Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
Kaćunak

#51 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Kaćunak »

Zar ti nisu smetali svi ti ispušni gasovi uzrokovani radom velikog broja fontana... :D
Jer mi budućnost ne zacrtavamo planovima, nego fontanama :D :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#52 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by plain vanilla »

Kaćunak wrote:Zar ti nisu smetali svi ti ispušni gasovi uzrokovani radom velikog broja fontana... :D
sta sad fali fontanama? :roll:
Kaćunak

#53 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Kaćunak »

plain vanilla wrote:
Kaćunak wrote:Zar ti nisu smetali svi ti ispušni gasovi uzrokovani radom velikog broja fontana... :D

Nista...bas su lijepe i hajcaju vodu..praavo :-D
Great Cornholio

#54 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote:
Ništa, vidi ove jest' lijepa Image

Uploaded with ImageShack.us, ali možda nas malo "zasljepljuju" , pa ne možemo vidjeti da još uvijek ima dijelova grada koji nemaju gradsku vodu i kanalizaciju ;-)

Ono na što sam ja ponosan je to da Tuzla po procentu ćafira u ukupnoj populaciji ubjedljivo zauzima prvo mjesto u BIH :evil:

Koja je sramota vidjeti da se vikendom na Jali skupi 3 do 4 hiljade ćafirskog podmladka ( to je za jednu noć, petak ili subotu), piju na otvorenom prostoru, i niko ih ne dira, a ženski ćafirski podmladak je obučen veoma oskudno :D
kemal21

#55 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by kemal21 »

Ono na što sam ja ponosan je to da Tuzla po procentu ćafira u ukupnoj populaciji ubjedljivo zauzima prvo mjesto u BIH :evil:

Koja je sramota vidjeti da se vikendom na Jali skupi 3 do 4 hiljade ćafirskog podmladka ( to je za jednu noć, petak ili subotu), piju na otvorenom prostoru, i niko ih ne dira, a ženski ćafirski podmladak je obučen veoma oskudno :D[/quote]
Jbg djeca od roditelja komunista, šta ćeš drugo očekivat :sad: :run:
Great Cornholio

#56 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

kemal21 wrote: Jbg djeca od roditelja komunista, šta ćeš drugo očekivat :sad: :run:
Pa ne mora to biti pravilo, ima djece od roditelja komunista koja su sad veliki vjernici :D
kemal21

#57 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by kemal21 »

Great Cornholio wrote:
kemal21 wrote: Jbg djeca od roditelja komunista, šta ćeš drugo očekivat :sad: :run:
Pa ne mora to biti pravilo, ima djece od roditelja komunista koja su sad veliki vjernici :D
:thumbup:
Upravu si :-D :run:
zelenashica

#58 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by zelenashica »

plain vanilla wrote:
Ne fali im nista samo ih ima viška.
Great Cornholio

#59 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

zelenashica wrote:
plain vanilla wrote:
Ne fali im nista samo ih ima viška.
Image

Uploaded with ImageShack.us
Vidi što će nam lijep stadion biti ( kad se za jedno dvadeset godina napravi) Samo da znate da ova fontana na centru neće pretstavljati smetnju za odigravanje utakmica, zato što će se za vrijeme dok traje utakmica uvlačiti , a na poluvremenu će se opet pojavljivati :D
Dobro može doći i za vrijeme koncerata (za osvježenje) a i npr. kod organizovanja nekih vjerskih manifetacija ( za uzimanje abdesta) :-D :lol:
plain vanilla

#60 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by plain vanilla »

Sto se mene tice, nema previse fontana..razbile su sivilo grada, meni je drago vidjeti ih

a stadion..jednog dana kada ga zavrse, doci ce tzv. navijaci shaban lige, pa ce lupati stolice, paliti ih.. tako da :zzzz:
Great Cornholio

#61 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

plain vanilla wrote:Sto se mene tice, nema previse fontana..razbile su sivilo grada, meni je drago vidjeti ih

a stadion..jednog dana kada ga zavrse, doci ce tzv. navijaci shaban lige, pa ce lupati stolice, paliti ih.. tako da :zzzz:
Nemam želju da ocrnim Tuzlu, ja bih volio da bude još bolja, i zato kritikujem neke pogrešne poteze njenog rukovodstva. Od fontana mi nemamo neke fajde ( od ljepote se ne živi), one su samo trošak , od stadiona bi bilo i neke koristi.
Zamisli kako bi bilo lijepo da fudbalska reprezentacija BiH zaigra u Tuzli,koji bi to događaj i doživljaj bio, a garantujem da bi sa boljim stadionima i ova naša kako je ti nazva("šaban liga") dobila na popularnosti ( i opet bi se stadion isplatio).
Sramota je kad dođu navijači Sarajeva , Želje, Čelika, Borca ili Veleža da ih smjestimu na njivu iza gola, zar nije ? :)
plain vanilla

#62 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:Sto se mene tice, nema previse fontana..razbile su sivilo grada, meni je drago vidjeti ih

Nemam želju da ocrnim Tuzlu, ja bih volio da bude još bolja, i zato kritikujem neke pogrešne poteze njenog rukovodstva. Od fontana mi nemamo neke fajde ( od ljepote se ne živi), one su samo trošak , od stadiona bi bilo i neke koristi.
Zamisli kako bi bilo lijepo da fudbalska reprezentacija BiH zaigra u Tuzli,koji bi to događaj i doživljaj bio, a garantujem da bi sa boljim stadionima i ova naša kako je ti nazva("šaban liga") dobila na popularnosti ( i opet bi se stadion isplatio).
Sramota je kad dođu navijači Sarajeva , Želje, Čelika, Borca ili Veleža da ih smjestimu na njivu iza gola, zar nije ? :)
A nije sramota sto se kamenuju busevi s navijacima, sto policija mora raditi prekovremeno da bi osigurala neku utakmicu koja ima znacaja koliko i lanjski snijeg, nije sramota kad nekoliko Fukara dodjose i polupase ulaz na stadion jer ih nisu poveli na nekakvu utakmicu?
I da, bilo bi lijepo da nasa suspendovana reprezentacija igra u TZ :skoljka:

Nemam ja nista protiv stadiona, treba nama i stadion, ali trebaju nam i fontane, i obnovljene fasade u centru grada i Panonika i ...Grad je procvjetao zadnjih godina..i iskreno se nadam da ce nastaviti u tom smjeru
EdoFmjam

#63 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by EdoFmjam »

Jedino sto vrijedi u Tuzli su studentice :lol:

i nekad davno FMJAM
Great Cornholio

#64 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

plain vanilla wrote: A nije sramota sto se kamenuju busevi s navijacima, sto policija mora raditi prekovremeno da bi osigurala neku utakmicu koja ima znacaja koliko i lanjski snijeg, nije sramota kad nekoliko Fukara dodjose i polupase ulaz na stadion jer ih nisu poveli na nekakvu utakmicu?
Pa sramota je i kad se ubacuje šampon u fontane, pa onda treba potrošiti kamaru para da se očiste, ili kad se oko tih istih fontana vuca kucanija ( po petnestak pasa lutalica) i još štošta. Sve su te devijacije nastale zbog toga što se misli samo na šminku, a ne na nešto što će bezposlenu omladinu skloniti sa ulica. Sramota je da naši defektolozi moraju ići da rade po gradovima u RS itd. Ima problema, ne trena ih maskirati šminkanjem grada ;-)
Great Cornholio

#65 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

EdoFmjam wrote:

i nekad davno FMJAM
Metal scena je mnogo jača :skoljka:
plain vanilla

#66 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote: A nije sramota sto se kamenuju busevi s navijacima, sto policija mora raditi prekovremeno da bi osigurala neku utakmicu koja ima znacaja koliko i lanjski snijeg, nije sramota kad nekoliko Fukara dodjose i polupase ulaz na stadion jer ih nisu poveli na nekakvu utakmicu?
Pa sramota je i kad se ubacuje šampon u fontane, pa onda treba potrošiti kamaru para da se očiste, ili kad se oko tih istih fontana vuca kucanija ( po petnestak pasa lutalica) i još štošta. Sve su te devijacije nastale zbog toga što se misli samo na šminku, a ne na nešto što će bezposlenu omladinu skloniti sa ulica. Sramota je da naši defektolozi moraju ići da rade po gradovima u RS itd. Ima problema, ne trena ih maskirati šminkanjem grada ;-)
samo ne spominji lutalice :lol: (kucanije bi bilo i bez i sa fontanom.., Joldo, vrati se :D )

Sve su to nase sramote..osim ovo za defektologe, to bas i nema veze s opcinskom vlasti, ako o tome pricamo..Tih defektologa ima mali milion i bit ce ih jos toliko, ljudi upisuju fax i zavrsavaju, a ni prva generacija zavrsenih defektologa se jos nije zaposlila..
Great Cornholio

#67 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

plain vanilla wrote:
Sve su to nase sramote..osim ovo za defektologe, to bas i nema veze s opcinskom vlasti, ako o tome pricamo..Tih defektologa ima mali milion i bit ce ih jos toliko, ljudi upisuju fax i zavrsavaju, a ni prva generacija zavrsenih defektologa se jos nije zaposlila..
Kako nema, kako se onda mogu tuzlanski defektolozi zaposliti u Mostaru, Banjaluci, Bijeljini, Brčkom, a ne mogu u Tuzli, jel' to kod nas nema djece kojoj je potreban defektolog.
Nije baš da ih ima "mali milion", Defektološki fakultet u Tuzli je jedini takav fakultet u cijeloj BiH, i po standardima normalnih zemalja kod nas ih još uvijek nema dovoljno.
plain vanilla

#68 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Kako nema, kako se onda mogu tuzlanski defektolozi zaposliti u Mostaru, Banjaluci, Bijeljini, Brčkom, a ne mogu u Tuzli, jel' to kod nas nema djece kojoj je potreban defektolog.
Nije baš da ih ima "mali milion", Defektološki fakultet u Tuzli je jedini takav fakultet u cijeloj BiH, i po standardima normalnih zemalja kod nas ih još uvijek nema dovoljno.
Ima ih previse, kako rekoh vec, provjeri na birou

a Opcina nema nista sa skolama, one su u nadleznosti kantona
Great Cornholio

#69 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Ima ih previse, kako rekoh vec, provjeri na birou

a Opcina nema nista sa skolama, one su u nadleznosti kantona
Nema ih previše, oni su na birou zbog toga što nije usvojen zakon koji imaju normalne države i po kojem bi svaka škola morala imati defektologa kao stručnog saradnika.Ppriznajem, u pravu si , za to je kriv Kanton, oni su umjesto defektologa, uvođenjem vjeronauke, u škole zaposlili hodže :x
PatriotaTZ

#70 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by PatriotaTZ »

U Tuzli je trenutno najvrjednija stvar "bankomat" ili ti harač za parking prostor:)

Ma naš grad je extra,samo nemojte da idemo u politicku temu jer nisu ti politicari vrijedni spomena!
kemal21

#71 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by kemal21 »

[quote="PatriotaTZ"]U Tuzli je trenutno najvrjednija stvar "bankomat" ili ti harač za parking prostor:)

:thumbup:
kmirsad

#72 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by kmirsad »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Trebalo bi zabranit Tuzlacima da se upisuju na Defektološki fakultet... samo Mostar, B. Luka, Zenica... dok se ovi ne zaposle... :lol: :lol: :lol:
pametolog

#73 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by pametolog »

Malo sam vremena proveo u Tuzli (par puta po par sati, uglavnom poslom i izvan samog centra), ali imam namjeru ovo ljeto djecu odvesti na Panonsko. Jako mi se svidja i ona pjesacka zona kad je vidim na TV ili slike u novinama, i stvarno imam zelju da tamo prosetam i popijem kafu. Sve mi to izgleda jako lijepo i privlacno.
Usput, ja sam cuo da je cijela Tuzla jednu kozu muzla. Jel to tacno?
kmirsad

#74 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by kmirsad »

Lažu... bile su najmanje dvije... jedna od njih zvanična... ostale se kriju... :lol:
Great Cornholio

#75 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

pametolog wrote: Usput, ja sam cuo da je cijela Tuzla jednu kozu muzla. Jel to tacno?
Po pričama, nekad je bila nekakva kriza, glad i sl., pa su ljudi bili primorani da drže koze koze i na taj način preživljavaju, i iz tog vremena potiče ta izreka.
Ne znam zašto baš koze, ali prtpostavljam zbog toga što je Tuzla opasana brdima, što je veoma pogodno za uzgoj koza jer one se vole pentrat a usput i brstiti lišće i sl., i zbog toga što koza ne pojede malo a daje poprilično dosta mlijeka, a tu su i jarići kojih od jedne koze može biti troje , četvero, pa čak i petero.

E sad, zašto je cijela Tuzla samo jednu kozu muzla ( i još se falila da se sirom hranila) kad ih je bilo više, to ne znam :-D
Post Reply