Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mrtva kokoš

#51 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

e dosli smo do kljucne stvari...

fixer, da je to tako kako ti pricas sada bi se sva ova djeca lupala se hormonima, kontrolisala rast, razvijala brzinu
i svi bi bili idealni fudbaleri. ma ne moze se protiv onog gore, on mu je namijenio ulogu koju niko do
selfdestruckt zemlje nece prevazici, jednostavno ne vjerujem u takvo sto...

Image

a sto se tice utakmice, bice tesko. smorinjo je previse proracunat trener da bi se potukao na svim terenima...
mislim da su utakmice lige sampiona za njega sve ili nista. otezavajuca okolnost je ta sto nema puyola, kako sam negdje procitao nece ga biti u prve dvije utakmice...
fixer

#52 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Splinter wrote:e dosli smo do kljucne stvari...

fixer, da je to tako kako ti pricas sada bi se sva ova djeca lupala se hormonima, kontrolisala rast, razvijala brzinu
i svi bi bili idealni fudbaleri. ma ne moze se protiv onog gore, on mu je namijenio ulogu koju niko do
selfdestruckt zemlje nece prevazici, jednostavno ne vjerujem u takvo sto...

Image

a sto se tice utakmice, bice tesko. smorinjo je previse proracunat trener da bi se potukao na svim terenima...
mislim da su utakmice lige sampiona za njega sve ili nista. otezavajuca okolnost je ta sto nema puyola, kako sam negdje procitao nece ga biti u prve dvije utakmice...
Opet ti govorim - dzaba talenat ako nemas tijelo za to. Messiju je to bila najveca opasnost.
ganjeta

#53 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

Opet govorim-dzaba tijelo kao nemas talenat :D
ko_sijalica

#54 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ko_sijalica »

misljenja sam da posljednja utakmica u kojoj je bilo 5:0 za barcu i ne moze biti adekvatno mjerilo za predstojece utakmice, nerealno je ocekivati nesto slicno, barem sto se tice rezultata, djeluje nerealno, jer ipak real je mnogo popravio igu nakon toga i mnoge stvari su profunkcionisale onako kako su uvijek trebale da budu. to potvrdjuju ove posljednje utakmice, protiv totenhema na bernabeu su me cak malo podsjetili na barcu, mada mislim da tesko ista mogu postici ako budu igrali barcinu igru.
translater

#55 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by translater »

ne volim ni jedne ni druge...inace sam totalno protiv tih "velikih klubova..."

ali vidim raspravlja se o kristini :D :D :D i klincu koji se dopingovao :run: (prvi put cujem za to...ali ima da ih je stid i sram ako su se igrali Boga!!!! )

nesto bih da kazem samo, ono sto je po mom isljenju pokazatelj ko je to najbolji igrac trenutno na svijetu...

kristina gdje god da dodje sa kojom god ekipom da igrala...oh...dopizdilo mi je vishe ovo sovinisticko ponasanje sa moje strane...postovani C. Ronaldo gdjeo god da dosao i igrao sa kojom god ekipom dozivit ce provokacije protivnickih navijaca(naravno...svaki igrac je provociran, ali govorim o provociranju sa postovanjem :D :D :D )...dakle...imam osjecaj da njega ne voli ni rodjena gospodja sto ga je donijela na ovaj svijet...to nije slucajno...dakle...momku nesto fali (ali...sta ja tu serem za kompjuterom...covjek najskuplji na svijetu a meni valja sutra dnevnicu zaradit pa se poklopit :D :D :D )

nebitno...

eh...dopingovanom klincu(opet kazem...prvi put cujem za to) koliko znam...decko je simpatican, vole ga...a i zabija brate mili kad i kako kome hoce...dok kristina...aaaarerrgghhh opet ja... C. Ronalda u odnosu na Messija nema u mnogo velikih utakmica u kojima igra...stoga...tu je ta razlika...

neko je somenuo i velikog gospodina Alessandra Del Piera...dovoljno je reci da se tom covjeku poklonio i Traford i Bernabe(jel se tao pishe??? )...i mnogo "velikih" stadiona gdje je gostovao tokom karijere... :thumbup:
Last edited by translater on 15/04/2011 00:07, edited 1 time in total.
LSD

#56 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Barcelona nece podcijeniti Real to je sigurno, u prilog tome govore i izjave trenera i igraca.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uoči subotnjeg El Clasica Lionel Messi i Josep Guardiola s velikim su poštovanjem govorili o svojim protivnicima, sastavu Josea Mourinha koji će pobjedom pokušati ostati u utrci za naslov prvaka Španjolske...

Prvi od četiri sudara Barcelone i Real Madrida na rasporedu je u subotu navečer. Santiago Bernabeu ugostit će prvenstveni ogled, a Katalonci ulaze u taj dvoboj s osam bodova prednost na tablici Primere. Međutim, Josep Guardiola se ne zanosi tim podatkom.
"Borit ćemo se protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Bez obzira koliko se puta susreli s njima, oni ostaju jedna od najmoćnijih momčadi. Najjačih, u najboljoj formi, onih koje je najteže zaustaviti", izjavio je trener katalonskog diva.

Pritom je ponovio da će igrače na teren poslati s ofenzivnim uputama, bez obzira što bi Barceloni i neriješen rezultat itekako odgovarao: "Prihvaćamo izazov i suočit ćemo se s njim. Nije važno kakve su okolnosti, važan je naš mentalitet, naša želja. Svaki sportaš mora biti oduševljen što mu se pruža takva prilika, moramo sva ova zbivanja shvatiti kao dar".

Argentinski čarobnjak Lionel Messi osvrnuo se na dvije ponajbolje karike u taboru Real Madrida, trenera Josea Mourinha i Portugalca Cristiana Ronalda. "Cristiana Ronalda krase ambicija i brojni pogoci koje je već postigao. Bez obzira u kojoj momčadi igra, dobro se prilagođava i marljivo radi", izjavio je Messi.

"A Jose Mourinho je savršen trener za Real Madrid. Ljudi mogu reći što god žele, ali on je u svakom slučaju kao trener - pobjednik", zaključio je.
fixer

#57 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

ganjeta wrote:Opet govorim-dzaba tijelo kao nemas talenat :D
Na talenat patuljku nisu mogli utjecat, a na tijelo jesu mogli i cinili su to.
fukushima

#58 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fukushima »

fixer wrote:
i sta su mu ucinili. jesu ga doveli u normalno stanje ili su ga ucinili super covjekom
fixer

#59 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

fukushima wrote: i sta su mu ucinili. jesu ga doveli u normalno stanje ili su ga ucinili super covjekom
Opet ti kazem -definisi normalno stanje? Je li u Ronaldovom slucaju normalno biti debel ili mrsav? Bitno je da su ga doveli u, za fudbal, mnogo pogodnije stanje od onog sto mu je bilo prvobitno izgledno.
fukushima

#60 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fukushima »

fixer wrote:
fukushima wrote: i sta su mu ucinili. jesu ga doveli u normalno stanje ili su ga ucinili super covjekom
Opet ti kazem -definisi normalno stanje? Je li u Ronaldovom slucaju normalno biti debel ili mrsav? Bitno je da su ga doveli u, za fudbal, mnogo pogodnije stanje od onog sto mu je bilo prvobitno izgledno.
hajd ti objasni sta je bilo ronaldu
fixer

#61 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

fukushima wrote: hajd ti objasni sta je bilo ronaldu
Pronadji sam. U kratkim crtama. Nedostatak hormona koji je dovodio do debljanja, a taj hormon nije smio uzimat jer je na doping listi.
Zmijuga loma

#62 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Zmijuga loma »

Evo da odma pogodim Guardiolin sastav za subotu pa da idemo spavati: :D

VV
Alves - Piquenbauer - Milito - Adriano
Xavi - Busquets - Keita
Villa - Messi - Iniesta

Priča se po kafanama da bi Marcelo mogao na krilo a Arbeloa na beka, moglo bi to i dobro ispasti.
ganjeta

#63 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

fixer wrote:
Dobro,i ? Nisu napravili Džina,nego opet patuljka kako ti kazes.Sto si ljubomoran :mrgreen:
fixer wrote:
fukushima wrote:
hajd ti objasni sta je bilo ronaldu
Pronadji sam. U kratkim crtama. Nedostatak hormona koji je dovodio do debljanja, a taj hormon nije smio uzimat jer je na doping listi.
Ti mjesas pojmove i teze.Messia su kljukali hormonima u mladosti,a debeli Ronaldo je to htio u starosti...velika razlika.
fixer

#64 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

ganjeta wrote:
Dobro,i ? Nisu napravili Džina,nego opet patuljka kako ti kazes.Sto si ljubomoran :mrgreen:
Mnogo daleko bi njemu profesionalni fudbal bio da nije dohvatio ovu visinu. Ili nizinu. Zovi kako hoces.
ganjeta wrote:Ti mjesas pojmove i teze.Messia su kljukali hormonima u mladosti,a debeli Ronaldo je to htio u starosti...velika razlika.
Stani sad. Je li ovo bolest ili je ovo doping koji je kad si mlad dozvoljen?
Ako je bolest, zasto nije i Ronaldu onda tretman bio dozvoljen? Ako je bolest - kakve veze onda starost ima?
Baltazar_khan

#65 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

bolest je biti ovoliko ljubomoran na messija :roll:
Obuca9

#66 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Ne znam ko mi je smješniji, "navijači" Reala koji se trude dokazati da je Messi levat ili "navijači" Barcelone koji se trude dokazati da je Mourinho levat.
Last edited by Obuca9 on 15/04/2011 01:01, edited 1 time in total.
5 0 5

#67 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Messija sam prvi put gledao kada je igrao za Argentinu na svjetskom prvenstvo za djecake do 17 godina kada je Argentina osvojila to prvenstvo. U Holandiji. Tada je i osvojio svoj prvi licni pehar "Zlatnu klompu" za najboljeg strijelca prvenstva. Maradona ga je nazvao usred interview-a da mu licno cestita. Vec tad se vidjelo da je decko izvanserijski i da ce biti velikan fudbala. On je odrastao (zivio) u internatu pri barceloninoj skoli. Tamo su im strucnjaci kontrolirali dijetu, a cisto sumnjam da su ih "dopingovali" u to vrijeme jer je to prosto, ilegalno. Xavi nije zivio u internatu, ali je svako jutro doruckovao s ostalima, da bi mu, isto kao i ostalima mogli kontrolisati dijetu. Sad, ako su Messija dopingovali, onda su vjerovatno i ostale. Fabregas i Pique su iz iste generacije. Ako usporedimo Pique-a i Messi-ja onda je ocito da im nisu davali iste pilule. Bar sto se rasta tice. Salu na stranu. Vjerujem da svi profesionalni fudbaleri uzimaju nesto, ali sve u granicama dozvoljenog. Zasto bi Messi rizikovao svoj ugled i karijeru sa takvom ljagom kao sto je doping.
I Ronaldo (Cristiano) je imao dobre sezone u Messijevim godinama. Jos nesto. Ronaldo je izasao iz jako poznate skole fudbala Academia Sporting, iz koje je izasao i Figo, Nani... Kao sto je i Messi izasao iz Mesije. Nacin na koji se razvijaju fudbaleri, od malih nogu je na posebnom nivou. Imaju timove logistike koji se brinu i za najmanju sitnicu. Tako da je preporucljivo uzivati u njihovom talentu, kad su vec toliko u njih ulozili :) a ne trositi vrijeme na teorijama zavjere.
Ovo za (barcinog) Ronalda nikad ranije nisam cuo. Iznenadila me je sva ta prica sa dopping-om. Ako je to tacno. On je za mene uvijek bio poseban igrac.
ganjeta

#68 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

Ako si ti neki Endokrinolog pa se bas razumijes u splone hormone i hormone rasta,ja se povlacim.Ponasas se kao da znas cim su sibali Messia,i sta nisu dozvolili debeljku.
fixer

#69 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Baltazar_khan wrote:bolest je biti ovoliko ljubomoran na messija :roll:
Bolest je kad ti Messi utice na razum da ovakve gluposti krenes valjat. Halo, pricamo o onima koji imaju haman bozanske osobine dok hodaju zemljom. Imam masu svojih problema, a ne mogu si priustiti tu privilegiju da razvijam ljubomoru prema Messiju. Debilizam. Messi i drustvo su obicnim smrtnicima nedokucivi, a to bas jesam. Mogu biti ljubomoran na kolegu jer zigu neku zgodnu, ali ne gumo na Ronalda kad isto cini. Kontas? :D
fukushima

#70 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fukushima »

fixer wrote:
Bolest je kad ti Messi utice na razum da ovakve gluposti krenes valjat. Halo, pricamo o onima koji imaju haman bozanske osobine dok hodaju zemljom. Imam masu svojih problema, a ne mogu si priustiti tu privilegiju da razvijam ljubomoru prema Messiju. Debilizam. Messi i drustvo su obicnim smrtnicima nedokucivi, a to bas jesam. Mogu biti ljubomoran na kolegu jer zigu neku zgodnu, ali ne gumo na Ronalda kad isto cini. Kontas? :D
a tebi rolando pomutio pamet :-)
ganjeta

#71 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

Mislim da covjek nije mislio na tu ljubomoru sto ti opisa.Mislim da je mislio :D ,da si ti ljubomoran zbog toga sto nemas Messia u svom omiiljenom timu :razz:
fixer

#72 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

ganjeta wrote:Ako si ti neki Endokrinolog pa se bas razumijes u splone hormone i hormone rasta,ja se povlacim.Ponasas se kao da znas cim su sibali Messia,i sta nisu dozvolili debeljku.
Raspitaj se malo o GHD
fixer

#73 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

ganjeta wrote:Mislim da covjek nije mislio na tu ljubomoru sto ti opisa.Mislim da je mislio :D ,da si ti ljubomoran zbog toga sto nemas Messia u svom omiiljenom timu :razz:
Nemam ni Xavia, a to mi je posebno zao.
ganjeta

#74 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

Ja sam cuo da su i njega sibali hormonima,kao sto ce oni vas nardni mjesec dana :D
Baltazar_khan

#75 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

fixer wrote:
pusti šuplju ljubomoran si :oops:

a bogami i dosadan. 2 stranice si napunio hormonima :skoljka:

tema je el classico :dance:

ovo o čemu ti govoriš, mjesto mu je ovdje http://www.sarajevo-x.com/forum/viewforum.php?f=42
Locked