kriticarka_nikova wrote:Ja cu u snorkilend

Ama nema više toga (cika,porodice....)
Gledam nešto danas gdje otiči,pratim agencije i razmišljam:
Naše nude Makarsku rivijeru,uglavnom prodaju nižerazredna mjesta (ona što stranac nemože i neće da "usvoji" kao odmarališta).
Razumijem,jer ko nema ko da ide.
Ta cika je od vikendaša i naših koji idu s hranom(to mi je bilo najdraže kad sam išao s roditeljima preko sindikata-Tito spominjat ćeš se dugo),sjećam se "črvenih.Poljaka i Čeha",nama djeci bilo smješno kad na plaži jede konzervu,zaljeva svojim nekakvim sokom,uz razkriženi paradajz.I kad hoće kući prodaju sve što imaju.čak i kupaće kostime.
Imam jedan šator za uspomenu.
Sad se kolo okrenulo.
Gledam cijene u Hrvatskoj-preko interneta,koje su napuhane,ali prolazi kod stranaca.Na kraju krevet je u suštini 10 Eura,ali nesmije to prikazati jer ,ko bi mu došao sa strane.
Zato prodaju maglu,ali imaju kome.
Prošle sedmice sam bio u Puli,ljepota za naše oči,i normalno nezanima nikoga što mali broj bosanaca (svih vjeroispovjesti)nemože tamo doći,jer je pansion u srednjrazrednom hotelu 94 E.
Tamo dolaze samo begovi i ........ali valda je to demokratija.
Ja se otvorih,sjetio se tih polaka,paradajza,šarafcigera......a sad sam dio nekog drugog svijeta.
Sreća pa sam prepoznao trenutak,uklopio se i Hvala..................
Odoh na edukaciju,sinoć nekad gledam da je bilo nekih prijedloga za Zakon o VISOKOM ŠKOLSTVU.
Omladini zamazuju oči,budučnost O ,ali mora svako jesti,da bi jeo mora imati pare,a pare su oko nas,treba ih uzimati...
Pozdrav raja