Skupstina FK Sarajevo+Uplata upravljackih uloga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultrajvosa 1987

#51 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by ultrajvosa 1987 »

A vi kao znate da BP ne donose pare ??? Ko je danas otisao u BG, da pokusa dogovoriti sponzorski ugovor za sportsku opremu ???
Ko je premir'o igrace poslije derbija na Grbavici bez prisustva nasih navijaca ??? Ko je pobjedio "familiju" ??? Ko je sprijecio da sutra ne osvane FK Lijanovic ??? Dodavanjem imena preslo bi se na jos radikalnije promjene, pa bi osvanuli ko Austrijanci ....Mada vidim mnogima to ne bi ni smetalo... Bitne su pare ... :-)

Uostalom ako UNFKS podrzava BP ne znam sta je vama problem ??? Jeste li clanovi UNFKS ??? Ako jeste fino u udruzenjem pa dajte prijedlog, ako niste samo trosite slova beze... jer apsolutno nikoga ne zanimaju vasi prijedlozi po forumima, zato samo konkretno... Ne svidja vam se rad BP, opet udruzenje, pa im fino saopstite zasto samo daju "intelektualna misljenja", pa vi kazete treba ovako i ovako, kazete evo ja cu donijeti mjesecno 10 milja , a vas clan noga iz uprave... Pa ja, vrlo jednostavno...

A srati po forumima i pametovati, a ne znati gdje su prostorije kluba je jadno i bijedno... Kad ste zadnji put otisli do kluba i pitali za situaciju, kad ste otisli do udruzenja navijaca i isto pitali, kad ste otisli uopste na utakmicu osim na derbi(i to mozda, jbg ne prati se nas domaci fudbal), na gostovanje... ????
Svaka sugestija, kritika.... je dobro dosla, ali palamudenje po forumu, i ocekivati da vas neko ozbiljno shvati... ma zaboravite...

A sve dok su BP tj UNFKS nekom trn u oku znam da dobro radimo, i na vasu zalost ta udruzenja ce se uvijek pitati za sudbinu kluba, i naravno mi nemamo drugi klub, pa se da brzinski presaltamo na Real, Mancester, Inter itd . itd.....

P.S. BP = UNFKS
Pa kad "pljujete" po BP samo da znate da se to odnosi i na UNFKS, jer je to bukvalno jedno, i nista se ne radi bez medjusobnog dogovora... ali vama je vjerovatno lakse to raditi po BP, jer kao oni nisu "navijaci" za razliku od UNFKS, za ove druge nemate muda njima uputiti kritiku, ustvari naravno da imate, ali preko foruma iza nika....
Reglan

#52 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Reglan »

ultrajvosa 1987 wrote:A vi kao znate da BP ne donose pare ??? Ko je danas otisao u BG, da pokusa dogovoriti sponzorski ugovor za sportsku opremu ???
Ko je premir'o igrace poslije derbija na Grbavici bez prisustva nasih navijaca ??? Ko je pobjedio "familiju" ??? Ko je sprijecio da sutra ne osvane FK Lijanovic ??? Dodavanjem imena preslo bi se na jos radikalnije promjene, pa bi osvanuli ko Austrijanci ....Mada vidim mnogima to ne bi ni smetalo... Bitne su pare ... :-)

Uostalom ako UNFKS podrzava BP ne znam sta je vama problem ??? Jeste li clanovi UNFKS ??? Ako jeste fino u udruzenjem pa dajte prijedlog, ako niste samo trosite slova beze... jer apsolutno nikoga ne zanimaju vasi prijedlozi po forumima, zato samo konkretno... Ne svidja vam se rad BP, opet udruzenje, pa im fino saopstite zasto samo daju "intelektualna misljenja", pa vi kazete treba ovako i ovako, kazete evo ja cu donijeti mjesecno 10 milja , a vas clan noga iz uprave... Pa ja, vrlo jednostavno...

A srati po forumima i pametovati, a ne znati gdje su prostorije kluba je jadno i bijedno... Kad ste zadnji put otisli do kluba i pitali za situaciju, kad ste otisli do udruzenja navijaca i isto pitali, kad ste otisli uopste na utakmicu osim na derbi(i to mozda, jbg ne prati se nas domaci fudbal), na gostovanje... ????
Svaka sugestija, kritika.... je dobro dosla, ali palamudenje po forumu, i ocekivati da vas neko ozbiljno shvati... ma zaboravite...

A sve dok su BP tj UNFKS nekom trn u oku znam da dobro radimo, i na vasu zalost ta udruzenja ce se uvijek pitati za sudbinu kluba, i naravno mi nemamo drugi klub, pa se da brzinski presaltamo na Real, Mancester, Inter itd . itd.....

P.S. BP = UNFKS
Pa kad "pljujete" po BP samo da znate da se to odnosi i na UNFKS, jer je to bukvalno jedno, i nista se ne radi bez medjusobnog dogovora... ali vama je vjerovatno lakse to raditi po BP, jer kao oni nisu "navijaci" za razliku od UNFKS, za ove druge nemate muda njima uputiti kritiku, ustvari naravno da imate, ali preko foruma iza nika....
Je li to od Royal-a nema nista :-)
The 51st State

#53 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by The 51st State »

ultrajvosa 1987 wrote:A vi kao znate da BP ne donose pare ??? Ko je danas otisao u BG, da pokusa dogovoriti sponzorski ugovor za sportsku opremu ???

P.S. BP = UNFKS
Area 51, evo covjek mi je ustedio vrijeme, doduse mozda malo pregrubo napisano ali u sustini je to moj odgovor prema tebi.
MHAB

#54 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by MHAB »

Area_51 wrote:
Sarajmen wrote:Šta je nepostojeći milion eura u odnosu na evidentni dug od 4,5 miliona Km.?!

Pa poštenije je insistirati na odgovornosti onih koji su proizveli dug od 4,5, miliona Km, i od istih tražiti taj novac, umjesto što im se omogućava da možda upravo tim novcem ostvare djelimična ili većinska vlasnička prava nad klubom. :shock:
Meni je ovo kljucno. Procitao sam Statut, vise puta i mislim da je predlozeni koncept u postojecem zakonodavstvu neprovodiv. Zato imam mali milion sumnja.

@the 51 state, lezerni odgovor. Clan 4. Statuta Bordo prijatelja kaze da to udruzenje ima namjeru pomagat FK Sarajevo, pa sam ja grano na to da to NE PODRAZUMIJEVA finansijsku pomoc, na nacin da svaki ulazak u Upravu ima jednak tretman. Osim sto »pomoc« koju nudi Benja Isovic i kompanija nanosi vise stete neko koristi, jer proizvodi stalne tenzije, sad se jos trazi POVLASTENO mjestu u Upravi. Po meni, jednostavno je rjesenje. Nastavite pomagat kao i prije, nema mjesta u Upravi. Ko moze biti clan Uprave, onaj ko je solventan da to plati ili donese pare. Jel jednostavno, naravno da jeste.
Pišeš neargumentovano i iznosiš laži kako bi blatio BP. Ne znam da li si zlonamjeran ili samo neobavješten jer te ne poznajem. Za tvoju info u prošloj upravi tzv. Blekićevoj članovi BP su dali para (ne intelektualnih usluga) preko 25.000 KM bez djela koji je dao Blekić, a koje bi ovaj iznos višestruko ovećao. Bilo bi lijepo provjeriti koliko para je dao svaki član uprave u zadnjih nekoliko uprava uključujući i trenutnu. Tenzija konstantno stvara FK Familija koja se bori da i dalje klub bude talac njihovih ličnih interesa. Bilo ko se tome suprotstavi kao što su BP i UNFKS to uradili će postati njihov neprijatelj. Probaj i ti ako nisi jedan od njih pa ćeš vidjeti kako će expresno postati neprijatelj koji stvara tenzije i unosi nemir u " klupsku idilu " koja vlada među kreatorima " afere viršle ".

BTW - BP su napravili projekt osnivanja dioničarskog društva koji je po meni bolji od ponuđenog statuta koji je napravila trenutna uprava, ali je ostavkom Blekićeve uprave taj projekt zamro i zaboravljen. BP nisu osnovani da bi imali mjesto u upravi niti im je to ikada bio cilj. BP su u svojim dopunama tražili da navijači imaju jedno mjesto u upravi obavezno bez obzira na udjele. Dakle ne BP nego navijači. Da li ti misliš da svi navijači kluba ne trebaju imati jedno mjesto u upravi koja broji 11 članova ? Maid je predstavnik navijača i slučajno je iz BP. Moguće je da idući predstavnik bude iz UNFKS odnosno da bude onaj koga navijači izaberu. Teoretski to može biti i Braco -Gumena glava, Kemo Lakača ili neko treći. Možeš i ti biti taj ako ti navijači poklone povjerenje..
Area_51

#55 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Area_51 »

Prvo, nemam pojma sta se podrazumijeva pod FK Familija, niti me to interesira.

Drugo, nemam ama bas nikakvog interesa, osim da je FK Sarajevo sampion sto vise puta. Koliko se sjecam, to je bilo 2007. kada se igralo u Evropi, tri pretkola Lige sampiona i jedno kvalifikacija za Ligu Evrope, tadasnje UEFA lige. Jedino je Uprava iz tog vremena donijela titulu, tada nije bilo ovih smijesnih prepucavanja. Isto tako, nije bilo navijaca u Upravi, ako jeste, iskreno se toga ne sjecam.

Trece, pomisao kako je neko donio 25.000KM u nesto sto treba 2.000.000KM da bi odigrali sezonu, eto tako, recimo nije srazmjerna, iako je svaka donesene marka za pohvale. Nemam papire koji su planirani za Skupstinu, nisam clan, pogledajte tamo koliko je realizirano para, vjerovatno mnogo manje od tih 2 miliona, sto znaci da nismo imali sve uvjete za osvajanje titule, za koju treba najmanje toliko para.

Cetvrto, nisam iskreno da navijaci imaju mjesto u Upravi, jer to nije njihov posao. Jel mislite kako Real, Inter, Barcelona, Celzi, Bajern imaju u Upravi navijace, da njih uzmem kao neki savrsen primjer kako treba poslovati i radit. Naravno da nemaju. Niti postoji primijer iz razvijenijih zemalja da navijaci ucestvuju u upravljanju klubovima. U skupstinama ima, to je u redu, ali u upravama nema.

Zasto mislite kako sam destruktivan, ako mislim da Benja Isovic nema ama bas nikakve predispozicije da ucestvuje u vodjenu Kluba, da se oko njega mota ili bilo sta. Sta je njegova refernca. Ko je taj Maid, saznao sam iz novina. Jel on kad vodio neki klub, ima neke zapazene rezultate. Ne kazem ovdje, da li se radi o dobrim ljudima, vjerovatno radi, vec o njihovim poslovnim referencama i iskustvu. Ruku na srce, komplet uprava nije vodila bilo koji klub, osim Paje koji je to pretvarao u licni interes. Zato nemam neko povjerenje u sadasnju Upravu, ali im treba dati podrsku jer su na pocetku. Ako ne bude relativno brzo nekih rezultata, odmah noga, nema rasprave.

Da zavrsim. Nakon podrske Blekicu, koji vizuelno, intelektualno, moralno, ne moze biti bilo sta u FK Sarajevo, a kad sam vidio da mu Bordo prijatelji daju podrsku, to je meni postalo sve jako upitno. Covjek je razvalio Vranicu, ljudi na ulici, zatim jos par domacih firmi, vazi za lopova prve klase i onda on dodje da vodi FK Sarajevo. Po meni, takav kriminalac ne bi smio na stadion da udje, ali dobro, svako ima svoje misljenje.

Valjda ce novim Statutotm biti regulirano da niti jedan clan Uprave nema pravo da hajruje, da se bavi tansferima igraca, da prodaje ime, vec da bude osoba od ugleda koja moze pridonijeti stavranju uvjeta da Klub radi normalno. Meni je piljara i prodavaca magle preko glave.
Obuca9

#56 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Area_51 wrote:Koliko se sjecam, to je bilo 2007. kada se igralo u Evropi, tri pretkola Lige sampiona i jedno kvalifikacija za Ligu Evrope, tadasnje UEFA lige. Jedino je Uprava iz tog vremena donijela titulu, tada nije bilo ovih smijesnih prepucavanja.
Veze ti nemaš.

Itekako je bilo prepucavanja. Jesu li se danima poslije Marsaxlokka po novinama povlačile prijetnje suspenzijom za Husrefa Musemića od strane Uprave. Javljali se kojekakvi Slaveni Kovačevići da oni prijete kako će Husref letjeti iz kluba? Ne sjećaš se kako je isti taj Husref na kraju i bio suspendovan nakon prve utakmice sa Baselom? Ne sjećaš se kako se Mućo, tada član Uprave, javno preko novina svađao sa ostalim članovima iste i javno se u "Dnevnom avazu" hvalio kako je samo par sedmica nakon osvojene titule on spriječio povratak Marciana na Koševo, te da on lično nije htio da produži ugovor s njim, nego ga je otjerao u lišticu.

Ta Uprava jeste osvojila titulu, to stoji, ali isto tako ta Uprava nije imala ni "S" od sistematskog rada. Zato i jesmo propali ko kauč nakon te titule, umjesto da ona bude podstrek da se izdignemo iznad ove smiješne Lige, mi smo pali kurcu za uši. A i ne čudi, kada su upravo u vrijeme TE Uprave, presice kod dovođena novih igrača izgledale ovako:
Image

Eh pa, ako se svega toga ne sjećaš, ima neko ko se ipak sjeća. Zato, nemoj mi svega ti pričati i hvaliti TU upravu, samo zato jer je titula osvojena.
Reglan

#57 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Reglan »

ziPa Cele isto vatrogasac :D
Area_51

#58 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Area_51 »

@hz_semir

Apsolutno si u pravu. Kad vidis ovu sliku sve ti se jasno ukaze. Samo da sada ne vracam sliku nazad, jer me interesira samo naprijed, sva su prepucavanja nastala nakon osvajanja titule iz 2007, kada je vjerovatno usla lova u klub pa se poceo pojavljivati kadar sa slike i vodit svoje ratove protiv igraca i trenera, vodjen svojim privatnim interesima. Tadasnja se uprava hrvala sa tim likovima, koliko je mogla, ocito manje uspjesno, slazem se. Ta imena koja pominjes, nisam nikad cuo nista o njima.

Sto se tice Husrefa, ravnodusan sam, iako ne razumijem zasto bi bilo ko bio zaljubljen u njega. Trener kao i svaki drugi. Njega je, koliko se sjecam otjerao Muco, nakon sto je sa igracima priredio da se puste neke utakmice, sto je sramota.

Ne bih o tome, proslo vrijeme i od te price nema nista.

Moje je misljenje posveceno buducem vremenu, ali ocito da kad sve ovo procitam, od ove price nema nista. Ljudi koji mogu biti zaljubljeni u Blekica, Mucu i slicne meni nisu sagovornici. Ispod je svakog pristojnog nivoa. O Statutu sam svoje rekao.
Area_51

#59 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Area_51 »

Nisam siguran kako registracija Udruzenja, bilo po kantonalnom ili po federalnom Zakonu o udruzenjima i fondacijama, moze proci sa elementima koje si nabrojao. Nase zakonodavstvo jos uvijek nema do kraja rijesen sistem ulaska privatnog kapitala u Udruzenja, nekadasnja Udruzenja gradjana. Ideja je dobra, moze se razraditi, samo mislim da je preuranjena.

Naravno, moze neko isposlovati da se registracija malo na silu prihvati, ali ce onda biti pad na glavu kada dodje do prve revizije, jer nema toga koji ce prihvatiti takvu registraciju koja bas i nije po vazecim zakonima. Gornja je granica sistematizacija clanarina, koje mogu biti razlicito definirane za razlicite strukture, nesto kao navijaci 100KM, clanovi Skupstine 1000KM a clanovi Uprave 7.000KM na godisnjem nivou. Cifre su proizvoljne, sluze samo za primjer.

Kao pravnik koji se nagledao i naregistrirao statuta, mislim da predlozena verzija ne moze proci Ministarstvo pravde. No, kako ovdje svi sve znaju, ne bih vise o ovome, previse je mojih postova. Svaka kritika, smatra se napadom na Bordo prijatelje i to drugo udruzenje, sto mi nije nikakav cilj. Neka vodi klub ko god hoce, sto se mene tice, ja se u to petljati sigurno necu. Nisam do sad, ne pada mi na pamet da se pocnem sada time bavit.
MHAB

#60 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by MHAB »

Trece, pomisao kako je neko donio 25.000KM u nesto sto treba 2.000.000KM da bi odigrali sezonu, eto tako, recimo nije srazmjerna, iako je svaka donesene marka za pohvale.

Sve što pišeš liči na salonsko kritizerstvo. Ti očigledno ne znaš kako se pravi budžet FK Sarajeva niti bilo kojeg drugog kluba u BiH izuzev Širokog i Borca u ovom trenutku. Sarajevo je od 2000. godine zaključno sa 2010. godinom samo jednom uspjelo da iz realnih izvora ostvari budžet preko 2 miliona KM. Te godine nismo bili prvaci.

Cca 15% budžeta kluba zavisi od toga da li smo se plasirali u UEFA takmičenja ili ne. To ti je vrijednost doznake UEFA -e za plasman u neko takmičenje. Zbog toga se prošle godine niko nije htio prihvatiti kluba. Jedini čovjek koji je htio je bio Zijo Blekić. Ove godine kada je izborena Europa svi hoće u klub.

Narednih cca 15% budžeta dolazi od transfera igrača u inostranstvo. Prošle godine pred početak sezone nisi imao nikoga prodati i zato su se svi razbježali od kluba. Na polusezoni prije toga nisu produžili ugovore sa igračima i svi su otišli bez obeštećenja. Nisi imao koga prodati niti si imao pare da bilo koga dovedeš. Klub je sve živo već izvarao tako da niko nije htio doći bez para (jednog dijela transfera unaprijed). Imao si dvije isplaćene plate igračima i jednu ostalim zaposlenim za šest mjeseci i vraćenu blokadu porezne uprave na sve račune kluba na cca 1,5 milona duga po osnovu poreza i zateznih kamata na to. I nije bilo ni afere viršle ni afere sijalica u frižideru.

Narednih cca 15% dolazi od ulaznica ako imaš europske utakmice i odigraš makar dvije domaće utakmice ili ti je u prvoj utakmici atraktivan protivnik pa napuniš stadion. Ako nema tih utakmica ovaj dio ti pada na cca 5% od budžeta što ti je katastrofa jer tu rupu nemaš čim da zakrpiš.

Narednih cca 15% ti daje Kanton i neke gradske općine.

Ostatak ti dolazi od sponzora koje " nahvata " uprava i klupski menadžment odnosno od uvale članova uprave. Ti pišeš posprdno o cca 25.000 KM koje su dali za četiri mjeseca članstva u upravi članovi BP-a, a Bosnalijek za godišnju reklamu na dresu na leđima iznad broja je davao 45.000 KM. I na tome se ljudima treba najiskrenije zahvaliti, jer su spremni da investiraju u sport u ovoj zemlji. Ovo sam ti napisao čisto da imaš osjećaj o visini ulaganja u klubove u BiH. 90% reklama koje stoje ispod istočne tribine su ti cca 5.000 KM za godinu dana, a većina su kompenzacija poput Centrotransa ili Zdrave vode i sl. Dakle BP su za svoju doprinos klubu mogli dobiti pet reklama ispred istoka i to je bila živa lova, a ne kompenzacija.

Ukoliko ti se nešto od gore navedenog iz nekog razloga izjalovi imaš rupu u budžetu i tako nastaju dugovanja prema igračima, dobavljačima i sl.

Zasto mislite kako sam destruktivan, ako mislim da Benja Isovic nema ama bas nikakve predispozicije da ucestvuje u vodjenu Kluba, da se oko njega mota ili bilo sta. Sta je njegova refernca. Ko je taj Maid, saznao sam iz novina. Jel on kad vodio neki klub, ima neke zapazene rezultate. Ne kazem ovdje, da li se radi o dobrim ljudima, vjerovatno radi, vec o njihovim poslovnim referencama i iskustvu. Ruku na srce, komplet uprava nije vodila bilo koji klub, osim Paje koji je to pretvarao u licni interes. Zato nemam neko povjerenje u sadasnju Upravu, ali im treba dati podrsku jer su na pocetku. Ako ne bude relativno brzo nekih rezultata, odmah noga, nema rasprave.

Gdje je i kada Benja Isović izrazio želju ili bilo čim pokazao da hoće da bude u upravi ili hoće da vodi klub ? Benja javno iznosi stavove udruženja kao njegov predsjednik. BP se trude da artikulišu glas navijača i da te stavove javno iznose i da ih zastupaju. BP su navijači kao i svi drugi koji dolaze na utakmice. Maid je predstavnik svih navijača, a ne BP. Vjerovatno i ti nisi javna ličnost i kada bi bio na Maidovom mjestu, ja bih mogao to isto napisati. To što pišeš ne govori o Maidu nego o tebi. Valjda je bolji kao predstavnik navijača Kimun ili neko sličan od Maida koji je pravnik.
Kritika za javni rad je minimum koji svako ko se javno eksponiran mora podnijeti, ali ona mora biti argumentovana, a kod tebe nema argumenata i to je problem.

Da zavrsim. Nakon podrske Blekicu, koji vizuelno, intelektualno, moralno, ne moze biti bilo sta u FK Sarajevo, a kad sam vidio da mu Bordo prijatelji daju podrsku, to je meni postalo sve jako upitno. Covjek je razvalio Vranicu, ljudi na ulici, zatim jos par domacih firmi, vazi za lopova prve klase i onda on dodje da vodi FK Sarajevo. Po meni, takav kriminalac ne bi smio na stadion da udje, ali dobro, svako ima svoje misljenje.

BP nisu uveli Blekića u klub niti su ga promovirali na bilo koji način. Blekić bi bio predsjednik kluba sa BP ili bez njih. BP su ušli u upravu kada je skupština kluba prihvatila njihov plan razvoja kluba kao osnovni razvojni dokument za naredni četvorogodišnji plan. Kada je Blekić sve to pročitao i procijenio da se to poklapa sa njegovom vizijom razvoja kluba on se učlanio u BP prihvatio statut i sva ostala pravila kao i bilo koji drugi član BP. Šta su BP trebali poslije toga. Po tebi da ne podržavaju svog člana ili možda da ga isključe iz članstva jer o njemu postoji dosta novinskih članaka koji ga predstavljaju kao lopova. U tome prednjače San i Dani. Ko su BP da daju " certifikat " o moralnoj podobnosti nekoga ko je u isto vrijeme jednoglasno izabran za predsjednika kluba i tome se niko nije suprotstavio. Pa gdje su bile legende i ostali " stubovi " kluba da kažu da Blekić nije za klub nego su ga dočekali kao jedinog mogućeg spasioca kluba. I nakon svega se sve to fakturiše BP. U najmanju ruku licemjerno. Nisam Blekićev advokat, ali šta god mislili o njemu Blekić se angažovao maksimalno u klubu i učino sve što je bilo u njegovoj moći da klub ide naprijed. Došao je u klub kada to niko nije htio i dao je dosta svog ličnog novca da klub funkcioniše. Kakve je poteze povlačio i da li su oni bili dobri ili loši javnost je već u najvećoj mjeri dala svoj sud...
Eborg

#61 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Eborg »

Area_51 wrote:Nisam siguran kako registracija Udruzenja, bilo po kantonalnom ili po federalnom Zakonu o udruzenjima i fondacijama, moze proci sa elementima koje si nabrojao. Nase zakonodavstvo jos uvijek nema do kraja rijesen sistem ulaska privatnog kapitala u Udruzenja, nekadasnja Udruzenja gradjana. Ideja je dobra, moze se razraditi, samo mislim da je preuranjena.

Naravno, moze neko isposlovati da se registracija malo na silu prihvati, ali ce onda biti pad na glavu kada dodje do prve revizije, jer nema toga koji ce prihvatiti takvu registraciju koja bas i nije po vazecim zakonima. Gornja je granica sistematizacija clanarina, koje mogu biti razlicito definirane za razlicite strukture, nesto kao navijaci 100KM, clanovi Skupstine 1000KM a clanovi Uprave 7.000KM na godisnjem nivou. Cifre su proizvoljne, sluze samo za primjer.

Kao pravnik koji se nagledao i naregistrirao statuta, mislim da predlozena verzija ne moze proci Ministarstvo pravde. No, kako ovdje svi sve znaju, ne bih vise o ovome, previse je mojih postova. Svaka kritika, smatra se napadom na Bordo prijatelje i to drugo udruzenje, sto mi nije nikakav cilj. Neka vodi klub ko god hoce, sto se mene tice, ja se u to petljati sigurno necu. Nisam do sad, ne pada mi na pamet da se pocnem sada time bavit.
Pa je li jedina opcija za BH klubove iščekivanje novog Zakona o privrednim društvima koji bi trebao omogućiti pretvorbu (a pitanje je hoće li biti i za 10 godina)? Zar se sa udruženjima građana fakat ništa ne može napraviti?

BTW, da li će dionička društva neke stvari učiniti nepovoljnijim za klubove poput poreza i sl.?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#62 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Evo ga...
Poziv članovima - Redovna Skupština FK Sarajevo zakazana za 31. maj 2012.

Predsjednik Skupštine FK Sarajevo dr. Adnan Hadžimuratović u saradnji sa Upravnim odborom FK Sarajevo i rukovodstvom kluba pripremio je materijale za predstojeću redovnu Skupštinu FK Sarajevo, koja je zakazana za 31.05.2012. godine u 17 sati u sali Općine Centar.

- "Pored izbora radnih tijela Skupštine FK Sarajevo, te usvajanja Zapisnika sa sjednica Skupštine FK Sarajevo iz decembra 2010. godine i juna 2011. godine, bit će razmatrani revizorski izvještaj kluba za 2011. godinu, te plan rada za 2012. godinu." -potvrdio je dr. Hadžimuratović, predsjedavajući Skupštine FK Sarajevo.

- "Razloga za održavanje Skupštine je više, a jedan od glavnih je i kraj mandata predsjednika i podpredsjednika Skupštine koji ističu u junu 2012. godine. Naravno, na dnevnom redu bit će i prijedlozi novog Statuta i Poslovnika o radu Skupštine FK Sarajevo" -zaključio je Hadžimuratović.
www.fcsarajevo.ba
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#63 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by F&N »

Sarajmen wrote:Ko se smatra članom Skupštine?
Jesu li to oni članovi koji imaju člansku kartu FK Sarajevo sa plaćenom članarinom od 20 Km za 2011-2012 godinu.?
nemaju
Frank Sinatra

#64 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Frank Sinatra »

Upravo zato sto nije postojala jasna definicija ko je sve clan skupstine i na koji nacin se to postaje, desavalo se da se popis clanova pravi u kafani kod Omera. Na ovoj skupstini je jedna od tacaka dnevnog reda "verifikacija clanova skupstine".

Sto se tice pitanja koja je svrha clanarine... Kao clan kluba svojom clanarinom pomazes rad istog i ostvarujes odredjene pogodnosti (popuste na godisnje karte, artikle iz fan shop-a i u skladu sa novim projektom loyaliti card mozes ostvariti popuste kod pojedinih sponzora FK Sarajevo). Ukoliko se usvoji novi statut jasno ce se znati ko i na koji nacin moze postati clan skupstine, te ko i na koji nacin ima pravo glasa.
F&N

#65 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by F&N »

Sarajmen wrote:Hvala. Malo mi nelogično da nisu, ako je FK Sarajevo registrovano kao Udruženje građana . Šta je onda smisao članske karte FK Sarajevo?
već je o tome raspravljano

postati član ne znači postati skupštinar
skupština je najveći organ i nije baš da se treba postati dio iste za 20 KM
problem je što su prijašnje lopovske uprave pravile spiskove i ubacivale ljude u skupštinu kako im se ćejfnulo tj kako im je trebalo
ova uprava ne želi da radi isto pa da izbacuje i dopisuje na spisak kako hoce, mimo propisa predvidjenih statutom FK Sarajevo.

suština predloženog statuta jeste upravo u ovome da se definiše ko i kako i za koliko para može dobiti mjesto u skupštini i pravo glasa.
Saraj`vo

#66 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Saraj`vo »

"U razgovoru sa potpisnicima toga pisma, potvrđeno je da će se Skupština ipak održati i riješni su neki nesporazumi, jer u početku nisu shvatili sve kako treba. Skupština broji 90 članova, a potrebno je tri četvrtine članova, da bi imali kvorum, što je vrlo izvjesno" SC
:thumbup: Idemo.....
ibizza

#67 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by ibizza »

Saraj`vo wrote:"U razgovoru sa potpisnicima toga pisma, potvrđeno je da će se Skupština ipak održati i riješni su neki nesporazumi, jer u početku nisu shvatili sve kako treba. Skupština broji 90 članova, a potrebno je tri četvrtine članova, da bi imali kvorum, što je vrlo izvjesno" SC
:thumbup: Idemo.....
HISTORIJSKI DAN ZA FUDBALSKI KLUB SARAJEVO :thumbup:
Eldinn

#68 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Eldinn »

Kad bi usvojili statu, veliki financijski pomak bi napravili, ali vidjecemo danas..
El_comadante

#69 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by El_comadante »

pošto nisam upučen može li mi neko u par rečenica reći šta je to sušinsko šta treba da se promjeni i šta to očekujemo. nisam baš upratio. i da li to znaći ako usvoje statut da prrelazimo u d.d.
Muhamed Đakmić

#70 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Ne prelazimo u d.d. jer nema zakona o sportu. Ali neće moći svaka šuša da učestvuje u radu kluba, jer će se u klub ulaziti samo investicijom određenih sredstava. Pa kad neko bude raspolagao svojim parama, onda će valjda pametnije poslovati sa njima.

Hoće li negdje biti kakav prenos ili live praćenje skupštine?
F&N

#71 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by F&N »

Ja sam i dalje pesismist po pitanju usvajanja statuta.
Daj Boze da pogrijesim.
Muhamed Đakmić

#72 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

F&N wrote:Ja sam i dalje pesismist po pitanju usvajanja statuta.
Daj Boze da pogrijesim.
I ja sam pesimist. A čak i da se usvoji, koliko ćemo naći investitora?
ibizza

#73 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by ibizza »

Sarajevo1946 wrote:
F&N wrote:Ja sam i dalje pesismist po pitanju usvajanja statuta.
Daj Boze da pogrijesim.
I ja sam pesimist. A čak i da se usvoji, koliko ćemo naći investitora?
Ma ja sam nesto siguran da se ovaj statut ne gura bezvee,vjerujem da imaju ljudi koji ce uloziti pare.
F&N

#74 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by F&N »

ibizza wrote: Ma ja sam nesto siguran da se ovaj statut ne gura bezvee,vjerujem da imaju ljudi koji ce uloziti pare.
To je drugi par rukavica, u to sam opet siguran da imaju, samo mi je vuna da se ne usvoji statu.
Mislim da bi usvajanjem statuta uhljupi izgubili i zadnje utociste u klubu a to je skupstina.

Cak i ako ne prodje statut nadam se da ce se rijesiti pitanja clanstva u skupstini posto je o tome bilo rijec i da se tacno uredi to pitanje, ko i kako moze postati clanom skupstine FKS.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#75 Re: Skupstina FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Zakuhalo se
Post Reply