne može se očekivati neki veći medijski projekat u gradu koji će podržati toliko televizija a koji je tako slabo povezan sa evropskim metropolama, Beograd i Zagreb su tu daleko u povoljnijem položaju.
-
adnan_hz
#66 Re: CNN Adria u Sarajevu????
neka se samo ulaze. polako i mi prestajemo biti rupa i dolaze malo jace investicije. samo lagano. ko bi rekao prije 10 godina da ce alljazera ili mcd ili da ce arapi praviti ovaj centar na md.
-
Eborg
#67 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Zvuči predobro da bi bilo istinito. Malo sam skeptik. Otvaranje nekog deska sa 5-6 novinara zvuči OK ali projekat tipa ALJ i ne baš toliko realno, nadajmo se najboljem. 
- Država
#68 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Ja prosto ne razumijem kako postoji neko kome nije drago zbog investicija u BiH. Pa mi živimo u vremenu kad se vodi velika borba za svako radno mjesto, a eto ima ljudi kojima investicije ne odgovaraju.
-
cancel
#69 Re: CNN Adria u Sarajevu????
naravno da bi dolazak cnn-a bio veliki, ma ne veliki već ogroman korak za cijelu BiH i ovu regiju ... ali ništa od toga, klasična patka .. da ima istine u tome pa to bi se već pisalo u pravim velikim medijima a ne ovako tu i tamo neki tekstić po blogovima koji nagađa i vrti u krug informacije koje je "negdje čuo",, sve je to čula, rekla, kazala .. 
- So What!
#70 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Jbg tako je bilo i za AlJ pa eto stvarno dođoše iako je na početku sve bilo na nekoliko tkesotva po net o tome kako su kupili NTV99 i sl. Fenomenalno bi to bilo, ali po meni je logičnije da oni svoje sjedište koncentrišu u Zagrebu. Jer prije svegi to je američki magnat i njima više odgovara tlo u Hrvatskoj, a dovljno su blizu Sarajevu da mogu napravit ozbiljnu konkurenciju i ugroziti monopol i dominaciju AlJazeere. Drugo samo ime Adria mi opet zvuči kao plan za Hrvatsku, ali mislim da će psovetit dosta pažnje ovamo zobg ALJazeere i naravno bit će tu i naših ljudi. Ali opet nikog sretnijeg kad bi u Sarajevo došli, ali nakom McDonaldsa, Jazeere i još nekoliko stranih jačih kompanija mižda ovdje stvarno krene nabolje. Evo npr. ista situacija i sa koncertnim dešavanjima. Donedavno smo mogli nabrojati na prste koliko nas je većih imena posjetilo, a samo u 2011. posjetilo nas je nekoliko većih grupa poput Arrested Development, Apocalyptica, Kataklysm, Madball, a da ne zaboravimo Guettu koji je bio u decembru, sad dolazi i Timo Maas. Znači počelo je počelo!cancel wrote:naravno da bi dolazak cnn-a bio veliki, ma ne veliki već ogroman korak za cijelu BiH i ovu regiju ... ali ništa od toga, klasična patka .. da ima istine u tome pa to bi se već pisalo u pravim velikim medijima a ne ovako tu i tamo neki tekstić po blogovima koji nagađa i vrti u krug informacije koje je "negdje čuo",, sve je to čula, rekla, kazala ..
-
cancel
#71 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Ne bih se složio ovo u vezi Al Jazeere da se nije pisalo o njihovom dolasku. Čim su postojale i male (ali ozbiljne) indicije o dolasku tog kanala na ex-yu područje raspisali su se gotovo svi mediji, od hrvatkog večernjeg, jutarnjeg do srpskog blica.. a o CNN-u se po forumima šuška evo već nekoliko mjeseci i to sve na temelju 2 stvari:
1.) blog nekog novinara koji je u pola rečenice tek natuknuo nešto o CNN-u, iako ni on nije imao pojma o čemu je riječ
2.) domeni cnnadria.com koju može kupiti svatko za ravno 5 min ukoliko ima 10$ viška na kreditnoj kartici
I to je to! To je apsolutno sve što mi imamo kao "dokaze" da dolazi CNN. Niti jedan drugi ozbiljan medij u ex-Yu nije niti jednu jedinu riječ rekao o dolasku CNN-a, a vjeruj da bi to bila itekako big news za objavit. Kako? Zašto oni to nisu istražili? Možda zato jer i sami znaju da je riječ o klasičnoj patki i da nema tu što za istraživanje.
Sutra će netko za 10$ registrirat domenu cnbc-bosnia.com, još će iskopat neki tekst nekog novinara koji je pokupio negdje neku patku o dolasku cnbc-a i eto ti nove teme o dolasku CNBC-a. A što je najžalosnije, na forumu će uvijek biti što onih naivnih koji će povjerovati jer su istu tu informaciju čuli i od frendovog frenda pa je odmah shvatili zdravo za gotovo kao točnu (jer frendov frend ipak "zna o čemu priča"), što onih nazovimo zlobnih koji će jedva dočekat da izmisle neku dodatnu priču i prošire laž kako bi dobili svojih 5min slave na forumu kao "upućene osobe"...
1.) blog nekog novinara koji je u pola rečenice tek natuknuo nešto o CNN-u, iako ni on nije imao pojma o čemu je riječ
2.) domeni cnnadria.com koju može kupiti svatko za ravno 5 min ukoliko ima 10$ viška na kreditnoj kartici
I to je to! To je apsolutno sve što mi imamo kao "dokaze" da dolazi CNN. Niti jedan drugi ozbiljan medij u ex-Yu nije niti jednu jedinu riječ rekao o dolasku CNN-a, a vjeruj da bi to bila itekako big news za objavit. Kako? Zašto oni to nisu istražili? Možda zato jer i sami znaju da je riječ o klasičnoj patki i da nema tu što za istraživanje.
Sutra će netko za 10$ registrirat domenu cnbc-bosnia.com, još će iskopat neki tekst nekog novinara koji je pokupio negdje neku patku o dolasku cnbc-a i eto ti nove teme o dolasku CNBC-a. A što je najžalosnije, na forumu će uvijek biti što onih naivnih koji će povjerovati jer su istu tu informaciju čuli i od frendovog frenda pa je odmah shvatili zdravo za gotovo kao točnu (jer frendov frend ipak "zna o čemu priča"), što onih nazovimo zlobnih koji će jedva dočekat da izmisle neku dodatnu priču i prošire laž kako bi dobili svojih 5min slave na forumu kao "upućene osobe"...
Last edited by cancel on 10/07/2011 11:17, edited 1 time in total.
-
ProBank
#72 Re: CNN Adria u Sarajevu????
cancel wrote:Ne bih se složio ovo u vezi Al Jazeere da se nije pisalo o njihovom dolasku. Čim su postojale i male (ali ozbiljne) indicije o dolasku tog kanala na ex-yu područje raspisali su se gotovo svi mediji, od hrvatkog večernjeg, jutarnjeg do srpskog blica.. a o CNN-u se po forumima šuška evo već nekoliko mjeseci i to sve na temelju 2 stvari:
Slazem se sa cancerovim citavim postom. Bilo bi super,ali nema argumenata da ce doci. Mozda ispitivaju da li da dodju pa su zato dosli na TV1, a mozda su dosli samo u goste, tako da nije ni to razlog da mislimo da CNN dolazi na balkan. Objavit ce prvi oni kada budu sigurno, tj cnn
-
sarajevsko_pivo
#73 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Uskoro ce biti vise informacija ne source tacka ba, zato cekaj te to!
-
treger
#74 Re: CNN Adria u Sarajevu????
ja znam ko je otkupio licencu i ko želi otvoriti cnn i ko već godinu dana ide
u atlantu haman svaki mjesec, al zaista ne bi smjela reći..još ne
al je 100% istina..sad hoće li uspjeti...vidjećemo...
-
ProBank
#75 Re: CNN Adria u Sarajevu????
treger wrote:ja znam ko je otkupio licencu i ko želi otvoriti cnn i ko već godinu dana ide
Ko? Ko?